Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 8 september 2014

Reacties en reageren

Blogger heeft de mogelijkheid om de reacties die gegeven worden op blogberichten via de mail aan jezelf door te geven.
Lange tijd had ik ook voor die optie gekozen, vooral omdat het me de mogelijkheid gaf om persoonlijk op zo'n reactie te kunnen reageren. Mensen vragen wel eens wat of je voelt de behoefte om iets te verduidelijken.
Dat ging heel gemakkelijk via beantwoorden.

Maar de laatste tijd - en dan heb ik het over een aantal maanden - lukte dat steeds vaker niet.
In plaats van het emailadres van degene die gereageerd had, stond er dan 'noreply-comment@blogger.com' ....
Niet bij iedereen, maar wel bij velen. En het wordt ook alsmaar meer ...Dus heb ik al een tijdje deze optie uitgezet, want eigenlijk wil ik al die reacties helemaal niet in m'n mailbox hebben. Ik lees ze veel liever via m'n blog!
Wat wel jammer is, is dat ik nu niet snel een persoonlijke reactie terug kan geven.
Tegenwoordig doe ik dat dan via beantwoorden bij de reacties, maar het is maar de vraag of degene die je op het oog hebt dit ook leest...
Vandaar dit blogbericht!

Toch vraag ik me wel af hoe het komt dat er 'noreply etc...' tevoorschijn komt en geen emailadres.
Hebben jullie enig idee? Heeft dat misschien te maken met Google + ? (waar ik niet veel van snap...)

O ja, en dan nog iets..
Nu ik weer aan het werk ben - en het gaat gelukkig goed en ik vind het leuk (!) - staat het bloggen en reageren en handwerken wel weer op een wat lager pitje dan in de vakantie.
Ik wil gewoon ook niet te veel achter een beeldscherm zitten, en constant aan het switchen zijn.
Maar uiteindelijk lees ik alles wel hoor, en vind ik het ook heel erg leuk om te reageren!


18 opmerkingen:

 1. Ik kan je helaas niet uit de brand helpen want ik snap van dit soort dingen bar weinig.
  Wel fijn om te lezen dat het goed gaat op je werk en dat het je ook goed doet want dat is toch heel belangrijk. En voor alles is een tijd dus soms gaat het bloggen dan even op een laag pitje zoals nu bij jou, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp wat je wil zeggen, snap ook niet hoe het komt, ik heb er weinig of geen last van. Het zou kunnen dat het van google+ komt maar ik denk het niet. Blogger laat het wel meer afweten de laatste tijd vind ik, ook zo traag. Bij mij komt alles nog in de mailbox, ik reageer liever persoonlijk via mail op iets dan via de blog, dan leest iedereen mee en degene die het moet lezen komt misschien niet terug kijken, een risico dat je loopt.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het even nagekeken. Ik heb hetzelfde probleem zie ik.
  Ik had zojuist nog iemand een antwoord gestuurd via de mail en ik keek nu even bij de verzonden berichten, maar zie het niet staan. Heel vervelend.
  Fijn dat je werk zo goed gaat. Houden zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet het ook niet - en ik moet beamen wat Rita hierboven beweert. Blogger is de laatste tijd hopeloos langzaam, de helft van de tijd is mijn leeslijst van de blogs die ik volg gewoon wég, frustrerend...
  Zelf reageer ik altijd gewoon via de blog, en ik merk ook dat de mensen die van mij een reactie verwachten, toch nog altijd eens terug komen piepen hoor... Doe ik zelf ook, als ik ergens reageer, ga ik vroeg of laat ook nog eens terug op bezoek om te zien of de blogeigenaar iets heeft geantwoord...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet het niet Elizabeth, ik ben niet zo handig met dat soort dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht altijd dat als je niet direct kan reageren via email dat deze personen zelf deze mogelijkheid hadden uitgesloten door geen emailadres in hun privégegevens van Blogger te vermelden. Geen idee of dit ook echt zo is. Het zou handig zijn als Blogger een mail stuurt als een berichtje van je beantwoord wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg altijd de reacties in mijn mailbox en niet altijd leuk met het vele spam die ik krijg op mijn website. Gelukkig heb ik ze in een bepaalde map laten binnen komen.

  Reacties horen altijd no replay te zijn, het is namelijk niet de bedoeling dat de gene die reageert meteen zijn email overal bloot geeft. Echter zie je wel altijd hun website of hun blogspot staan. Anoniem mensen zie je niks.

  Dat doen ze bewust.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou heel handig ben ik er ook niet mee, maar als ik terug wil reageren naar iemand kijk ik op het blog en daar staat heel vaak wel een goede email bij.
  die gebruik ik dan en dat hoef ik maar 1 keer op te zoeken want het word dan automatisch op geslagen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wil je een eerlijke reactie?
  Ik snap er geen biet van!
  Wat ik wel lastig vind soms is dat wanneer je een reactie plaatst en een ander reageert daar op dat je dan altijd weer naar het blog moet gaan om dat te zien.... Soms weet ik niet eens goed meer waar ik op gereageerd heb. Maar als het me echt aangesproken heeft en ik reageer 'met mijn hart' dan vind ik dat wel eens lastig...
  Dus ik weet werkelijk niet waar je het over hebt....
  En google+? Op de een of andere manier zit ik daar ook aan, maar vraag me niet hoe of wat... Geen idee...
  Op dit gebied ben ik echt een klungel....
  Maar fijn om te lezen dat het werken weer naar tevredenheid gaatt!!
  En nu maar hopen dat het goed blijft gaan. Leg je lat niet te hoog hè?

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blogger is een van de producten van Google. Google wil graag dat meer mensen Google+ als sociaal medium gaan begrijpen als concurrent van Facebook en LinkedIn. Op enig moment heeft Google een koppeling gemaakt tussen Blogger en Google+. Zo zal ook bij jou de koppeling zijn ontstaan.
   Dit moet ergens ontkoppeld kunnen worden, maar vraag me niet hoe.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 10. Soms snap ik iets, soms snap ik weinig, soms snap ik niets!
  Als ik denk dat ik weet hoe iets werkt, is het na een poosje tóch weer anders....lastig hoor.
  Ik krijg de reacties ook op mijn mail (telefoon) binnen, die lees ik dan lekker door de dag heen door. Als het lukt, ga ik dan 's avonds weer achter de computer zitten om te reageren. Reacties die ik bij andere achter laat, vergeet ik nog wel eens (zou het bij het ouder worden horen ;-) en dan vergeet ik dus terug te kijken of er een antwoord op mijn reactie is gekomen.... jammer!
  Fijn dat het goed gaat op je werk!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat grappig, ik heb nooit geweten dat je op die manier persoonlijk kon reageren op een berichtje. Bedankt voor de tip. Als ik persoonlijk wilde reageren, dan keek ik of er een mail-adres op het blog stond. Dit scheelt mij weel veel werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geen idee hoe dit komt, ook ik wil niet teveel achter de comuter zitten, dat gaat allemaal van de handwerktijd. Voor je het weet is er weer een kostbaar uurtje voorbij.

  Lieve groet van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb je de vraag al voorgelegd aan de Help-desk van Blogger / Google? Mij hebben ze met eerdere problemen duidelijke adviezen gegeven. Ook zijn zij blij om te horen welke problemen er zijn met Blogger zodat ze waar mogelijk de problemen kunnen verhelpen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou ik reageer gewoon onder je verhaal en soms persoonlijk ,wat ik ook leuk vind ,fijn dat het goed met je gaat maar rustig aan he dan breekt het lijntje niet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Over reacties gesproken, je reageerde bij mij met Ha, Marloes??? foutje denk ik , hi,hi, geeft niks hoor doe vooral rustig aan meis!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, het wordt zeker bed-tijd... Tja, ik had ook net bij Marloes gereageerd...
   Of het is de leeftijd!

   Verwijderen
 16. Fijn om te lezen dat je weer aan het werk bent en helemaal dat het goed gaat. Doe het lekker rustig aan en blijf lekker handwerken. Dat laatste geeft meer ontspanning dan de hele avond achter de computer zitten....
  Dank je wel voor al je lieve reacties telkens weer op mijn blog!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...