Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 20 september 2014

Borduurwerkjes

Bij De Borduurvrouw las ik over een nieuwe sal, Sal Timbreé de mes aiguilles (naaldenpostzegels).
Enne ... ik vond hem meteen leuk!

Maar ... ik dacht dat het ging om 36 afbeeldingen en dat is wel wat veel. Dus twijfelde ik nog een beetje.
Het bleken echter maar 9 postzegeltjes te zijn!
En toen vond ik ook nog een stukje lichtblauw linnen met precies de goede afmetingen ...
Ja, dan is het toch wel duidelijk hè ?
Nou, zoveel werk was het helemaal niet ... Dit is het middelste motiefje en zondag komt er al weer een nieuwe online! Ik ben benieuwd, want er zitten zulke leuke afbeeldingen bij; een schaartje, naaimachine, paspopje, klosjes ...

Woensdagmorgen ben ik begonnen aan de de biscornu van Rita, helemaal haar eigen ontwerp!
Eigenlijk ging het daar precies hetzelfde mee; ik vond het meteen leuk, keek eens in de lade en jawel hoor, daar vond ik een strook jobelan die ik van m'n DJ lap had afgeknipt omdat hij anders niet vierkant was. En laat ik daar nu nèt nèt het motiefje op krijgen met een stiksteekje rondom voor het aan elkaar zetten!
Woensdagavond was het kader af, en eigenlijk vond ik hem zo al heel mooi!
En donderdagmiddag borduurde ik het binnenste deel ..., zò leuk om te doen. Het is gewoon ook lekker dat het zo snel klaar is.
Ik zit nog te dubben of ik de onderkant precies hetzelfde doe, of misschien maak ik er wel een kleine variatie op ...
En daarna natuurlijk meteen in elkaar zetten, want anders weet ik het wel weer!


19 opmerkingen:

 1. Elizabeth, je hebt al flink je best gedaan! Dat postzegeltje heb ik afgedrukt, voorlopig maak ik ze nog niet, ik denk ze te gebruiken in een letterbak later (heb er hier nog zo'n 4 staan om te vullen) en je biscornu ziet er al goed uit! Als hij klaar is, stuur je dan wat foto's? Dan zet ik ze ook op mijn blog, van Marjan ook, of er nog zijn weet ik niet. In elk geval heb ik de tweede ondertussen ook al klaar, die is nog mooier, al zeg ik het zelf; die volgt binnenkort dus ook. Nog veel borduurplezier!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die postzegeltjes lijken me ook wel leuk om te maken !! En zolang het er geen 36 zijn ;-)...
  Maarre Elizabeth, zeg nu eens, met hoeveel werkjes ben je op dit moment bezig ? Hoe doe je dat toch, hoe kun je alles bolwerken ? Ik zou door het bos de bomen niet meer zien, en niet meer weten aan wat verder te werken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee hoeveel, Ingrid ... Maar dat geeft helemaal niets, want er zijn ook genoeg werkjes die zich een poosje stil houden. En andere laten regelmatig van zich horen en zijn in de actualiteit, gewoon omdat er een SAL aan de gang is, of omdat ik ze zo leuk vind om steeds een stukje aan te doen.
   Overal staat of ligt er wel wat. In de auto heb ik altijd de haakblokken liggen (als DH rijdt hè ..), naast de bank staat de breitas. Op m'n hobbykamer bereid ik de patchwork en applicatie blokjes voor die dan vervolgens weer in een bakje mee naar beneden gaan en zodra ik buiten kan zitten op de tuintafel komen.
   De kleur van de maand voor het creatief dagboek ligt op stapeltjes op een tafel in m'n hobbykamer. De ideetjes rijpen langzamerhand en dan komen er schetsjes met bijbehorende materialen. Als ik zin heb, pak ik een ideetje beet en werk ik het verder uit. En iedere keer komt er toch weer een stukje of deeltje af.
   Tja, ik vind het gewoon heerlijk zo. Veel variatie, maar toch gestructureerd...

   Verwijderen
  2. Amai... Ik zou het niet kunnen... Ik heb altijd zo'n neurotische drang om zo snel mogelijk iets af te maken waar ik aan begonnen ben. En als het niet snel genoeg gaat, of er blijft iets een tijdje liggen, dan word ik nerveus... Erg hé... Want zo gebeurt het ook wel eens dat ik iets zo snel wil af krijgen, dat ik aan het werk niet eens meer plezier heb. En da's gewoon dom van me, maar ik krijg het maar niet uit m'n kop...
   Ik denk dat ik het gewoon eens moet proberen, zo vanalles tegelijk maken...

   Verwijderen
 3. Leuk he die kleine werkjes. Ik heb ook nog een paar van die kleine patroontjes in mijn merklap/randjesrol verwerkt. Misschien is het ook iets om zo te verwerken.
  Als je belangstelling hebt kan ik je de link wel sturen?
  groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Marga, daar zeg ik geen nee op! Ik heb nog zoveel plannetjes... en daar kan ik wel kleine borduurpatroontjes bij gebruiken..., dus graag!

   Verwijderen
 4. Wat leuk, die kleine borduurwerkjes :-)
  Ik had op pinterest gezien dat je naar biscornu aan het zoeken was geweest; ik denk niet dat de andere kant hetzelfde wordt als de eerste kant ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn die kleine borduurwerkjes leuk, zou ik...... nog effe over nadenken :-). Sla voorlopig de postzegeltjes maar op. Denk dat de andere kant van je biscornuutje wel een klein beetje anders wordt.. Veel plezier met maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er komen weer heel wat leuke werkjes los, pfff. Lekker aan het werk. Jij gaat er weer snel doorheen. Slaap jij wel!!!. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De postzegel-SAL had ik ook al gezien, maar de plaatjes spraken me niet zo aan, dus die kon ik rustig aan me voorbij laten gaan.... ;-)
  Het borduurwerkje, ontworpen door Rita, vind ik wel heel erg mooi. Ik heb het opgeslagen en zal het wel eens ergens anders voor gebruiken....
  De jouwe is trouwens wel erg mooi geworden!
  En de opmerking van Ingrid over hoeveel dingetjes jij onderhanden hebt, en jouw reactie daarop.... Het lijkt wel een aardig beetje op dat van mij... Ik heb ook overal wat voor het grijpen liggen. En ben soms ook met zo veel dingen tegelijk bezig dat ze zich hier wel eens afvragen of ik het nog wel leuk vind allemaal.....
  Zelf vind ik dat bijna altijd prettig. En als ik merk dat ik het als vervelend ga ervaren, dan moet er even de vaart in, of het helemaal afronden zodat het van de lijst weg is.... Of... een poosje in het vergeetmandje... Dat is ook een oplossing die ik nog wel eens gebruik.... Niet altijd de beste, maar soms wel effectief!
  Fijne zondag nog!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De postzegelSal heb ik voorbij laten gaan, het sprak me zomaar niet zo aan...
  De biscornu van Rita heb ik inmiddels af (ik moet nog foto's maken, hij komt komende week wel op mijn blog), de achterkant heb ik iets veranderd (dat klinkt bekend hé ;-)
  verder heb ik nog een sleutelhanger geborduurd voor de jarige Mijke, ook die sleutelhanger komt nog op mijn blog en ondertussen heb ik weer een paar kruisjes van de Abecedaire geborduurd. Verder ben ik op internet aan het strunen naar een nieuw ouderwets klusje, kortom, ik ben zoet, net als jij. Lekker hé!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke werkjes zeg en ik ga gelijk even bij de beide dames op hun blogs rondneuzen;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lovely !!!!
  Have a nice Sunday and week !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schattige borduurtjes Elizabeth!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga die postzegeltjes zo eens even bekijken. Je maakt veel vaart met je borduurwerkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat je meedoet aan de sal van Vava. Van de week had ze foto's geplaatst van deelneemsters aan de sal, die van jou kan er zo bij. Ben je inmiddels bezig met nr. 2? Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, gisteren heb ik al een klein stukje gedaan ..., even kijken hoe het wordt!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...