Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 15 november 2012

Crisis breiwerk...

Afgelopen zomer begon ik aan de crisis breirol van Annelein Design. De patroontjes hiervan komen van origine bij Wollkistchen vandaan, het zijn de motiefjes voor de Advent kalender sjaal 2010
Maar Annelein heeft er een leuke draai aan gegeven, waar ik me door aangesproken voelde. Ze schrijft op haar blog:

Deze breirol wordt voor mij een beetje een symbool voor de huidige economische crisis. Een breirol waar soberheid voorop staat. En stiekem hoop ik natuurlijk dat deze rol over een jaar of honderd door een liefhebber van oude textiel wordt gevonden. Zij, het moet haast wel een zij zijn, ziet dan natuurlijk mijn initialen en het jaartal waarin het is gemaakt. En dat jaartal met de soberheid van het rolletje zorgt dan natuurlijk voor bloemrijke verhalen. Wie weet, komt ze (het breirolletje) wel in een museum te liggen. Zichtbaar voor al die liefhebbers van oud textiel en oud handwerk. Misschien liggen de bestanden van onze blogs nog wel ergens opgeslagen. Voor die tijd een belangrijke bron van informatie over het leven van een handwerkende vrouw aan het begin van de 2100ste eeuw. Tja... ik moet maar weer snel aan het breien gaan want ik begin nu toch echt door te draven.

Zoals altijd begon ik vol goede moed en breide ik steeds wat naaldjes tussen het verven door. Hier blogde ik er toen over...
Inmiddels lag de breirol in het hoekje van de kast - raar maar waar - te liggen, totdat ik hem pas weer tegen kwam. Ja, ik kreeg er wel weer zin in...Dus inmiddels zijn er weer 3 motiefjes bij gekomen en moet ik aan deel 13 beginnen. Er zijn 24 delen en inmiddels ook een 25e, maar dat betreft de extra afwerking.
Maar kijk eens naar mijn bolletje.... je kunt aardig tussen de draadjes door kijken!
Zie je het niet? Even dichterbij halen hoor...


Grote grutten, dat gaat 'em niet worden met dit bolletje! En ik vond het nog wel zo gaaf dat ik vanwege de crisis deze breirol gewoon maakte vanuit een aangebroken voorraadbolletje...
Dus ja, ik nadenken en gaan zoeken in m'n voorraad.

Tja, die voorraad, dat is weer een ander verhaal. Dat moet hier dan ook maar even tussendoor.
Sinds we beneden de kamer hebben opgeknapt is mijn hobbyhoekje daar helemaal verdwenen.
Eerst tijdelijk de kast naar boven en toen bleek ook nog dat er geen andere kast voor terug kwam.
De extra tafel is ook verdwenen, want we wilden het echt wat minder vol hebben.

Intussen stonden mijn spullen overal en was ik alles kwijt. Het werkt bij mij gewoon niet als ik steeds naar boven moet om een rolletje bijpassend garen te halen, de kralendozen te pakken, een bepaald handwerktijdschrift of boekje zoek, een bolletje katoen wil hebben...
En overal zwerven er projecten, en op deze manier raak ik ook echt het overzicht een beetje kwijt.
Dus gistermiddag heb ik samen met m'n zoon het ladekastje naar beneden gebracht.


Bovenste lade katoen, volgende lade haakwerkjes, dan de breideken, vervolgens ander breiwerk, borduurwerk in de één na onderste lade en het quiltwerk onderin. 
En ook de brei- en haaknaalden, de kralen, de klosjes en de borduurzijde hebben hier hun plekje gevonden.
Na één dag kan ik maar één ding zeggen: dit is al een hele verbetering!

Maar goed, terug naar de crisisbreirol... de materiaalcrisis is opgelost, want ik vond nog een ander haakwerkje (beginnetje) van precies zo'n bolletje.. Dus dat heb ik uitgetrokken en nu kan ik weer verder zonder de portemonnee aan te spreken. Ja, dat vind ik echt leuk.
Maar ook het breien zelf is een beetje een crisis. Want deze week blogde Annelein dat ze met de adventssjaal 2012 begon en wie durfde de uitdaging aan? Elke dag vanaf 1 december een patroontje breien en dan ben je op kerstavond een breirol rijker! Of een sjaal... Yep, dat triggerde me enorm, en ik ga ervoor!
De motiefjes zijn niet zo heel groot, tenminste... je kunt ze zelf altijd groter maken door vaker te herhalen.
Maar dat doe ik dus niet.

En nu vind ik dus dat ik de crisisbreirol (= adventssjaal 2010) af moet hebben vòòr 1 december. Dan heb ik meteen alvast het ritme erin hè..  November heeft nog 15 dagen en ik moet nog 11 patroontjes. Moet kunnen - zal lukken.Maar..... er was ook nog een eerste breirol! En ik had wel lekker geblogd op 29 december 2011 dat deze afgemaakt zou worden voordat het oude jaar wisselde met het nieuwe jaar....
Dat is dus gewoon niet gebeurd, ondanks alle goede voornemens. En daarom moet van mij deze breirol ook heel rap afgemaakt worden. Inclusief borduren van jaartal en initialen.
En om dit echt niet te vergeten, ziet de tafel er nu ongeveer zou uit:


En over de tafel gesproken... We hebben afgelopen zaterdag een nieuwe tafel gekocht, helaas wel 12 weken levertijd, want hij moet speciaal gemaakt worden.
DH wilde altijd een ronde tafel en ik een hele lange. Maar die lange tafel wil ik dan wel met de korte kant tegen de muur hebben. Helaas wordt dan de doorgang naar de keuken wel een beetje krap.
Maar we hebben de perfecte oplossing gevonden. Een flinke vierkante tafel (1.20 bij 1.20 m.), die je in gedeelten rond kunt maken. Aan iedere zijde zit een blad dat je naar keuze kunt wegdraaien of bijzetten.
Dus onze tafel kan min of meer ovaal worden gemaakt, of bijna rond, of helemaal rond! En dan is het een flinkerd hoor, met een doorsnede van 1.70 m. We hebben in de showroom een foto gemaakt, en we hebben ook voor dezelfde kleur gekozen. Er komen echter wel andere stoelen bij..


Jammer dat we nog zo lang moeten wachten. We hadden hem graag met de kerst gehad, maar ja..
We hebben een tafel, we kunnen zitten èn we kunnen eten. Dat kan niet iedereen op deze wereld zeggen, dus hoor je me niet klagen.

En nu pak ik weer snel m'n crisisrolletje op...

14 opmerkingen:

 1. ik herken het hoor overal wat je hebt het goedopgelost en ja wachten duurt lang maar dan heb je ook wat gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja herkenbaar, ik heb momenteel ook verspreid van alles liggen, maar dat werkt niet echt lekker. Succes met al je breiwerk, zorg wel dat het nog leuk blijft hé!
  lieve groet, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor een crisis rol ziet hij er toch niet zo somber uit. Ik zou wat meer alleen recht breien toevoegen en dat is nog lekker snel ook ;-) Mooie tafel, jammer dat het zolang duurt voordat je het in huis hebt. Ik heb nog nooit z'n tafel gezien die van recht rond wordt. Leuke compromis.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar, van die rondzwervende projecten door het huis.
  De breirol vind ik een mooi idee, ik zou er graag aan beginnen, maar er liggen nog zoveel half-af-dingen te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zal maar niet over die rondzwervende handwerkjes beginnen *Ü*, prachtige tafel krijg je en och die 12 weken vliegen toch zo weer voorbij. Voor je het weet is het alweer kerst;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De rook zal wel van je breinaalden komen de komende weken. Nog zoveel te breien voor 1 december. Pfff, een mens zou zich van minder opgejaagd voelen. Maar het zal een reuze voldaan gevoel geven als het is gelukt :-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, Elizabeth, jij zit ook altijd zo vol ideeën en je vindt alles leuk; dan krijg je dit. Ik hoop voor jou dat je niet opeens nóg meer onafgemaakte werken tegenkomt of nog erger: weer op heel veel nieuwe ideeën komt die op stel en sprong gemaakt moeten worden :-s
  Mooie tafel hebben jullie uitgekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Poeh, je hebt je eigen wel weer een doel gesteld,zeg.Maar jou kennende gaat het vast lukken. En voor je het weet brei je aan je nieuwe tafel!!Alvast fijn weekend,groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gave tafel! De stoelen zou ik ook niet doen, lijkt me op de een of andere manier niet helemaal jouw ding...

  Je hebt jezelf wel weer een ambitieus doel gesteld. Ik ben heel benieuwd of het gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Trouwens, mama heeft al 60 cm gebreid met een leuk motiefje van jouw deken. Wordt een sjaal voor mij...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaat je vast wel lukken om de crisirol nog af te breien. Leuk dat je met Willeke meedoet aan de volgende. Ik heb nog wel garen, maar bekijk het nog even.
  Mooie tafel heb je uitgezocht. Zo heb ik het nog niet eerder gezien.
  Fijn weekend alvast,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Breek me de bek niet open. Ik denk dat we dat allemaal meemaken. Ik lag toevallig vanmorgen in bed te denken. Oja ik heb dat vestje nog wat nog niet af is en daar ligt ook nog een half vestje. Ik denk dat ik ze maar ga uithalen en iets anders van ga haken. Meestal als ik een onafgewerkt project heb liggen wil dat zeggen dat het ofwel niet past of niet helemaal is zoals ik wil. Of ik ben ergens mee bezig en zie al weer iets anders leuks om te haken. Om gek van te worden.

  Trouwens een mooie tafel heb je besteld. Lastig he dat wachten. Maar voor je het weet zijn die 12 weken om.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga straks meteen even kijken bij Annelein je hebt me nieuwsgierig gemaakt hihi, en ja ik snap wel dat je echt niet zonder je kastje kan....en het staat toch ook heel leuk ....ben benieuwd naar je tafel.
  Ik wens je veel breiplezier en een fijn weekend Elizabeth!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij hebt tenminste weer al je werken waar je mee bezig bent bij elkaar....of zweeft er ergens nog iets rond??? Dat kastje is toch prima!!!
  De tafel vind ik heel mooi en vooral praktisch met al die mogelijkheden. De stoelen zou ik ook niet kiezen: het model is wel oké, maar de bekleding vind ik brrrr. Een crisis breirol?? ik ben benieuwd hoe dat gaat , maar het is al crisis genoeg met alles waar ik mee bezig ben....
  Fijn weekend en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...