Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 23 november 2012

Crisis bezworen...

Problemen moet je zien als uitdagingen..., heb ik wel eens gehoord. En voor elk probleem is een oplossing. Of dat laatste echt waar is, weet ik nog niet.
Maar mijn crisisproblemen lijken - dankzij al jullie goede tips - voorlopig opgelost te zijn.


Deze bol haakgaren van DMC nr. 10 moet de redding gaan worden van de crisisbreirol. 
(Het probleem was dat ik geen idee had wat voor garen er in de breirol zat)
In eerste instantie had ik gisteren ander garen gehaald, van Durable. Maar toch vond ik de draad anders voelen. In mijn laatje vond ik nog heel dun DMC garen en dat leek er qua structuur en gevoel toch meer op.
Dus ik ben vandaag weer terug gegaan langs de handwerkzaak. Helemaal op het bovenste plankje achter in een hoekje lagen oude doosjes met DMC bolletjes..., echt nog heerlijk van die tijd dat 'iedereen'  kleedjes haakte, zo'n 35 jaar geleden.
Nu de breirol in het sopje is geweest is hij witter dan wit..., enne het bolletje is nu minder wit dan de breirol.
Maar het zij zo! En als hij af is, gaat het hele ding nog een keer in een sopje...


Oké, en dan het fotoprobleem... Ik mag altijd graag behoorlijk grote foto's plaatsen, gewoon omdat ik vind dat de vlakverdeling op je blog dan mooier uit komt, maar ook is je werk dan beter te zien.
Voor mij was foto's klein plaatsen geen optie.
En ik heb ook nog even gespeeld met de gedachte om dan maar een tweede blog te beginnen, maar dat ging me toch ook aan het hart. Dan zou ik in principe liever de technieken gaan scheiden en volgt er een grote reorganisatie, en daar zit ik eigenlijk qua tijd ook niet op te wachten...
Ik heb er ruimte bij gekocht. Voor 2 euro per maand heb ik nu 25 keer zoveel ruimte.
Het bloggen is toch al gratis, dus ik vind het niet zo'n probleem. Ik kan duurdere hobby's bedenken..

Intussen ben ik wel bezig om e.e.a. nog meer te verfijnen op m'n blog, zodat dingen gemakkelijker zijn terug te vinden. Rechtsboven zie je nu een zoekfunctie en ook het aantal pagina's (bovenaan) wordt uitgebreid.
Vooral het label "patronen" is veel te algemeen. Het is echt een werkje dat ik zo tussendoor een uurtje doe, dus echt opschieten doet het niet.
En wat vinden jullie van mijn nieuwe header? Niet zelf gemaakt hoor, die komt van Shabbyblogs..., maar ik ben er wel blij mee.

Fijn weekend allemaal!


13 opmerkingen:

 1. Fijn dat je weer een mooie bol haakkatoen heb.
  dmc haakt heerlijk.En je header is heel mooi.Groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zo kan het ook. Maar met verkleinen bedoelde ik eigenlijk het aantal pixels, zeg maar het bestand verkleinen. Je ziet daar aan je foto's niets van, kijk maar bij mij,al mijn foto's zijn verkleind naar 600 pixels. Fin dat je garen hebt gevonden die dicht in de buurt komt van de andere.

  Goed weekend, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS: je blog ziet er mooi uit zo, erg leuk.

   Verwijderen
  2. Heb je daar een programma voor, Dinah? Ik las dat Paula het ook op die manier doet...

   Verwijderen
 3. Ik vind je header erg mooi geworden.
  lieve groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals Dinah het doet, doe ik het ook, gewoon met Windows Live Photo Gallery, maar het kan vast met bijna elk foto-bewerkingsprogramma (helaas niet met Picasa, tenminste, daar kan ik het nietontdekken, maar dat zegt niet zo veel)

  Fijn dat het garen-"probleem" opgelost is!
  Je blog past heel goed bij je, heel rustgevend en een tikkie nostalgisch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Elizabeth,
  Ik doe het in Photoshop, maar volgens mij kan het ook in gratis programma's zoals microsoft photomanager of hoe dat programma ook heet.
  De nieuwe look van je site is heel erg leuk trouwens. Kun je dat zo downloaden bij Shabbyblogs? Daar heb ik me nou nog nooit in verdiept :-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat gaat eigenlijk heel simpel. Je gaat naar www.shabbyblogs.com en dan kies je design. Vervolgens kies je voor het item headers. Sla de header van je keuze op in je afbeeldingen. (Ze hebben ook hele mooie achtergronden..., maar die gaan via html codes)
   Via ontwerp op je blog ga je naar indeling en kies je voor blogkop bewerken. En dan kom je in een submenu waarin je de opgeslagen afbeelding voor je header weer kan uploaden.
   Ik kreeg alleen mijn blogkoptekst niet in het vakje, en nu heb ik die maar even wat meer accent gegeven...

   Verwijderen
  2. Ik heb meteen even gekeken op de site. Jeetje, wat staat er veel op, dat is heel lastig kiezen! Misschien ga ik binnenkort nog eens kijken en inspiratie opdoen. Mijn huidige header had ik zelf in elkaar gefreubeld, maar is eigenlijk niet naar mijn zin. Ik gun mezelf er op dit moment alleen de tijd niet voor om het te veranderen. Maar op Shabbyblogs ga ik zeker nog eens kijken.

   Verwijderen
 6. Ziet er heel mooi uit Elizabeth. Fijn dat je garenprobleem ook weer opgelost is.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. met die breirol gaat het vast goedkomen!! en je blog ziet er mooi uit, ik verklein mijn foto's ook met Paint.net, een gratis programma. Het aantal pixels verklein je dan maar je kunt de foto toch groot laten zien en dan zijn ze toch nog scherp genoeg. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aha, dus het wordt toch tijd om foto ruimte bij te gaan kopen. Ik ben bang dat ik bi nenkort ook de klos ben. Ik heb al een heleboel foto's verwijderd, dus voorlopig kan ik nog even vooruit, hoop ik. Als ik klaar ben met m'n stage ga ik m'n blog toch reorganiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb je gelukkig weer gevonden. Ziet er heel leuk uit. Ik ga je zeker volgen.
  Groetjes, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...