Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 5 september 2012

Voortgang klussen...

De werkzaamheden in en aan ons huis vorderen gestaag. Ik probeer steeds foto's te maken, ook al lijkt het op dat moment niet zo spectaculair... Maar later vind je deze foto's erg leuk is mijn ondervinding.Zo wonen we momenteel dus even... Nou ja wonen, we hebben amper tijd om te wonen..., maar soms zakken we even neer op de bank. En ja.., je ziet het goed; er staat een doosje gebak op tafel!


We hadden nl. iets te vieren !! Onze jongste zoon (Robert 17) is geslaagd voor zijn theorie examen, hij en wij hadden nooit verwacht dat ie het zou halen.... Ja, dat klinkt misschien een beetje negatief, maar als je pas op zondagmiddag je theorieboekje open doet en vervolgens een uurtje er in bladert en nog niet eens de helft van de bladzijden hebt gelezen, je twee proefexamens maakt en daarin veel te veel fouten hebt..., dan bestaat het toch eigenlijk niet dat je meteen voor de eerste keer slaagt!
Nou, soms kunnen we het nog niet geloven en moeten we echt even in onze arm knijpen.


Spooky en Boofy vinden het gerommel in huis helemaal niet erg. Ze komen steeds nieuwsgierig snuffelen en als er teveel herrie gemaakt wordt, vluchten ze naar boven of de tuin in. En inmiddels slapen ze overdag overal doorheen...


Afgelopen zaterdag heeft DH de gaten geboord voor de inbouw gashaard. Een gat door de buitenmuur en een gat naar de gang in de meterkast. Daardoor kan de warme lucht extra benut worden en ook de hal en het trappenhuis verwarmen. 
Ik had tijdens het boren een aantal foto's gemaakt, want dat was zo leuk om te zien. Maar helaas kan ik ze nergens meer vinden en ben ik bang dat ik ze zonder geheugenkaartje gemaakt heb.... 


Zondagmorgen heeft de kachel proef gedraaid...., niet dat het zo koud was, ...... pft wat kan hij een warmte geven. Buiten scheen de zon en was het heerlijk aangenaam en binnen die kachel aan; te gek voor woorden!
En ook al ging de haard na enige tijd weer uit; je blijft nog best lang warmte voelen, echt lekkere stralingswarmte. Gisteravond hebben we hem weer even aangehad en toen vond ik het maar wat lekker in m'n stoeltje naast de kachel...Intussen zijn de kozijnen boven gerepareerd. Ik had daar al wel over verteld, maar nog geen foto's laten zien.
Tjonge, wat een vakman is deze Bram. Ik noem hem de kozijnenchirurg, en hij moet daar om glimlachen..., bescheiden als hij is.
Maar het is echt precisie werk.... en het is ongelooflijk hoe hij dat voor elkaar fixt!

Het wachten is nu weer op de schilder. Maar hij heeft het momenteel zo druk, dat hij besloten heeft om dan maar vanavond het plafond te sauzen. Ook leliewit, in zijn termen is dit 9016 geloof, een kleurcode.
Dus vanavond zullen de meubels wel weer tegen elkaar aan staan en onder de oude gordijnen. Dat wordt dus weer kamperen of boven zitten!


Subtle stone                         Real stone

We zijn er inmiddels ook eindelijk uit welke kleuren krijtverf we kiezen voor de muren. Het bruin hierboven is in werkelijkheid minder bruin en wat meer grijs en ook minder intens...
Ik hoop dat de schilder daar volgende week tijd voor heeft, maar dat zullen we vanavond wel horen.
Maandag gaan DH en Henk (timmerman&stucadoor) het geraamte om de gashaard bouwen van plaatmateriaal. Ook dat moet worden meegenomen bij het verven van de muren. En pas dan kan de schouw ervoor, die we overigens nog moeten uitzoeken. Tenminste..., de steensoort en de kleur. We hebben al wel een idee, maar we moeten nog een definitieve keuze maken uit de showroom in Lunteren.Mijn kluswerk zit er voor vandaag weer op zoals je ziet; er waren nog wat plinten die niet klopten qua maat, dus de schilderskwast maar weer opgepakt...
Door het stucwerk waren de kozijnen binnen ook hier en daar wat beschadigd, dus ook dat moet weer bijgewerkt worden. Zo blijven we bezig.

Maar nu ga ik genieten van deze prachtige dag! Natuurlijk wat huishoudelijke dingetjes tussendoor, maar ook lekker even breien in het zonnetje...


Fijne dag allemaal!


19 opmerkingen:

 1. Hallo, zozo, dat ziet er allemaal spannend uit!! Veel sterkte in de rotzooi, weet er alles van. Maar ik zie toch nog een doosje met zeer mooi en fijn haakwerk staan, naast de gebakjes ;-) Wat wordt het? Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè, een kachel in de kamer, kan ik ook zo van genieten, vooral als het straks wat kouder wordt 's avonds. Ben benieuwd naar je schouw. Sterkte met de verdere werkzaamheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik dat allemaal zo bekijk...Boehoe !!! Wij moeten ook zo nodig een keer in de "rotzooi" zitten. Ook bij ons staat er het 1 en ander te doen.... Succes !! Alles komt goed. En wat is je zoon een gelukspoeper.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welverdiende rust vandaag, dat is heerlijk! Het wordt vast heel mooi in jullie huis. Als je zo'n kachel ziet, verlang je naar de winteravonden, kaarsjes aan, quilt op schoot, muziekje erbij...
  Sterkte verder en genieten vandaag !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is dus nog erger dan een verhuizing, ik kwam in een gerenoveerd huisje en bij jou staat alles op z'n kop. Maar wat zal het mooi worden en gezellig met die prachtige haard. Daar zie ik je wel bij zitten met alle handwerken. En ja die foto van de kat dat kan alleen een rode kat verzinnen, ik zie het voor me.Veel sterkte en groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er wordt dus flink geklust bij jullie. Je moet maar zo denken: Voor de winter zit ik er warmpjes bij. Voorlopig genieten we van een heerlijke na zomer. De zon schijnt, maar toch is het fris... Gelukkig kun je nog wel met je breiwerk bezig... Al het andere komt wel weer. Een fijne dag en knuffel je huisdieren maar eens extra. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo jullie zoon heeft mazzel,zeg en wat een klus maar als het straks af is en je lekker bij je haardje zit ben je alles zo weer vergeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We zijn weer helemaal op de hoogte, het is dus wel weer te overzien, begrijp ik uit je verhaal. Volgens mij wordt het wel heel mooi. Heerlijk zo'n gashaard, ik zou meteen de handwerkstoel er voor schuiven :-)
  Gefeliciteerd voor je zoon (al klinkt het om eerlijk te zijn meer als geluk dan wijsheid).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mazzel na zo een goede voorbereiding hihihi had je zoon. Maar op zak hebben is op zak hebben toch :-)

  Is me wel een klus geworden meis. Maar wat wordt t mooi!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een klus is het nog maar die kachel dat wordt het hart van het huis denk ik en ik wens je nog veel energie toe om alles voor elkaar te krijgen.....en je zoon heeft dus duidelijk een goed inzicht in de vragen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ja... dat inzicht is echt meer geluk dan wijsheid. Angélique had helemaal gelijk. Anderen leren zich stuk en zakken een paar keer. Het is echt niet eerlijk verdeeld in de wereld!

   Verwijderen
 11. Jeeh wat een groot project zeg daar bij jullie maar straks genieten Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij heb je al een nieuw lievelingsplekje in huis!!!Lekker bij de kachel :-) Wat een bofkont die zoon van jou, niks doen en dan het nog halen ook. Nog even doorbijten Elizabeth en je hebt weer een prachtig huis.

  Groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hihi, leuk die laatste foto en zo is het! Gefeliciteerd met zoonlief, knap! En leuk jullie haard...oohhh wat zal dat genieten worden deze wineter!!! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om zo even mee te kijken met het klussen!
  De felicitaties voor je zoon. Knap werk om zo je theorie-examen in een keer te halen.
  Geniet maar van het mooie weer de komende dagen.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Er komt toch schot in de zaak! Wat lijkt me dat gezellig zo'n haard in de kamer. Dat is straks helemaal een plaatje als de schouw geplaatst is. Kan me helemaal voorstellen dat jij je daar van de winter heerlijk gaat nestelen met een lekker handwerkje of een heerlijk boek.
  Knus hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat wordt allemaal zeer grondig aangepakt! Je krijgt een prachtige kamer en de kleuren vind ik mooi, ik ben benieuwd wat voor effect het krijtverf geeft.
  Zoon boft maar, ik heb er heel wat meer tijd aan besteed, ik vond het zeer moeilijk!
  Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat stukje in het kozijn gezet hout, neem ik mijn petje voor af. Prima stukje vakwerk..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...