Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 17 september 2012

Prehistorische overnachting... (2)

Vorige week schreef ik hier over onze leuke trip naar Drenthe en Groningen. Omdat het zo'n lang bericht werd, vandaag het vervolg.Helemaal overweldigd door de sfeer van onze hotelkamer kregen we toch langzamerhand wel het gevoel dat het tijd werd voor een warme hap zo halverwege de avond..
Omdat het ook nog eens koopavond was, leek het ons leuk om even in het centrum van Stadskanaal te kijken naar een geschikt eethuisje...
Het werd een chinees, bij gebrek aan iets anders. Maar we hebben daar heerlijk gegeten!


We hadden een kleine rijsttafel voor 2 personen besteld, maar dan nog was er genoeg voor 4 mensen...
Jammer is dat toch altijd, dat er zoveel overblijft en weg gaat.
DH lustte er nog wel ijs achteraan, maar daar heb ik voor bedankt!


De avond vloog om en in onze hotelkamer konden we nog heerlijk een poosje televisie kijken. Wat wordt je daar lui van zo uit je bed kijkend...
We sliepen als een roos en de volgende morgen werden we wakker van de regen. Tja, ze hadden het voorspeld en op het regionale nieuws van Groningen hadden we wel begrepen dat het een "slechte" dag kon worden....

Eigenlijk wilde ik heel graag naar Bourtange, een vestingstadje aan de duitse grens. Vanwege de weersomstandigheden hebben we dat maar niet gedaan en zijn we naar Groningen (stad) gereden, hopend op beter weer aan het einde van de ochtend. Maar het werd eerder slechter dan beter, en we zijn tussen de winkels door behoorlijk nat geregend. Groningen is een leuke stad, gezellige terrasjes en je kunt er uitgebreid winkelen. We waren niet speciaal naar iets op zoek, dus het werd lekker snuffelen en uitgebreid koffiedrinken...
Toch gaat de lol er een beetje af als het maar blijft regenen.., dus we besloten - we voelden inmiddels ook onze voeten wel een beetje - om 's middags alvast een stukje richting huis te rijden en onderweg nog een Ikea aan te doen. We hebben nog wat spulletjes nodig i.v.m. de herinrichting van de kamer, dus leek ons dit wel een goed moment.
Zwolle bleek geen Ikea te hebben, dus zijn we naar Amersfoort gereden. Na een late lunch waren we zover.
Gelukkig waren we intussen een beetje uitgerust. Tjonge, wat heeft Ikea toch veel... We zijn niet helemaal geslaagd, maar ik ging wel naar huis met een flinke lap minnastof van 5 meter om stoelhoezen van te maken!Dat is een hele dikke gebleekte kwaliteit katoen. En laat dit nu heel mooi aansluiten bij de Leliewitte verf die we overal hebben gebruikt!

Toen we Ikea uit liepen, scheen de zon.... Ook al moet je dan naar huis rijden, genieten van het zonnetje doe je ook achter het glas!
En als je dan weer thuis bent, zie je na zo'n uitstapje de dingen toch weer in ander perspectief. Ik had zaterdag echt weer zin om van alles op te pakken!

7 opmerkingen:

 1. Heel jammer van het weer, maar een weekend met z'n tweeën is ook heel wat waard. En ondanks dat jullie niet hebben kunnen doen wat jullie van plan waren is het toch een bijzonder weekend geworden.
  Pfff... 5 meter... leuk, maar het moet ook nog verwerkt worden; succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker, zo'n uitgebreide koffie, jammer dat het weer niet meewerkte, maar je kan niet alles hebben. Mooie stof heb je uitgezocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n weekend samen weg is altijd fijn, maar het is wel jammer als het weer dan niet mee wil werken. Leuke klus, stoelhoezen naaien. Ik ben intussen wel nieuwsgierig aan het worden naar je nieuwe interieur!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh, wat een heerlijkvooruitzicht, 5 meter stof:-)

  Fijn dat jullie een lekker weekend hebben gehad met elkaar, dat is toch het belangrijkste...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer dat het weer niet meewerkte. In ieder geval was de hotelovernachting heel geslaagd en Bourtange blijft er wel; wie weet gaan jullie daar toch nog wel eens naar toe... Voor regenachtige dagen is Ikea een uitkomst. In Groningen is een een grote vestiging, waar je uren in kunt dwalen.... de enige in het Noorden..
  Succes met alle drukte van het restylen van de kamer. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer van die regen... nou ja je hebt in ieder geval lekker kunnen winkelen in Groningenstad. En nog naar ikea en eenflinke lap stof op de kop kunnen tikken.

  Leuk verslag,,,, groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou, je ben in ieder geval even lekker weg geweest!! En wat een kamer: W*O*W

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...