Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 september 2012

Meebreideken blok 68: Kantmotief Mirabelle

De klad zit er goed in bij mij met bloggen...
Ik wilde dat het anders was, maar het is even niet anders. Wat kan ik terug verlangen naar mijn heerlijke hobbyhoekje voor het raam, tussen de keuken en de kamer in.

Maar vorige week zaterdag hebben we nog meer meubels weg gezet omdat het anders niet prettig werkt bij het stucen, sauzen, aflakken en de aanleg van de gashaard en de bouw van de schouw.
Dus staat mijn grote hobbykast op de slaapkamer, mijn bureaustoel op zolder, mijn laptop overal en nergens, ben ik mijn werktafel kwijt omdat die voorlopig als eettafel is gebombardeerd en ben ik duizend en één dingetjes kwijt.

Verder mis ik de rust en de tijd om lekker bezig te zijn. Er worden wel eens wat naaldjes gebreid, maar dat is het dan ook wel. Ik kom er gewoon niet toe met werklui over de vloer en zelf weer aan het werk.
Het klinkt een beetje als klaagzang, ik weet het... 
Vandaag kan ik lekker buiten zitten met m'n mandje, maar ook straks moet ik weer gaan soppen want men is bezig met gaten boren voor de afvoerbuis van de haard en voor de gasleiding en voor een ontluchtingskanaal.... en weet ik veel allemaal niet...
Wat zal ik blij wezen als alles klaar is, maar dat zal nog wel even duren...Ik ben blij dat ik vandaag jullie het nieuwe breiblokje kan laten zien. Het fototoestel is gelukkig weer boven water (figuurlijk dan).
Het idee van dit motiefje komt van de Mirabelle sjaal die ik een poos geleden op internet vond en waar ik mee begonnen was.

Echter een sjaal breien is niets voor mij, dus ik had de boel weer uitgehaald.
Toch is het een leuk ajourpatroontje, dus wilde ik hem wel voor de deken gebruiken!

Blok 68: Kantmotief Mirabelle

Zet 45 steken op en brei 3 naalden ribbelsteek. Ga verder volgens onderstaande beschrijving.Toer 1: 2 rb.st – 1r –  (1 o – 1 r.e.o. – 5 r – 2 r.sbr – 1 o - 1r ) 4x breien, - 2 rb.st
Toer 2 en alle even naalden: 2 rb.st – 41 av – 2 rb.st
Toer 3: 2 rb.st – 1r – ( 1r – 1 o – 1 r.e.o. - 3 r – 2 r.sbr. – 1o – 2 r) 4x breien, 2 rb.st
Toer 5: 2 rb.st – 1r – ( 2r – 1 o – 1 r.e.o. – 1r – 2 r.sbr. – 1o – 3 r) 4x breien, 2 rb.st
Toer 7: 2 rb.st – 1r – ( 3r -  1 o – 1 r.d.o. – 1 o -  4r ) 4x breien, 2 rb.st

Toer 9, 11 en 13: 2 rb.st – 1av – ( 2r.sbr – 2 r – 1 o – 1 r – 1 o – 2 r – 1 r.e.o. – 1 av ) 4 x breien, 2 r.bst

Herhaal deze 14 toeren een aantal keren totdat je een lapje van ongeveer 19 cm hebt. (Je kunt eventueel ook na toer 7 stoppen, dat heb ik ook gedaan)
Brei nog 4 naalden ribbelsteek en kant alle steken af. 


Veel breiplezier en hoor het graag van jullie als er foutjes in de beschrijving zitten....


17 opmerkingen:

 1. Hoi Elizabeth, sterkte met alle verbouw-perikelen! Als alles achter de rug is ben je vast helemaal tevreden en heb je je oude stek weer terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is wel afzien he? Volgens mij komt er steeds meer werk bij!! Blik op nul, diep adem halen en nog even volhouden. Straks weet je niet wat je ziet! Het bloggen komt vanzelf wel weer. Wel een mooi breipatroon maar ik denk dat het niets voor mij is. Te ongeduldig in die tak van sport. Je huis staat op stelten maar ik wens je toch een gezellig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niks geen klaagzang, gewoon een beschrijving van hoe je leven er op het moment uitziet. Ik vind het so wie so knap dat je in deze chaos nog kans ziet om te breien. Lief patroontje weer. Nog even alles over je heen laten komen Elizabeth, en daarna is het genieten van je "nieuwe huis". Ben heel benieuwd hoe het gaat worden hoor.
  Groetjes, en toch een gezellig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan ik nu uit je berichtje opmaken dat je de verbouwing een beetje zat aan het worden bent? Kan ik me heel goed voorstellen! Toch nog maar doorbijten, je hebt geen andere keus ;-) maar vervelend is het wel. Mooi motiefje heb je weer gebreid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. sterkte met de verbouwing Elizabeth als 't eenmaal klaar is zul
  er vast erg blij mee zijn..

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoef gelukkig maar één keer te verhuizen, ik keer niet terug naar mijn oude flat. Ik moet er niet aan denken, twee keer te moeten pakken en uitpakken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 't Is even niet zo leuk, maar het komt weer goed. Jullie pakken het wel groots aan... Van het een komt het ander... Het hele huis op z'n kop. Kan me heel goed voorstellen dat je even je zelf niet bent. Het lijkt wel kamperen in je eigen huis.....
  Wat een mooi ajour patroon. Al je handwerk spullen lopen niet weg; over een poosje zit je weer heerlijk op je eigen stekkie en het bloggen komt ook wel weer. Veel sterkte en toch een fijn weekend toegewenst.. groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh elizabeth nog even op de tanden bijten hoor vind je nog dapper weer met je nieuwe blokje breien ,ieder geval dank daarvoor tussen alle verbouw perikelen sterkte marloeskreatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad, even volhouden en echt het wordt natuurlijk toch mooier en op en dag is het af ! Toch een goede zondag. Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volhouden meis. Weet zeker als het straks klaar is en je kijkt naar al dat moois en vernieuwds om je heen dat het het waard was!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, ik snap het helemaal hoor! Als er om je heen alleen maar chaos is, dan heb je gewoon alleen maar behoefte aan rust!! Nog even op de tanden bijten en voor je het weet zit je straks heerlijk te genieten van je nieuwe kamer!! En krijg je vanzelf weer blogzin! Niks doen waar je geen puf voor hebt, bloggen is een hobby en geen verplichting!! Sterkte en liefs, Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het word een hele verbouwing zo te lezen.
  Als straks alles af is dan kan je er heerlijk van genieten.
  Je meebreiblok is schitterend maar helaas kan ik niet zo goed breien.
  Succes met de verbouwing!

  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Even je ogen dicht doen en je voorstellen dat je komende winter lekker voor je gashaard zit met een mooi breiwerkje.... Zo'n gashaard is echt héérlijk om te hebben, ik kan het weten :-)
  Maar nu moet je eerst even doorbijten. Sterkte!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog even volhouden, straks is alles weer mooi aan kant en zit je deze winter lekker warm bij de gashaard te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Toch wel een prachtig patroon voor een sjaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb wel met je te doen dat je je plekje kwijt bent en ook nog in de troep zit. Maar gelukkig is het voor het goede doel ;)
  Mooi patroontje is dit. Je kunt het ook omdraaien, dan ziet het er ook mooi uit.
  Ik zie me hier wel een sjaal van breien.
  Dank voor je patroontje.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...