Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 9 juli 2012

Lekker verven...., lekker opruimen...

Zaterdag ben ik heerlijk aan het verven geweest... We hebben wat houten kleinmeubelen zoals een stoof, butler tray, plantenbak, melkkrukje en stoeltje die ik allemaal graag wit wilde maken.

Als ik eenmaal bezig ben, vind ik het geweldig om te doen. Ik houd echt van schilderen, dat heb ik van m'n vader. Die schilderde vroeger ook alles!
Zaterdag kon ik lekker buiten werken. De meeste dingetjes kunnen nog wel een tweede laagje gebruiken. Ik verf met matte verf van Histor in de kleur leliewit.


Er komen t.z.t. nog wel betere foto's, maar zaterdagmiddag stond alles te drogen in de zitkuil van onze tuin.
Boofy keek vanonder de tuinstoel nauwlettend toe...


Deze week ga ik verder met verven, er staat nog meer te wachten op een likje..

Zaterdagmorgen ben ik naar de schilder geweest voor kleurstalen. We willen de woonkamer gaan aanpakken. Het behang eraf en na lang beraad komt er krijtverf op de muren. Maar o wat is het moeilijk om de juiste kleur uit 224 tinten te kiezen... Er is zoveel mogelijk... 

 Dit is de lijn van Sikkens (Flexa).
HIER kun je zien/lezen wat voor verf het is. Ik ben er heel enthousiast over. Is er iemand die er ervaring mee heeft? Of met een ander soort krijtverf?
Een andere mogelijkheid is de verf van Farrow&Ball in deze kleuren...
Verder moet je natuurlijk ook rekening houden met de kleur van de vloer (we hebben licht terra plavuizen), de lichtval en de overige meubels.
Vanmiddag komt m'n schoonzus - zij heeft een cursus binnenhuisarchitectuur gedaan - en dan gaan we heerlijk brainstormen en plannetjes maken....

Ik ga uiteindelijk niet alle meubels wit (leliewit) verven. De tafelbladen worden wit, en de achterplaat van de buffetkast ook. Er gaan ook een paar kasten weg, want het staat gewoon veel te vol. 
Maar voorlopig ben ik nog wel even zoet met behang trekken; dat moet heel voorzichtig gebeuren, want de muren moeten mooi glad blijven!Vanmorgen heb zo ongeveer aan "topsport" gedaan tijdens een grote opruimklus... Tjonge, ik voelde me alsof ik was wezen joggen... Helemaal toppie, want ik zou echt wat aan m'n conditie moeten gaan doen, en daarom heb ik bedacht om elke morgen tot 10 uur een flinke klus beet te pakken. Want alle spullen uit die twee kasten zullen toch elders een plaats moeten krijgen. En dat betekent dat "elders" leeg geruimd moet worden.


Zo heb ik vanmorgen de grote kast in onze slaapkamer met bezemen gekeerd. Stapels kleding eruit die toch nooit meer gedragen wordt, enorm veel tasjes die ik jaar op jaar door m'n handen laat gaan en dan weer liefkozend en mijmerend terug zet (maar dus nooit meer gebruik), dozen met schoenen idem dito... 
Allerlei opblaasspullen voor in het water, tig badmatjes... etc... Vandaag maar even naar de kringloop rijden!

15 opmerkingen:

 1. Och jeetje, een warme metamorfose in je huis. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat worden!

  Je wolkaartjes liggen klaar voor verzending. Zal ik ze nu versturen of even wachten tot de metamorfose klaar is? U vraagt, wij draaien ;)

  Dikke knuffel,

  Henrike

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om lekker te zitten tutten in je huis. Er gaat wel een grote verandering plaatsvinden, zo lees ik. Lastig om een kleur uit te zoeken, zeker voor grote vlakken. Het is al snel heel overheersend. Ik heb zelf goed geluisterd naar de schilder: die zei dat je het moet houden bij een subtiele kleur. Maar jullie komen er vast wel uit. Veel plezier met de klussen!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jij bent goed bezig, ik wil binnenkort ook 2 kasten schilderen dus ga je verrichtingen met argus-ogen volgen,succes met ruimen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig, Elizabeth. Ik heb ook krijtverf op één muur in een opvallende kleur, beetje paars aubergine. Het staat heel mooi dat matte maar mijn ervaring is wel dat het snel beschadigd. Het kan niet veel hebben. Ik heb het er nu 2 jaar op zitten maar heb al 3x bij moeten kwasten. Ik ben ook wel benieuwd hoe anderen het ervaren.

  Veel suc6 met je opknap project.

  groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zeg, jij bent druk bezig, een vakantie is om uit te rusten hoor! ;-)
  Jullie hebben grote plannen; heel veel succes en plezier met de verdere voorbereidingen, het uitvoeren en het genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, leuk zeg, ik hou ook van verfklusjes. En wat betreft je keuze voor Flexa Pure...deze is in 1 woord gewéldig. Ik heb mijn muren van de overloop en de slaapkamers ermee geverfd. De muurverf (extra mat) is supermakkelijk in gebruik en ook snel bij te werken, mocht je een beschadiging hebben. Ik heb de trapopgangen met gewone lak gedaan (ook de matte variant) dat is iets minder krasgevoelig. Ik kan je het echt aanraden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, jij hebt grootste plannen! leuk hoor! Verf ken ik niet, maar ziet er mooi uit! Ben nu al benieuwd naar het eindresultaat ;-) succes met behang afhalen (ergste klusje, vind ik)
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om de boel aan te pakken he! Ik hou ook wel van verandering zo af en toe. Wij hebben ook wat aanpassingen gedaan en daar kan je dan achteraf lekker van genieten.

  Veel succes met de klussen.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je pakt het voortvarend aan! Hup aan de slag... Heb geen idee over verfsoorten.. je komt er vast wel uit.
  Opruimen en weg doen is hier nog steeds een grote strijd. Brrrr, vreselijk werk. Maar als het je in de weg zit moet het wel..... Niet aan denken...... Succes met alle veranderingen. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo, jij bent druk bezig! toevallig ben ik ook al een tijdje
  aan 't schilderen, muren en kozijnen in, je gelooft het niet,
  leliewit: mooie kleur!

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zo jouw huis gaat dus een heuse facelift krijgen! leuk hoor! maar wel vermoeiend...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij had je toch vakantie....hi hi ja ja zo gaat dat dan maar af en toe ook even niks hè Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Welja, een frisse wind erdoor!! Daar zit ik al maanden tegenaan te hikken. Hier moet ook dringend het een en ander onder handen worden genomen. Je enthousiasme is bijna besmettelijk, ik ga er haast zin in krijgen! Het verhaal van de kast komt me wel heeeeeeeeeeel bekend voor , daar zou ik toch ook eens mee moeten beginnen.
  Je verftechnieken vind ik zeer geslaagd en krijtverf op de muur is heel sfeervol! Veel plezier met je metamorfose, ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. phoe phoe, had je nog energie over of krijg je hier weer energie van???
  Heerlijk om weer nieuwe kleurtjes uit te zoeken en zo,
  succes hoor,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel veel succes met al die veranderingen, heerlijk zo'n frisse wind door je huis!! Heb ik 2 jaar geleden gedaan toen ik verhuisde van een huis naar een appartement. Het is vermoeiend, maar je krijgt steeds nieuwe energie!!! Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...