Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 juni 2012

Reisverslag deel 4

Onze laatste camping die we aandeden tijdens ons camperreisje was camping Loreley in St. Goarhausen.Na een prachtige rit over het laatste deel van de Romantische Strasse vonden we deze stek langs de Rijn.
De receptie was gesloten, maar eigenaar Paul zat op de grasmaaier... We konden op het camperveldje vooraan staan, want het verdere gedeelte had overal bomen staan en was verboden voor campers.
Zo kwamen we terecht op een heel rustig veldje waar nog twee campers stonden.


Elke camping heeft zo z'n eigen sfeer en we vinden het altijd leuk om te kijken of onze eerste indruk wel klopt. Daarom doen we vaak meteen een rondje camping...
Het receptie gebouwtje deed oud aan en de eigenaar kon net zo goed een boer wezen. Niets ten nadele van boeren hoor, maar we waren hier duidelijk niet op een overgeorganiseerde camping.Helemaal achterin op de camping had je een prachtig uitzicht over de Rijn en we genoten van het heerlijke windje dat daar stond. Het was een warme dag geweest...Op de foto hierboven zie je het niet zo goed, maar er is een weg aan beide zijden van de Rijn. Bij Koblenz kun je van de ene weg op de andere komen, en tussendoor verschillende keren via een veerpont.


Op deze foto kun je het beter zien. We hadden een prachtig uitzicht, het leken net mini autootjes.. Beneden was alles miniatuur om te zien, zo grappig!


Na het eten en na de vaat (onder de theedoek...) moest er nog een poosje gebreid worden! Sommigen van jullie zijn benieuwd naar alle handwerkjes die meegegaan zijn, maar volgende week hoop ik e.e.a. te laten zien. Ik was in elk geval blij om wat kleine en simpele breiwerkjes te hebben, want je aandacht is toch verdeeld tijdens het rijden. 


DH maakte nog een fietstochtje op de mountainbike die we bij ons hadden en toen ontdekte hij deze motoren bij de ingang van de camping. Als motorfan moesten daar de nodige foto's van gemaakt worden...


De volgende morgen - inmiddels vrijdag - sliepen we lekker uit en werd ik verrast door een heerlijk ontbijt!
Vlakbij de camping lag nog een vakantiecentrum met hotel en appartementen onder dezelfde naam als de camping. We zijn daar naar toe gewandeld en ah..., wat een lieve geitjes...!


We hadden nog wat oud brood en dat konden we mooi aan ze voeren... De geitjes wilden wel komen, maar toen ik er één onder het bekje kietelde kreeg ik me toch een schok en de geit stoof naar achteren..
Er bleek stroom op het draadhek te staan! Grote grutten, ik schrok me naar...


Om een uur of 11 reden we weg van de camping. We zijn overgevaren met een pont over de Rijn en voor de rest hebben we eigenlijk alleen maar op de grote weg gereden.
Helaas waren van beide fototoestellen de batterijen leeg, en we hadden geen opladers bij ons...
Dus geen foto's meer van de lunch op het terras en ook niet van de stops onderweg en ook niet van de afsluiting bij Mc Donalds (gewoontegetrouw..). 
Om half 7 waren we weer thuis en werden we omhelst door onze jongste zoon Robert, die het gelukkig heel goed heeft gehad die week!
En de poezen? Ze deden net alsof er niets aan de hand was; de één liep ons straal voorbij en de ander gaf een klein kopje en ging daarna ook haar eigen gang!

Voor ons is deze vakantie zeker voor herhaling vatbaar en we hebben al tegen elkaar gezegd; volgend jaar weer!

15 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal heel gezellig daar kan je weer op teren en nagenieten,Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zo'n fijne vakantie hebt gehad! Ik hoop dat je batterij weer heerlijk opgeladen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het ontzettend mooi daar zeg, wat een uitzicht en prachtig weer ook. Dat is genieten hè !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuk verslag weer.
  Die geiten moeten wel achter een stroom hek anders kunnen ze overal naar toe lopen en dat is niet de bedoeling. Het wordt ook wel schrikdraad genoemd: dat heb jij dus ervaren... Tot een volgende keer en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor je leuke vakantie verslag!! Erg leuk om het mee te beleven. Meestal zijn dat soort kleinere campings veel leuker dan die hele grote, daar zou mijn voorkeur in ieder geval toch ook wel naar uit gaan. Gelukkig liet de zon zich ook van haar beste kant zien en wat een prachtig uitzicht op de Rijn had je daar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om ook het laatste verslag te lezen! Wat een prachtige omgeving laat je ons zien, erg mooi! En ja, weer heel anders, dat maakt het ook zo heerlijk om op pad te gaan en nieuwe gebieden te ontdekken... !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben gehad! Jullie kijken dus al een beetje uit naar volgend jaar ;-) Maar van de zomer gaan jullie er vast ook nog tussenuit met de caravan?
  Eerst maar lekker nagenieten van deze reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk je verslagjes en foto's van de vakantie, jullie hebben het zo te lezen goed naar de zin gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie hebben heerlijk genoten, maar ik ook: heel leuk reisverslag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moest wel even lachen van dat schrikdraad, ik herken dat en het maakt zijn naam echt waar, je schrikt je een ongeluk. Gelukkig hebben jullie een hele leuke vakantie gehad waar je lekker van kan nagenieten en ik ben benieuwd naar je breiwerkjes.

  Fijn weekend, groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kijk haar zitten te haken voor de camper met de vaat onder de theedoek.... schitterend hihihhi!

  Wat een heerlijk reisverslag om te lezen meis en wat een schitterende foto's.

  Dank je voor het delen .... ik heb genoten!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, als meisje opgegroeid op het platteland komt me dat schrikdraad maar wàt bekend voor: ik heb eens met mijn jasje aan het prikkeldraad vastgezeten dat onder stroom stond. Je wilt niet weten hoe snel ik het jasje uit had....
  Fijn dat jullie het laatste deel van de reis heerlijk weer hadden. Dat geeft de vakantie toch wat extra's.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb weer genoten van je verslagje, erg leuk! Jammer dat het er al weer op zit, maar je hebt genoeg foto's om na te genieten. Fijn dat je zo warm verwelkomd bent door zoonlief, het moet heerlijk zijn geweest om hem weer even vast te kunnen houden?
  Volgend jaar weer dus, het is dus zeker goed bevallen. Heerlijk he die vrijheid in een camper. En vooral als het zonnetje schijnt!

  Groetjes marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke blog heb je, ik kom zeker nog terug kijken.
  Altijd leuk om op een handwerkblog te komen bij iemand die ook camperreizen maakt, als het je wat weer betreft een troost mag wezen, wij waren in Frankrijk toen en hebben ook meer regen gezien dan zonneschijn.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik heb jullie vakantieverslag met plezier gelezen. Het sterkt me in mijn gevoel dat ik ook een campertje wil om een beetje rond te zwerven en mooie plekjes te ontdekken.
  fijne dag, Noor

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...