Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 23 juni 2012

Oude Ariadne's gescoord...Viel ik me daar gisteren toch met m'n neus in de boter...
Ik kom in de plaatselijke kringloopwinkel en nog geen twee meter van de deur staat een doos met Ariadne's.
Tegenwoordig hebben we "ariadne at Home", echt een woontijdschrift. Hartstikke leuk, daar niet van...Maar vroeger was Ariadne echt een handwerktijdschrift!
Ik heb een paar oudjes op de kop kunnen tikken van de jaren 1986, 1988 en 1989...En wat is nu zo leuk om te zien...? De dingen komen gewoon terug in een ander jasje!
Twee jaar later zie je het tijdschrift al wat veranderen.
Ik heb er ook een aantal van 1991. En daar staan ook b.v. leuke babytruitjes in om te breien, kussens om te borduren en patchwork! Maar vooral ook sfeerhoekjes, kersthuizen, tafeldek-ideeën.
Langzamerhand is de verschuiving gekomen naar wat het tijdschrift nu is.Ik vind beide "uitvoeringen" leuk. Ook al staan er in die oudjes van 1988 best hele ouderwetse dingen, ik kom ook veel dingen tegen die bruikbaar zijn en/of in andere kleuren nu heel hip zijn.
Het allerleukste vind ik de rubriek "techniek van de maand".
Breien en haken zijn technieken die we nu overal veel zien, maar er zijn nog zoveel andere, bijna vergeten technieken... En daar wil ik het één en ander van uit gaan proberen en over gaan bloggen.
Dat is toch een manier om deze technieken bekendheid te geven en mogelijk in stand te houden.


Hier alvast een voorproefje waar ik vanmorgen aan ben begonnen.. "iers haken"....
Een klein werkstukje dat in een weekend af kan zijn!
Volgende week meer over de techniek en het patroon.

24 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk al die oude Ariadne's. Ik ben daar mijn werkzame leven begonnen op de ledenadministratie in Utrecht. Wat zul jij veel te lezen en te snuffelen hebben, heerlijk vooruitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhhh wat heeeeerlijk zo'n stapel Ariadnes!
  Heerlijk bladeren en ideetjes opdoen.
  Ik kijk uit naar de oudere haaktechnieken meis. Goed dat je die in stand wil houden!!!

  Fijn weekend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk blad was dat he? Heel inspirerend! Ik heb er jaren een abonnement op gehad. Zonde om daar afstand van te doen dus ik heb er een heleboel bewaard! Zo zie je maar weer dat het zomaar ineens weer van pas kan komen. Leuke ideeen en voorbeelden genoeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker gescoord! Dat wordt een knus retro weekend...:)
  Groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw weekend is weer goed... Lekker neuzen in die tijdschriften; heel veel plezier daar mee. Iers haakwerk is leuk om te doen. Echt iets voor jou! Fijn dat je dan direct kunt beginnen, want het materiaal heb je vast wel in huis. Ben jarenlang abonnee van Ariadne geweest, maar dan nog langer geleden. Heb alle bladen weg gegeven; het werd zo'n grote stapel.
  Geniet maar lekker en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is toch de droom van elke Kreatieveling. Haha
  Ik ben benieuwd wat we allemaal te zien krijgen!
  Veel plezier ermee!
  Groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat kan dat toch heerlijk zijn ,leuke vangst hoor ben benieuwd wat er nu Iers is aan dat haken Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om zo'n leuke verrassing tegen te komen. Dat betekent weer heel wat uurtjes kijken, handwerken en genieten. Veel plezier ermee!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar kan je uren zoet mee zijn hihi, heerlijk hé ik heb hier ook nog een stapeltje en dat blad handwerken vond ik ook altijd heel leuk....mooi je iers haakwerkje!
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zo'n vondst, ik heb een groot gedeelte van de mijne nog met de verhuizing langs zien komen en in de bewaarcontainer zien gaan. Zal zo blij zijn wanneer ik er ook weer van kan genieten.
  Geniet nu maar lekker van deze en Iers haken weet ik ook nog, ik had vroeger een bolerootje gehaakt in die techniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een heel leuk idee Elizabeth! Ik kijk al naar die blogs uit.
  Dat Iers haken ziet er erg fijntjes uit, lijkt me best lastig. (maar ik heb wel pas garen gekregen die daar misschien wel geschikt voor is ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk zeg, enne, wat je zegt: vooral de technieken zijn erg interessant en leerzaam! De meeste uitvoeringen ervan daar moeten we nu een beetje om lachen... ik zag laatst van die enorme wijde truien, die vonden we toen geweldig! Nu zou je er in kamperen... ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O wat leuk, ik blijf het zo'n fijn blad vinden en zo grappig ik zie steeds weer werkstukken die ik er toen uit gemaakt hebt, heerlijk die nostalgie;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oog, wat een goede vangst!

  En wat ben je toch een lieverd dat je ons mee laat genieten van al dat moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb jaren dit blad gehad, in een opruim woede ze weg gedaan en weg gegeven....en laatst er weer gekocht en heerlijk in zitten lezen,
  Hoe veranderlijk een mens he!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. heerlijk hé zo'n vondst, ik heb ook een paar keer een aantel
  nummers gekocht bij de kringloop..

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fantastisch die oude ariadnes. En helemaal die truitjes... er komen herinneringen naar boven. Mijn meiden waren toen in de leeftijd dat ik dit voor ze breidde.Ik denk dat ik ook maar eens goed rond moet gaan neuzen bij kringloppwinkels bij ons in de buurt. Fijne zondag!!
  gr. Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. heerlijk toch zo.n mazzeltje. Ik heb mijn oude ariadne.s bij al mijn verhuizingen (6x inmidels) ondanks bezwaren van omstanders (doe toch weg die oude zooi)meegenomen. En daar ben ik nog steeds blij mee. Ik heb er zelfs een aantal dubbel, die zal ik binnenkort in mijn winkeltje zetten.
  Veel plezier met het leen en inspiratie opdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. sorry voor de typefouten, volgens mij blijven sommige toetsen af en toe hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Die oude Ariadne's blijven leuk. Ik ben zuinig op de exemplaren die ik nog heb. Jij vermaakt je er wel mee en vooral met dit weer.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo dat is een flinke stappel. Leuk joh en je hebt gelijk hoor dezelfde patronen komen na een tijdje weer terug. Beetje aanpassen aan de kleuren en materialen van deze tijd en je bent weer helemaal hip. Ik hoop wel datje die leuke technieken met ons gaat delen!!! :-)
  Is het weer bij jullie ook zo slecht? Wel lekker weer om al die Ariadnes door te kijken en te handwerken.

  Groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 22. bedankt voor je lieve berichtje bij mij.fijn te zien dat je weet terug bent in blogland.zelf heb ik de laatste tijd weinig tijd gehad im te vlogen,vandaar dat ik je terugkeer gemist heb..leuk hé die oude bladen, alsof je eedoet!!!n stapje terug in de tijd doet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Om jaloers op te worden, ik ben op zoek naar wat patroontjes voor gebreide babytruites, zou je wat kopieen voor me kunnen maken, ik betaal je natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...