Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zondag 18 maart 2012

Een truitje voor Zoef...

Goedemorgen allemaal...

Moet je nou eens horen... Ik werd vanmorgen wakker in mijn mandje, heerlijk bovenop de paasballetjes enne... nu blijk ik oogjes te hebben en een bekje. Kan ik eindelijk eens lekker geeuwen.. en met eigen ogen zien wat mijn lange flaporen al een tijdje aan lawaai hebben gehoord...!
Maar dat is nog niet alles; kijk... kijk... ik heb een truitje aan!!Gisteravond hoorde ik vrouwtje wel zuchten en rikketikken met die breinaalden. En toen begon ze aan me te sjorren... Ik heb nogal dikke voorpootjes en ze mopperde dat ze die er niet doorheen kreeg... Het deed nog flink zeer ook. Met een ruk werd ik weer verlost van dat strakke gedoe om m'n poot en verder liet ze me met rust. Al gauw was ik in dromenland en bevond ik me in een weiland vol paardebloemen en klaver, worteltjes en paddestoelen... mmmmmmmVinden jullie mijn truitje ook mooi? Ik wil best vertellen hoe 't vrouwtje die gemaakt heeft hoor. Ik heb het wel gehoord, ben niet gek hè... Vrouwtje murmelt van alles tijdens het breien...Ze zet 20 steken op en breit dan 5 naalden recht. Dan gaat ze verder in tricotsteek maar ze maakt ook meteen blokjes van 2 steekjes wit en 2 steekjes blauw. Ze maakt 5 blokjesranden, dus 10 naalden tricotsteek. Let op, ze laat de blokjes wel verspringen doordat ze na 2 naalden tricotsteek de kleuren wisselt.
Dan breit ze 10 naalden wit tricotsteek. In de 11e naald (voorkant) breit ze 5 steken recht, dan kant ze er in het midden 10 af en vervolgens breit ze nog 5 steken recht. In de 12e naald (achterkant) begint ze met 5 steken averecht, dan zet ze 10 steken op de naalden en breit tenslotte de laatste 5 steken averecht. Het truitje heeft nu een halsgat gekregen.
De achterkant van het truitje gaat hetzelfde als de voorkant, alleen in teruggaande volgorde...Met de mouwtjes is het eerst fout gegaan hoor. Veel te strak voor mijn pootjes met 11 steekjes. Nu heeft ze er 15 opgenomen aan de zijkant, de 8e steek zit precies bij de hals en dan aan beide kanten netjes verdeeld nog 7 steken opnemen, precies tussen de blokjesranden in. En brei losjes hoor..., wij hazen houden niet van die strakke truitjes... Dan weer aan de voorkant beginnen en 9 naalden tricotsteek met wit breien, dan nog 2 naalden tricotsteek met blauw en op het einde nog 5 naalden ribbelsteek met wit. In die laatste naald alle steken losjes afkanten en HOERA roepen!Korte draadjes onzichtbaar weghechten en met de langere begindraad de zijnaden dichtmaken.En dan nog een tip voor het aantrekken. Ik schaam me haast, maar 't vrouwtje zegt: "die trui doen we van onder af aan over je poten en dan halen we je knuisten erdoor, want met die dikke kop van jou gaat het anders niet lukken"!

28 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat Zoef dit keer zelf verslag doet van de breibeschrijving en van zijn 'ontberingen' tijdens het trui aantrekken.
  Het is hartstikke mooi geworden, je mag er trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig mooi is Zoef geworden ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, die Zoef is niet alleen leuk om te zien maar kan ook nog leuk vertellen.
  Ziet er heel leuk uit. Knap gemaakt!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat is ie leuk geworden, knap gemaakt!

  groetjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewapend met een kopje thee de Blogjes bekijken en val ik nou net met m'n neus in de boter??? Een heus verhaal van Zoef de Haas en die aan het eind van het verhaal helemaal verlekkerd tussen de Paaseieren ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoef je bent echt een schatje ... dat vrouwtje van jou is wel heel handig met breinaalden

  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ai... ik moet het bekennen....ik ben een beetje verliefd op Zoef, wat een mooie vent met een lekker vlotte babbel. Het is dat ik al te veel om handen heb....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoef is erg leuk geworden, zeker nu hij zo'n stoere trui aan heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rozemarietje en haar vrouwtje vinden Zoef erg leuk,
  en Rozemarietje houdt ook erg van dieren die zelf hun
  verhaal vertellen..

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk!! Zoef, het vrouwtje van jou heeft een prachtige trui gemaakt. Ze wil vast nog meer voor je breien, maar jij moet eerst even bijkomen van al dat getrek en geduw.
  Doe haar de groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahaha wat een heerlijk verhaal ik hoor het hem vertellen en geef hem maar een dikke knuffel voor het mooie trui patroontje en ik heb die paashaas van mij ook de trui van onder af aan gedaan hihi.
  Dank je wel voor dit leuke bericht

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zoef is geweldig, ziet er lekker stoer uit, mooi truitjes en dank je wel voor het patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig geworden, ik ben verliefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha wat leuk om te lezen, Ik kan me zo voorstellen dat zoef met zijn dikke pootjes moeite heeft met een truitje aan te trekken. Maar helemaal bloot is ook zo wat. Ik ga ook nog een zoef maken, want hij ziet er veels te leuk uit. misschien ook nog wel een zoefinnetje ;-)
  Ik blader even naar beneden om je blogjes even te lezen, want ik heb alweer een hoop gemist

  fijne zondag nog verder
  lieve groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. harstikke schattig zoef mag wel bij mijn muizen wonen!!gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat schattig! Leuk truitje is het geworden.
  En Zoef is onweerstaanbaar. Ik ben bang dat ik hier wel voor ga zwichten...

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig leuk (het verhaal èn de trui!!). Groeten, Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een geweldig leuk beest heb je gebreidt! Hij ligt er zo heerlijk tussen je eitjes! En een gezellig verhaaltje om te lezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat geweldig geschreven door Zoef. En Zoef, je moet wel zuinig zijn op zo'n lief vrouwtje hoor, geef haar maar snel een dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk beest,heb je gebreid.
  En ook nog een schattig truitje.
  En je knuffel zoef is geweldig.
  Ik ben ook aan de knuffel begonnen t.e.m. toer 26.En dan de hiel!!
  Hoe gaat dat verder,groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh wat is Zoef prachtig geworden! Zijn truitje is super leuk! Wat een werk he dat konijn. Ik vind hem fantastisch leuk geworden! Mijn dochter wil er zelfs ook een haha...Ben ermee begonnen, maar helaas nog maar met het eerste pootje. Is me een getel, geduld en nog eens geduld, weet nog niet of het me gaat lukken... ik houd de moed er maar in....

  BeantwoordenVerwijderen
 22. O ja Elizabeth, zou je deze prachtige paashaas willen showen op Haakmaaraan met de linkjes naar jouw blog van al die geweldige leuke patroontjes van de kleertjes van Zoef???Ik vind hem zo leuk! Hoop dat ik het ook voor elkaar krijg om zo'n leukerd te breien, je inspireert me in ieder geval om door te gaan...groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo Elizabeth Wat een schatje is jouw zoef.

  Hartelijk dank voor het patroon van het truitje en broekje ik heb hem ook gemaakt en hij is heel leuk geworden als je hem wilt zien dat kan hier. http://spelen-met-kleurige-draadjes.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...