Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 2 november 2011

Woordverificatie aan of uit?


Veel bloghouders hebben de instelling woordverificatie bij reacties gemaakt. Dat betekent dat wie reageert op een blogbericht, altijd een code of woord moet intikken. Dit is bedoeld om spam en allerlei andere onzin tegen te gaan. 

Een tijdje geleden was ik me dit nog helemaal niet bewust. Maar iemand vroeg of ik het misschien uit wilde zetten. Waarom niet, dacht ik... Ik heb sinds die tijd nog nooit iets vervelends meegemaakt. 

Pasgeleden las ik bij iemand een oproep aan medebloggers om deze woordverificatie uit te zetten. Zij vertelde dat er best mensen zijn, die om die reden geen reactie geven, omdat ze het als irritant ervaren.
Toen mijn internetverbinding een paar keer heel traag was en ook in de periode dat Blogspot volop kuren vertoonde, heb ik het zelf ook bij de hand gehad. Ik tikte een heel verhaaltje in bij reacties, vervolgens op "reactie plaatsen", het duurde heel lang voordat deze tekst "gepakt" werd, en dan moest je nog een verificatie intikken, duurde weer een hele tijd en ik was blij als het uiteindelijk goed kwam. Soms bleef het laden maar aan de gang ..

Toch ervaar ik het inmiddels ook wel als wat irritant om steeds een code in te tikken. Bij sommige blogs hoeft het niet, en het werkt gewoon heerlijk!Misschien wil je er eens over nadenken of het uitproberen...
Hoe verander je dit?
 1. Ga naar instellingen
 2. Kies voor reacties
 3. Scroll naar "woordverificatie voor reacties weergeven?"
 4. Klik op "nee"
 5. Sla de wijziging onderaan op
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!


30 opmerkingen:

 1. Ik ben het helemaal met je eens!

  Voor wat betreft de handwerkles: ik sta open voor allerlei ideeen. De kinderen hebben allemaal een moeilijk lerend niveau, dus het moeten niet te moeilijke dingen zijn die wel een leuk resultaat opleveren, Ik dacht zelf aan werken met vilt, borduren op grof stramien, punniken,..... Ik vind het heel erg leuk dat je met me mee wilt denken!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met jou eens,ik heb zo pas al weer heel wat codes in moeten typen.
  Heel vervelend is dat.ik ga het even doen wat op jouw blog staat.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het goed is heb ik hem al een tijd uit staan vind het echt mega irritant en het levert mij idd. regelmatig bij anderen problemen op omdat het dan niet lukt een reactie te plaatsen,dus uit die handel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanaf het begin dat ik blog (ondertussen alweer een jaar of 5 denk ik WOW!!! hihi) heb ik het UIT staan...mega-irritant en tijdrovend... Maar aan de andere kant weerhoud het mij zelden om een reactie achter te laten bij blogs die het nog wel hebben, vind het alleen super lastig.

  Groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor de uitleg en ik ga het meteen veranderen waarom moeilijk als het makkelijk kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zette die ook al uit! Wat ik wel deed , is dat ik de reacties die worden gegeven modereer... Dus toe laten om te posten! Zo lees je ook alle reacties, ook op voorgaande berichten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb 'm al rap uitgezet ja, en krijg maar zeer zelden spam, wat je ook simpel kunt verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb in het dik jaar dat ik nu blogspot gebruik nog nooit, echt nooit!!, spam gehad.

  Groetjes, charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal mee eens hoor, ik heb nog nooit spam gehad
  gr linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het ook al een hele tijd uitstaan en nooit last gehad van spam!
  Op mijn blog heb ik een button "woordverificatie uit"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het ook uit staan , maar ik snap wel dat mensen extra voorzichtig willen zijn......en het is wel heel prettig je reactie te typen en meteen weer door te kunnen .......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als zoveel mensen het vervelend vinden, zal ik het weer uit zetten en zien hoe het gaat. Ik heb het een tijdje uit gehad, maar toen ging blogger raar doen. Nadat ik het weer aan had gezet, ging het zoals het hoort.
  Ik zal het proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik geloof dat ik het uit heb staan, maar dat weet jij vast beter dan ik. Blogger doet de laatste tijd toch al raar. Denk dat ze telkens dingen aan het veranderen/verbeteren zijn. Kunnen ze beter 's nachts doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helemaal mee eens, ik vind het ook reuze irritant om 3x een handeling te moeten verrichten om een reactie te geven. Ik heb het op mijn blog ook uitgezet en tot op heden nog geen enkele vervelende reactie gehad. Juist de reacties op een berichtje vind ik een leuk onderdeel van het bloggen, je kijkt toch elke keer of er iets aan toegevoegd is.
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 15. He goed plan om iedereen daar op attend te maken.
  IK heb hem al een hele poos uitstaan, omdat ik het zelf zo bewerkelijk vind, vaak heb ik dat de codes soms steeds gekker en moeiijker te lezen zijn, zodat je het een paar keer over moet doen. het weerhoud me niet om een reatie te plaatsen maar het is wel lekker wanneer je het niet hoeft te doen.
  IK heb nog steeds problemen met blogger.
  dat het vaak zo'n tijd duurt voor het geplubiceerd word in de blogrol. en dat is alleen met mijn eerste blog. maar ben nog steeds blij met blogspot. je zal toch maar bij web-log
  zitten die nu ruim 2 maanden al niet meer bij hun blogberichten kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit lezende ga ik het ook eens zonder proberen.
  Bedankt, ik vind het zelf ook wel lastig bij anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. bij mij staat ie uit en ik heb nooit spam. Blij dat jij hem nu ook uit hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. heb m ook uitgezet, ik kan heel vaak geen reacties geven door die woordferihuppeldepup dus hoop dat nu wel weer te kunnen als iedereen hem uit zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb hem nu ook uitgezet. Ik wacht wel af hoe het gaat, maar gezien jullie positieve reacties, wil ik het graag proberen!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  ps. dank je wel voor je lieve reactie op mijn blogje over mijn dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb hem ook uit gezet!!! Bedankt voor de tip.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dank je, 'k heb hem ook uitgezet. Het was voor mij geen belemmering om bij een ander te reageren, maar het kan wel mensen belemmeren om bij jezelf te reageren. Weer wat geleerd.
  groetjes, Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De spam berichten worden er door Blogger uitgevist en komen aprt te staan!

  Sinds Blogger dat ingevoerd heeft, heb ik hem ook uit staan. Voordien had ik ook best wel veel alst.

  Zonder gaat veel sneller!!

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ik ben het helemaal met je eens,
  dus ik heb het ook op nee gezet
  groetjes hester

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb het al 3 keer op nee gezet,en ik moet blijven in vullen.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. goed idee Elizabeth, 'k heb het ook meteen
  veranderd..

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 27. bij mij staat dat al vanaf het begin uit want ik vind dat zelf heel erg vervelend. Ik steun je oproep dus volmondig !

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ja helemaal mee eens! Ik vind het echt super irritant, en heel vaak lukt het ook niet om hem in 1 keer goed over te typen. Ik heb hem ook meteen uit gezet toen ik mijn blog begon.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...