Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 16 november 2011

Opruimen, bezinnen en plannen...

Genieten jullie ook van het "winterweer"? Ik vind het heerlijk..., lekker helder vriesweer, overdag het zonnetje er af en toe bij, 's morgens de auto schrappen vind ik niet erg. Je voelt de natuur helemaal richting de kortste dag trekken. Ik vind het prachtig!Winter komt er aan...


Zomer verdreven door winterse koud 

Blauwe luchten voor regenachtig grauw 
De dagen worden steeds korter van duur 
Lekker thuis opwarmen voor het haardvuur 

Tijden van hagel en sneeuw komen eraan 
Waarin bladeren tot stof vergaan 
De dagen worden steeds donkerder gekleurd 
Zomer wordt door de winter verscheurd 

Het strand verruild voor de ijsbaan 
Door stormkracht nauwelijks te verstaan 
Temperatuur zakt steeds meer en meer 
Bereid je maar alvast voor winters weer 

- Skydancer - Vandaag ben ik begonnen met het opruimen van alle gemaakte spulletjes. In mijn hobbyhoek stonden de dozen nog van afgelopen zaterdag, die ik daar maar even geparkeerd had...
Ik heb alles uitgezocht en de kleinere dingetjes zoals telefoonhoesjes, sleutel- en tashangertjes en de kleine tasjes in een leuke mand in de kamer gezet. Ik hoop er zo af en toe "en passant" wat van te verkopen, waarbij de opbrengst 100% is bestemd voor de stichting Vrienden van Zjitomir, armoedebestrijding in een deel van Oekraïne.

Ook de kast met voorraad krijgt een beurt, en dan kom je van alles tegen. Alles ben ik aan het sorteren; afdeling afmaken, uithalen, plannetjes, en ja... ook wegdoen (maar daar ben ik niet sterk in..).

Al een eind in de goede richting... afmaken!

Eén ding is duidelijk; het geeft rust om op deze manier bezig te zijn. De afgelopen tijd heb ik veel dingen afgemaakt, die er soms al jaren lagen. Dit mag van mij niet meer gebeuren.
Wat dat betreft heb ik meteen al een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Ik ben geen type om met één ding bezig te zijn, maar er moet tussen de afwisseling door wel voortgang komen.
Om mezelf daar een beetje bij te helpen, heb ik maar een schriftje genomen en daar schrijf ik mijn plannetjes in op, en noteer ik de langer-lopende-projecten zoals het meebreideken, de Karisma squares, de breirol, medaillon patchwork, afrikaanse bloementas...
En van de kleinere dingetjes mag ik van mezelf straks maar één borduurwerkje, één haakwerkje, één breiwerkje, één scrapprojectje hebben.


Vorige week maakte ik dit sierkussen af. Flowerloom bloemen gecombineerd met punnikkoord en de kussenhoes is van fleece...

13 opmerkingen:

 1. Wowwww dat kussen is zooooooo mooi !

  Ook ik geniet van dit weer , zalig, en zo mooi smorgens om naar te kijken ....nu is het hier in de keuken zo zalig, want een volle zon schijnt de hele namiddag in mijn keuken...dus volop aan het kokkerellen .....een verse champignonnensoep die staat te pruttelen en een thaise viscurry met rijst mmmmmmmmm.....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, een heerlijk weertje!

  Je bent goed bezig in mijn ogen: een grens trekken om het overzichtelijk te houden.
  Voor nu heb je leuke klussen (ik vind die uiltjes zooooo leuk!) en net een leuke klus klaar; dat kussen is super!

  Weggooien, práát me er niet van! (dus ook niet mijn sterkste kant hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed plan,Elizabeth ik probeer ook altijd niet te veel lopende projecten te hebben en leuk die boorduurtjes en het kussen,ik moet dat apparaatje ook nog uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gelukt!! Ik word zo lui van dit weer, wil helemaal niet naar buiten. Maar alleen maar op de bank naar feel good films (zoals 'Alles is liefde' en 'The sound of music') kijken met een haakwerkje op schoot (aangezien onze kat helaas elders huist nu). Maar genieten doe ik, dat zeker!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi gedichtje, schitterend en zo waar! Ja, dit weer is heerlijk, lekker dik aankleden,zalig. Je kussentje ziet er geweldig uit! Ik kan zelf altijd, maar één ding tegelijk doen, dus ik ken dat probleem niet zo. Succes met kalm aan doen, liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elizabeth, wat een leuk kussen heb je gemaakt!
  en ik zie dat de uiltjes af zijn (de mijne nog
  lang niet) ja, we moeten wel eens wat orde op
  zaken stellen, ik heb ook tegen mezelf gezegd
  niet teveel dingen tegelijk en eerst afmaken
  voor je iets nieuws begint (valt niet mee..)
  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat een origineel en te gek kussen...

  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, inderdaad heerlijk weer. Zo wil ik de winter wel doorkomen. Ik heb vandaag buiten (op het zuiden) tafel en dressoir geschuurd. Heerlijk in het zonnetje.

  Fijn om zo af en toe eens op te ruimen en te sorteren. Dat ruimt ook op in je hoofd.

  Wat een geweldig kussen heb je gehaakt. Echt een eyecatcher!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heb soms het gevoel dat ik ergens een tweelingzus heb, ook hier soortgelijke plannetjes. om een beetje de balans in mijn leven terug vinden.
  misschien met een 365 dagen projet maar het moet natuurlijk wel werken. en ik wil mezelf niet helemaal aan banden leggen.
  dat winterweer, heerlijk dat zonnetje maar jeetje dat autokrabben ;-))).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wil ik nog wel zeggen dat ik het kussen geweldig vind, dat heb je echt leuk gemaakt en dat gedicht is ook zo mooi. lieve groet
  petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi gedichtje, schitterend kussen en wat een goede voornemens...... dit gaat beslist rust en vreugde opleveren......
  Zet 'm op groetjes, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je kussen helemaal super! Bijzonder dat die oude technieken nu weer helemaal "in" zijn.
  Die goede voornemens komen me bekend voor: ik heb het geprobeerd om orde in de chaos te scheppen, maar ik vind weggooien lastig en ik kan alles gebruiken, dus ik bewaar echt alles en krijg ook nog veel van anderen.... Misschien toch weer eens proberen.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oef, wat een goede voornemens! Ik hoop dat het je gaat lukken. Mij lukt het niet, dat is 1 ding dat zeker is.

  Ik mail je vanmiddag of morgen nog even. Nu snel aankleden en klaarmaken. Straks presentatie bij het stage adres.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...