Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 11 november 2014

Slofjes voor Bessy
De gebreide sloffen zijn af en ze zijn me toch heerlijk warm!
Ik dacht dat het eigenlijk veel meer werk was en vergeleek het een beetje met de Zeeuwse sokken die ik vorig jaar breide, maar die vergelijking ging niet op! De sloffen zijn veel en veel eenvoudiger en sneller te breien. Ze komen uit het nieuwste boek van Arne en Carlos!


Ik nam twee verschillende bolletjes uit de oude wolvoorraad van thuis. De sloffen worden allemaal gebreid met twee draden (vanwege stevigheid en voor de warmte); elke steek wissel je van draad.
Nou, ik vond het dan ook wel zo leuk om met twee kleuren te breien, dan zie je tenminste wat je doet.
Omdat de wol niet zo superdik was en m'n naaldjes ook niet (nr. 3) heb ik de grootste maat gekozen, en laten ze me nu precies passen!
Voorlopig ga ik ze maar niet in de wasmachine doen om ze te vervilten, want dan zouden ze echt wel eens te klein kunnen worden.
Ik twijfel nog of ik aan de onderkant anti slip kloddertjes zal doen, ze zijn inderdaad mega glad op de plavuizen vloer, maar ik vind het eigenlijk zonde van het breiwerk!
M'n oudste zoon wil ook sloffen, maar dan de hoge versie. De kleur of het motief maakt hem niet uit, als het maar geen rose is ...
Nou, ik heb er eigenlijk best zin in. Alleen moet ik dan wel dikkere naalden gebruiken, want hij moet de grootste maat hebben. Ik heb wel een rondbreinaald nr. 5 maar ik vind het gewoon niet prettig werken...24 opmerkingen:

 1. Wat vreselijk leuk, zulke sloffen! Ze zien er zo lekker warm uit. Wees maar voorzichtig op die gladde vloeren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk aan je voeten zulke lekkere sokken! Jij komt de winter wel door. Bedankt voor je berichtje op mijn blog, ik blijf bloggen hoor! Maar ik merk ook dat veel bloggers het opgeven, jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er lekker warm uit! Leuk die twee kleurtjes om en om gebreid. Natuurlijk is het zonde om er antislip onder te doen, maar of dat wel zo veilig is? Stel je voor dat je uitglijdt op de gladde vloer en dan met een gipsen been thuis komt te zitten....alhoewel, dan heb je wel een mooi uitzicht op je slof aan het einde van het gips (grapje hoor! ;-)
  Een rondbreinaald voor kleine steekaantallen heb ik nog niet geprobeerd. Voor de grote projecten vind ik het heerlijk breien met een rondbreinaald, maar de kleinere doe ik graag op losse naalden, dat telt ook wat makkelijker vind ik (bij de kerstballen bijvoorbeeld).
  Veel plezier bij het breien van de sloffen voor je zoon en dan gelijktijd genieten van de warmte van je eigen sloffen ;-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi ! Maar die antislip kloddertjes waarover je praat, wat voor produkt is dat juist ? Wordt dat verkocht ? Ik ken die kloddertjes wel van kant-en-klare slofjes uit de winkel, maar kan je dat ook zelf "erop zetten" ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig en warm resultaat! En mooi :))
  Tegen de gladheid zou je misschien iets anders kunnen verzinnen dan zooltjes? Er is bijvoorbeeld een speciaal flesje met 'iets' wat je op de onderkant van je sokken kan lijmen, of plakplaatjes tegen het uitglijden. Heb het zelf nooit geprobeerd hoor, maar misschien de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het boek ook in huis, maar ben nog niet begonnen. Mocht je uitglijden en je been breken (wat ik natuurlijk niet hoop) dan heb je wel lekker veel tijd om te breien (haha)

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijken wel klompen. Maar het zal heerlijk warm zijn. Wat super dat zoonlief ze ook wil. Heb je eindelijk eens eer van je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je sokken/sloffen zijn super! wat een leuke combi is dat toch, 2 verschillende kleuren om en om.
  je kan wel wat commissie vragen aan de jongens, je hebt me ook aan hun boek, noors breien gebracht en nu denk ik toch ook over hun sloffen boek,zucht......
  ik kan nl wel weer nieuwe sloffen gebruiken, ik had ze 2 jaar geleden gemaakt van een patroon en wol van Drops. Ik vond/vind het ook wel glad maar je went er aan om voorzichtiger te lopen....
  dus weer een boek gekocht door jou toe doen oh oh oh........nou ja, moet het dan nog kopen.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ja, en natuurlijk dat boek over die poppen, die heb ik ook gekocht door bij jou te zien hoe leuk ze zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijke sloffen lijken het. Wordt wel weer tijd voor.
  Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke sloffen ik zelf brei ook het liefst met dunnen naalden,die silicone druppels is wel erg handig hoor op die sloffen en veilig .......oo naar het volgende paar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh.. Elizabeth!! Zulke sloffen lijken me heerlijk!!
  Ik zou ze best willen hebben...
  Ik begrijp je zoon helemaal!!
  Maar Marian en sloffen breien, dat zijn 2 heel verschillende personen!!!
  Lijkt te veel op sokken denk ik en die maakt mijn schoonmoeder aan de lopende band!
  Kan geen sok meer op de naalden zien staan....
  Ik denk dat ik er daarom een aversie tegen heb. Zal ze dan ook nooit gaan breien!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk zijn je sloffen geworden, en ik zou toch maar wat antislip stipjes op je sloffen doen, want glad zijn ze inderdaad, wel zo veilig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze sloffen zien er lekker uit om te dragen. Er zijn speciale middeltjes om gebreide of gehaakte sloffen een stroeve onderkant te geven. Echtstudio verkoop bijvoorbeeld iets hiervoor.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke sokken heb je gemaakt!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hmmm, lekker warm, anti slip is misschien niet zo leuk maar wel verstandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lovely and comfy !
  Have a nice day !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die zien er leuk uit en goed gelukt. Warme voeten heel belangrijk om je een beetje behaaglijk te voelen. Ik kon er vannacht niet van slapen drie keer raden wat ik gedaan heb???
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ze zijn echt wel prachtig geworden zo met 2 kleurtjes en lekker warm ook dat zie je zo! Vervilten zou ik ook niet meteen doen. Het boek heb ik niet gekocht, een boek enkel over sloffen vind ik een beetje stom. Je zoon zal tevreden zijn dat je voor hem er ook gaat maken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...