Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 oktober 2014

Creatief dagboek oktober (bruin)
Op de laatste dag van deze maand wil ik een aantal pagina's van de maand oktober laten zien.
Niet alles is helemaal af, en ook niet alle pagina's laat ik zien.
Volgend jaar wil ik e.e.e. nog compleet maken. Ik vind het dan ook leuk om een soort van terugblik te doen en te kijken of bv de stijl of de technieken in de loop van het jaar veranderd zijn.


Bruin, de kleur van koffie en van thee .. Ik ben een kritische koffieleut, maar drink het tegenwoordig wel met mate. Op de linkerpagina hierboven gebruikte ik de meest eenvoudige vorm van tea bag art, waarbij ik theezakjes droogde, open scheurde en de thee eruit haalde en de zakjes als achtergrond gebruikte.


Ik heb deze keer veel gewerkt met achtergronden die m.b.v. de gelli plate zijn gemaakt en een combinatie gemaakt met illustratiemateriaal, ATC kaartjes die ik jaren geleden maakte, of tekeningen.
"Bruin is de kleur van de aarde en alles wat de aarde ons geeft. Het is wat je nodig hebt als basis om je leven verder op te bouwen.
Bruin is de kleur van veiligheid, structuur en van logisch en praktisch kunnen denken en handelen.
Een basis om te gebruiken als vertrekpunt voor je verdere volwassen leven, maar ook om thuis te komen, te aarden en tot rust en eenvoud te komen.
Bruin helpt je te verwerken, los te laten en weer met beide benen op de grond te staan. 
Klaar voor nieuwe groei. Het natuurlijke proces!"


Typisch bruin ... woorden die ik daarbij tegen kwam ...
Bij bruin denk ik ook aan oud, verweerd, vintage...
 Dit is een heel eenvoudige techniek, waarbij je eindeloos kunt variëren.
Als achtergrond printte ik eerst deze boekpagina en omdat het net geen A4 besloeg heb ik het met scheurranden op een stuk scrappapier geplakt.
Ik tekende een bladvorm (maar je kunt elke vorm gebruiken), knipte het uit en gebruikte dit als sjabloon toen ik rondom de contouren gewoon witte plakkaatverf met een kwastje op bracht. Even laten drogen en dan met een fineliner binnen de witte lijnen de vorm accentueren ...Een tekening van jaren geleden; aquarel met inkt ..

Op naar november ... en dat wordt de grijze maand!15 opmerkingen:

 1. Daar zitten verschillende pagina's tussen die ik met plezier zou inkaderen en ophangen ! Mooi ! Als ik je verschillende posts van je creatief dagboek opnieuw bekijk, is dit wel mijn favoriete kleur...
  Vooral de pagina met de uil en champignons is zó leuk - is dat een echt borduurwerkje ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is echt... Ik heb nog wel even getwijfeld of ik het zou gebruiken, maar ik deed er verder toch niets meer mee..

   Verwijderen
 2. Hoi Elizabeth,

  Je bent weer creatief bezig geweest. Ontzettend knap hoe je het allemaal bedenkt. Ik zou het niet kunnen. Veel plezier met de maand november.

  Groetjes,
  Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is een prachtig maandverslag. Leuke technieken. Geweldig.
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze allemaal mooi, sommigen zijn echt vintage pagina's. Hoe krijg je dit toch elke keer weer voor elkaar? Nog een voordeel is dat je veel dingetjes op deze manier opruimt en er gelijk een kunstwerkje van maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sta iedere keer weer versteld van je fantasie...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je art journal schitterend, zo mooi al die werkstukken en materialen, Vooral de eerder gemaakte tekeningen en knutselwerkjes vind ik geweldig. En Eline's uiltjes passen er prima bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een aantal pagina's? Welnee, een heleboel! En wat een afwisseling in onderwerpen en technieken. Bruin vind ik altijd een saaie kleur, maar als ik dit blogje bekijk is er niets saais te vinden, geweldig zoals je bezig bent geweest! Leuk die uiltjes, een verrassing tussen al het andere. De theezakjes vind ik ook een geweldige vondst, maar eigenlijk vind ik iedere pagina wel mooi ;-)
  Je bent er vast heel veel uurtjes mee zoet geweest, maar het lijkt me wel erg leuk om te doen.
  Nu naar november en grijs, dat vind ik ook een saaie kleur, maar jij gaat er vast wel weer iets moois en kleurrijks van maken. Veel plezier er mee!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alweer zo PRACHTIG en ZOVEEL! Waar blijf je de inspiratie halen? er zit heel veel afwisseling in en zoveel technieken, hele mooie tekeningen (van jou??? jij hebt talent!), zelfs een borduurtje ertussen, de theezakjestechniek vind ik super maar ook het bladsjabloon is super!
  Op naar november nu, helaas komen de donkere maanden nu aan.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat kun je dat toch goed, ik voel me bij jouw resultaten nog een echte beginneling. Al had ik zelf ook al bedacht om mijn ATC-kaartjes in mijn Art journals te gaan verwerken dus zo slim was ik nu ook weer wel. Ben heel benieuwd wat je met de kleur grijs gaat doen, lijkt mij best moeilijk, fijn weekend, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik voel me ook een beginneling hoor... Als je op internet kijkt, zie je soms zulke geweldige dingen. Maar ik ben nog heel erg aan het zoeken naar een eigen stijl en zit nog vast aan het 'nette en geordende' ... het is deels ook nog een soort van plakboek/scrapboek, maar geeft niets want er zijn eigenlijk geen vaste regels voor art journal...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een mooie bijdrage voor het bruine oktober. November wordt grijs, maar het mag wel met een zonnige touch. Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi, al die verschillende technieken en uitvoeringen. Ik vind het altijd weer verrassend wat je hebt gedaan met een kleur. Ze hebben eigenlijk allemaal wel iets dat mij aantrekt: de bladeren, het uiltje, het witte borduurwerk, de theezakjes....
  Ik kijk al weer uit naar de volgende maand!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is een prachtig boekwerk over bruin en oktober. Heerlijk om zoveel technieken uit te oefenen meteen geweldig resultaat Elizabeth! Van het een komt het ander en voor je het weet heb je weer een nieuwe techniek bedacht ;-)))
  Veel plezier, XXX Hetti

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi gedaan Elizabeth, leuk de pagina met de theezakjes en die geborduurde uiltjes heb ik ook nog in de hal hangen ze blijven leuk, je eigen schilderwerkjes zijn er ook mooi bij!
  De volgende maand dus grijs, is een goede kleur voor deze grauwe maand, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...