Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 27 oktober 2014

Luxemburg - Vianden

Vorige week waren we een paar dagen in Luxemburg tijdens de herfstvakantie.
Het waren heerlijke dagen om even afstand te nemen en te genieten van de prachtige natuur.
Op de heenreis kozen we voor een toeristische route via Baarle Nassau door Belgïe naar Vianden, waar we een hotelkamer hadden geboekt.


watervallen van Coo

Helaas pindakaas sliep ik de eerste nacht vreselijk slecht. Het matras lag prima, maar het dekbed ademde niet ... Tjonge, wat heb ik liggen zweten. En zonder was weer te koud, want het raam moet echt open! En iedere morgen om half 7 begint de kerkklok te luiden in Vianden ....Vanaf het balkon van onze kamer nam ik een paar foto's van kasteel Vianden. Deze is wel het best gelukt in de ochtendzon ...

Het ontbijt was geweldig in het hotel, wat heerlijk dat alles klaar staat en je zoveel keuze hebt. Aan de andere kant vind ik het ook echt wel luxe en vraag ik me stilletjes af wat er gebeurt met alles wat overblijft ...
Enfin, na een zeer uitgebreid ontbijt konden we er heus een hele volle morgen tegen aan!
Hup, de auto in en op zoek naar mooie (en soms bekende) plekjes om te wandelen en te genieten.Nou, dat was niet zo moeilijk; mooie plekjes genoeg. Aan het begin van dit weggetje omhoog stopten we en het was de bedoeling om de koeien van dichtbij op de foto te krijgen. 
Maar dat mislukte helemaal, omdat ik een beetje te gek deed en ze voor me op de loop gingen...De bomen waren nog niet eens zo heel ver verkleurd, er was ook nog vrij veel groen te zien. Het kan best zijn dat het over twee weken nog veel mooier is!


Hierboven zie je de ruïne bij Beaufort. De oorspronkelijke burcht is rond de 12e eeuw gebouwd, zier hier voor meer informatie.
Omdat we er vroeger met de kids wel eens in zijn geweest hebben we dat nu maar niet gedaan.
Hetzelfde geldt voor het prachtige bosgebied tegenover de ruïne, Petite Suisse. Omdat de zon lekker scheen, vonden we het leuker om daar van te genieten en niet het donkere bos in te gaan!


Straatje in Vianden


Beetje koud, maar toch even breien buiten ...
Ja, en wisten jullie dat er onder het kasteel, aan de Grand Rue, een heel erg leuk patchworkwinkeltje is?
Ik had dat al eens gehoord en natuurlijk op internet opgezocht. Het heet heel toepasselijk Castellum Patchwork. Ze hebben helaas geen website en binnen mogen er geen foto's genomen worden.
Maar ik vond op internet toch nog een paar foto's en die deel ik nog even met jullie ...


En in die bakjes was ik heerlijk een tijdje aan het zoeken ...
Ze hadden een heel mooi assortiment, vond ik. Ik was op zoek naar wat lapjes voor m'n Dear Jane ... , een beetje ingetogen en een wat oude uitstraling ...
En deze lapjes mochten mee naar huis, althans eerst naar de hotelkamer en werden daar even op de foto gezet. Ik vind het bijna zonde om er in te knippen, weet je dat ...

Maar aan alles komt een eind, en zo reden we ook weer naar huis. 
Op de terugweg breide ik m'n eerste slof af. Ja, een slof uit het boek van Arne en Carlos ...


En zelfs de binnenkant is mooi, al zeg ik het zelf...Slof nummer 2 staat ook op, en ligt zo voor het grijpen op de bank (voor al die verloren minuutjes dat ik zit te wachten ...).

En vandaag moest er weer gewerkt worden! 't Was wel weer even wennen hoor..., ik vond de vakantie toch wel erg lekker!


23 opmerkingen:

 1. Elizabeth, nou had ik er echt geld voor over gehad om foto's van JOU te zien bij die koeien die je hebt weggejaagd !! Meisje, wat heb je daar aangevangen, dat koéien wegliepen ? Dat zijn door de band de meest nieuwsgierige en tamme beesten in de wereld ! Ik lig nu nog plat van 't lachen (tsja, mijn fantasie slaat wel eens dikwijls op hol), met het gedacht aan de mogelijke capriolen die je daar hebt uitgehaald hihi... De koetjes spreken er waarschijnlijk tot op vandaag nog over :-))))
  En je slofje, waw super !! Zoals je zegt, zelfs de binnenkant is mooi !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik kwam alleen maar een beetje enthousiast aangelopen met m'n armen in de lucht en ik riep "there I am...." en al snel keerde er één z'n kont en zette het op een lopen. Tja, en toen deden ze dat allemaal... En ze waren in geen velden of wegen meer te zien! DH gaf ze groot gelijk en zei dat ik niet zo gek moest doen...

   Verwijderen
  2. Och jeetje ik kan het mij al levendig inbeelden :-))))
   Toch had ik daar graag een filmpje of fotootjes van gezien hihi...
   En vooral dan jouw hoogstwaarschijnlijke beteuterde blik, toen ze het op een lopen hebben gezet (ik denk toch dat je toen wat sip hebt gekeken, ik zou het toch gedaan hebben hihi).
   Enfin, ik ben al blij te lezen dat ik niet de enige ben die nog kinderlijk enthousiast kan worden van beestjes ! Niet lachen, maar ik ga ook nog altijd graag wandelen op de kinderboerderij... Daar mag je de beestjes aaien :-)... Zalig... Sta ik daar meestal als "grote mens" tussen de peuters, en dan zie je hun ouders denken "nou, daar is een vijs aan los, aan dat mens". Ach, laat ze dat maar denken, ik ben graag nog wat kinds !

   Verwijderen
 2. Wat een bikkel ben jij dat je nog buiten zit te breien ;-)
  Prachtige foto's laat je weer zien, o, ik kan zo genieten van al dat groen en herfstkleuren!
  Maar dat je helemaal naar Luxemburg rijdt voor eeen paar lapjes stof... hihi, grapje natuurlijk. Je hebt mooie stofjes uitgekozen. Hopelijk heb je flink wat energie op kunnen doen en genoeg zonnestralen geabsorbeerd om er weer even tegen aan te kunnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk is Luxemburg, niet ver weg en toch zo buitenlands. Heerlijk voor een kort tripje. Mooie slof heb je gemaakt. Ook al is het buiten koud, de voetjes blijven warm. Ik ken wel koeknuffelen, stierenvechten (nooit zelf gezien), maar koeien (ver)jagen! Nieuwe sport, haha. Mooie aankopen heb je gedaan. Nieuwe stofjes koester je en bekijk je, voel je, maar ja. Soms moet de schaar erin. Maar dan komt er iets moois voor terug. Als je straks onder je Dear Jane ligt denk je niet meer aan dat lapje, maar aan het moois wat je er van maakte. En dan is de vakantie voorbij, moet je weer aan het werk, vooral als je nog zoveel plannen hebt. Geniet van de herinnering en foto's. Groet,
  Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet er uit als een heerlijke korte vakantie. Wat een mooie foto's. En wat een heerlijk winkeltje. Je slof is schitterend geworden! Heerlijk met sloffen lekker 's avonds op de bank met een brei of haakwerkje. Ik zie je zo zitten LOL. Liefs,Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, 't is wat moois om daar zo de rust te verstoren. Gelijk hadden ze die koeien.
  Maar de omgeving is schitterend, op sommige foto's is het herfst maar op andere lijkt het nog wel zomer.
  En dan zo'n mooi winkeltje tegenkomen. Had jou DH zoveel geduld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar dat hadden we van tevoren afgesproken! En eigenlijk ben ik er helemaal niet zo lang binnen geweest. Hij bleef zelf in de auto, de held!

   Verwijderen
 6. Wat gezellig dat je er weer bent! Maar ik ben ook blij voor je dat jullie zulke leuke dagen samen gehad hebben hoor! Je hebt prachtige foto's gemaakt, ik vind de herfstkleuren al best mooi zichtbaar en och, die arme koetjes, dan komt daar zo'n wilde juffer uit Holland die de rust verstoort, geen wonder dat ze er van door gingen ;-)
  Jammer dat je de eerste nacht niet goed hebt geslapen door het dekbed, hoe is het dan in de andere nachten gegaan? Waren jullie wel in hetzelfde hotel gebleven en heb je misschien een ander dekbed gekregen? Het raam open en dan uit je bed gebeierd worden, dat wil niemand denk ik ;-)
  Wat een leuk patchworkwinkeltje, maar wat flauw dat je geen foto's mocht maken binnen, dat is niet echt een goede manier van reclame maken, ze hadden zomaar voor niks via jouw blog reclame kunnen maken, maar gelukkig heb je het mooi opgelost met de internetfoto's.
  Wat leuk dat je aan de sloffen van de 'noormannen' bent begonnen.Ik heb even terug gezocht naar wat je mijn blog schreef: 'ik weet één ding en dat is dat ik voorlopig geen dingen eruit gaat maken' maar gelukkig voor de gulle gever ben je tóch overstag gegaan, hihi.
  Inmiddels zit je eerste werkdag er al weer op, ik hoop dat het fijne 'vakantiegevoel' nog wel even in je bloed is blijven hangen?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje, wat heb ik een hoop geschreven...... je kan wel zien dat ik je gemist heb ;-)

   Verwijderen
  2. Gezellig hoor Marjan, zo'n lange reactie! En ja, ik weet nog dat ik dat schreef over de sloffen en ik dacht ook ik ga dat boek voorlopig niet kopen.., sloffen leken me gewoon niet zo leuk, maar daar kom ik wel van terug!
   Tja, dat dekbed..., het zal wel synthetisch geweest zijn en thuis slaap ik onder dons. De volgende nacht had ik een katoenen slaapzak (ligt standaard in de auto) open geritst over me heen en dat sliep veel beter!

   Verwijderen
 7. Haha, ik had dat tafereel met de koeien wel eens willen zien! Lekker uitje hebben jullie gehad naar Luxemburg. Ik vind het wel stoer om jou daar buiten te zien breien. Het worden trouwens wel heel mooie sloffen en zo te zien zitten ook nog eens heel fijn.
  Heerlijk om zo lekker tussen de stofjes te snuffelen. Je hebt er een paar mooie uitgekozen.
  Sterkte met de nieuwe werkweek!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is het mooi in Luxemburg. Ik ken het eigenlijk niet maar het ziet er sprookjesachtig uit met die kastelen en dan ook nog een stoffenwinkeltje. Tja en aan alles komt een eind en is het weer tijd voor huis en haard en pantoffels. hihihihi. Ze zien er lekker comfortabel uit.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk die foto's, brengt herinneringen terug van langgeleden, onze eerste vakantie samen was in Luxemburg ;-)) En wat een lieve lapjes heb je gekocht en ik moest wel glimlachen hoor want mijn man zou dus ook lekker in de auto blijven zitten. Je sloffen zien er prachtig uit, is er nu ook wel weer tijd voor, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk land is Luxemburg he? Het is al veels te lang geleden dat wij er waren. We waren ook in Vianden, in het kasteel bv. En het patchworkwinkeltje aan de voet ervan is mij niet opgevallen. Het moet dus beslist vóór mijn lapjestijd zijn geweest. Kun je nagaan hoe lang geleden dat is.
  DH was aan het begin van de herfstvakantie ook in Luxemburg, op koorreis. Zij waren meer in het zuid-westen. Heb je ze niet horen zingen? Ze kunnen namelijk heel HARD en heel mooi zingen. ;)
  En die lapjes die je gekocht hebt zijn echte snoepjes. Passen super in je DJ. Ik verzamel al een tijdje blauwtjes voor een eigen DJ. Maar de moed ontbreekt me. Misschien moet ik toch eens het boek weer te voorschijn halen en met je meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien was het winkeltje er toen nog niet..., zo best kunnen!
   En ik heb helaas geen gezang gehoord; volgende keer moeten ze echt nog een beetje harder zingen hoor. Was DH weer beter met de koorreis?
   Gewoon beginnen met die DJ, het is zo leuk! En je kunt er altijd nog een kleinere quilt van maken als je er op een bepaald moment geen gat meer in ziet...

   Verwijderen
 11. Erg leuk om je vakantie te kunnen volgen via je blog en het is toch wel erg lekker zulke uitjes. En koeien zijn inderdaad geen helden, jammer voor de foto maar die zie je echt niet meer terug. Goed om altijd even op te zoeken over er nog leuke winkeltjes zijn en deze lijkt mij er wel zo eentje, je kunt weer even vooruit met deze mooiste lapjes voor je Jane.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat je die mooie foto's met ons deelt en ons wijst op het handwerkwinkeltje, kwist niet dat er daar eentje was. Je kocht leuke stofjes en je sloffen zien er al goed uit. Ik kocht het boek niet, ben niet zo geïnteresseerd in slofjes, liever poppen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie foto's en ook veel herkenbaars. I love België. Mijn opa is er immers ook een he ;)

  Wij gaan volgend jaar naar Bruge :) nu al zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar Brugge is echt heel mooi! Ja, ik snap dat je daar zin in hebt, en een dagje is veel te kort hoor...

   Verwijderen
 14. Wat een prachtige foto's! Jammer dat je zo slecht geslapen hebt. Wel herkenbaar, zo'n veel te warm dekbed, ik heb er ook snel last van.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een heerlijke warme slof. Nu nog gauw de tweede want het wordt kouder. Mooie omgeving he daar in Vianden. Ben een paar jaar geleden ook in dat winkeltje geweest. Ach het is altijd leuk om tijdens een vakantie een quiltwinkeltje te bezoeken. Mijn manlief vraagt meestal voor wij vertrekken of ik de route voor dat soort winkeltjes klaar heb. Hij lacht er dan bij hoor.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het verslag van je vakantie leest heerlijk. Mooie foto's ook. Wat is dat toch met die koeien die op de foto moeten, ik had hetzelfde in onze vakantie. Als er één gaat dan gaat de rest er idd achteraan. Mooie stoffen heb je gekocht. De sloffen vind ik nu al prachtig, binnen- en buitenkant. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...