Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 19 september 2014

Ze had toch ook nog breinaalden?

Ja zeker, er zijn hier breinaalden ...
En niet zo'n klein beetje ook, want ik had er nog een stel van 20 jaar geleden en intussen heb ik al van heel wat lieve mensen breinaalden gekregen omdat ze niet meer werden gebruikt en kocht ik er ook nog met enige regelmaat een aantal in de kringloopwinkel.
Gewoon omdat je er volgens mij nooit teveel kan hebben ...Weet je, ze waren gewoon met zomerreces. En ze waren er hard aan toe na al die blokken van de meebreideken, de patroontjes van de adventssjaal, de babysokjes, Maggie en Morgan, de Zeeuwse sokken, Sterre en haar garderobe, Hippie en al die kleertjes voor de andere poppen niet te vergeten (klik) ...

Enfin, zo langzamerhand moeten ze toch echt wel weer aan het werk!
Enne ... één stel is al lang bezig ...Het witte dekentje à la Aletta's Knitting deken 2014, van een facebookgroep. Ik liet begin juli al een stukje zien ... en sindsdien is er met enige regelmaat een randje bij gekomen. Heel veel heb ik deze zomer niet gebreid, niet omdat ik het daar te warm voor vond maar omdat ik liever borduurde of appliceerde. Maar nu het 's avonds weer eerder donker is, vind ik het prettig om weer te breien. Dat is iets wat je toch even op de bank met een schemerlamp kan doen. 
Borduren en patchwork doe ik echt alleen maar aan de tafel of m'n werkbureau en 's avonds onder een goede lamp.Ik ben nu bij randje 20, op deze foto nog bij randje 17 "halve maantjes". De verwachting is wel 52 verschillende breiranden, dus het wordt een hele lap. En voordat de vraag komt ..., ik denk dat ik nu weet waar de lap voor wordt bestemd!
Eerst dacht ik aan een groot kussen, maar misschien ga ik er toch een blok schuimrubber mee bekleden zodat er een soort poef ontstaat. De onderkant maak ik dan van stevige stof, de lange lap komt op z'n kant rondom de zijkanten en bovenop maak ik ook nog een gebreid lapje.
Dus als alles naar wens verloopt kan ik de loop van januari 2015 heerlijk met de beentjes omhoog zitten!


15 opmerkingen:

 1. Wordt een heel mooie poef of misschien een wit dekentje.
  Fijn weekend,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mocht je breinaalden te kort komen, ik heb er nog wel een paar voor je, haha. Ben benieuwd naar de poef. Veel breiplezier, laat de naalden maar tikken. Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, wat een lekkere verzameling breinaalden, altijd makkelijk als je er eentje even niet kan vinden ;-)
  Oh Aletta's deken, nu wordt het herfst hoor ;-) Wat een leuk idee om er een poef van te gaan maken, al moet je nog wel een poosje geduld hebben voor de voetjes van de vloer kunnen, maar misschien mogen ze af en toe even op de bank of bij DH op schoot?
  Groetjes weer en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt me daar een aardige verzameling breinaalden, de mijne is nog niet zo groot, maar toch aardig op weg.... Die deken is prachtig, vol mooie steken, heel afwisselend. Een poef ervan maken is wel een goed idee vind ik. Dus nog even doorbijten, maar met de langere avonden moet dat lukken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk he de tijd van breien zit er echt aan te komen. En zo te zien hoef jij niet te kijken of je de goede dikte wel thuis hebt. De deken is prachtig en echt een uitdaging maar lijkt mij niet erg gemakkelijk.
  Fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht al dat je het breien verleerd was. Jammer dat de poef nog niet klaar is, dan kon je vanavond lekker met de beentjes omhoog na al die zware arbeid van vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben het helemaal met je eens je kan er nooit grnoeg hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat wordt mooi ! Hoe breed is het dekentje ?
  En wat een stapel breinaalden... Dan dacht ik dat ik er al veel had, was ik even mis :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 120 steken opgezet en het dekentje is ongeveer 60 cm breed.
   Zo af en toe had ik wel eens spijt dat ik niet meer steken had opgezet, want dan was een dekentje toch nog een optie. Maar uiteindelijk gebruik ik het dan toch niet als dekentje en nu vind ik een poef wel oké .

   Verwijderen
 9. Ja, ik heb mijn breideken ook weer iets naar voren gelegd.....
  Vandaag toen ik aan de CAL haakte, ja, ik doe echt momenteel trouw mijn huiswerk op tijd (!), zag ik er een puntje van onder een kussen vandaan piepen. Je wilt niet weten waar ik dingen opberg als ik ze even niet wil zien! En dacht: Tja... die Aletta moet ook eens verder.... lekker warm op schoot... Volgens mij ben ik ergens gestrand bij week 23 of zo... Niet veel verder dan jij dus zogezegd.
  Je had toch ook nog een gekleurde versie?
  Of is die naar het land van elders verbannen???

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gekleurde versie is er ook nog hoor, maar die is niet gegroeid t.o.v. de vorige keer, nog met zomerreces hè...

   Verwijderen
 10. Als de avonden langer worden is het weer tijd om te breien, ik ben ook weer lekker sokken aan het breien en mijn a.s. quilts staan ook weer even op een laag pitje. En als het goed is volgende week aan de sloffen van A & C beginnen. Alles ligt al klaar er voor.
  Leuk idee om zo'n poef er van te maken, altijd lekker om er met de voeten omhoog op te liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat véél breinaalden heb jij in je bezit ség. :-)

  Mooi werkje staat er nu op de priemen.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaaahh dat toevallig van de week al goh Elizabeth heeft al een poos niet gebreid maar ik had het mis ;-)) je bent gewoon lekker bezig met weer iets heel moois!! Borduren vind ik zomers ook het prettigst maar nu ik met een grotere borduur ben begonnen moet ik maar vaker onder de grote lamp duiken, fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...