Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 4 augustus 2022

ICAD 2022 week 9

En dan vandaag de allerlaatste uitwerkingen van deze ICAD challenge!Dag 57: Luminous (lichtgevend, stralend)
Bij het zien van dit onderwerp dacht ik eerst aan de oude bekende truc met vetkrijt van de lagere school. Je maakt op zwart papier met allerlei kleuren een achtergrond en je gaat er met zwart vetkrijt overheen. Daarna haal je met een scherp stokje of pennetje de zwarte verf weg door middel van een lijntekening.
Ideaal als je b.v. vuurwerk wilde uitbeelden.
Ik heb het andersom gedaan en m.b.v. regenboogpapier en 2 snijmallen deze swirls gemaakt.
Dag 58: Ultramarine
Ik houd enorm van deze kleur, en ik vind het een beetje lastig om te zeggen waarom. Ik ga er van nadenken, het is een kleur van grootsheid en ruimte...
De achtergrond is een stukje aquarelpapier dat ik met ultramarine had geschilder, en daarover heen zijn diverse scraps geplaatst. Ultramarine is nèt een tikje donkerder en paarser dan kobaltblauw.Dag 59: Briolette (geslepen edelsteen)
Dat woord kende ik niet en moest ik even opzoeken. Maar wat een leuke opdracht!
Eerst heb ik met potlood de omtrekvormen getekend en de driehoekjes, daarna overgetrokken met de zwarte tombowstift.
Als laatste heb ik de edelstenen met aquarelverf ingekleurd.
Dag 60: Happiness
Voor dit kaartje koos ik weer een kalenderblaadje van de Flow, dat ik uitknipte. De achtergrond is bewerkt met een zachtgroen inktkussentje. Het strookje 'happinez' komt uit het gelijknamige tijdschrift en de details zijn weer met de zwarte Tombow aangebracht.Dag 61: Prism
Een prisma is een figuur dat 2 gelijke en evenwijdige vlakken heeft, en ook nog een aantal andere vlakken. Maar dat vond ik allemaal een beetje te ingewikkeld om te tekenen. In mijn hoofd had ik meer het idee van stralen op glazen vlakken, die kleuren gaven in het licht.
Ik tekende eerst weer met potlood de vakjes, nam ze over met de Tombow. En toen heb ik ze ingekleurd met mijn Twinmarkers van de Action. Superleuk om te doen!


Zo, en nu is de uitdaging voltooid en het is mooi geweest!
Ik heb er veel van geleerd, niet in het minst door het kijken naar wat anderen hebben gemaakt.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik automatisch snel naar de collage techniek grijp en dat is ook voor mezelf ook wel verklaarbaar.
Ik had achteraf gezien vaker vanuit de weekthema's naar de onderwerpen moeten kijken, om meer variatie in mijn werk te krijgen. Daarom heb ik alle weekthema's (dat zijn eigenlijk materialen en technieken, vormen en grafische elementen) bewaard en op een rijtje gezet om te gaan gebruiken in de toekomst.En ik kwam er deze week ook achter dat ik nog steeds een challenge heb liggen die niet af is!
En daar houd ik niet zo van 😜... 
Het is de 100 Small Steps (art journaling prompts en guidelines). Ik heb nog even gezocht op mijn blog, maar kwam er niet veel van tegen. De meeste uitwerkingen heb ik op Instagram gedeeld.
Maar... bij dag/stap 68 ben ik gestopt!

En verder... tja, soms wil ik teveel en loopt mijn hoofd over. En dan komt er uiteindelijk niets uit mijn handen. Tijd om weer even keuzes te maken en mezelf te beperken. Want alhoewel ik wel graag aan verschillende dingen werk, het moet niet tè veel worden.


15 opmerkingen:

 1. "Take Your Happinez", wat een mooie spreuk. Ik heb genoten van al je werkjes. Al vind je zelf dat je ( te) veel collages hebt gemaakt, ik vond het allemaal mooi. Het staat zo ver af van wat ik zelf kan en doe, dat maakt het leuk om het te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahah, ja die truc met het vetkrijt. Vaak gedaan op school met de kinderen. Was altijd veel werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je de opdrachten mooi en veelzijdig hebt uitgewerkt, mij was het niet opgevallen dat je veel collages hebt gemaakt. Je hebt je in ieder geval goed vermaakt denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn weer prachtig, de laatste 2 hebben mijn voorkeur. Mooi dat je niet alleen maar bezig bent met de opdrachten, maar dat je ook leert en naar jezelf kijkt. Ja, er is veel te veel aan moois en uitdagingen, dus selecteren en goed naar jezelf luisteren is belangrijk. Dus ook iets onaf telt ook mee. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer allemaal mooi uitgewerkt. Ik maak altijd een keuze, maar deze keer was het moeilijk.
  Ik vind Luminous heel mooi, spreekt me echt aan, maar toen zag ik Happiness. Ook zo leuk en vrolijk.
  Kan me voorstellen dat te veel tegelijk je onrustig maakt, maar aan de anderen kant heb je wel afwisseling. Maar dat heb je toch ook al met je brei- en haak werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, de swirls van vetkrijt. De collagetechniek spreekt mij ook erg aan, je krijgt er erg leuke resultaten mee. Heel herkenbaar wat mijzelf betreft: teveel willen. :-) Het geeft mij regelmatig onrust, maar mijzelf beperken werkt ook niet goed. Ik wissel daarom veel af en probeer in elk geval dingen af te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is het leukst, als je er wat van geleerd hebt.
  Ik kijk ook graag naar anderen, daar leer je zoveel van! Niet alleen met knutselen, maar ook in mijn werk of met bv het opvoeden vd hond, of eigenlijk overal.
  Ik zeg altijd tegen mijn kinderen "als je niks te doen hebt kijk je maar naar hoe andre mensen iets doen".
  Dat je teveel wil doen herken ik wel, soms zit je hoofd zo vol dan komt er niks meer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk weer, deze uitwerkingen! Ik heb genoten van jouw challenge :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is weer leuk om te zien hoe anders jouw uitwerkingen zijn. Ieder heeft zijn eigen kijk op de prompts. O ja, Blogger had weer een reactie van jou in de spam gegooid!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een creatieve uitwerkingen heb je gemaakt. Lastig is dat he, dat je vaak mewer ideeën in je hoofd hebt, dan dat je kunt uitvoeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van mij krijg je een dikke PLUIM Elizabeth, je hebt aan alle uitwerkingen
  heel veel aandacht besteed, en met veel inhoud en liefde voltooid. Ook deze
  laatste serie vind ik weer Subliem, het zijn gewoon allemaal kleine juweeltjes
  geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vooral Luminous vind ik heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Petje af dat je deze challenge afgemaakt hebt. Ik ben vooral fan van je marineblauw :).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb weer even een fijn kwartiertje doorgebracht met het bekijken van jouw icad uitwerkingen. Stuk voor stuk zijn ze het bekijken waard. De mooiste vind ik de luminous om de kleuren en het lijnenspel. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. zo knap deze toch wel lange challenge . Goed voor mekaar en petje af !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...