Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 18 februari 2020

Troostpopjes

Het kon natuurlijk niet uitblijven... Er werden in no time nog meer popjes gebreid, want Niek wilde echt niet alleen blijven!

Ik laat vandaag maar niet alles tegelijk zien, want het zou werkelijk teveel zijn. Ik geloof dat ik anderhalve week niet anders gedaan heb dan popjes maken...😄
Deze popjes worden ook wel troostpopjes genoemd, omdat ze vaak worden uitgedeeld onder zieke kinderen of in een rampgebied. Er zijn ook verschillende instanties waar je deze popjes kunt inleveren en zij zorgen er dan weer voor dat ze op een goede plek terecht komen.

Via internet had ik zoveel inspiratie opgedaan en ik had een heleboel leuke afbeeldingen in een schriftje geplakt, waar ik ook zo af en toe aantekeningen in maak.
Er zijn twee dames die m.i. hun specialisatie hebben gemaakt van deze popjes en waar ik bij het maken van onderstaande popjes door werd geïnspireerd.
Dat zijn Esther Braithwaite (en HIER via Ravelry) en Gudrun Dahle van Knittykids.
Maar er zijn ook andere dames die hele leuke ontwerpen maken!


Ik breide een popje naar een voorbeeld van Gudrun, en daarbij ging ik uit van het basispatroon en verder keek ik goed hoe zij het had gedaan.
En toen wilde een vriendin graag 3 popjes voor een kraamcadeautje! Ze wilde Niek en juffrouw Haas... en nog een derde popje erbij.


Rechts zien jullie Koos, in bijpassende kleuren en een stoere blokjestrui.

Intussen waren er al wat andere popjes in de maak, maar die moesten even blijven liggen, want ik had nog een popje nodig voor een cadeautje!
Op Valentijnsdag was mijn nichtje Roza jarig....


Alweer vond ik inspiratie bij Gudrun en ik breide dit popje in de kleuren van de kamer van Roza.


Even poseren voor de fotoshoot... Tjonge, op de één of andere manier was ik meteen gek op dit popje. Trouwens..., ik vind het sowieso moeilijk om er afstand van te doen. Dat snap ik eigenlijk niet van mezelf...

\\

Pop Roza werd netjes verpakt, bovenop een heleboel materialen voor haar Bullet Journal.
Ze was er blij mee!

Afgelopen zaterdag blogde Marjan ook al over gebreide popjes. En Albèrtje is ook aan het breien... En Corrie heeft ook al twee popjes klaar!
Bij de reacties op de blog van Marjan werd het blad 3Suisses genoemd. Ik heb dat in mijn bezit, het heet "spelen met resten". Hieronder nog een collage van een paar foto's die ik in dat blad tegen kwam...Nou, wordt vervolgd zal ik maar zeggen... Genoeg ideeën en genoeg liefhebbers...

Hieronder volgen nog een paar links met patronen (mocht je ook zin krijgen...😊:
    - Wol & Co

21 opmerkingen:

 1. Ja ik krijg hoe langer hoe meer zin. Dank voor de inspiratie en de tips

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha jij bent lekker bezig. Ze zijn ook reuze leuk om te breien. Ik heb er vroeger ook aardig wat gebreid pakweg 40 jaar geleden waar worden ze gebleven zijn. Dus zo oud zijn ze al. Op naar de volgende:))))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke variaties zijn er er van te maken. Ik maakte ze ook, heel simpel en naar voorbeeld van één die mijn moeder vroeger maakte, en heb dat patroon toen uitgeschreven. Er wordt veel naar gevraagd om te gebruiken voor breien met ouderen. Dit doet hen aan vroeger denken. Ik ben benieuwd wat je nog meer voor leukerds hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn reuzeleuk die gebreide popjes en zoveel variatie je ermee kan maken!
  Had ze nog nooit gezien, zijn dat van die ienie mienie breinaalden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn zó lief!
  Juist het "ouderwetse" vind ik leuk aan deze popjes.
  Lekker doorgaan, je kan ze altijd eerst zelf in je kamer zetten😊.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn zo leuk! En inderdaad heel verslavend, maar dan wel op een heerlijke manier.
  Grappig, ik heb dezelfde inspiratiebronnen als jij (wat kunnen die twee dames een hoop moois maken), maar in de links zie ik nog onbekende namen. Straks, bij een kopje thee, ga ik daar even lekker kijken.
  Och, dat popje Roza waar je bijna geen afstand van kon doen; vreemd hé dat soms iets je meer aanpakt dan iets anders. Des te knapper dat je het toch hebt weggegeven en popje Roza nu bij grote Roza mag wonen.
  en uh....ik moet het maar bekennen: ook bij mij staat er tóch weer eentje op de pen..... ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh vergeet ik nog: wat een leuke collage uit 3 Suisses. Dat opaatje en omaatje, lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk! Echt toevallig ben ik ook met deze izzy dolls in de weer. De patronen van Esther Braitwaite heb ik recent ontdekt, maar de andere patronen kende ik nog niet. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat worden ze leuk, krijg ook weer zin. Ik snap dat je ze met moeite afstaat. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooohhh wat leuk zijn ze allemaal! Kan me voorstellen dat je er eigenlijk geen afstand van wilt doen.
  Die oudjes in dat blad vind ik ook beeldig!
  Waarom heb ik niet meer tijd.... of moet ik gewoon tijd maken?
  Ze kwamen me gelijk al zo bekent voor, toen las ik ergens dat het patroon al oud is. Dus heb ik waarschijnlijk in een grijs verleden ook zo'n popje gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn ze ontzettend leuk! En wat een mogelijkheden! Super om dit allemaal te zien! En ja, ik snap dat wel, dat je het moeilijk vond om afstand te doen. Ik heb dat ook vaak, als zo' pop een gezichtje krijgt, ga je er vaak ineens van houden. Gelukkig dat ik ze toch meestal niet zelf houd! O, o, wat een poppen zou ik dan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zijn je nieuwe popjes ook weer leuk. Ik zie al wel dat je er veel kanten mee op kunt. Die uit het oude blad zijn ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ontzettend leuk en popje Roza spant de kroon. Wat maakte je er een mooi cadeau van!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schattige popjes en zo leuk om ze cadeau te geven. Fijne dagen, groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige popjes heb je weer gemaakt, haas zo schattig en Koos,
  en dan dat lieve cadeautje voor Roza, wat zal ze daar blij mee zijn.
  Heb natuurlijk ook even bij de linken die gaf gekeken, de mogelijkheden
  zijn onuitputtelijk, werkelijk prachtig allemaal. Ook al die verschillende
  soorten beren vind ik super. Ik denk dat jij voorlopig even van de straat
  bent, hahaha, het is gewoon een verrukkelijke verslaving. Ben heel benieuwd
  welke schoonheden we hier nog te zien gaan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zijn ze leuk. In het echt nog leuker natuurlijk. En ook zo leuk dat je er al een paar verkocht hebt voor het goede doel. Hopelijk krijg je nog meer bestellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hé, da's ook toevallig, had ook net een tip gekregen van een vriendin over deze poppetjes! Dus gezocht op het web, gevonden en ook gestart, ze zijn superschattig en leuk om te maken! Jij deed ook al hard je best zie ik, TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, wat zijn ze leuk, jouw creaties! Ik heb ze ook op het web opgemerkt, wie weet geef ik er nog eens aan toe (had er vroeger zelf een, dat helpt wellicht om te enthousiasmeren). Soms heb ik ook wel eens met een knuffel dat ik er stiekem een beetje verliefd op ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit model breidde ik 40 jaar geleden al met de kinderen op basisschool. Ze begonnen uiteraard met het basispatroon, maar de vlotte breisters maakten hele leuke popjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...