Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 1 november 2018

Agenda

Gebruiken jullie ook nog een 'papieren' agenda of organiseer je je afspraken uitsluitend digitaal?
Mijn voorkeur ligt nog sterk bij een 'echte' agenda die ik lekker mee kan nemen in m'n tas en waar ik in kan schrijven, lijstjes maken, tekenen en soms wat plakken.
Ik heb de digitale agenda een tijdje geprobeerd toen ik nog een baan had, maar het past gewoon niet bij me.

De laatste jaren heb ik ook een soort van creatief dagboek bijgehouden. Dat heeft ook weer raakvlakken met een bullet journal, al maak ik geen lijstjes van hoeveel ik slaap of loop en welke boeken ik nog wil lezen etc.
De tijd is nu rijp om al deze dingen te combineren in een voor mij geschikte agenda. En daarnaast maak ik in speciale schriftjes/boekjes art journals.



















Dit is mijn keuze voor 2019...  Het is een agenda van Comella en ik kocht hem van verjaardagsgeld bij de Primera. De lay-out sprak me aan, naast de handige indeling en extraatjes zoals:

- Handige Ringband
- Tabbladen bij elke maand
- Handig opbergvak
- Veel notitieruimte
- Boodschappen lijstjes
- Bullet Journaling
- Diverse downloads







Nou, ik ben benieuwd of het gaat werken; agenda en bullet journal in één..
Ergens verwacht ik van wel, want nu maak ik to-do lijstjes in mijn agenda en dan ga ik 's avonds nog eens in mijn bullet journal de hoogtepuntjes van de dag schrijven met wat tekeningetjes erbij.
We gaan het zien!


21 opmerkingen:

  1. Waar ik nu heel benieuwd over ben is de indeling van de agenda pagina. Hoe ziet een week eruit, ook qua ruimte. Zou je daar ook een foto van kunnen plaatsen. Vind deze nl wel heel mooi en de extra's hebben die ik zoek.. wil alleen ook overzichtelijke schijfruimte hebben per dag en dat kan ik nu niet beoordelen. Op de link die er bij staat zie ik het ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk... het belangrijkste ben ik vergeten bij de foto's!
      Maar nu staat er onderaan een weekspread hoor...

      Verwijderen
    2. Dankjewel! Vind het altijd zo jammer dat agendaindelingen steeds veranderen. Dan heb je een fijne gevonden en dan laten ze het volgende jaar juist weg wat je dr zo fijn aan vind..
      Heb nu 1 van planpoint, daar kon ik mooi iedere maand mn boodschap- uitgaven in bij houden, maar deze pagina zit dr dit jaar niet meer in. Maar hij heeft wel de dag opgedeeld in 3 dagdelen, dat vind ik ook wel erg fijn. Zie je heel snel wanneer de afspraak is.
      Ja hoer moet het toch echt weer een papieren versie zijn!

      Verwijderen
  2. Je agenda ziet er leuk uit.
    Ik gebruik ook altijd een agenda, maar elk jaar een andere, dit jaar heb ik een natuuragenda, vorig jaar een agenda met recepten, en ik moet natuurlijk ruimte hebben om de oppasdagen in te vullen :-) en de andere dingen die ik ga doen. Soms ook dingen als wie er langs zijn geweest en zo, dingen die ik niet op mijn blog plaats, maar toch graag wil onthouden. Zo heeft iedereen zijn eigen invulling denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er uit als een hele leuke agenda!
    Het doet me denken aan vroeger op school; ieder jaar weer dat enthousiaste gevoel als ik een mooie agenda had uitgezocht en daarna zo netjes mogelijk de eerste dingen invullen. In de loop van het jaar werd hij dikker en dikker en aan het einde van het schooljaar nam hij veel ruimte in in mijn schooltas. Wat jammer dat ik die nooit heb bewaard...
    Iets zegt me dat jij deze agenda (en waarschijnlijk ook de vorige) op een mooi plekje bewaard. Maar eerst mag hij nog gevuld worden. Ik hoop dat er weinig nare dingen in komen te staan en heel veel positiefs!
    Oh ja, mijn agenda is digitaal; veel minder leuk maar voor mij wel superhandig 😊

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed gezien Marjan.. Ik bewaar die agenda's voorlopig. Van de middelbare schooltijd heb ik ze nog allemaal; hele plakboeken zijn het...

      Verwijderen
  4. Leuk, ik ben ook nog van het papier en schrijven, en heb een leuke katten agenda van francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooooh, dat is leuk!
    Ik maak aantekeningen in mijn agenda op mijn telefoon, daarnaast heb ik een Schrift voor aantekeningen, ik kocht ooit een bullet, maar niks voor mij, verder heb ik een agenda bij de telefoon staan, waar ook veel ingeschreven wordt.....
    Kortom, overal chaos🤣.
    Misschien is dit ook wel een agenda voor mij, maar ik ben bang dat het hooguit 2 maanden leuk is en dan weer afzakt.
    Ik ga wel eens kijken bij de boekhandel. Wie weet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het ook best even zoeken wat het best bij me paste..

      Verwijderen
  6. Zelf gebruik ik ook altijd een gewone papieren agenda. Goedkoop, die van de Bruna.
    Het gaat er om of mijn afspraken er in kunnen. Zag wel hoe ontzettend veel er te koop zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb nog steeds een papieren agenda. Een Succes agenda in een mooie blauwe leren omslag. Met een lusje voor mijn vulpen. Heerlijk ouderwets dus. En dat bevalt me goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er leuk uit zeg! Ik heb een heel kleintje in mijn tas zitten. Kostte iets van 65 cent bij de A.ction. Makkelijk bij het maken van afspraken, en zo heb ik altijd inzicht in mijn werkrooster voor de komende weken. Thuis gebruik ik mijn bullet journal, bevalt me prima. Ik maak ook geen lijstjes met hoeveel ik slaap of eet of afval, maar houd wel mijn kasboek erin bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. O ja, ik heb ook altijd een echte agenda, heerlijk om er in te tekenen,
    deze die jij hebt uitgezocht is wel een heel LEUK exemplaar. Zelf heb
    ik tegenwoordig een kleine exemplaar als voorgaande jaren want mijn
    handtas lijkt af en toe wel een hutkoffer. Alhoewel als ik deze zo
    bekijk krijg ik er zin in, wie weet.
    Ben benieuwd of je deze agenda nu als agenda en bullet journal in één
    gaat gebruiken, lijkt me wel heel handig.

    Groetjes,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow, die ziet er leuk uit.... ik heb een agenda en ook een bulletjournal.
    Daar maak ik lijstjes in, dingen die ik wil doen in een week of komende maand. En ik plak en knip er ook een beetje in. Deze combinatie lijkt me heel handig. Snel even bij de winkel van P. kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze past perfect bij jou Elizabeth, en ik..... doe alles op een weekkalender die hangt in de keuken daar staan alle afspraken op en ook van de kids verplicht invullen anders weet moeders nergens van en ......het werkt prima. Een afgenda heb ik wel maar daar staat niet veel in dat ding ben ik altijd kwijt ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vroeger zocht ik ook echt een mooie agenda uit maar ik doe er zo weinig mee dat ik nu de simpelste heb die er maar is. Want je moet er natuurlijk wel in schrijven en dat doe ik nu juist bijna nooit.
    Jij hebt een leuke gekocht. Echt iets voor jou. Lekker veel ruimte en ook nog andere leuke inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er een heel mooie agenda uit!
    Zelf krabbel ik allerlei dingen op de kalender thuis en maak ik op papier elke week een planning. Digitaal is ook niks voor mij.
    Groetjes en fijn weekend,
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Voor thuis hebben we een papieren agenda wel met ringband voor gemakkelijk omslaan. Mijn eigen agenda zit in de telefoon. De papieren is sneller bij plannen. Gr. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik gebruik beide, voor het atelier heb ik een papieren. Voor het werk en privé een digitale :) Groetjes en een fijn weekend, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat erg, ik zag deze agenda hier en MOEST hem hebben. Gelijk besteld, hij komt morgen, kan niet wachten, wil erin schrijven, tekenen, leuke afspraken noteren. Ik hou al 2 jaar wat ik noem een geluksagenda bij iedere dag opschrijven wat leuk was, iets erbij plakken of tekenen. Dank je voor de tip

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Digitale agenda in de telefoon, ik ben geen tekenaar en krabbelaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...