Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 maart 2018

Nostalgia

foto van internet

Vanaf eind januari draait de CAL van de Nostalgia. De ontwerpsters van deze sprei hebben voor Durable katoen gekozen, en de belangstelling was zò groot dat er grote moeilijkheden ontstonden met het op tijd leveren van de bollen katoen.
Het was ook mogelijk om een kant en klaar pakket te bestellen en ook daarmee liep het storm.
Enfin, ik moest ook een aantal weken wachten voordat ik kon starten!


Enthousiast ben ik gestart met haaknaald 2. Maar na verloop van tijd was ik er niet tevreden over. Het was toch wel een beetje los, en de baan werd er ook niet mooi recht.
Toen ik het haakwerk van Corrie zag en later nog bij een andere vriendin, bleek dat mijn stokjes veel langer waren. Ik haak gewoon anders...

Dus ik besloot een kleinere haaknaald te nemen en opnieuw te beginnen. Gewoon eerst maar eens kijken of het veel verschil maakt. En jawel, het is echt anders...Inmiddels blijken de blokken met veel stokjes erin snel iets breder te worden en ik probeer daar bewust rekening mee te houden. Zo haak ik het tweede blok (spinnen) bewust met haaknaald 2, maar wel een beetje strak zodat de stokjes niet weer zo lang worden.


Inmiddels is de CAL een heel eind verder en al bij de tweede baan van 8 blokken. Er is ook al een tussenstuk geweest. Maar het maakt me niet uit, ik haak gewoon op eigen tempo.
Het voordeel is wel dat de eventuele probleempjes dan al aan het licht zijn gekomen als ik eenmaal zo ver ben.

De opzet van de sprei is dat er 9 verschillende patronen in verschillende volgorde steeds worden herhaald in een baan. Ik weet eigenlijk niet of ik dit ga doen.
Op dit moment denk ik dat ik elk blok wel 2 keer haak, maar ook andere passende blokken ga gebruiken voor de afwisseling.Via Pinterest kwam ik dit tegen, en ik denk dat ik daar toch wel iets van ga gebruiken!

Nog even een update:
- Het vestje en het broekje uit deze blogpost waren niet voor de pop bedoeld, maar voor Uk. Het
  broekje is te strak bij de minderingen en is dus mislukt. Van het vestje zijn de voorpanden te smal
  en daarom kan het niet dicht.  Dus ben ik aan een nieuw vestje begonnen, want het moet wel goed zijn hè...
- Met m'n rug gaat het langzamerhand de goede kant op en ik ben blij dat ik weer een kwartiertje
  achter elkaar kan zitten. En nu maar hopen dat het niet weer terugkomt!
- Ik probeer met jullie blogs zoveel mogelijk bij te blijven, maar soms lukt het even niet hoor...

18 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig haakwerk laat je hier zien Elizabeth!
  Dat opengewerkte trekt me erg aan.
  Wel jammer dat je het opnieuw moet doen, maar ja, je wilt het straks ook naar je zin hebben natuurlijk.
  Misschien weer een dekentje voor Uk? Wel meer voor de sier, want echt warm zal het niet zijn, maar wel heel lief.
  Sterkte met je rug, ik leef met je mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een monnikenwerk met zo'n dunne haaknaald! Maar mooi wordt het zeker. Bijzonder dat jouw stokjes zo anderszijn dan van anderen.
  Fijn dat het iets beter gaat met je rug, maar wees alsjeblieft voorzichtig. Een kwartiertje achter elkaar zitten is nog niet veel, maar probeer toch geduld te hebben.
  Ja, kleertjes voor uk moeten gied zijn, natuurlijk. Ach, boft Biene ook eens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had helemaal niet meegekregen dat je zo'n last had van je rug. Niet goed gelezen waarschijnlijk, maar wat akelig. Gelukkig gaat het nu wat beter en ik hoop van harte voor je dat het doorzet.
  De nostalgia vind ik erg mooi maar wel veel werk om dat op zo'n dunn naald te haken. Je hebt groot gelijk dat je je eigen draai er aan geeft. Tenslotte wordt het jouw deken.
  Och een nieuw setje voor Uk. Heel lief dat wit. Ik ben heel benieuwd hoe het wordt, voor de pop ziet het er al prachtig uit. Het gaat nu opschieten, het is bijna april! Sterkte met je rug en een fijn weekend! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haaknaald 2? Wat dun! Ik haak op dit moment heel veel verschillende dingen, maar toch minimaal op nummer 3. Het is wel heel leuk, die nostalgia, en extra leuk om er zelf blokken aan toe te voegen.
  Beterschap gewenst voor jou en succes gewenst met het nieuwe vest en zo, voor Uk.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb overwogen om mee te doen met de Nostalgia CAL, maar besloot er vanaf te zien. Ik vind hem prachtig, maar het valt me op dat bij deken-CAL's er nogal wat mis blijkt te zijn. Bij de vorige Scheepjesdekens bleken de blokken van totaal verschillende afmeting te worden, dat wordt dan lastig om daar een mooie blokkendeken van te maken. En bij de Nostalgia was ik bang dat het wat saai zou worden om te maken, steeds dezelfde patronen. En dat blijkt bij jou dus ook zo te zijn, goed dat je er je eigen draai aan geeft.
  Een kwartiertje zitten is niet veel, doe alsjeblieft rustig aan! En ja, de kleertjes voor Uk moeten natuurlijk wel goed passen. Ach, je hebt nog even voordat Uk er is.
  Fijn weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is dus goed mis met je rug Elizabeth, ohhh, doe maar heel
  voorzichtig hoor. Gelukkig dat er iets verbetering in komt.
  Vind je heel dapper om opnieuw met het haakwerk te beginnen
  maar als het niet naar je zin gaat blijf je je ook ergeren
  en inderdaad zie je dat het nu mooier gaat worden.
  Wat je via Pinterest tegen kwam daar zitten ook heel wat
  zeer fraaie patronen bij. Juist heel leuk om er je eigen draai
  aan te geven. Het vestje voor uk gaat zeker heel mooi worden.

  Succes met alle vorderingen en sterkte met je rug natuurlijk!!!

  Lieve groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wordt magnifiek, die Nostalgiadeken! Dat vind ik altijd zo jammer en vervelend, als het niet mooi uitkomt. Wat dapper dat je opnieuw begint en knap dat je zo'n goeie oplossingen vindt. Ik duim dat je rug snel betert en goed blijft. Hoop dat je ook een beetje kunt slapen want rugpijn is echt geen lachertje. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oef... Ik vond naaldje 2 al weinig... Maar het wordt wel heel mooi. Wat Anja hierboven zegt is mij ook al eens opgevallen, toch jammer. Maar gelukkig heb jij ervaring genoeg om het prachtig op te lossen!
  Last van je rug?? Ojeee..... Ik ga even terug lezen, want ook ik heb de laatste tijd niet of nauwelijks blogs bij kunnen houden.
  Beterschap!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een doorzettingsvermogen, om met verschillende naalden te experimenteren voor het juiste resultaat. Ik vind de deken prachtig, hij wordt bij jou vast ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn om te lezen dat je rug weer wat mee wil doen, maar balen dat het zo lang duurt hoor!
  Mijn vriendin is ook aan de Nostalgia begonnen en net zo ver als jij 😀. Zij heeft ook verschillende haaknaalden geprobeerd en is uiteindelijk overgestapt op een Scandinavische katoen! (voordeeltje voor mij: ik kreeg de 'oude' katoen).
  Leuk idee om wat andere patronen te gebruiken in jouw deken; dat wisselt lekker af!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. het is altijd even passen en meten naar de goede haalnaald. Ik heb dat ook met de deken van een mooi gebaar elk blok toch weer ff anders

  BeantwoordenVerwijderen
 12. fijn dat het met je rug beter gaat ik heb denk ik een blogje gemist ( ff teruglezen)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Toch, als ik de foto zie van de nostalgia dan vind ik hem heel mooi.
  Maar een beetje afwisselen met andere patronen is toch ook wel heel leuk.
  Die van mij gaat ook al anders dan het zou moeten.
  Jammer van al die andere werkjes. Zo schiet je niet op.
  En een kwartier zitten is toch echt heel weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Veel beterschap met je rug. Jammer dat je zo op moment aan het zoeken bent na juiste maten met haken. Maar het komt vast goed. Het ziet er in ieder geval nu al mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk wordt die steken lap. Echt iets voor jou. Jammer van het vestje, maar je hebt voor elke maat wel een (poppen) gegadigde. Rustig aan en laat je rug goed genezen. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Iedereen heeft een andere hand van haken en breien. Je kan er zo dan heel raar tegen aan zien maar misschien wel beterom je haaknaald aan te passen. werd het nu niet te stug? Ik vind het een leuk idee om zelf nog wat blokken er bij te doen. Maakt jou deken net weer even wat anders.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 17. OOH mooi zeg. Daar houd ik echt van. Natuurlijk helemaal gemist maar ik ga de CAL even in gedachten houden. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. heb jij voor mij dat haakpatroon van de sprei uit Ariadne 1983

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...