Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 september 2017

Babbeltje op vrijdag

Hebben jullie ook het gevoel dat we opeens in de herfst beland zijn?
Vorige week hebben we nog volop buiten kunnen leven, maar na de regendag van vorige week vrijdag is het over en uit.
Ik heb de zomer als mooi ervaren. En dan neem ik de zomer heel ruim, niet alleen de maanden juli en augustus. Met de kippen gaat het inmiddels weer goed. De lelijke plek in de nek van Chicky is zo goed als genezen en je ziet er bijna niets meer van. 
Beide krielkipjes leggen nu eitjes, vooralsnog steeds in hun leghokje! Ik had er een voorbeeldeitje in gelegd... Slimme beestjes hoor!


De grote kippen leggen joekels van eieren... En lekker dat ze zijn! Maar we verwennen de kipjes ook behoorlijk. Zo krijgen ze altijd de restjes eten (als die er zijn) van ons, elke dag wat schijfjes komkommer, soms druifjes, een stukje brood en eetbaar keukenafval.De afgelopen tijd hebben we een flinke voorraad eieren opgebouwd, want onze jongens zitten op Tenerife voor twee weken vakantie ...


(Het is wel een beetje erg stil hoor bij ons...)

Op een wat mindere dag pakte ik de hobbyhoek op zolder maar weer aan. Het is er echt elke maand weer een rommeltje...
Samen met Corrie ging ik 'kringlopen' zoals we dat noemen ...
In de ene kringloopwinkel wisten we niet van ophouden en bij de andere gingen we met lege handen weg!


Inmiddels staan de meeste decoratiematerialen in de kelderkast, te wachten op het voorjaar.
We hebben nu serieuze plannen voor een fundering voor een toekomstige boerenschuur.
En daarmee zou ook eens eindelijk de rommel uit de veranda kunnen die daar tijdelijk is opgeslagen.
Omdat we meer licht en zon in de veranda willen, hebben we openingen gemaakt in de muur op het oosten. Het moet nog netjes worden afgewerkt door een metselaar, maar alvast een fotootje (bij helaas donker weer..) 


Het houtwerk van dakspant en balken willen we duifblauw gaan beitsen, zodat het geheel een franse sfeer krijgt! Ik kwam op het idee toen we deze prachtige bos bloemen kregen van onze kinderen:


En toen gingen de radartjes werken en dook ik even in de handwerkkast... Had ik niet eens van die hexagonnetjes gemaakt en wilde ik daar geen kleedje van maken?Ja, die kleuren zijn het helemaal! Dat blauw met groen ...
Inmiddels wordt er weer aan de hexjes gewerkt hoor! Helemaal leuk...

En als we het dan toch over handwerken hebben...
Ik breide wat babyspulletjes om als cadeautje te geven, maar ik kan ze nog niet hier laten zien.
Ik haakte verder aan de groene Mayflowerdeken, en die is inmiddels af.Over de twee nieuwe babydekentjes ga ik nog bloggen.
Vakje per week werd ook weer te voorschijn gehaald en er waren even wat strubbelingen, maar die zijn weer opgelost.
En inmiddels ben ik pompoenen aan het haken, die zijn voor de verkoop. Corrie weet altijd goede doelen en is op de hoogte van de verkopingen!

Ze moeten nog afgewerkt worden ...

Afgelopen dinsdag ben ik naar Heerde geweest voor de Jubileum expositie van Afke Wullink. Ik was uitgenodigd door mijn nichtje en zij was weer meegevraagd door haar schoonmoeder, die de cursus merklap borduren bij Afke heeft gevolgd. Heel jammer was dat er geen foto's gemaakt mochten worden... Anders hadden jullie zeker een speciaal blogbericht hierover gezien. Want ik zwaar onder de indruk van al het moois dat daar tentoongesteld was!
Hier kun je er nog meer over lezen.

En dan was er de leuke actie van Zeeman... , zie ook vorige blogposten. Gisteren lag deze envelop met inhoud dus in de brievenbus:En dan ging ik van de week ook nog een avondje mee op de vrachtauto! DH rijdt wel eens voor de firma Kraaijeveld. En omdat het nu een vrij korte rit was en hij alleen maar hoefde te koppelen (van aanhanger wisselen) was het voor mij leuk om eens een keertje mee te gaan.

Hij stond al klaar ...

Kijk hem genieten ...

Koppelen

Om half 12 waren we weer thuis en we doken allebei heel moe ons bedje in!
Gelukkig hadden we een rustige nacht, want tegenwoordig worden we bijna dagelijks elke nacht getrakteerd op één of twee dode muizen, die Spooky dan al mauwend binnen brengt en voor onze slaapkamerdeur neerlegt!
En ook Hein is de laatste week weer actief. Zou het door de herfst komen?En voordat ik ga stoppen, moet ik toch nog even vertellen dat Hennie en Hannie en Honnie weer terug naar de boerderij zijn en dat we er schaapjes voor terug kregen.
En het zijn echte schatjes! Zo mak en zo aanhankelijk...

Goed weekend allemaal!

21 opmerkingen:

 1. Wat een leuke lange babbel. Zo te lezen heb je er weer zin in. De berichten zijn positief. Als je eenmaal maar weer op gang bent, dan komt de rest vanzelf.
  Wat een prachtige schapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige babbel, deze vrijdag! Ik heb gisteren ook zo'n doekje gehaald, om uit te proberen :-)
  Leuk, al je handwerk en al je plannen en prachtig gaat het worden, de "Franse" veranda!
  Groetjes,
  Akkelien van De Breimeisjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk om even bijgepraat te worden, ik voel me gewoon bij de familie horen!😏 Wat een prachtige dooiers hebben de eitjes - een zonnetje op je bord. En al je werkstukken , je bent echt op stoom gekomen... Die veranda wordt een heerlijke plek, prima bedacht om er zo meer licht in te krijgen. En dan ook nog een tochtje met de vrachtauto - wat een afwisselend leven heb je zo. En dan Hein, natuurlijk.. Ik ben benieuwd wat er nog te gebeuren staat, deze herfst. Eerst maar gezellig kletsen met de schaapjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig blogbericht :-) fijn dat je weer lekjer aannget handwerken bent, tjsa, als je toch niet buiten bezig kunt zijn....
  Hihi, die man van jou straalt helemaal! Gezellig dat je meeging.
  En die schaapjes zijn ook al zo gezellig, net als de sfeer op jullie veranda en de foto vanbde pruttelende eitjes...alles gezellig dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellige blog! Lekker leesvoer voor mij. Fijn om te lezen dat het en weer goed gaat met de kippen maar ook dat je weer zin en inspiratie hebt om mooie dingen te maken. Dat duifblauw is prachtig en heb ik inderdaad veel gezien afgelopen weekend in Toulouse.

  Gezellig ook om even met je man mee te rijden op de vrachtwagen. Lijkt me heel knus. Stoere man, zo te zien!

  Inderdaad is het nu herfst, de zomer is of even met vakantie of al vertrokken naar volgend jaar. Ik vind het niet prettig al die nattigheid, maar ach dan maken we het maar gezellig in huis. Kaarsjes aan, lekker veel aan het haken en zo maakte ik gisteren al weer stamppot rauwe andijvie en trok ik van een stuk schenkel een grote pan bouillon waar ik vandaag soep van maakte. Lekker voor morgen. Echt herfst, maar ook wel weer gezellig.

  Fijn weekend, groetjes uit Amsterdam, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig dat het met de kippen weer goed gaat. En niets is zo lekker als eitjes van je eigen kipjes. De onze zijn langzaamaan klaar met leggen, beestjes zijn 6,5 jaar oud, maar ze mogen blijven lopen tot ze dood gaan.
  Goed dat je weer aan het handwerken bent. Met dit weer ga je weer lekker binnen aan de gang en kun je plannen maken voor wat je volgend jaar wilt gaan doen. Veranda wordt vast heel mooi en ik ben benieuwd naar de boerenschuur.
  En die schaapjes, ben ik wel een beetje jaloers op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt niet stilgezeten! Leuk zo'n veranda. Dat zou ik ook graag willen, in mijn hoofd zitten de plannen voor een overkapping maar of ze ooit uitgevoerd gaan worden. En ik ben benieuwd naar het vervolg van de hexagonnetjes. Fijn weekend.

  Groetjes Sandra

  PS welk patroon heb je gebruikt voor de pompoenen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een patroon van Maison La Belle Vie crafting en je kunt het vinden in de blogpost van 6 oktober 2012! http://mlbvcrafting.blogspot.nl/2012/10/patroon-gehaakte-pompoen.html

   Verwijderen
 8. Wat een heerlijke gezellig vrijdag babbeltje, een geweldig idee
  van de ramen voor de veranda, wat een zalige plek hebben jullie
  daar en de kleur die je gaat gebruiken is PRACHTIG.
  Giller zeg dat de hexagonnetjes waar je al eerder mee bezig was
  precies de kleur hebben, leuk om dit nu te voltooien.
  Ook mooie kringloopjes gevonden, super!!! Fijn te lezen dat het
  met de kipjes weer allemaal vredig verloopt, jammieeee heerlijk
  al die eitjes, ze zien er goed uit.

  Gezellig een keer een rit samen met je man beleven.
  Een vol en gezellig weekje, en dan de leuk schaapjes voor de deur,
  mooie foto trouwens de eerste met de mist, tsja het voelt nu wat herfstachtig maar ik heb het gevoel dat we best nog wel mooi
  weer zullen krijgen, vandaag was het hier in Friesland ook heerlijk
  en behoorlijk zonnig, we zijn druk in de tuin bezig geweest.

  Geniet van een fijn weekend.....

  Groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schattige schaapjes!! Ze zijn zo mooi, met die vlekken.
  Het duifblauw gaat magnifiek zijn in de veranda!
  En het lijkt me heerlijk om een aantal uren mee te rijden in de vrachtwagen (ik zou kilometers haken onderweg, hihi).
  Fijn van de kipjes en ja, échte eitjes van je eigen kippen, die zijn het allerlekkerst! Geniet er maar van :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat weer een gezellige blog heb je en die kleur van die bloemen en hexjes is helemaal top!! Fijn weekend en groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben er echt even voor gaan zitten, bij de computer, en niet op de telefoon. Zo gezellig en leuk lezen en kijken
  Prachtige foto's wat fijne dingen allemaal gedaan
  Hexjes zijn super en ook het haakwerk.
  Mooie ruime kamer op zolder.
  Fijn weekeinde.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weer een hoop beleefd. ik ben blij dat het goed gaat met de kipjes en wat een mand vol eieren zeg. Mooie veranda hoor en k denk dat de kleur erg mooi zal staan, gappig dat je van het een op het ander komt en straks een mooi bijpassend kleedje hebt. Die pompoenen zijn altijd zo leuk,die worden vast snel verkocht.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dat is gezellig lezen !!!! en je hobby zolder ..... ik weet er alles van ik ben ook constant aan het opruimen vooral de tafel ligt binnen de kortste keren vol. En wat een mooi kringloop vondsten je moet maar weer boffen !!!! gezellig blogje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat gezellig allemaal. Leuke dingen gemaakt en ideeën weer uitgewerkt.
  Wat een mooie schapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk en gezellig bericht, tussen de regels door lees ik dat het weer beter met je gaat, klopt toch hé? Wat fijn voor je!!
  Even een babbeltje, genoeg te vertellen, wat een leuke dingen heb je allemaal gedaan en bedacht :) De schaapjes zijn inderdaad snoezig. Bij ons in de buurt stonden ook schapen, met Sjors uitlaten had ik al vlug contact met ze, zo leuk :-) Ja, ook ik heb goede herinneringen aan de afgelopen maandag, heerlijk zo landelijk en buiten wonen, ik geniet er elke dag van. Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nou ja zeg... Ik wilde hetzelfde typen als Anita hierboven!
  De energie spat uit je post en daar ben ik heeeel blij mee.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk berichtje, mooie dingen heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk om te lezen wat jij allemaal doet en meemaakt. Die veranda gaat vast heel mooi worden, fijn dat licht.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuk en gezellig hobbyhoek. En mooie heaxagonnetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...