Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 13 mei 2016

Babbeltje

Ik had nooit gedacht dat ik in een periode zou komen waarin ik zò weinig zou bloggen.
Begrijp me goed, ik voel me er helemaal niet schuldig onder hoor...
Want ik vind dat het geen verplichting of sleur moet zijn of worden!
Maar het gekke is dat ik het bloggen nu ook gewoon niet mis, en dat is wel nieuw...

En ja, meestal schrijf je op je blog over wat je bezig houdt, dus dat ga ik nu ook doen!
Wij kunnen momenteel bijna maar aan één ding denken, en dat vinden we ook nog eens helemaal niet vervelend...

Afgelopen week hadden we op een avond afgesproken met de huidige bewoonster van ons toekomstige huis. Er zijn best nog wel wat zaken door te spreken, zoals wat nemen we over, hoe werkt e.e.a., welke afspraken lopen er ...
En wat was het vooral heerlijk om weer op deze plek te zijn! Het voelde zo goed ...

helaas geen foto gemaakt; deze komt van internet ....


We gingen het eerst bij de koeien lopen die achter het hek grazen. Het agrarische deel wordt verpacht aan een boer, en wij nemen dit in eerste instantie over. Hij onderhoudt ook de sloten en bemest de grond. En het gras wordt meteen kort gehouden.
Drie mooie koeien lopen er momenteel. In gedachten had ik ze al lang een naam gegeven; Bertha en Clara, en de 3e naam weet ik nog steeds niet. Of ze echt zo heten? Geen idee..., ze hebben alleen maar een nummer. Maar we gaan de boer ook nog spreken, en dan vraag ik het natuurlijk.
Ze waren helemaal niet bang en kwamen meteen naar het hek toe. Het was lang geleden dat ik zo dicht bij een koe was geweest, en ik moet eerlijk bekennen dat ik ze toch wel erg groot, beetje log en zwaar vond. Alleen in die kop zit al zoveel kracht. DH is helemaal vertrouwd met koeien, dus die dikke tong ging over z'n hand en hij kreeg een aantal liefkozende kopstootjes... En oh, wat een kwijleballetjes zijn koeien... dat wist ik ook helemaal niet!En dan de ruimte en de rust rondom ... We gaan onze handjes wel vol krijgen aan het onderhoud, dat zie ik wel. Maar aan de andere kant is het wel een onderhoudsvrije tuin met veel gras, beukhaag en buxus en wat borders met bodembedekkers. Er is een sproei installatie die via een pomp slootwater sproeit. En het gras maaien schijnt een uur in de week te kosten. Nou ja, DH doet niets liever..., dus dat gaat wel goed komen.

not my DH ...

Hij heeft ook al een bosmaaier gekocht met allerlei hulpstukken. Ik had nog nooit van zo'n apparaat gehoord. Maar het is wel reuze handig voor al die plekjes waar je met een motormaaier niet bij kunt komen. En je kunt er zelfs de heg mee snoeien!

In gedachten zien we ons zelf daar allemaal zitten. In de boomgaard, of op de veranda, of vlakbij de keuken op het terras ... En aan de andere kant kunnen we het ook helemaal niet geloven en knijpen we ons zelf in de arm; is het wel allemaal echt waar? Dromen we niet?

Veel mensen vragen of we de sleutel al hebben ...
Dat gebeurt pas op 1 juli. En op die dag passeren beide huizen bij de notaris. Dat betekent dus dat we heel even zonder huis zijn!
We hebben hier bewust voor gekozen. Omdat DH nog een loods heeft, slaan we daar vanaf januari al spullen op. Er staan al heel veel verhuisdozen. De komende weken wordt het hier in huis een kale boel en de laatste zaterdag gaan de grote meubelstukken naar de loods. Dan hebben we nog een paar dagen om hier de boel een beetje schoon te maken en de allerlaatste avond vertrekken we met onze weekendtasjes en logeren we bij onze zoon.Het voordeel is dat we ons maar op één huis hoeven te richten en niet steeds heen en weer hoeven.
En we kunnen in alle rust en fasen de spullen overbrengen naar het nieuwe huis.
Nadeel is dat alles twee door je handen moet, maar dat hebben we er graag voor over.
Deze manier is zo overzichtelijk. Ik vind het heerlijk als er weer een aantal dozen zijn ingepakt en DH die meteen op zaterdag weer weg brengt; je ziet het huis leger worden en dat geeft zoveel rust.
En tegelijkertijd hoeven we niet heen en weer te rijden om te klussen...Ja, dat vragen ook veel mensen zich af; hoe doe je dat dan in het nieuwe huis?
Nou, dag 1 komt de schilder en die doet de plafonds en de muren van de slaapkamers. Dag 2 wordt er vinyl gelegd in de slaapkamers en dezelfde avond liggen onze matrassen daar op de grond en slapen we er!
En zelf zetten we de hoognodige spulletjes (die we ook het langst in ons oude huis gebruiken) op z'n plek. De keukenspulletjes en die van de badkamer, de tuinmeubels en wat kleding.
Dan kun je toch leven?
Aansluitend komt de schilder de plafonds en de muren van de woon- en eetkamer en de hal doen. En dan kan in principe alles over. Maar dat doen we helemaal niet. We gaan het echt stukje voor beetje doen ...
Ik heb 6 weken zomervakantie en DH heeft ook heel wat weekjes. Niet alles aansluitend, maar dat is ook wel lekker. Heb ik af en toe ook even het rijk alleen ....32 opmerkingen:

 1. Wow, het klinkt allemaal heel doordacht en verstandig! Wij hebben nu aan beide kanten nieuwe buren, ze deden het allebei heel anders, de verhuizing.
  Voor mijn gevoel is het een rommelige periode in je leven, maar zo komt jouw planning niet over :-)
  Veel succes met alles! En heel begrijpelijk dat je hoofd dan niet naar bloggen staat. Ik hoop dat het wel weer komt!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het nieuwe huis lijkt mij een droom die uitkomt....heerlijk om zo te mogen wonen!
  Daar heb je wel een paar weken ongemak voor over.
  Jullie hebben een mooi schema gemaakt en verhuizen in de zomer lijkt mij handiger dan in de winter, je kunt lekker buiten uitrusten en afstand nemen van de verhuis en klus rommel, in de winter zit je er steeds tussen.
  En het bloggen......dat komt wel weer.
  Je hebt straks genoeg te melden.
  Fijne pinksterdagen.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, zo leuk deze blog. Ik hoop zo dat jullie lekker genieten in jullie nieuwe huis. Wat zullen jullie aan het aftellen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, dat gevoel heb ik nou ook. Ik blog al een jaar niet meer regelmatig en vind dat prima. Hoe leuk ik het bloggen ook vind en vond. Ik kijk tegenwoordig zelfs erg onregelmatig naar andermans blogs. Heerlijk rustig.
  Voel je vooral niet schuldig. Maar doe het gewoon. Mensen die je persé willen bereiken, kunnen dat toch wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar is goed over nagedacht hoe jullie de verhuizing gaan aanpakken Elizabeth en dat klinkt goed!

  En wat bloggen betreft....de vaste volgers weten toch dat je midden in die verhuizing zit? Als iemand dar geen begrip voor heeft..bovendien ben je niks verplicht. Je doet het omdat je het leuk vind en nu heb je daar gewoonweg even wat minder tijd voor.

  Lieve groet,Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, ik vind het zo heerlijk voor jullie, dat wordt echt jullie eigen paradijsje! Ik kan me heel goed voorstellen dat dit de enige gedachte is, dat zou bij mij niet anders zijn :-) Alles is perfect geregeld zo, lijkt mij, heel rustig en stress-arm ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo te lezen gaat het voorspoedig en hebben jullie alles ruim gepland en zijn jullie niet zo moeilijk. Ik heb ooit de sleutels van ons huis ontvangen en ben daarna 3 weken op vakantie gegaan. Daarna was nog genoeg tijd om te klussen en hebben we gewoon maanden lang gecampeerd in ons huis. hahaha, dat was pas lollig. Het komt toch zoals het komt. Veel verhuis plezier en dat bloggen komt vanzelf wel weer.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te horen al veel voorpret :) fijn dat het zo allemaal op z'n gemak kan gaan en je niet hoeft te haasten. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een hele onderneming, goed georganiseerd en geregisseerd. Hopelijk valt het werk in de tuin allemaal mee, naast je werk. Succes de komende tijd. Genoeg te doen. Gr, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie hebben het heel goed gepland allemaal. Lekker de tijd nemen en geen stress. Dan heerlijk buiten wonen met een paar koeien als buren.
  Fijn als ik straks met je kan meegenieten :-)
  Dat autootje zo volgeladen.... ach zo gaat het vast lukken met 120 km/u op de snelweg.
  O, nee die is er bij jullie natuurlijk niet, alleen maar zandweggetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee we rijden via de A15... en die ligt ook achter het weiland!

   Verwijderen
 11. Heel fijn om te lezen dat jullie er zo blij mee zijn. het lijkt mij ook een geweldig huis met tuin dat je rust en ruimte geeft. Even geen vaste plek hebben is niet erg hoor is mijn ervaring maar gewoon langzaam en met plezier de dingen doen dat komt echt wel goed. Wij hebben destijds 3 mnd in een heel oud huis gewoon omdat wij gewoon nog geen ander huis hadden en ons huis onverwacht verkopen konden. Toen wij de sleutel van ons huidige huis kregen hebben wij de keuken badkamer en slaapkamer schoon gemaakt en zijn er toen met al onze spullen gaan wonen en het is allemaal goed gekomen. Wij zijn begonnen met de woonkamer schilderen vloeren leggen en toen dat klaar was en daar rustig konden zitten is de rest aan de beurt gekomen steeds een kamer per keer. Na 4 jaar was ik de keuken zat want die was niet al te best dus is er afgelopen herfst een nieuwe keuken geplaatst. Voordeel is wel dat als je steeds iets onder handen neemt je in alle rust dingen uit kunt zoeken, dat het wat langer duurt neem ik dan maar op de koop toe. Wij hebben alles met veel plezier gedaan hebben er veel plezier aan beleefd maar eerlijk is eerlijk wij hebben ook alle tijd en hoeven niet meer te werken, dat is het voordeel van 65 plus.
  Heel fijn weekend.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo zouden wij er ook in staan... Waarom zou je je haasten? Nu kun je veel langer genieten ...

   Verwijderen
 12. Dat klinkt als redelijk relaxed verhuizen. Veel succes en vooral veel plezier! groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is werkelijk een paradijs op aarde waar jullie komen te
  wonen Elizabeth, wat een heerlijk rust straalt daar vanuit.
  Een tuin die zeker goed te onderhouden is door de hoeveelheid
  gras zoals je schrijft.

  Een heerlijke periode van het jaar ook om te verhuizen.
  Geniet volop van alle vooruitzichten.

  Lieve groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog 7 weken en dan is het zover. Wat zal het een rust geven dat je al zover bent ingepakt. En straks na de verhuizing is er weer genoeg om te bloggen en komt de zin en inspiratie vanzelf weer terug. (hoop ik).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit is toch wel een heel gezellig babbeltje, en zo te lezen worden jullie ook platteland bewoners, met koeien in het weiland, net als hier.
  Succes mag alles verlopen als de planning is.
  Fijne pinksterdagen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En is die motormaaier een zitmaaier, Elizabeth? Jullie hebben aardig wat gras, zo te zien. Mart had zo graag een zitmaaier gehad maar dat is geen doen bij ons op die kleine terrassen, dus het is gewoon een motormaaier. Maar natuurlijk ook een bosmaaier. Mannen houden wel van al die dingen, leuk vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goede organisatie is het halve werk. Goed doordacht! Komt helemaal goed!

   Verwijderen
  2. @ Marthy, die motormaaier is (helaas) geen zitmaaier, maar wel een forse. Goed voor de beweging...

   Verwijderen
 17. Klinkt als een slim en goed doordacht plan. Zo blijft alles overzichtelijk en kun je je eigen tempo volgen.. goed bedacht! En die derde koe? Die heet natuurlijk Bella ;o) Veel succes met alles en lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo'n bosmaaier erbij is heel handig, wij hebben die ook, fijn voor de randjes en langs de slootkant. Heerlijk om zo doordacht te verhuizen en nog fijner is het als je een loods ter beschikking hebt waar de dozen zolang opgeslagen kunnen staan. Moest wel lachen om die laatste foto, ik zie je al gaan :-). Succes met het verdere inpakken en ander gedoe rond de verhuizing. Straks heerlijk genieten van de rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat word een hele verhuizing, ik heb het net achter de rug.
  Plannen voor in het nieuwe huis komen vanzelf als je daar bent toch.
  Veel geluk op jullie rustige en mooie stekkie.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooie huis in een mooie omgeving, wat zul je daar lekker genieten van de rust, vogels,werkje op tafel, kopje thee....
  En met jullie planning komt het helemaal goed!
  Veel plezier met de voorbereidingen Elizabeth!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooie huis in een mooie omgeving, wat zul je daar lekker genieten van de rust, vogels,werkje op tafel, kopje thee....
  En met jullie planning komt het helemaal goed!
  Veel plezier met de voorbereidingen Elizabeth!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een heerlijk huis gaan jullie krijgen op een mooie plek. Ik kan me goed voorstellen dat je er naar uitkijkt. Ik zie je straks al in gedachten op je terras zitten te haken met drie koeien gezellig herkouwend aan je voeten. Haha grapje, maar toch niet want nog even en je kunt er echt gaan genieten. Ook de verhuizing zelf zal allemaal best relaxed verlopen als ik dit zo lees. Ik kan niet wachten tot je er zit en ons mee laat lezen. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat lijkt een mooi plekje te worden waar je gaat wonen.
  Fijn om naar uit te kijken en .... 1 juli is het zo. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. mooi plekje en slow down heet dat liedej van Douwe toch ?? :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik hoop voor jullie dat het snel 1 juli is, tot die rijd maar fijn fantaseren over het nieuwe stulpje. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Owww man.... Wat een heerlijk vooruitzicht!
  Meestal hebben de koeien naast nummers bij de boer ook namen :-)))
  Al noemde de melkveehouder die ik kende, zijn dames wel liefkozend bij nummer :-)))
  Succes met de verdere voorbereidingen!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een goede organisatie, veel plezier met het maken van verdere plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een relaxte manier om te verhuizen! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...