Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 26 oktober 2015

Charme langs de weg

We hebben vorige week tijdens ons camperreisje weer een stuk van de Ardêche gezien. Dat blijft toch - naast de Alpen - één van onze geliefde streken in Frankrijk.


We vinden het heerlijk om zomaar een beetje de boel te verkennen. Al rijdend staan we telkens verbaasd over het moois langs de weg. Zo rijd je midden in de natuur en een minuut later rijd je weer door een klein dorpje.


De huizen ìn de dorpsstraatje zien er vaak grauw en onbewoond uit. De huizen op het platteland zijn vaak heel anders. Maar het heeft allebei z'n charme ...


'Prachtig, prachtig, prachtig ...' was deze vakantie een veel gehoorde uitroep.Bij elke bocht staat er als het ware weer een verrassing op je te wachten!


Hierboven de oriëntatietafel bij (volgens mij) le Col de Sarasset ....


We vinden het leuk om helemaal naar boven te rijden. Colletjes rijden doen we graag en dan is het zo spannend wat je boven aan treft!
17 opmerkingen:

 1. Oooh... Die laatste foto! Mooi!
  En lekker rustig. Dit is wat dat beftreft denk ik een goede tijd om naar de Ardeche te gaan. Als ik hoor inmijn omgeving wie er in de zomer allemaal gaan... Dan kun je volgens mij over de koppen lopen...
  Het soort weggetjes als de laatste nemen wij ook altijd graag :-))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan de laatste jaren ook niet meer in het hoogseizoen op vakantie.
   Ooit eens midden in de zomer naar het toeristische deel van de Ardêche geweest (Vallon Pont d'Arc), nou ... nooit meer!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie foto's van een fijne reis! Heerlijk om zo mee te mogen genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie vergezichten en zo te zien ook mooi herfstweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi al die vergezichten. En elke keer weer een ander landschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend! Net alsof ik zelf ook weer in Frankrijk ben terwijl het alweer een aantal maanden geleden was. Je hebt een mooie foto reportage voor ons gemaakt. Hartelijk dank voor het delen van deze mooie foto's :-)

  Lieve groet,Petra L

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat is toch zo mooi ,heerlijk even een frans ritje bij jouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat dwalen... heerlijk :)!! De verrassingen die je tegen komt, het meebewegen met wat er op je pad komt...
  Wij zijn 1 keer in de Ardeche geweest, 3 weken in een junimaand, en het was de meest geweldige vakantie in jaren! Ik zou er graag naar terug gaan. Leuk dat we mee mochten kijken naar je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O, wat mooi! Ja, Frankrijk is prachtig, ik hou er ook van :-)
  Groetjes et a bientôt!
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat leuk Elizabeth, die foto's zijn echt bij ons in de omgeving genomen en het is inderdaad de Col de Sarasset. Die laatste foto moet echt vlakbij ons huis zijn, wat jammer dat wij er niet meer waren. Wij wonen daar zo verschrikkelijk mooi en ik ben blij om te lezen dat dat jouw mening ook is. Onze Nederlandse en Vlaamse gasten roemen de streek (Midden-Ardèche) die eigenlijk minder bekend is dan de zuidelijke Ardèche maar in mijn ogen veel mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je huis niet kunnen vinden ..., we zijn wel helemaal bovenin het dorpje geweest!
   We vonden het allebei geweldig mooi daar...

   Verwijderen
 10. Prachtige foto's weer! Leuk hé om met je camera in de aanslag in de camper te zitten en dan maar hopen datje op tijd klaar zit voor net dat ene mooie plaatje :-) Maar gelukkig kun je in dit digitale tijdperk zoveel foto's maken als je wilt, zodat je later in alle rust het mooiste plaatje uit kunt zoeken (al vind ik het zelf nog steeds 'moeilijk' om de andere foto's in de prullenbak te gooien).
  Salutations encore :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat hadden jullie een leuke vakantie! Overal telkens weer mooie gebouwen te bezichtigen om van de natuur nog maar te zwijgen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk hoor zo lekker crossen door de bergen.. Ik werd er vaak ook wel wat misselijk van als we heel veel rondjes reden.. Maar de vergezichten zijn prachtig. Je moet er wat voor over hebben...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige foto's heb je weer gemaakt, dat is echt even meegenieten. Volgens mij was het ook een heerlijk rustige vakantie, goed om de batterijtjes weer even op te laden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt hele mooie foto's gemaakt Elizabeth!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...