Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 27 maart 2015

Terug in blogland

Ja, ik ben weer terug in blogland na een aantal weken afwezigheid.
Er is intussen veel gebeurd. M'n vader is overleden en begraven.
Zijn kamer moest worden leeggehaald en ondanks dat hij er niet meer is, kom ik hem vaak tegen.
In m'n gedachten ... Als de zon schijnt, als ik in de tuin bezig ben, als ik z'n hoedjes op de kast zie staan, als ik steeds maar weer de foto's bekijk en soms zomaar in alledaagse situaties.
En dan besef je 'nooit meer'... en dat doet pijn.

Maar vandaag heb ik voor het eerst het gevoel dat ik weer wat zin krijg om te bloggen!
Dat gevoel was echt helemaal weg...
Gisteravond heb ik weer wat lapjes tevoorschijn gehaald en zijn er wat blokjes geknipt voor de Gossip.De achterliggende weken heb ik best veel gebreid, gewoon een beetje op de automatische piloot....
Er zijn twee vestjes af .
Maar of ik er nu zo tevreden mee ben ...Dit ecru jasje was erg leuk om te breien. Ik had nog 5 bolletjes katoen liggen, Jessica van de Wibra, en daar ging precies dit vestje uit. Het is heel zacht en wat pluizig garen en ik breide op naald 5,5. 
Maar toen het eenmaal af was en ik de delen aan elkaar had gezet, zag ik dat er één bol een wat afwijkende kleur moet hebben gehad. Vooral bij het achterpand is het duidelijk te zien!
Daar baal ik best van, want ik vind dat ik het nu niet kan weggeven als cadeautje!
En het is juist zo'n grappig jasje...

Een volgend babytruitje is ook bijna af. Het is gewoon fijn om van dat kleine spul te maken; lekker overzichtelijk en redelijk snel af.
'k Heb hier nog zoveel garen liggen thuis dat ik heb bedacht om best een voorraadje te kunnen breien.
En dan gewoon een doos vol naar Roemenië of Moldavië, of waar dan ook ...
Vanmorgen was ik bij de boekhandel en nam ik beide boekjes mee. Lekker als je nog VVV bonnen in je tas hebt zitten ....40 opmerkingen:

 1. Elisabeth, gecondoleerd met het verlies van je vader. Ik wens je veel sterkte om dit alles een plekje te geven. Zelf ben ik ook niet zo actief meer op mijn blog door drukte in mijn werk en dingen die belangrijker zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gecondoleerd met het verlies van je vader. En veel sterkte toegewenst.
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.
  Fijn om weer een post van je te mogen lezen.
  Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd en heel veel sterkte!
  Fijn dat je weer de moet hebt om te bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elizabeth, van harte gecondoleerd met het verlies van je vader. Dat zijn moeilijke en onherroepelijke dingen. Dat besef je pas goed als het realiteit is geworden. Zoals je zei:"Nooit meer"... de herinneringen komen stilletjes aanglijden bij gewone handelingen. Maar ik ben blij dat je weer een beetje zin in dingen krijgt. Dat is ook een stukje heling.
  Sterkte, en ik vind je vestjes schattig. Altijd leuk om zulke kleine kleertjes te maken. Net als poppenspul.
  Liefs,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gecondoleerd met het verlies van je vader.
  Ik heb je blogjes gemist, maar begrijp heel erg goed dat je hoofd daar even niet naar stond. Denk aan jezelf en doe waar je zin in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moeilijk hé..... verdriet, gemis, zakelijke dingen die afgehandeld moeten worden maar vooral de pijn wanneer het besef hard tot je doordringt dat je vader er niet meer is.....
  Fijn dat je bloggevoel een beetje terug komt; even wat anders in je hoofd....en als je straks weer een poosje geen zin in bloggen hebt, dan geef je daar maar lekker aan toe hoor!
  Je vestjes zijn schattig geworden. Op de rugpandfoto van het ecruvestje is het kleurverschil inderdaad te zien, maar ik vind het niet storend, het lijkt alsof het zo hoort. Misschien kan je er een randje op mazen in een contrasterende kleur ? Of in plaats van een randje hier en daar een steekje?
  je hebt leuke boekjes gekocht, daar staan vast hele leuke patroontjes in voor het goede doel of voor cadeautjes.
  Fijn dat je weer terug bent in blogland, maar denk om jezelf! :-)
  Lieve groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gecondoleerd met je verlies en ja het is een gemis als je ouders wegvallen ,sterkte hiermee .
  Het vestje vind ik schattig en kleurverschil lijkt inderdaad of het zo hoort ik zou net als marjan er een randje op boduren ,kleine eendjes of hondjes achterelkaar ,nee niks mis mee .

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je vanmorgen even kwam buurten en fijn dat je weer zin krijgt in de gewone dingen.
  Ik vind dat je heel leuke babyspulletjes hebt gebreid, jammer van het kleurverschil.
  En dan die onderste foto met dat donker grijze vestje, ik zou er zo aan willen beginnen en dan nog die leuke schoentjes erbij.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gecondoleerd met het verlies van je vader Elisabeth. Ik heb het een paar jaar geleden meegemaakt en het is een verdrietige tijd die je door moet. Gelukkig merk ik aan mezelf dat als hij af en toe even terugglipt in mijn drukke leven (dat gebeurt inderdaad op momenten dat je het eigenlijk niet verwacht) er tegenwoordig vaker een glimlach dan een traan aan te pas komt. Dat mijn moeder een beetje over haar grote verdriet heen komt scheelt ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. aller eerst gecondoleerd met je vader. En dan wat fijn dat we in blogland weer iets van je horen... Is hetmischien een idee om een randje tussen de 2 verschillende bollen te mazen, dan is de overgang minder te zien. Als je datook doorlaat lopen naar het voorpand dan lijkt het net of het zo moet zijn. Ik vind het anders zo zonde....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat randje ertussen mazen vind ik een heel goed idee!

   Verwijderen
  2. Goed idee om een randje te mazen. Ik dacht aan hetzelfde.

   Verwijderen
 12. Gecondoleerd, Elizabeth. Ik dacht al dat dit de reden van je afwezigheid zou zijn, heel veel sterkte met het verwerken van het verdriet.
  Soms kan het helpen om inderdaad je gedachten te verzetten (of juist de vrije loop te geven) met b.v. een simpel handwerkje, al vind ik deze vestjes er nu niet bepaald simpel uitzien, vooral het ecru-kleurige. Ik denk dat de ontvanger ontzettend blij hiermee zal zijn, ongeacht of het kleurverschil zal opvallen of niet. Medeleven en gulheid hebben geen kleur ;-) Daarnaast zie je maar zelden het rugpand va zo'n kleintje omdat ze dan meestal in een kinderwagen o.i.d. zitten. Ik vind dat je het zeker wel kunt weggeven.
  Nogmaals heel veel sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo'n gebeurtenis hakt er wel in, voordat je dan weer het ritme te pakken hebt. En dan alles er om heen, daar heb je ook geen zin in, maar het moet. Dat je iemand nog overal tegenkomt herken ik. Het is mooi, maar valt niet mee. Veel sterkte, geef het de tijd en denk aan jezelf. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het zijn altijd moeilijke momenten in een leven als je afscheid moet nemen van je ouders en wens je heel veel sterkte toe, koester de herinneringen die kan niemand je meer afnemen.
  Fijn om weer een blogje van jou te lezen ik had je gemist maar dat wist je al.
  Het zijn prachtige breiboekjes met hele lieve plaatjes toch weer iets om naar uit te kijken om te maken.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik miste je al.
  Wat naar dat je vader overleden is, gecondoleerd en veel sterkte toegewenst.
  Fijn dat e weer zin hebt in bloggen.
  greetzz MG

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Veel sterkte bij het verwerken van het verlies van je vader!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Elisabeth gecondoleerd met dit grote verlies, het nooit meer gevoel is heel herkenbaar het tastbare is weg, maar ze blijven altijd bij ons en dat geeft een fijn gevoel.
  Goed dat je de draad weer op pakt, maar doe rustig aan.

  Liefs Ria .

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn dat je er weer bent. Zo'n rouwproces is een raar ding, ik herken veel van je verhaal. Ik kom mijn mam ook op de gekste momenten tegen en ook knijpt het verdriet met op de gekste momenten bij de strot. Ik laat het maar gebeuren en wens jou ook heel veel sterkte. Een beetje zitten breien en wat mijmeren is nu dan misschien ook wel fijn. Wat een mooie jasjes heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed om weer wat van jou te horen Elizabeth, sterkte met het verlies van je vader!
  Je bent wel weer aardig aan de slag geweest, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jee.. wat een verdrietig tijd is dat geweest.. Mijn oprechte medeleven!! Ik wens je nog heel veel sterkte toe, het gemis zal er nog heel lang zijn.. maar fijn dat je hier weer bent!
  Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Elizabeth...
  Innige deelneming... ik had er al wat schrik voor, je afwezigheid duidde op niet veel goed nieuws.. Veel sterkte nu - de band vader/dochter is toch altijd iets bijzonders, nietwaar..
  Goed dat je jezelf terug "in actie" hebt gezet ! Het vestje is mooi - zo erg is het kleurverschil toch niet ? Ik vind het alvast niet storend ! Moest het je te hard storen om als cadeautje weg te geven, kan je het nog altijd in een verfbadje met textielverf soppen ? Het is ecru, dus ik denk dat dat wel zal lukken..

  Hele dikke kus meid, hou je goed !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Fijn dat je weer terug ben in Blog land.
  Mijn condoleance voor het overlijden van je vader. Verdrietig is afscheid nemen.
  Lieve vestjes heb je gebreid
  Fijne Zondag Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geconoleerd en sterkte. Wel mooi dat je op zoveel momenten jouw vader even in herinnering roept. Zo blijft hij toch dicht bij je.
  Fijn dat je weer terug bent op jouw blog. Ik miste je al.
  De vestjes zien er snoezig uit. Ook het ecru vestje.

  Sterkte en fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gecondoleerd Elisabeth en heel veel sterkte. Lijkt me een vreemde gewaarwording het besef " nooit meer" Nooit meer zien, niks meer kunnen vragen.....
  Nogmaals veel sterkte.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lieve Elizabeth, gecondoleerd met het verlies van je vader!!!!
  Ik miste je al op je blog!!! Veel sterkte met het verwerken van zijn overlijden.
  Inderdaad, afleiding helpt veel, gelukkig heb je veel leuke dingen om te doen!
  Als je zin hebt, kijk naar mijn blog.....
  Liefs, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Lieve Elizabeth, gecondoleerd met het verlies van je vader!!!!
  Ik miste je al op je blog!!! Veel sterkte met het verwerken van zijn overlijden.
  Inderdaad, afleiding helpt veel, gelukkig heb je veel leuke dingen om te doen!
  Als je zin hebt, kijk naar mijn blog.....
  Liefs, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Veel sterkte bij het verwerken van het verlies van je vader.
  groetjes,
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nog gecondoleerd met het verlies van je vader en veel sterkte met het verwerken ....wel fijn dat je wat afleiding hebt in het handwerken .

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Veel sterkte bij het verlies van je vader! Denk aan de mooie momenten samen en probeer dat "nooit meer " een plaatsje te geven.

  Fijne avond nog!

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Gecondoleerd en heel veel sterkte met de verwerking van het verlies van je vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. innige deelneming, doet altijd pijn als je iemand uit je omgeving moet afgeven.... en duurt even voor je dit kan plaatsen, sterkte ermee!
  je breiwerkjes zijn beide mooi, maar ik vind het groene superschattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. innige deelneming, doet altijd pijn als je iemand uit je omgeving moet afgeven.... en duurt even voor je dit kan plaatsen, sterkte ermee!
  je breiwerkjes zijn beide mooi, maar ik vind het groene superschattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Och Elizabeth, je vader. Veel sterkte ermee, en hopelijk heb je veel fijne herinneringen waarmee je hem regelmatig weer voor je ziet. Knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Inderdaad jammer van het kleurverschil Elizabeth! Maar ach... je handen zochten bezigheid moet je maar denken! Verder heb ik jee een mail gestuurd!
  Liefs,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Lieve Elizabeth, heel veel sterkte en als nog gecondoleerd! Ik was al bang voor dit nieuws ivm je afwezigheid en je vorige blogbericht. Wat zal het een raar idee zijn om nooit meer bij je pap langs te gaan, koester je herinneringen en fijn dat je weer een beetje bloglust terug hebt, liefs Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Nog gecondoleerd met het overlijden van je vader. Ik wens je heel veel sterkte toe.
  Fijn dat je het handwerken en bloggen weer oppakt. Het ecru kleurig vestje is erg mooi, met de tips ontstaat er vast wel een ideetje om het kleurverschil te verdoezelen.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...