Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 2 juli 2014

Voor de bijl

Ja hoor, het is weer zover ...
Ik zou bijna vragen of jullie niet van die leuke dingen meer willen laten zien op je blog, want iedere keer word ik er door aangestoken.
Begin van dit jaar had ik hele goede voornemens; eerst een heleboel afmaken en geen nieuwe dingen meer.
Nou, het is een poosje goed gegaan...Maar moet je nu weer eens zien ....
Een nieuw breiwerkje; naar het patroon van Aletta's Knitting deken.
Ik zag dit mooie breiwerk bij Marian, en elke keer dacht ik "wow" ....
Dus toen ben ik ook maar lid geworden van deze facebook groep en ja, toen was het hek van de dam en wilde ik die leuke patroontjes ook even uitproberen!
Iedere week komt er weer een nieuw patroontje om te downloaden, dus voorlopig kan ik vooruit.
Ik ben nog niet "bij" maar dat maakt niet uit.
Het is de bedoeling dat ik de lap helemaal in kleurverloop ga breien. Na paars komt roze, dan rood, oranje, etc....
Na verloop van tijd vond ik het toch wel een beetje bont en streperig worden. Het leek me opeens wel leuk om het in één kleur te breien, zodat alle aandacht naar de steken en de structuur van het breiwerk gaat.
En ik ben hier helemaal blij mee, het wordt zo mooi!

Intussen brei ik beide werkjes, een heerlijk werkje in het zonnetje. Ik probeer elke dag een uurtje in de zon te zitten en dan staat de breitas naast me!Enne..., denk nu niet dat ik dit de afgelopen dagen even fixte... Ik ben weken geleden al begonnen met de bonte lap en de start van de witte variant is ook al weer twee of drie weken terug...

16 opmerkingen:

 1. Je kunt ook niet altijd sterk zijn, haha. Zolang je je niet over de kop werkt en gestresst raakt is er niets aan de hand. Veel plezier. Gr. Dientje ( dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig de kleuren van het mooie breiwerk van de eerste foto!!!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De breiwerkjes zien er goed uit. Mooie steken!
  Het aansteek- en- latenliggenvanbegonnenwerkjes-probleem ken ik ook en met ons zovele! Waarschijnlijk een luxe probleem? (wat je niet hebt kun je niet uitgeven
  aan nieuwe materialen aanschaven) Die blijfliggendingen komen nog wel eens af en anders gewoon uit halen en weer iets nieuws van maken. Geweldig toch, dat we elkaar steeds weer kunnen inspireren en bezig houden? Van deze plezierige tik word ik een blij mens! Jij ook?

  Groetjes, Joke


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je je maar vermaakt en het ontspanning geeft ;-)
  Het ziet er mmoi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Elizabeth !
  Dat ziet er echt mooi uit ! Persoonlijk vind ik de éénkleurige versie ook het mooist.. Is het nu door de overdaad aan CAL dekentjes die ik al gezien heb, ik weet het niet, maar de effen versie vind ik "eleganter"...
  Er zitten mooie stekenrijtjes tussen !! Dat patroontje, daar moet ik ook eens naar gaan kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo... Elizabeth! ik dacht al... ze breit, maar wat?????
  Dus toch maar weer voor de bijl gegaan?
  Leuk om te doen hè?
  Ik ben inmiddels bij week 20 aangeland.... Hoewel ik die week met de pauwesteek heb laten waaien... Die pauw kon opvliegen met zijn veren! Ik heb 'm 3x geprobeerd, maar er kwam bij mij gewoon een heel broddel-achtig iets uit... Dus heb ik er mijn eigen draai aan gegeven!
  Persoonlijk vind ik je effen mooier dan je -bont- gekleurde... Dat komt misschien ook wel omdat het helemaal niet mijn kleurtjes zijn, dat weet ik eigenlijk niet.... Waarschijnlijk is het als geheel best aardig. Het zal je tuin in ieder geval opfleuren als je het naast je in je mandje hebt liggen!
  Ik zal zien dat ik er vandaag of morgen ook nog even over blog!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik ga niet op FB kijken, ik ga niet op FB kijken ik ga niet op FB kijken........jee wat een mooie deken

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat herken ik je noodkreet! ;-) Maar tegelijkertijd is het zó fijn om al die creatieve inspirerende kunstwerken langs te zien komen, mijn To-do-list wordt véél te lang, maar ik vínd het leuk!
  En deze deken is echt iets voor mij, ik weet ook al wat ik er mee zou doen, alleen....ik kan niet meedoen want ik heb geen FaceBook. Jammer!!!!
  Veel plezier met het breien van de deken, mijn voorkeur gaat uit naar de effen versie, daarin komen de steken mooier uit.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja heel herkenbaar, het kan even duren maar dan tuin je er toch weer in. Je moet maar zo denken je doet er niemand kwaad mee en schept voor jezelf veel vreugde.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja dit is zooooo herkenbaar :-) zo vergaat het mij ook altijd, goede voornemens die je eventjes kan aanhouden en dan ineens is het weer om zeep (hihi). Maar zo erg is dat toch niet, dan heb je weer wat variatie in je leven en je bent blij met je nieuwe project, dus dat is goed! Persoonlijk ben ik meer voor de effen versie, maar de bonte mag er zeker ook wezen. Helaas heb ik ook geen facebook, maar misschien is dat niet zo erg, of ik had nog meer problemen om me in bedwang te houden :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is niet te geloven, je begint er gewoon nog één! Die witte spreekt mij toch wel aan.
  Ik krijg er gelijk zin in. Ik wil hem eerst nog wel een keer in het echie zien bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je bent gewoon een lekker bezig bijtje met heel veel ballen in de lucht, ik houd het zelf bij 1 of 2 projecten anders zie ik door de bomen het bos niet meer. Maar ja daar heb jij die bijl voor ,ha,ha!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh die is leuk zeg ,daar krijg je echt zin in ,maar die gekleurde vind ik ook super hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 14. :) Zo herkenbaar! Maar breien doe je voor je plezier, dus als jij deze deken mooi vindt, dan is dat dubbel plezier om hem te maken. Ik vind beide dekens wel wat hebben, al ben ik meer van de wat fellere kleuren. Leuk om te zien hoe iedereen zo een eigen voorkeur heeft.
  Geniet van het breien!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie deken met leuke patroontjes. Zo blijft het breien wel afwisselend. Ik vind ze qua kleur allebei wel wat hebben! Zelf heb ik me voorgenomen om voorlopig niks op te starten. Eerst moet ik aan de slag met mijn scriptie en afstuderen. En daarna ga ik los. Heb nog een streng liggen met patroon voor een lace shawl.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hij is echt leuk!!! Mooi ook in 1 kleur. Helaas ontbreekt me de tijd om mee te doen, maar anders... ;)! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...