Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 5 maart 2014

Nieuwe granny squares ...


Er worden hier nog steeds 'nieuwe' granny's gehaakt, alhoewel ik ook bedacht heb om er een aantal te herhalen.
Vrij regelmatig wordt de vraag gesteld wat ik er van ga maken...
Soms moet ik daar wel een beetje om glimlachen, want voor mij hoeft niet altijd alles een bestemming te hebben. Gewoon het doen, het zoeken en uitproberen van de granny squares, vind ik eigenlijk het leukst.
In mijn handwerkkast staat bv nog een schoenendoos vol met allerlei vierkantjes in allemaal verschillende kleuren en maten. Ik zal daar waarschijnlijk nooit iets van maken, het was alleen maar fun... 

I am Crafty

Maar toen ik aan de roze-wit-grijs serie begonnen was, had ik wel een vaag idee over wat ik er eventueel mee kon doen. Tijdens het haken groeit zo'n ideetje en verandert het ook even vaak...


Flower Garden Granny Square van Harujion Design

Ik probeer in elk geval alle vierkantjes zoveel mogelijk dezelfde afmetingen te geven. Bij de laatste toer kun je stokjes haken, maar als je voor halve stokjes kiest of voor vasten, dan wordt je vierkantje iets kleiner.


Daisy square van Tillie Tulip

Inmiddels is het ook nog eens zo dat niet alle buitenranden dezelfde kleur hebben gekregen. Ik bekijk bij ieder vierkantje hoe ik de kleurverdeling het mooist vind en ja..., dan is dit het gevolg.
Maar als ik groepjes maak en sorteer op kleur-buitenrand èn gebruikte kleuren, dan kan er toch wel iets uit groeien. Voorlopig laat ik alle vierkantjes nog even los en speel ik er nog een poosje mee!


Garden Trellis van Shelly Husband

Inmiddels heb ik nog 3 andere vierkantjes gemaakt, maar daar over een volgende keer...19 opmerkingen:

 1. Hoi Elizabeth, hoe herkenbaar. Gewoon iets maken omdat het leuk is en je gewoon zin hebt dit te doen. Soms komt er een plan voor of kun je er iets "nuttigs" van maken of geef je het weg.
  Veel plezier en geniet van het doen.
  Groet,
  Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap het helemaal ,vele willen meteen weten wat het wordt ,bij mij moeten soms ook de dingen groeien en maak ik het voor de Fun ,lekker mee door gaan hoor als we maar lol erin hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal mooi, maar die bovenste vind ik extra mooi :-)
  Grappig, als ik jouw vierkantjes zie in die zachte kleurtjes, moet ik denken aan aquarel en dat brengt me meteen het idee dat je er een mooie overtrek voor zo'n grote tekenmap van kan maken, waar je ongetwijfeld je schilderijen in bewaard. Hihi, waar bemoei ik me toch mee, het is zomaar een gedachte hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie grannies, en heerlijk om te haken! Ik werk meestal wel volgens een vooropgesteld plan, wat jij doet klinkt zóveel relaxter. Geniet ervan, wie weet wat er uit komt!
  Groetjes, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen. Ik ben iemand die altijd van te voren een plan maakt. Leuk om te lezen hoe we het toch allemaal anders doen. Je blokjes zijn weer super!
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo,
  wat maak je mooie dingen seg
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Speel jij nog maar even lekker verder met je vierkantjes dan.
  Als je soms nog vierkantjes hebt liggen van acryl en 10 cm. breed, dan kunnen ze
  altijd nog naar Stichting Ontmoeting.

  Groetjes Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk, gewoon lekker spelen. Vaak merk ik dat ik niet te bewust moet nadenken over wat iets moet worden, loslaten is het devies en dan borrelt er op het juiste moment een goed idee op :-)
  Jij heb voorlopig gewoon heerlijk lol met experimenteren en dat is het belangrijkste!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo,

  Leuke vierkantjes heb je gehaakt, in zachte kleurencombinatie, mooi zo.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haak jij maar lekker verder meid, voor je fun!! Heerlijk is dat, vind je niet?
  Maar ik heb toch wel een gevoel dat deze granny's nog een bestemming krijgen.... Kan lang duren of kort, je komt ze altijd weer een keer tegen en dan zeg je: Waarom heb ik er eigenlijk nooit aan gedacht om er dat of dat van te maken!!!! En dan roets je dat zo (even) in elkaar en.... klaar is Kees!!
  Ik vind ze wel heel mooi hoor.... die kleurcombinatie heb je ook zo mooi!
  Je kunt ook besluiten om ze vanaf nu met acryl te gaan haken..... dan weet ik er wel een goede bestemming voor..... St. Ontmoeting waarover ik deze week blogde....
  Maar doe vooral waar je je zelf prettig bij voel! gewoon heerlijk HAKEN/ONTSPANNEN!!!
  Liefs,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige granny`s Elisabeth. Ik haak op dit moment ook granny`s maar dan de gewone simpelen, ik wil er een babydeken van maken afgelopen dagen had ik niet zoveel om te handwerken en ben ik weer wat meer met het scannen van foto`s bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt de Granny-smaak goed te pakken. Mooi gehaakt.
  Wat knap om ze allemaal even groot te maken. Stel dat je er toch nog een keer iets vanders van wil maken dan lukt dat met gelijke vierkantjes makkelijker.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo leuk om te zien hoe jij telkens weer nieuwe patroontjes vindt en uitprobeert. Ik blijf je kleurensamenstelling prachtig vinden en het wordt alsmaar mooier hoe meer ik ze zie passeren!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is heel mooi om te zien al die verschillende bloemetjes die je maakt.
  Petje af ik doe het je niet na al die verschillende.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lovely, lovely, lovely...
  Hug
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze zien er ook weer zo leuk uit, ik had geen idee dat er zoveel verschillende granny's waren. Heerlijk toch, allerlei ideetjes en dan weer wat anders in gedachten hebben. Uiteindelijk zien we wel wat het wordt of niet wordt.. Haak maar lekker verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ze zijn superrrrr leuk , je het er genoeg denk ik om er een leuk klein projectje van te maken...een tas of een kussen mss ?

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 18. oh, wat erg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ik zou toch echt de kriebels krijgen om al die oude en nieuwe grannys tot een plaid te maken voor een bed (als je er zo veel hebt, en anders een half bed hahaha).
  zo zonde om het zo maar te laten liggen, ik zou gewoon gaan gillen..............................
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtige kleurcombinatie gebruik je. Schitterend dat licht grijs met licht roze! En ik herken het helemaal hoor, zelf heb ik een la met allemaal vierkantjes er in. Geen idee wat ze gaan worden, áls ze al iets gaan worden. Voor nu vind ik het heerlijk om af en toe een nieuwe uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...