Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 december 2013

Adventbreirol en nog meer in week 50 ...


Wk
afmaken
verder met
projectdeel
eventueel
50
South bay sjaal
Haakblokken
Herinneringstruitjes
Advent breirol 2013
dag 8-14
Rand meebreideken
Borduurwerk “licht”

Dit was de planning voor deze week. Ik heb hem aardig kunnen halen...
Eerst maar eens het wel en wee van de adventbreirol....  Ik ben nog steeds 'bij' en dat lukt me ook best met de helft van het aantal steken dat de meeste dames voor de sjaal gebruiken.Maar het patroon van dag 10 stond me niet aan. Ik was bezig en ik vond het zo'n rommeltje. "Dit kan niet kloppen", dacht ik. Met andere wol heb ik toen eerst een proefstukje gebreid, en het werd al net zo.
Ik heb toen gewoon doorgezet en toen de 8 toeren klaar waren, zag ik er toch wel enige regelmaat in. 
Toen ben ik maar weer verder gegaan met de breirol, want ik had niets fout gedaan. Toch zag het er voor mijn beleving heel erg fout uit. 
Later las ik dat andere dames ook moeite hadden met dit patroontje. Ik heb het dan ook maar 2 keer gebreid i.p.v. 3 keer.Dag 12 werd een gesukkel.... Ik was moe en het had hoofdpijn, maakte fouten en heb 2 keer een nieuwe poging gedaan. Toen het eindelijk goed ging, liet ik een steek vallen en die ladderde tot aan het tussenpatroontje. Ik kon er niets meer mee.
Er zat niets anders op dan weer opnieuw beginnen. 
Gelukkig ging het daarna weer goed en van een leien dakje.

We zijn al weer over de helft van de breirol/adventsjaal en ik vind het nog steeds heerlijk om te doen!
Het patroontje van vandaag (14) is heel apart, maar toch best grappig. Kristin heeft dit jaar veel minder traditionele ajourpatronen dan vorige jaren. Ik vind het zo knap dat ze die bedenkt!
Het laatste witte haakblok is vanmiddag gemaakt. Als je goed kijkt, zie je dat de stokjes halverwege opeens een stuk kleiner zijn. Daar heb ik een nieuwe bol Saskia aangehecht. Ik was al een eindje op weg toen ik het pas zag. Ik had het natuurlijk uit kunnen halen en met een iets dikkere haaknaald verder kunnen gaan...
Maar ik verwacht dat je toch verschil blijft zien, dat is nu eenmaal zo met dit materiaal.'k Ben erg blij dat de South Bay sjaal nu eindelijk af is. Ik heb de sjaal afgewerkt met een rand van dubbels stokjes en picootjes in schelpmodel.
Gisteravond heb ik hem in een sopje gedaan en vannacht laten drogen. Nog niet eens met speldjes geblockt, maar wel goed uitgespreid laten drogen ... De sjaal is veel zachter geworden na het wassen. Het was hele oude en uitgehaalde wol waar ik mee gehaakt heb.Kennen jullie deze nog? De voorkant en een stukje van de achterkant had ik al laten zien. Ik heb hem maar even afgemaakt, zoveel werk was het niet meer. Het is eigenlijk een pannenlap, maar te mooi om daarvoor te gebruiken. Dus het wordt als onderzetter gebruikt.En tenslotte heb ik ook nog wat steekjes gezet aan het borduurwerkje 'Licht'... Het is maar een klein borduurtje en ik was er van de zomer aan begonnen op een avond. En toen was het weer tussen de andere spullen geraakt...

Nou, dat was het weer voor deze week! Het valt me op dat ik steeds in wit-en grijstinten bezig ben...
Wel een beetje saai misschien, maar het gaat helemaal vanzelf. Vroeger hield ik erg van kleur, maar m'n smaak is soberder en strakker geworden. Is dat voor jullie herkenbaar?

Allemaal een hele fijne zondag toegewenst!

17 opmerkingen:

 1. Je breirol verhaal is zoooo herkenbaar. Hoe vaak ik de patronen wel niet uit gehaald heb.
  Gelukkig kijk ik met regelmaat even via Ravelry hoe andere breisters het breien ;-)
  Je sjaal is sober van kleur, maar het straalt wel iets sjieks en rust uit.
  Gewoon mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad toch heel wat voor één week en eigenlijk zijn er twee finished objects. Mooi hoor de "pannenlap"!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker veel gedaan, je breirol wordt prachtig, waar haal je dat geduld vandaan. Jammer is dat van de Saskia bollen, ik heb er zo nu en dan ook mee te maken, maar niks aan te doen, het resultaat blijft zo altijd een beetje spannend. En je onderzetter/pannenlap is helemaal geweldig, zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat knap om zo vol te houden bij de advenbreirol, vooral als je niet helemaal lekker in je vel zit! Oh en dan een steek laten vallen....erg als je in ajour breit!
  Je 'pannenlappen' vind ik heel mooi (maar dat snap je vast wel ;-), ik kan me niet herinneren ze eerder te hebben gezien op je blog, dus ik zal straks eens goed gaan zoeken.
  Je sjaal: prachtig!!! Wat een mooie kleur en wat een mooi effect en dat hij van uitgehaalde wol is gemaakt, is nergens aan te zien!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een lekkere gevarieerde week. Vervelend van die off-dag tussendoor. Iedereen heeft wel eens zo'n dag dat er van alles minder goed gaat.
  De adventssjaal wordt al een flink eind. De omslagsjaal ziet er prachtig uit.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De sjaal is echt mooi geworden en voor de onderzetter verdien je ook een pluim. De adventsrol heeft bij mij afgelopen week in het mandje gelegen dus ik ben nog niet veel verder dan nr. 7. had al veel verder kunnen zijn maar TV. kijken en leuke patroontjes breien gaat niet altijd goed samen dus uithalen en opnieuw breien komt hier ook voor.
  Komende week maar een inhaalslag maken.
  fijne week.
  Groeten
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Always a pleasure to see your last creations...
  Have a nice week !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je gaat wel als een speer zo met het afstrepen van de dingen die je "moet "doen ! Ik vind je sjaal prachtig en je breirol heeeeeel erg mooi worden !
  Hier blijven er ook nog zat dingen liggen maar om zo'n lijstje als jij doet maken komt hier ook weinig van terecht !

  Fijne avond , groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je omslagsjaal is prachtig geworden, mooi afgewerkt met dat randje. Ik sta er elke week weer van te kijken hoeveel jij gedaan krijgt in één week. Heb jij geen baan en huishouden, hihi?
  Wat je zegt over je veranderde smaak met betrekking tot kleuren herken ik wel. Toch heb ik bij vlagen nog wel een aanval van felle-kleuren-drang. Ach, gewoon kiezen wat je gevoel je ingeeft, dat is altijd het beste.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind je sjaal prachtig geworden! Je onderzetter is ook leuk in zwart/wit. Meestal zie je ze in rood/wit.
  Knap dat je nog steeds bij bent met de adventsrol. Het lukt mij niet, maar ik heb op dit moment ook niet zo veel tijd over en zeker niet voor al dat telwerk... Komt wel weer rond de Kerstdagen, hoop ik.
  Wat kleuren betreft, ben ik nog steeds van de kleur: rood, blauw, paars, het mag allemaal, hoewel ik de dingen die jij maakt ook heel erg mooi vind!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap van je Elizabeth, ik zit pas aan dag 6 van de adventssjaal maar wel over de gehele breedte :-) het komt wel, want tussenin werk ik nog aan andere dingen (zoals iedereen denk ik). Je south bay sjaal is prachtig! En die pannenlap, chique zeg, waar heb je dat patroon vandaan?? Is dat dubbelbreien of hoe wordt dat genoemd? Dat interesseert me wel om eens uit te proberen, het is echt supermooi! Te mooi als pannenlap inderdaad.
  Je werkjes zijn zoals altijd weer top!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat wordt jouw adventsjaal mooi! Ik ben heel blij met jouw tip om de helft van de steken te gebruiken!
  Ook je omslagsjaal is prachtig geworden.
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo,

  Wat fijn en netjes afgewerkt allemaal.
  Je sjaal is mooi, die rand is er wel leuk aan.
  Ik hou van alle kleuren, maar ons interieur is zwart/wit/grijs en taupe, dus ook rustige kleuren. De kinderen hun kamer is wel in een kleur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie projecten heb je onder handen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een noeste arbeid weer!!
  Je omslagdoek is mooi geworden! Kun je'm gelijk gaan gebruiken nu. Het is er de tijd van het jaar voor en jij hebt de goede kleur... Mijn witte is meer voor 'gelegenheden' zal ik maar zeggen.
  Ik zie dat de rand van je meebreideken van je planning is verdwenen. Heb je'm al af?
  Dan volgt nog een hele klus hoor... het eraan maken.... Nou ja, je zult het vast nog wel showen!!
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je sjaal is mooi geworden. Lekker weer wat af. En je onderzetters zien er ook gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind die brei rol geweldig! En gewoon doorgaan, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...