Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 4 december 2013

Adventbreirol 2013

Elke dag geniet ik van het breien aan de advent calendar kal 2013 van Kristin Benecken.
Voor de 4e keer doe ik nu mee en ik vind het nog steeds erg leuk.
Dit jaar staan de patroontjes voor de volgende dag vrij vroeg online, maar om half 11 's avonds begin ik er niet meer aan.Het voelt alsof je elke dag een cadeautje krijgt en tijdens het breien pak je het als het ware uit...
Ik vind het zo geweldig om een patroontje te zien ontstaan dat je nog niet hebt gezien!
Intussen geniet ik van de regelmaat en de symmetrie, het geeft me een sereen gevoel ...
Dat heeft ook wel te maken met het moment waarop ik aan het breien sla. Dan is er nog niemand thuis en heerlijk rustig. Tijd om je gedachten te laten gaan en een steekje te breien, na te denken over advent..Tot nu toe vind ik de patroontjes eenvoudig om te breien. Dit was voorgaande jaren wel anders...
Maar Kristin schreef dat vanaf dag 5 de patroontjes lastiger worden. Nou, ik vind dat ook wel leuk, want dan leer je meteen weer nieuwe dingen. Een beetje knoeien en worstelen en er dan uiteindelijk toch uitkomen, vind ik een heerlijk proces!Na het breien van het dagdeel, lees ik ook het tweetalige forum bij de advent calendar scarf.
Ik vind het erg leuk om het werk te zien van medebreisters en hun ervaringen te lezen.
En er zelfs een nederlandstalig forum, daar ben ik sinds kort achter....
Op de blog van Anna kun je de patronen/beschrijvingen zelfs in het Nederlands vinden!Mijn breirol is een smallere versie van de oorspronkelijke adventsjaal. Ik heb rond de 50 steken op de naald staan, al naar gelang het uitkomt met het patroontje. Tot nu toe zijn het er iets minder dan 50.
De originele sjaal telt het dubbele aantal steken, dus ook twee keer zoveel werk voor de dames om te breien!
Ik gebruik dun garen en brei met hardmetalen naaldjes nr. 2. Het leesbrilletje moet daar echt bij op, want anders zie ik het niet goed.
Vorig jaar gebruikte ik DMC garen, dat is iets witter en iets glanzender dan het garen van Scheepjes dat ik nu gebruik.By the way .... vorig jaar heb ik dus naast een breirol ook nog een echte sjaal gemaakt. Tenminste..., daar ben ik aan begonnen na oud&nieuw. Ik vind het een heel werk. En omdat ik toch geen sjalenmens ben, wil ik niet elk jaar een sjaal breien met deze kal.
De roze breirol van 2011 is trouwens ook nog niet af. Maar ik weet uit ervaring dat je in een gat valt als je na de kerst geen nieuwe patroontjes meer krijgt. Dus om af te kicken kan ik dan weer verder met deze breirol en met deze half gevorderde sjaal....
Nou dames, ik ga weer lekker aan de slag. Er moet nog meer gebeuren dan alleen breien!
Straks lekker even naar buiten en genieten van het winterweer. Aan het eind van de week misschien wat sneeuw.... Heerlijk, ik kijk er naar uit!


18 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige adventbreirollen. Leuk dat je hier ieder jaar aan mee doet. De roze vind ik prachtig (worden). Ik denk dat ik gewoon was doorgegaan met de nieuwe rol waar ik bij de oude was gestopt. Na een aantal jaar heb je ook een adventbreirol bij elkaar gebreid met van ieder jaar een stukje.

  Succes en veel plezier met breien,Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het wordt al erg mooi, ik heb de advents sjaal vorig jaar gemaakt en later weer uitgehaald omdat ik de kleur die ik had gekozen niet mooi vond, in het wit is het echt heel mooi en komen de steekjes goed uit.
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je breirollen echt prachtig!
  Ik wil dat ook supergraag leren :-)
  Ik was al begonnen met een witte babywol maar daar kan niet echt goed de steken mee zien.
  Ik was al klaar met patroon 1 met de muizentandjes en de hartjes daarna, maar toen ging ik al de fout in...:-(
  Dus in mijn frustratie heb ik alles weer uitgetrokken...
  ik heb daarna van die ouderwetse Durable witte glanskatoen besteld.... en als dat binnen is wil ik het toch serieus gaan proberen... hihihi
  Wat jij kan vind ik zo mooi!
  En als je wat beginnerspatroontjes voor me hebt dan hou ik me aanbevolen!

  Heel veel succes met je breirol!
  en veel breiplezier!

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij doet het goed hoor Elizabeth! Ik heb gisteren beslist om dit jaar mee te doen met de sjaal, heb dus al wat in te halen :-) maar heb wol moeten zoeken, wit gevonden, maar niet genoeg en heb nu nog zwarte gevonden van dezelfde dikte, dus ik ga afwisselen denk ik.
  Om hem al meteen smaller te maken en alle patroontjes te moeten herberekenen durf ik niet goed aan, het is de eerste keer dat ik dit doe. Misschien bij een volgende (of vorige) sjaal, er staan er nog op zag ik....
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rita, op het tweetalige forum staat ook een topic over een smallere sjaal van 49 en van 48 steken. Het enige wat je dan zelf in de gaten moet houden is dat je het dikomrande deel minder vaak herhaalt. Verder wijst het zich vanzelf...
   Je mag me altijd mailen voor vragen hoor!

   Verwijderen
  2. Oeps, tikfoutje..... 48 moet zijn 58!

   Verwijderen
 5. Vorig jaar zwijmelde ik al weg bij het zien van jouw breirollen. Dit jaar heb ik me er ook aan gewaagd. Maar........volgens Anna moet ik 103 steken opzetten!! Het lijkt dat jij er minder hebt, kan dat ook?? Ik vind 103 namelijk wel erg veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anna breit de sjaal in de breedte die wordt aangegeven. Maar je kunt ook kiezen voor een smallere versie van 58 steken of 49 steken....
   Of...
   Ik wil je best helpen met berekenen hoor!

   Verwijderen
 6. Leuk Elizabeth, je breirol.
  Ik heb 58 steken genomen en na elke keer wat rekenwerk,
  lukt dit goed. Ik brei met catania katoen in offwhite, daarmee komen
  de patroontjes goed tot hun recht.
  Vorig jaar heb ik dit ook gebruikt.
  Veel plezier verder met het breien!
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er weer prachtig uit! Slim van je, om de roze na de kerst af te maken om toch bezig te blijven met de verschillende patroontjes :-)
  Goed om te lezen dat je je draai weer helemaal hebt gevonden op handwerkgebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn teller staat op 3 1/2 maar ik zie nu op de foto dat er een foute in zit. Zal ik het uithalen ??? Het is wel erreg leuk om te doen he en die van jou wordt ook mooi.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk wordt je advent breiwol, je breit super mooi.

  Groet Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Parabéns! É um projeto maravilhoso!
  Beijo de Portugal.
  Nina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. HEt ziet er weer prachtig uit! En het blijft leuk, een nieuw patroon iedere dag. Het lukt me nog niet om de patroontjes te 'lezen', als ik ze zie heb ik nog niet helemaal een beeld hoe het eruit komt te zien. Maar ook al brei ik ze niet, dit blijf ik oefenen. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jouw rol ziet er weer prachtig uit! Ik heb gisteren besloten om toch mee te gaan breien, ik ben nu halverwege dag twee. Ik hobbel er dus een beetje achteraan.
  Veel plezier met breien!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. o wat knap!! al die steken en patroontjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk zeg! Veel plezier ermee. Ik kom hem een keer in het echt bewonderen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...