Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 september 2013

Even bijpraten ....

Mijn eerste werkweekje op school zit er weer op, alhoewel ik straks nog wel een paar dingetjes wil regelen...
En ik moet zeggen dat het me niet mee viel deze week, ik had gedacht dat alles wel wat relaxter zou verlopen.
Ik ben intern begeleider op een basisschool voor de groepen 3 t/m 5 (dat zijn bij ons 8 groepen en ongeveer 250 leerlingen) en heb ongeveer een halve weektaak.
Normaal gesproken werk ik dan 3 of 4 lange ochtenden, ik begin heel vroeg en werk dan door tot 1 uur.
Maar deze week leek het wel alsof ik de hele week met school bezig was...
Er was een personeelsvergadering waar ik 's middags voor terug ging, er was een werkmiddag waar ik voor terug ging, er zijn 2 nieuwe collega's die ik van alles moet vertellen over de zorgstructuur op school, ik heb een nieuwe ib collega bovenbouw, er zijn ouders met dringende zaken en vragen over hun kind, we hebben een nieuwe methode voor rekenen, er zijn alleen uit mijn bouw al 5 kinderen die met het dyslexie protocol starten ...

Natuurlijk vertel ik dit niet allemaal om te klagen, want ik vind m'n werk heel erg leuk! Anders zou ik er thuis niet nog eens mee door gaan...
Maar het heeft wel een keerzijde... Kon ik in de vakantie heerlijk rustig bloggen en handwerken tussen de noodzakelijke zaken door, nu staat dit volledig op een laag pitje. En eigenlijk baal ik daar best wel van.Elke avond heb ik wel even zitten haken, en soms keek ik wel op jullie blogs, maar in de vakantie vond ik het geweldig om alles bij te houden. Wat een overgang in vergelijking met deze week!

Maar ik ga wel proberen om het werk wat strakker in te plannen. Anders heb ik het gevoel dat ik full time voor school aan het werk bezig ben, en gaat het werk de hele week beheersen en dat wil ik gewoon niet.
Ik hoop dat dit lukt, want er is toch wel erg veel werk aan de winkel!

Vandaag blijf ik echt de hele dag thuis. Straks eerst even met de stofzuiger door het huis en een wasje draaien. Dan nog even wat schoolwerk en een paar telefoontjes doen. En de rest van de dag wil ik toch aan m'n hobby besteden. Meestal is de woensdag míjn dag, maar daar is deze week niets van gekomen.

En dan nog even iets 'handwerkerigs"... iets wat ik eind vorige week nog heb gedaan....Ik weet niet hoe jullie je kantjes en bandjes bewaren, maar bij mij zat alles in een bakje en het werd een steeds grotere rommel!
En regelmatig belandden er ook nieuwe stukjes kant op de meest vreemde plaatsen en in andere bakjes.
Ik had er helemaal genoeg van!Van dun karton heb ik een hele stapel kaartjes gesneden, die ik verder knipte in de vorm wan een wikkelkaartje


En nu heb ik dus heerlijk overzicht als ik een lintje of kantje zoek... Alleen is m'n doos eigenlijk al weer te klein, maar ik heb nog een lagere en langere doos ergens staan, dus ik verwacht dat ik de kaartjes ga overhevelen!

Zo, en dan ga ik nu even als een speer aan het werk! Straks bij de koffie ga ik jullie blogberichten lezen en vanaf die tijd begint mijn heerlijke lange weekend waarin ik ga doen alsof het nog vakantie is!

Allemaal een heel fijn weekend!

21 opmerkingen:

 1. Ja, zo is het vakantiegevoel snel weg, Elizabeth. Pas goed op jezelf hoor! Het klinkt zo afgezaagd, maar de balans is zó belangrijk om alle ballen in de lucht te kunnen houden. En wij creatievelingen hebben nu eenmaal een soort oerbehoefte om af en toe bezig te zijn met creatieve dingetjes. Als je jezelf daar te lang geen tijd voor gunt, wreekt zich dat.
  Op naar de herfstvakantie :-)
  Groetjes en geniet lekker van je weekend.
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff, wat een drukte. Het moet natuurlijk wel leuk blijven he. Soms kan je van die periodes hebben maar die gaan gelukkig ook weer voorbij. Ik heb het de komende maand ook veel drukker qua werk maar ik probeer om elke avond wel een uurtjes te haken anders heb ik geen voldoening.

  Geniet van je vrije dag,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel plezier vandaag, GENIET ze, je hebt het verdiend!!!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke baan heb je...........maar je hebt gelijk ook tijd voor ontspanning

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo dat is zeker wennen, na zo'n heerlijke vakantie, geniet lekker vandaag !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is zo belangrijk meis om die balans tussen werk, huis en hobby te bewaken. Ik worstel er iedere keer mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet precies wat je nu voelt, bij mij is het elk jaar een stukje erger.

  Geniet van je lange weekend.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniet maar van je vrije tijd vandaag en probeer wat tijd voor jezelf over te houden, het is zo belangrijk. Het ziet er leuk uit die kantjes en bandjes en ja, je doosje wordt gauw te klein, dat heb ik ook ;-). Gewoon verder met een nieuw doosje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hou de vinger aan de pols Elisabeth, maar eigenlijk doe je dat al :)
  Je vrije tijd is heel erg belangrijk, zelf ben ik al een aantal jaren met pensioen, en geniet daar met volle teugen van. Als hooggevoelig creatief mens moest ik die balans ook goed in de gaten houden. Nu zie ik dat ook terug bij mijn zoon, ook HSP en zeer creatief, altijd maar weer bezig om voldoende tijd over te houden om bij te tanken en zijn ziel te voeden.

  Liefs Jann

  PS: leuk dat je de lintjes en kantjes net zo opbergt als ik dat doe, ziet er netjes uit meis.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, dat is een heel verschil gelijk zo'n drukke week. Ga er nu nog maar van genieten. Want handwerken moet tenslotte ook gebeuren volgens ons hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Enjoy your weekend... resting or creating !
  Hug
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Elisabeth, wat jammer dat je na een werkweek het gevoel krijgt geen tijd meer te hebben voor je leuk hobby's. Ik hoop voor je dat alleen deze eerste week hectisch verloopt en dat je hierna weer in je gewone ritme komt want ritme is zo belangrijk ook voor mij. Ik heb de afgelopen weken helemaal niets gemaakt, dit kwam door onze reis door Noorwegen en ik wilde in de avontuurtjes nagenieten en lezen in onze hutten waar we verbleven. Nu ik weer een week thuis ben wil ik maandag weer gaan werken en en hoop ik stiekem dat de herfst zijn intrede gaat doen. Zolang het mooi weer is heb ik toch de neiging niets te doen met naald en draad.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mensen zoals jij zijn onmisbaar op de scholen (en ik spreek heel erg uit eigen ervaring!) Met zulk werk moet je ook veel plezier in je baan hebben, anders is het echt niet vol te houden. Een goede balans vinden is heel noodzakelijk maar zoooooo moeilijk! Je wilt toch nog even dat ene opzoeken en als je nou wat anders bedenkt op die aanpak.... Ik hoop dat het je vandaag goed gelukt is om het handwerken op te pakken, want aan een gestreste begeleidster hebbben die kinderen toch minder dan aan een relaxte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het valt niet altijd mee om de balans te vinden tussen werk en privé. Zeker zo'n 1e week, dan heb je het ritme nog niet te pakken en lijkt alles direct geregeld moet worden. Hopelijk vind je snel je rust terug en heb voldoende tijd voor ontspannende dingen. Goed weekend alvast en geniet ervan.
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach ja, de meeste hierboven zeggen het al: zorg goed voor je zelf hoor. Neem je tijd.
  Ik ben iig 'blij' dat ik niet de enige ben die af en toe alleen probeert bij te blijven door alles te lezen en niet te reageren.
  geniet van je kostbare tijd en deel het nuttig in. Af en toe zal dat school zijn en soms hobby. of het ergst van allemaal: huishouden :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een geweldige baan heb je, alle respect voor je hoor! Misschien dat je het nu extra druk hebt omdat het schooljaar net is begonnen? Hoe dan ook, pas wel goed op jezelf hoor, want als het met jou niet meer goed gaat, gaat het met de school ook niet meer goed ;-)

  En dat je niet altijd reageert, dat is toch helemaal niet erg? Het is al knap dat je zoveel berichtjes op je blog plaatst! In blogland móet volgens mij níets en mág alles (nou ja, een heleboel dan).
  Zachtjes aan en geniet van je 'eigen' momenten.

  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jammer dat het vakantiegevoel zo snel weggaat.
  Pas als IB'er echt goed op jezelf. Ik ben al zoveel van jouw collega-IB-ers met een burn-out tegengekomen.

  Wat een handige wikkelkaartjes. Dank je voor de tip. Zo ga ik mijn lintjes binnenkort ook opruimen. Dan blijven zo ook mooi.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo gaat dat Elizabeth, het vakantiegevoel is snel weer weg, je wordt meteen in het werkleven gedumpt! En dan is er minder tijd om te bloggen en te handwerken, bij ieder van ons denk ik en met pijn in het hart, maar het is niet anders. Ook worden we altijd een jaartje ouder en vraagt alles wat meer tijd :) spijtig genoeg.
  Je hebt het leuk opgelost met je kantjes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben oma van 4 kleinkinderen en ik moet zeggen dat ik je begrijp wat je werk op school betreft. Er gaat zoveel tijd zitten in zaken die er allemaal (in deze tijd) bijkomen en bij horen, dat je bijna niet meer aan lesgeven toe komt. En ik geloof dat wanneer je een klassenlijst hebt, er maar een "paar" kinderen bijzitten, waar niets mee aan de hand is. Probeer inderdaad een strak programma voor jezelf te maken. En je idee met die kaartjes vind ik super goed. Ik ga je nadoen. Fijn weekend en groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Opstart drukte... straks als alles weer draait heb je misschien wel weer meer tijd voor hobby's en bloggen. Het komt wel goed...

  Fijn weekend, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een keurige oplossing voor je kantjes en bandjes! Zo zal ik ik ook nog eens gaan doen als ik tijd heb.....;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...