Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 30 september 2013

Arne en Carlos... het nieuwste boek!


Zaterdagmorgen plofte dit boek bij ons op de mat! Ik had het 's avonds besteld en de volgende dag al in huis..., wat heerlijk! Hebben jullie het nieuwste boek van het noorse breiduo al in de winkel zien liggen?Ik was al helemaal in de brei-sfeer en ook in de inbrei- sfeer.. 
Op de één of andere manier ben ik totaal geen herfsttype en sla ik dit seizoen maar het liefste over...
Natuurlijk geniet ik van elk moment dat ik nog een beetje kan doen alsof het zomer is, zoals vanmiddag in het zonnetje zitten..
Maar vroeg donker vind ik maar niks, kunstlicht aan ook niet en van sfeerlampjes heb ik niet voldoende licht om precies te kunnen werken. Nou ja, elk jaar moet ik even omschakelen.
Ik vind kou prima, als er maar licht en heldere luchten zijn. Ik houd van licht en ruimte en een ruim uitzicht..
Maar dat over de herfst.. (o ja, ik houd ook niet zo van herfstkleuren, kan d'r niks aan doen...)

Enfin, nu over het boek. In het voorwoord schrijven de heren hoe ze zich hebben laten inspireren door oude patronen, boeken en textiel waarvan ze een deel op oude zolders vonden van oude huizen.
Geweldig hoe ze dit gebruikt hebben voor hun nieuwe creaties.
Ze geloven zelf heel erg in het principe dat een nieuw ontwerp verankerd moet zijn in oude tradities. 
Wat een mooi uitgangspunt vind ik dat!


Oorspronkelijk werden de noorse truien gebreid met zwarte wol en de motieven met wit. In het boek is gekozen om het andersom te doen en zijn er ook veel kleuren gebruikt.


Arne en Carlos hebben ook een prachtige beer ontworpen! Een uitdaging om te maken...
En in het boek wordt ook het reliëfbreien getoond, alhoewel ik het zelf meer ajour vind...
Of een combinatie van reliëf en ajour. Maar in elk geval is het mooi!


Verder staan er een prachtige plaid, een hondentrui, een sjaalkraag en wat kleine werkstukken voor dubbelbreien! Dat laatste heb ik nog nooit gedaan, en Arne en Carlos hebben zelf een wat andere dan de gebruikelijke manier ontwikkeld die ze beschrijven. Eh..., lijkt me een leuke uitdaging voor de herfstvakantie..Natuurlijk zijn er diverse patronen om truien te breien met de originele motieven. Ook de herkomst van deze motieven wordt beschreven, heel interessant.


Uiteraard ontbreken de kleurige sokken en beenwarmers ook niet, zo leuk met allerlei kleine motiefjes!
En hier vind je het noorse patroon van deze mooie wanten, ook goed te doen vanaf het diagram...
Tenslotte staan er ook nog een paar mooie ontwerpen voor woonkussens in het boek, daar ga ik zeker iets van maken!


Kortom, ik ben blij met het boek. In het weekend heb ik er heerlijk in zitten lezen, ook dat is gewoon leuk.
Ik ben benieuwd of dit boek ook weer zo'n rage zal worden als de voorgaande....

NB en hier vind je een inkijkexemplaar.... (pas op, want voor je het weet heb je op bestellen geklikt...)

21 opmerkingen:

 1. Ik moet wel een klein beetje grinniken om je hoor:
  Je schrijft dat je niet van de herfst houdt, het liefst gelijk naar de winter gaat, maar tegelijk wil je wel in de herfstvakantie nieuwe dingen gaan uitproberen... zonder herfst geen herfstvakantie ;-)
  Ik denk dat dit echt een boek voor jou is: veel nieuwe dingen en toch een vleugje nostalgie, aangekleed met prachtige foto's die je enthousiasme goed aanwakkeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor, en een mooie sneakpeak heb je ervan gemaakt! Ik ga er nog even op wachten, maar via de Facebookpagina van A&C had ik wel al een patroon van het beertje kunnen vinden: Hun Blog , dat je kunt vertalen bij Google Translate

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo jij kan je lol weer op!! fantastisch joh, allemaal inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh nee, mijn Noors is toch niet zo goed: In de nieuwe vertaling die ik maak, lees ik dat het alleen een aanpassing van een fout patroon in het Engelse boek is - het patroon voor de oren en voor de benen! Blij met een dode spurv

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een boek voor jou, in de trant waar je al in bezig was (inbreien enzo bedoel ik)!!! Het boek ziet er leuk uit.
  Ook leuk om te lezen hoe ieder mens weer anders is. Ik zat nou net vanmiddag te genieten van het geluid van de wind die om het huis loeide; dan heb ik echt zin om lekker, met de lampjes en kaarsjes aan, muziekje op, kopje koffie binnen handbereik, te breien of iets dergelijks. :o)!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een schitterend boek. Ik heb er lekker in zitten lezen en er is zo veel te bekijken. Ga er vast wel iets uit maken, maar eerst afmaken waar ik mee bezig ben .....
  Genieten van het heerlijke zonnige weer..het begin van de herfst is in ieder geval fantastisch.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat ben ik benieuwd hoe zij dubbelbreien!! En nog meer of jij het nu ook gaat oppakken, hihi. Maar wat een mooi boek. Die sokken, die vind ik echt geweldig. En dat beertje.... Tot nu toe heb ik de hele Arne en Carlos-hype aan me voorbij laten gaan, maar als ik dit boek zie, dan wordt het wel moeilijk om dat vol te houden :-)
  Groetjes en veel breiplezier!
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zie het al voor mij lekker in een hoekje helemaal ver weg van alles genieten van dit boek en dan maar denken "dit wil ik maken en dat en dat lijkt mij leuk" net als een kind tegen sinterklaastijd met een folder van Bart Smit.
  Toch niet erg he dat ik jou op deze manier voor mij zie.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, want zo ging het nog ook... Zoveel moois dat je gewoon niet weet te kiezen met wat te beginnen..

   Verwijderen
 9. Ik vind breien ook zo leuk om te doen. Ik vond ergens nog een half afgemaakte trui met heftige kabels enzo... Dat is mijn probleem, ik maak het nooit af... Maar dit boek is wel geweldig ! Een woonkussen zou nog lukken denk ik, daar zitten geen rare dingen aan zoals mouwen enzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, wat vind ik dat een prachtig boek! Het spreekt mij ook zeer aan door het moderne jasje voor oude patronen. Zo ben ik ooit met mijn blog begonnen!
  Het boek staat al op mijn verlanglijstje :)
  Ik ben benieuwd wat jij gaat kiezen om te maken.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie je al helemaal zitten bij je kacheltje met dit boek en de wol en de naalden.
  Maar nu kunnen we 's middags nog even buiten zitten. Ook heerlijk. Wat een genot voor jou zo'n boek. Ik ga me er niet aan wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan me voorstellen dat je geniet van het boek. Ik wacht nog even met aanschaffen, verjaardagskado? Ik heb al veel op de FB pagina gezien. Heerlijk om te hebben, kijken en wat mee doen. Binnenkort maar eens foto's opzoeken / maken van mijn Noorse, IJslandse truien voor mijn blog. Dus laat de herfst maar komen en gebruiken in de winter. Succes.
  Groet,
  Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt me behoorlijk nieuwsgierig gemaakt, ohhh en ik was niet van plan om een nieuw breiwerk te starten, ik ga toch even dat boek bekijken ;))

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh Elizabeth wat een prachtig boek en leuke ingebreide patronen,die ga ik bestellen!!! Inspiratie voor sokken waar ik nog steeds mee bezig ben, geniet er van en ik ben benieuwd wat je gaat maken, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig boek weer, ik ga hem ook aanschaffen volgende week. Nu nog niet, er liggen deze week nog aardig wat buitentaken op mij te wachten. Anders is het veel te verleidelijk :-).
  Dat dubbelbreien heb ik ooit ook eens geprobeerd, maar iedere keer was er weer iets wat er tussendoor moest, kinderen die thuiskwamen en/of weer weggingen en zo, dus daar kwam niets van terecht, misschien nog eens proberen op de manier van Arne en Carlos, waarschijnlijk wordt ik nu niet meer zo vaak gestoord. Veel plezier met het breien uit het boek, ik zie het graag verschijnen op je blog :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ze hebben weer een prachtig boek gemaakt. De witte plaid en de ingebreide kussens zou ik zo willen maken. Met dit boek kom je de herfst en winter wel door. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zaterdag was hij hier bij ons in België nog niet in de winkel :( zit er zo'n beetje op te wachten en nu nog meer nu ik jouw blogje heb gelezen!! Noors breien vind ik mooi, een uitdaging om die motieven in te breien en dubbel breien heb ik ook nog nooit gedaan :) Dat beertje MOET ik gewoon maken, ik verzamel beertjes en ben er gek van en dit is een supermooie! Dat kan niet ontbreken thuis in mijn verzameling met als beste object mijn man, dat is mijn grote knuffelbeer :)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik volg de heren ook op facebook en daar staat een gratis patroon van handschoenen, ook al zo mooi. Of het net z'n rage wordt,,, ik weet het niet. Het zijn toch flinke werkstukken die er in staan en die kerstballen waren nog wel eens klaar.... We zullen zien. Ik vind die gekleurde sokken ook wel erg mooi.....

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb een probleem met de plaid waar je het visgraat motief moet breien. Ik kom iedere keer niet uit met mijn aantal steken en ik raak lichtelijk gefustreerd. Kan iemand mij helpen
  Moet in sommige rijen toch meer steken meerderen dan aangeven wordt

  BeantwoordenVerwijderen
 20. een leuk boek dat op dit moment nergens meer te koop is helaas

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...