Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 10 mei 2012

Poppenliefde...

Ja hoor..., ik ben opeens helemaal in de ban van poppen! Toen ik vorige week vakantie had, dacht ik eraan dat ik nog steeds een grote babypop ergens op zolder had liggen (ooit eens gekocht voor 2 euro) die totaal geen kleertjes had. Al heel lang was ik van plan om daar een ouderwets broekje en hemdje voor te breien van witte katoen.
Dus...., de pop maar eens opgezocht....

met de babysokjes die ik pas maakte...

En ja..., dan kom je vanzelf meer tegen...

dit is mijn pop van vroeger, Mieke heet ze...

Ik heb ook meteen alle poppenkleertjes uit de doos gehaald. Ze roken wel een beetje muf, dus ik heb alles maar lekker uitgewassen. Toen ik ze daarna aan de waslijn ging hangen, schrok ik wel een beetje:

Mottegaatjes.....ai ai ai...
Verder kwam ik ook nog een stoffen pop tegen, die ik lang als sierpop had staan, èn een zelfgemaakte pop.
Sarah is haar naam! Maar ze zag er een beetje smoezelig uit, dus ik dacht dat een bad geen kwaad kon...

Hier is ze net uit bad en ligt ze te drogen...

Maar dat je daar niet altijd per definitie mooier van hoeft te worden bewijst deze foto wel:


Jammer hoor... Ik heb Sarah gemaakt toen ik een jaar of 14 was en ze had ook leuke kleertjes gekregen...
Ik ben vergeten om vooraf een foto van haar met het mooie jurkje te maken.., maar dit is wat ze droeg:

Rechts een soort hoedje, dat met speldjes op het hoofd zat..

alles in het sopje...

Maar ik ben dus aan het breien geslagen. Eerst een broekje voor de babypop... Leuk werkje om te doen en zo af!

Maar die past ze niet....
Oké, dan houden we het broekje voor pop Mieke... Wel iets te hoog, maar daar maken we maar geen punt van..


Inmiddels is er een passend broekje voor de babypop gemaakt. Er moet ook nog een hemdje bij komen. Maar eerst het hemdje voor Mieke, daarvoor kan ik de beschrijving volgen van dit  patroon dat ik ooit eens heb opgeslagen...


Gisteren zag ik bij de Kringloopwinkel nog meer popjes en die waren voor mij! Allerlei plannetjes borrelden op en voordat ik het wist stonden er diverse breiwerkjes op...


Maar dat is bewust hoor... Ik wil nl. wat kleine werkjes op hebben staan omdat..., nee dat vertel ik morgen lekker. Dan laat ik een breiblokje "il suo Italiano" zien en dan...

21 opmerkingen:

 1. wat is dat toch met al die poppenmoeders,hang naar nostalgie ja ja ik heb dat ook wel hoor .en het is toch echt voorjaar want hier en daar lees ik dan van opruiming op zolder en zo komen die poppen weer te voorschijn,grappig toch.
  maar het ziet er gezellig uit hoor elizabeth die nieuwe werkjes voor de nieuwe poppengardarobe brei ze lekker,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat een schattige poppen je kan er zo weer naar terug verlangen wel jammer van Sarah misschien als je haar nog een keertje in de sop zet??
  Succes met het breien.

  hart,groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was je bang dat je je ging vervelen soms?
  Wat zonde van die mooie zelfgemaakte pop! Je was toen al duidelijk enorm creatief, zo mooi gemaakt! Gelukkig heb je nu weer genoeg poppenkinderen om je heen (we zullen maar niet vragen wat al die mannen bij jou in huis daarvan vinden ;-) ) Veel plezier!
  En morgen kom ik zeker bij je lezen wat de reden van al die kleinere werkjes is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervelen komt niet voor in mijn woordenboek...hahaha..
   Enne.. de mannen wijzen nog net niet naar hun voorhoofd, Angélique.., maar dat zou me er niet van weerhouden!

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg, ik herken dat wel dat je iets ziet op een rommelmarkt of zo en er stromen allemaal ideeën je hoofd in En hebt gelijk weer van alles in je hoofd dat je wilt gaan maken, en heerlijk een zolder waar je dan ook nog van alles tegen komt. Ik ben benieuw naar alle kleertjes die je gaat maken, je kunt zo mooi breien.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent gezellig bezig zo, met je poppen!! Leuk werkje iets voor ze te maken, hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je er een leuk verhaal van gemaakt! Heerlijk hoor tuttelen met de poppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattige poppen en kleertjes,... Bij ons op zolder liggen nog d epoppen van de dochters,.. Zo LIEF!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schitterend al die bedrijvigheid en creativiteit met je poppen meis! Jammer dat Sarah niet mooi opdroogt, is er niets verder aan te doen? Eerlijk gezegd vind ik haar nog steeds mooi, en ook haar kleertjes, vooral met het verhaal dat er achter zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben je lekker bezig... Leuk om een garderobe voor je baby pop te maken. Eén voordeel; je baby groeit niet.(of is dat een nadeel??)
  Misschien moet je Sarah opnieuw vullen?? Succes met het poppen spul.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk, zo'n soort babypop staat al 50 jaar naast m'n bed! In zelfgemaakte kleertjes. Wat ontzettend zonde van je stoffen pop! Kan je haar niet een nieuw toetje geven met acrylverf? Als je haar gezicht en hals eerst met gesso bewerkt kun je er met acrylverf overheen. Het krijgt dan een beetje leerachtig uiterlijk. Ik heb het een tijdje terug ook gedaan, staat op m'n blog bij Nieuwe creatie. Het is zo zonde om haar weg te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik word een beetje nieuwsgierig ;) maar oh wat ben je heerlijk bezig!! je gaat als een speer! leuk hoor...ik heb ook nog poppen hier liggen. Zonde van je mooie lappenpop en idd...niet wegdoen hoor. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi,hi, dat jij nu ook al aan het poppenmoederen gaat, leuk, ik moet er nog steeds een stel aankleden, zoon maar eens naar zolder sturen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zullen ze er straks mooi uitzien met de nieuwe kleertjes. Hopelijk wordt Sarah ook weer beter, mooie kleertjes heeft ze al.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Elizabeth, leuk jouw poppenlogje. Je pop Mieke lijkt een beetje op mijn pop van vroeger...
  Je bent een bezige bij met drie logjes! Veel plezier en succes met de jacht op oude sleutels, Via de kringloop moet het wel lukken dacht ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh leuk zeg, dat je al deze poppen weer in het zoeklicht zet! Heerlijk die hang naar nostalgie... en je bent meteen lekker aan de slag gegaan! En inderdaad± het is echt verslavend hoor, breien voor de poppen ;) Jammer dat je eerste zelfgemaakte popje na het wassen zo verkleurd is... Ik heb zelf een keer met een beetje bleek in water verdund zo'n gezichtje heel voorzichtig schoongedept, en dat ging redelijk goed. Het werd wel iets lichter in zijn geheel, maar de lelijke verkleuringen trokken wel weg... Maar of ik het bij zo'n oud popje zou durven weet ik niet zeker... Veel plezier met alle voorbereidingen :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk, ik had vroeger ook altijd poppen met gebreid ondergoed! Knap hoor die kleine breiwerkjes. Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jouw popjes zijn ook leuk!! Nou ja, die ene is wel jammer hoor (misschien toch nog eens een keertje eentje maken ;-) Maar het gaat natuurlijk vooral om de mooie kleertjes ook bij jou. Ontzettend leuk!! Dat wil ik ook nog wel doen, maar dan van stof hoor! Misschien nog een gehaakt jurkje, maar breien.. te ingewikkeld. En de foto's zijn inderdaad ook zo leuk om te doen! We zouden nog meer tijd moeten hebben ;-)
  fijn weekend vast!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk al die poppen, end at broekje met die pijpjes is echt schattig. Zit me net te bedanken datik ook bezig was met mijn Sientje die ook alleen nog een onderbroekje aan heeft. Hahaha. Ik ga je partoontje even bekijken.

  alvast een goed weekend, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 20. waar haal je toch al die tijd vandaan om vanalles te doen, ik kom altijd tijd te kort

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...