Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 16 juli 2014

Even mijmeren ...

Ik ben me er van bewust dat het even heel rustig is op m'n blog ...
Tamelijk onverwacht lijkt m'n leventje weer in een versnelling te komen, en eerlijk gezegd vind ik dat ook (even) niet erg.
Ik werk weer wat meer uren op school en ook privé is het wat drukker.
Eigenlijk zie ik het wel een beetje als storm voor de stilte, en het is misschien juist wel goed om even weer in het volle leven te staan.
We hebben de schilder aan huis de afgelopen dagen en het is prachtig om te zien hoe alles keurig aangepakt wordt. Andere jaren deed ik het zelf  - overigens best met veel plezier - (DH is absoluut geen 'kwaster'), maar het is goed zo.
We zijn de laatste schoolweek ingegaan, en ook dat geeft weer z'n eigen beslommeringen en heeft z'n eigen sfeer ...
Vanmorgen vroeg zit ik dus met de laptop lekker buiten aan een vochtige tuintafel dit berichtje te maken.
En daar geniet ik echt van!
Ik houd van de rust en de stilte 's morgens. De geuren en de kleuren en de geluiden ervaar ik dan op z'n mooist. Ik ben echt een ochtendmens.
Die momenten in de vroegte mis ik niet graag. Om een uur of acht is de betovering weg; het leven van alle dag begint weer ...
Tja, en dan moet ik ook aan de slag. Alhoewel ik soms er wel eens een uurtje bij 'pik' om lekker even wat steekjes te zetten.
Gezellig aan diezelfde tuintafel, met de dikke zwarte poes naast me.
Af en toe zegt ze "murrrrrr" en dan zeg ik ook "murrrrr" en zo praten we samen. Of we doen het spelletjes met de ogen toeknijpen en natuurlijk krijgt ze regelmatig een knuffel!
Die Boof ligt gewoon de hele nacht en dag op het kussentje te slapen ...
Wat een leventje !
Maar ik zou toch nooit willen ruilen.


21 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk begin van de dag. Ik houd ook erg van de stille ochtenden. Het lukt mij niet om zo vroeg al te gaan zitten, maar mijn moment is vroeg met Dientje door het bos te lopen, zo'n door de bomen zien komen, dat diffuse licht. Fijne dag.
  Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zo 's morgens als het leven nog niet echt op gang is, is het heerlijk. Supervroeg sta ik ook niet op, zo rond 7 u of half 8 maar ook dan is het bij ons nog redelijk stil in de buurt omdat er al veel mensen wonen die met pensioen zijn. Heerlijk om zo je dag te starten op een rustige manier!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  "s Morgens is het inderdaad heerlijk stil en rustig hé. Geniet er maar heerlijk van , samen met de poes erbij. Wat een mooi plaatsje heb je daar om te zitten ség!

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet van Rust momentjes in je drukke leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk berichtje, daar straalt zelfs de rust van uit!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk. In zo'n prille ochtend mijmer je heel anders dan 's avonds... Alles fris, alles stil, de dag nog leeg, alleen een knipoog van de poes.
  Ik ben ook een echte doe-het-zelver, maar toch is het ook wel eens een fijn gevoel als een klus voor je gedaan wordt, en je je daar niet meer druk om hoeft te maken. Er blijft nog genoeg werk over hoor.
  Fijne dag, Elizabeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja die vroege uurtjes zijn fijn ,rustig aan hoor je hebt bijna vakantie toch

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier nog een ochtendmens...
  Je poes lijkt me echter eerder een langslaper ;-)
  Het ziet er bij jou op terras in elk geval zàlig uit om 's morgens in de zomer een tasje koffie te drinken, en langzaam wakker te worden !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb even van je gemijmer genoten hoor. Zelf ben ik niet zo'n vroege vogel, maar ik lig dan ook meestal kaat op bed.
  Wat heb je een prachtige kleuren in de tuin, laat de schilder maar lekker zijn gang gaan, jij hebt buiten al alles in kleur gezet!
  Gezellig die gesprekken met de poes, ik herken dat van vroeger, fijn 'purren' met elkaar.
  Antwoord op je borduurvraag op mijn blog: ik borduur met 2 draden op Aida, 5 1/2 kruisje. Dat is niet erg fijn, maar dat had ik nog in huis. (En met het uithalen was ik extra blij met de wat grotere kruisjes :-)
  Grietjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er ook uit als een heel fijn plekje om te zitten bij die mooie hortensia's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook hier een ochtend mens, heerlijk die rustige minuten even voor jezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk genieten tussen die prachtige hortensia's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is goed genieten zo 's ochtendsvroeg, dat geloof ik onmiddellijk (al ben ik niet echt een ochtendmens), maar ik hoop van harte dat al die drukte om je heen niet zoveel van je vergen dat je straks een zomervakantie nodig hebt die 3x zo lang is als normaal om op adem te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is inderdaad genieten s'morgens vroeg als alles stil en fris is buiten.
  Tussen al die mooie hortensia's kan jou dag niet meer stuk.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi plekje om te genieten
  Fijne vakantie na de laatste school week, hier zijn de vakanties al begonnen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helemaal mee eens, die eerste ochtenduren zijn heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijn dat je je energie weer terug krijgt. Een beetje mijmeren op zijn tijd is zo gek nog niet.
  Ik doe dat ook graag rond een uur of half 11 buiten maar dan 's avonds.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben niet zo'n ochtendmens en toch zit ik vier keer per week om 7.30 in de auto om van Amsterdam naar Almere te rijden. Ik passeer dan de Hollandse brug met uitzicht over het water. En elke dag is het weer prachtig, of de zon nu schijnt of het regent, of grote wolken jagen langs de hemel, het is altijd mooi! Jaloers ben ik op de gesprekken met je kat. Ik ben een kattenmens en uitgerekend ik ben allergisch voor ze. Een mooi mijmerblogje Elizabeth, je proeft de sfeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Meid, lekker van genieten! Als je dat kunt, sta je sterk in het leven. Ook ik mag graag in alle vroegte buiten zitten. Al heb ik niet zulke mooie hortensia's naast mijn tafel. Maar als het zonnetje gaat schijnen is het heerlijk om in alle vroegte buiten te zitten. De vogels zijn er dan voor jou alleen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gek hè, ik had al zo'n gevoel dat je in de stijgende lijn zat... Ik ben erg blij voor je, maar let er wel op dat je niet te veel hooi op je vork neemt meid!!
  En zo 's morgens vroeg wat mijmeren.... heerlijk!!! Ik heb het ook ontdekt!!! Als de natuur nog zo heerlijk stil is is het fijn om te genieten... In pyama buiten... kopje thee of koffie er bij... crackertje met kaas.... Mmmmmm... en als je helemaal wilt ontspannen neem je je haak of breiwerk mee naar buiten!!
  Als dat geen goed begin van de dag is!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...