Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 18 oktober 2018

It was my birthday

Vorige week was ik jarig en ben ik 55 geworden. Ik vind het behoorlijk oud klinken (en dat is het ook zegt zoonlief...) ... en soms voel ik me ook zo hoor...


Van DH kreeg ik een prachtige bos bloemen, die ik inmiddels aan alle kanten heb gefotografeerd.
De vaas staat nu binnen op de houtkachel, want die hoeft voorlopig nog niet aan...


En hij verraste me ook met deze fluitketel. Alhoewel verrassen misschien niet het juiste woord is, want we hadden wel samen op internet gezocht naar zo'n model. Ik wist alleen niet of Peter hem wel besteld had voor mijn verjaardag.
We hadden een eenvoudige fluitketel en die schonk niet zo fijn. Het was ook meer een campingmodelletje. Omdat wij zo'n klein keukentje hebben en aanrechtruimte schaars is, hebben we de waterkoker naar de kelder gedaan. 
Ik ben heel blij met deze fluitketel, eigenlijk moet ik zeggen 'stoomketel', want hij fluit niet maar maakt een geluid van een stoomtrein als het water kookt. Het tuitje is ook heel handig bij het opgieten.Zaterdag heb ik even alle cadeaus op de tuintafel gezet. Ik ben echt verwend!
Op mijn verjaardag had ik 's morgens vriendinnen uitgenodigd. Ik vind het altijd leuk om zo'n vrouwenfeestje te geven...


J. verraste me met een prachtig blauw theekopje. Voor m'n blauwe veranda, zei ze. Oh, daar is 't ie echt veel te mooi voor! Het is een oud kopje en helemaal gaaf en ook de binnenkant is gedecoreerd, dat vind ik zo bijzonder... En er kwam nog een cadeautje tevoorschijn; een toef met naaiornamentjes.
Helaas niet zo goed te zien op deze foto. Ook te mooi om nu in de veranda te hangen hoor, het wordt steeds vochtiger en nog even en de boel wordt daar winterklaar gemaakt. Voorlopig geniet ik er binnen van!


Corrie had ook weer zoiets leuks bedacht! Vier verschillende melkbekers met koeien erop, ze zijn zo maf! En een houten koe om op te hangen. Ja... ook weer voor de veranda... Dat krijg je ervan als je zegt dat je blauw servies spaart! Ze had me een tijdje geleden ook al verrast met 5 blauwe koffiemokjes...


C. gaf een schattig tasje (echt helemaal m'n stijl..) met dikke sokken voor de winter. Handig met die noppen eronder, want we hebben hier allemaal gladde vloeren.. Intussen heb ik ze 's avonds al een keertje aan gehad. Ik loop heel graag met blote voeten, maar als het afkoelt is het toch wel lekker om iets aan je voeten te hebben.


A. had een lief pakketje van drie verschillende doeken. Onderop een neteldoek (ik mag er ook op borduren als ik wil...), dan een theedoek en bovenop een werkdoek. Er zat een prachtig kaartje bij, helemaal in stijl...
Ik droom meteen van een klein brocante kastje, met oude schoonmaakspulletjes uit lang vervlogen tijden...


Van L. kreeg ik deze mooie plant in een prachtige grijze pot die zo goed matcht met ons interieur. Het lijkt een vetplant, maar de blaadjes zijn juist fluweelzacht. Ik heb dit plantje nog nooit gezien en vind het zo bijzonder!


Robert en Marjoke maakten me heel blij met het boek Art journaling&mixed media en een set kalligrafie stiften. Daar ga ik in de toekomst nog wel wat van laten zien!
Van m'n schoonouders een geweldige agenda voor 2019, met daarin ruimte voor lijstjes, verhaaltjes en plaatjes. Een beetje een combi van agenda en bullet journal en dagboek. Ik laat het nog wel een keertje zien aan de hand van foto's.


Ook 's avonds werd ik in de watten gelegd... Ik kreeg een herfst chrysant, een boekje, twee grappige eierdopjes in de vorm van een kip, een leuke boodschappentas en een verwenpakketje thee met kaneelbiscuitjes. 
In die boodschappentas zat een klein bolletje garen. Toen ik 50 werd, kreeg ik van mijn schoonzus een fles met 50 bolletjes en elk jaar krijg ik nu een bolletje om erbij te doen... Gaaf hè..


Het was een dag om dankbaar op terug te zien. Van tevoren zag ik er best tegen op, ik was moe en het verdriet om mijn broer is nog zo vers... Maar het is toch goed om als familie en vrienden met elkaar samen te zijn. 

25 opmerkingen:

 1. Heerlijk toch om even het gevoel te hebben dat je belangrijk bent voor anderen en dat ze je graag even in de watten leggen. Nog van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte gefeliciteerd! En wat een lieve schattige leuke cadeautjes van lieve mensen die van je houden.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd en het is toch heerlijk om dat te vieren met lieve mensen om je heen, al is het gemis van die ene nog zo voelbaar. Geniet van je mooie cadeautjes en gebruik ze met plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dubbel, dat het leven doorgaat, na zo' n ingrijpende gebeurtenis. Dan heb je mensen om je heen nodig en kun je toch wel je verjaardag vieren. En dan al die gezellige, goed doordachte kadootjes. Ze kennen je goed! Nog heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag 🍰

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent goed verwend zeg.
  Wat een mooie, met liefde en zorg bedachte kadootjes allemaal.
  Juist op dit soort dagen is het missen van iemand heel dichtbij, maar juist dan is het ook goed om met m wensen die je lief hebt het leven te vieren.
  Vergeet jezelf niet hoor!
  Oh, enne.....gefeliciteerd, mooie leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige cadeaus allemaal. Iedereen wist jouw smaak.
  Je fluitketel vind ik super mooi. Gewoon een plaatje in de keuken, dat moet ik eens onthouden.
  Maar met een verjaardag missen we ook de mensen die er niet meer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd! Dan schelen we dus nog geen 2 jaar, want ik werd in september 53 (en soms voel ik me 53, soms 23 maar ook vaak 83, haha die zoon van je met z'n "best oud"!). Wat heb jij een geweldige groep mensen om je heen, die jou door en door kennen, dat blijkt wel uit de cadeau's die ze gaven en zo helemaal bij jou passen. En juist op dit soort dagen is het gemis een beetje groter, maar de dankbaarheid voor degenen die je nog wel om je heen hebt ook, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je nog lekker piep! Natuurlijk vinden je kinderen je oud, het verschil blijft nu eenmaal :-)
  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Een vrouwenfeestje, heerlijk is dat, heb het ook jaren gedaan.
  Je bent zeker verwend met kadootjes, lekker van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd. Ik vin je nog niet zo oud hoor, haha. Die er voor mij maar 11 bij. Je bent lekker verwend. En nu lekker genieten van alle goede gaven, gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alsnog van harte gefeliciteerd. Wat ben je verwend met enorm leuke cadeautjes! Heerlijk nagenieten. Kan me best voorstellen dat juist op zo'n dag het verdriet en gemis om en van je broer extra heftig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Elizabeth, mooie
  leeftijd hoor. Wat ben je heerlijk verwend met allerlei lieve cadeautjes
  die allemaal heel goed bij jou passen. De fluitketel is PRACHTIG!!!
  Juist in moeilijke tijden is het zo fijn om lieve mensen om je heen
  te hebben. De plant die je kreeg heb ik ook nog nooit gezien, heel
  bijzonder en fraai bovendien.

  Geniet volop van al je lieve geschenken.....

  Groetjes,
  Josephine
  🌼🌼🌼

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke, lieve en vooral bij jou passende cadeautjes kreeg je. Alsnog van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alsnog van harte gefeliciteerd, goed dat je het zo gevierd hebt, met fijne mensen om je heen!
  Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een dag met een lach en een traan. 55 ik zit er alweer een jaar boven🙃 je bent lekker verwent toch leuk om cadeautjes te krijgen. En mensen aan je denken en natuurlijk nog de hartelijke felicitaties voor jou liefs Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd en wat ben je verwend! De fluitketel heeft een prachtig model.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Alsnog van harte gefeliciteerd. Wat heb je een leuke dag gehad en wat ben je verwend. En allemaal zo persoonlijk, een rijkdom om zulke mensen om je heen te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hartelijk Gefeliciteerd nog met de verjaardag.
  Heerlijk verwend en een fijne dag met allemaal die je lief zijn.
  En oud je bent nog best nog jong De kinderen vinden dat misschien,
  maar voor deze leeftijd niet van toepassing.
  Hier zeggen ze soms ook dat we bejaard ,worden
  we tellen dan ook 25 jaartjes meer
  mag best maar voel me dat niet .
  Fijn weekeinde.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd én fijn dat je je verjaardag gevierd hebt, ik snap het wel hoor, van je broer. Maar ik denk dat hij het juist zou aanmoedigen om alles te vieren, wat er te vieren valt :) Je bent lekker verwend en zo hoort dat ook, dan ben je pas echt jarig. En 55 poeh, ik wordt dit jaar al 58, van de andere kant gelukkig maar dat we ouder worden. Liefs en een dikke kus voor je verjaardag, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik vind je een broekie, want ik ben al 64. Goed om je verjaardag te vieren, ik ben zelf tenminste ieder jaar dankbaar dat ik er weer een jaar bij krijg. Je bent heerlijk verwend, van zoveel kadoos kun je heel lang genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ben jij heerlijk verwend! Terecht denk ik want jij bent iemand die anderen ook vaak verwend. Nog van harte gefeliciteerd, Elizabeth en nog veel mooie jaren erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gefeliciteerd! 55 is altijd nog 6 jaar jonger dan ik ben :)
  Wat ben je enorm verwend, leuk hoor!
  Ik heb wat blogjes terug gelezen, want ik heb weer het een en ander gemist.
  Allereerst Heinz, goh hij is er nog, maar gelukkig niet meer alle dagen! Dat de poezenbakjes leeg gegeten zijn, kan natuurlijk heel goed door deze 'stiekemerd' komen, maar misschien komt er iets anders meeëten (wat dacht je van een rat of zo, dat hoort toch ook bij het buitenleven)
  Je tafelkleed met theedoeken vind ik superleuk! Mooi landelijk en gelijkertijd ook heel gezellig. Ik heb dit jaar een picknicktafel gekregen voor mijn verjaardag en wil daar ook een tafelkleed voor maken: ik heb al een aantal haak- en breipatroontjes voor opgezocht, maar jouw theedoekenidee ga ik ook onthouden: misschien leen ik het wel van je!
  Wat is Noor een schatje! Lief dat je ook via de post verwend bent, je bent een bofferd, hihi!
  En ik zag dat je ook aan het journalen bent: het weer begint om te slaan en de avonden worden langer, misschien komen er nog een paar herfstjournals op je blog?
  Ik denk dat ik weer een beetje bij ben, nu eens zien of ik ook bij kan blijven dit keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. van harte gefeliciteerd alsnog en wat ben je heerlijk verwend met al die mooie en goed gekozen cadeaus!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nog gefeliciteerd met verjaardag. Flink verwend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Alsnog gefeliciteerd. En wat heb je leuke cadeautjes gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nog gefeliciteerd. Wat een prachtige cadeaus. Ze kennen he goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...