Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 27 juni 2018

Drenthe

Vorige week waren we een paar dagen in Drenthe. Wij moeten blijkbaar altijd een zetje krijgen om tot zoiets te komen...
Mijn schoonzus en zwager hadden nog een hotelbon liggen en wij hadden een dinerbon. De geldigheidsdatum van beide bonnen kwam in zicht en dus maakten we met elkaar een plannetje.
En wat was het leuk!De weersvooruitzichten waren niet zo best, maar het is erg mee gevallen. Geen weer om buiten te gaan zitten, maar wel om iets te bezoeken en actief te zijn.


We logeerden in Hotel Villa Nova in het kleine plaatsje Zorgvlied op de grens van Drenthe en Friesland. Een adres om aan te bevelen en ik denk dat we zelf ook nog wel eens terug gaan.


We zijn bij de Schaapskooi Achter 't Zaand geweest en wat hebben we daar genoten. Wat een rust, wat een prachtige natuur. En dan al die schapen in de kooi die op gaan staan als de herder de kudde controleert, allemaal in de goede richting ...


Maar ook het drijven van de hond vinden we geweldig om te zien. We zijn twee keer geweest en hebben verschillende honden gezien. Dit zijn echte werkhonden die willen...


We zijn in Orvelte geweest, een soort openluchtmuseum waar ook allerlei activiteiten zijn. Er was een groepje mensen met een beperking en we liepen een beetje gelijktijdig op. Wat mooi om te zien hoe blij iemand kan zijn als hij een potje pindakaas heeft gemaakt, of een pannenkoek heeft gebakken.


We dronken koffie in het dorpscafé Warmolts met een echte warme Drentse wafel met kersen en slagroom


In het Bakkershoes kochten we een heerlijk meergranenbrood, net vers uit de oven...
En ondanks dat het fris was om buiten op een stoeltje te zitten, was het toch een heel geslaagde picknick..We bezochten ook nog een paar kringloopwinkels die we onderweg tegen kwamen. Iedere keer ervaren we weer hoe verschillende deze kringloopwinkels zijn; de opzet, de spullen, de prijzen, maar vooral ook de sfeer...

Drenthe is heel mooi en heerlijk rustig, zo concludeerden we. Of we er zouden willen wonen?
Qua landschap wel en ook de stilte trekt ons aan. Maar we willen niet zo ver van onze familie zitten en tja ... onze roots hè...
Maar de jonge ober in het restaurant dacht dat hij het wel leuk zou vinden in Zuid-Holland... Een grote stad trok hem wel aan, de levendigheid en de drukte ..16 opmerkingen:

 1. Oh wat ziet dat er leuk uit allemaal. Wij zijn ook een paar keer in Drenthe geweest en ik wil ook altijd wel weer terug. Dat hotel ga ik noteren. Heerlijk he, zo'n paar dagen. Het gevoel dat je een lange vakantie hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ruilen voor een tijdje met de ober is misschien een optie, ha ha!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie je maar weer hoe verschillend mensen kunnen zijn. Ik verblijf en werk nu bijna 6 jaar in Drenthe, en ik zou nooit meer terug willen. Mijn roots ook in Zuid-Holland, in Rotterdam geboren en steeds een stukje naar het oosten opgeschoven, en vlak bij waar jullie nu wonen ge-eindigd. Maar hopelijk komt er nu schot in de zaak, wordt de woning daar (snel) verkocht en kan ik dan mijn eigen huisje hier in Drenthe kopen. Je bent echt vlak bij mij in de buurt geweest, Orvelte is op fietsafstand, wij gaan er komende zondag waarschijnlijk naar toe, dan is er het wolfestival.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Drenthe is heerlijk. Lekker de ruimte en de rust. Ook lang zoveel verkeer niet dan in de randstad.
  Assen, de hoofdstad, waar ik wel eens kom omdat een vriendin daar woont, noem ik wel eens een dorp :-)
  Al die rust, de weidsheid... lijkt me heerlijk om daar te wonen, maar ja de kinderen hè?
  Kan me voorstellen dat jullie daar genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werk in Assen en geloof me, geen collega die in Assen woont noemt Assen een stad, het is gewoon "bij ons op het dorp". Ik ben geboren in Rotterdam, kreeg daar mijn rijlessen en volgde er mijn opleidingen, en ik heb het nooit ervaren als een drukke stad. Nu moet ik er niet meer aan denken, en vind ik zelfs Assen al best druk. Tja, die rust in Drenthe, dat wendt heel snel blijkbaar.

   Verwijderen
 5. Een mens heeft niet veel nodig om te genieten. De natuur dieren een beetje goed weer en af en toe je lekker verwennen met wat lekkers zo simpel kan het zijn.
  En voor een handwerkster natuurlijk draadjes pennen en lapjes maar alles op z'n tijd dan is het allemaal zo slecht nog niet.
  groeten
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk hè even een paar dagen er tussenuit. Je bent er helemaal uit en als je dan ook nog naar een ander deel van het land gaat zie je ook weer hoe mooi ons landje is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt als een heerlijk weekend.
  En zo op de foto's te zien hebben jullie het getroffen met het weer.
  Wat hebben jullie veel ondernomen zeg.
  Dit zijn toch gewoon heke leuke weekendjes weg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, ik kan de rust en stilte hier bijna voelen door het zien van jouw foto's, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk plannetje is het geworden, mooi hotel zo
  te zien en een heerlijke rustige omgeving. Leuk om zo eens
  een heel ander deel van ons land te bewonderen. Nederland
  heeft heel veel moois om te bezichtigen.
  Jammie....die warme Drentse wafel met kersen en slagroom
  ziet er wel heel verleidelijk uit.

  Groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 3 jaar geleden zijn we ook in Orvelte geweest. Heerlijk brood heeft die bakker. De hei en de schapen, prachtig. Gewoon nog eens een keer gaan. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet dat hotel er prachtig uit. Alleen al daarvoor zou ik er wel heen willen gaan. En de rust daar. Fijn dat jullie er zo van genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk hoor ff weg in eigen land en Nederland heeft zoveel moois te bieden.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoef er niet te wonen maar Drenthe is beslist mooi. Mijn zus woont er op een mooie plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie foto's! En ziet er uit als gezellig paar dagen weg.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...