Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 5 april 2018

Veranderingen

Het is hoog tijd om weer eens een berichtje te maken, want jullie zullen wel denken na het verhaal van die gekke poppen...
Soms zijn het net kleine kinderen; ze vangen iets op en fantaseren de rest er bij. Nou ja, volwassen mensen doen dat soms ook. En het kan ook nog best leuk zijn.

Het palenveld uit het vorige bericht is de eerste stap van het inrichten van het extra stuk weiland dat we achter de boomgaard voor ons zelf gaan gebruiken.


Er is een rijpad gemaakt naar achter (daar waar de tractor staat), met aan beide kanten paaltjes met gaas en tussen de paaltjes zijn jonge loten van knotwilgen geplant. Allemaal van snoeiafval van vorig jaar dat DH in het water heeft gezet.
De Pipowagen staat ook op z'n plaats, maar moet nog worden omgebouwd tot dierenverblijf.
Hij staat in een L-vormig stuk dat ook weer met palen en gaas is afgezet.


Dit is dus grofweg het plan: een u-vormige baan om rond te rijden en overal bij te kunnen.
Het vak met het kleine kruis is de Pipowagen, het vak met het grote kruis de plek waar eventueel een fundering komt voor de schuur. Maar daar zijn we nog niet uit! 
Het andere kruisje is het klapdeurtje van de L-vormige kippenren.
Rechts het rijpad naar het beweegbare deel van het grote hek, voor het vee dat er achter komt.
Het gehele hek is 50 meter naar achter geplaatst t.o.v. de oude situatie.


Hier zie je hoe het oude hek weer wordt opgebouwd. In het midden van de breedte zit een laag stuk en daar staat water. De grond moet daar worden opgehoogd en sowieso moet er hier en daar wat worden geëgaliseerd. 
Terwijl DH bezig was, rijpte er een plannetje ...


Hij heeft een flinke pvc buis besteld en de kopse kanten schuin af gezaagd. De pijp ligt nu in het water en kan straks de verbinding vormen tussen de ren en het stuk weiland achter het grote hek. De pijp gaat dan onder het hek door. We zijn benieuwd of de kippen gebruik gaan maken van deze escape...


Onder luid gekakel van onze bruine dames werd gisteren het hok door het kraantje verplaatst naar de nieuwe grote kippenren. Ze vinden het lawaai van de tractor en de kraan al niet leuk, maar dit was toch helemaal bar... 
En nu hebben ze dus een nieuwe plek, volop gras en veel ruimer!


Het is wel even wennen voor ze hoor. Ook al graasden ze al eerder op dit stukje, maar toen was het nog niet afgezet. Meestal deed ik de kippen na 12 uur uit de ren, omdat het daar zo kaal was. En dan mochten ze de hele tuin door en was het hele weiland ook voor hen...
Je zag ze genieten! En wij vonden het ook leuk, eh .. tot op zekere hoogte...
Gezellig was het zeker, maar de perkjes werden een rommel en overal waren ze gaten aan het graven. Nu het voorjaar is geworden, willen we de tuin weer voor onszelf hebben en is het afgelopen met die bende.
Maar ze vinden het niet leuk in de nieuwe ren, waar ze toch heel veel ruimte hebben. Ze lopen veel langs het gaas te miepen en willen eruit... En vandaag hadden we ook maar 2 eitjes i.p.v. 5 ...
't Zal wel wennen denk ik. Het moet ook nog een beetje aangekleed worden; wat struikjes, een trappetje, een bankje, en langs het gaas wil ik nog wilde bloemen gaan zaaien.


En dit is dan de toekomstige moestuin, die links beneden op de plattegrond staat. Leuk toch, met een privé zwembad erbij?
We hopen echt dat het snel wat droger wordt in het weiland, want je rijdt alles kapot met de tractor.


De veranda is nog in winterstaat, maar dat gaat snel veranderen. We hebben van de winter raamopeningen in de dichte muur laten maken zodat het zonlicht naar binnen kan. 's Morgens is het heerlijk om daar de eerste stralen op te vangen! Er zit geen glas in, bewust niet voor gekozen.
Een heleboel spullen gaan verhuizen naar het afdak dat achte de garage is gemaakt.


Gelukkig had DH wat vrije dagen waarin hij veel heeft kunnen doen. Maar we genieten er ook van hoor. Niets moet, alles mag ...

22 opmerkingen:

 1. Dat zijn grote plannen! Leuke plannen trouwens, en jullie hebben groot gelijk, zoiets moet je rustig aan doen en ondertussen vooral genieten van de ruimte die je hebt. Ik hoop dat de kippetjes het snel naar hun zin gaan krijgen in de nieuwe ren, ziet er prima uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn jullie lekker bezig, het gaat vast heel mooi worden allemaal. De kippen wennen vast aan hun nieuwe verblijf en dan gaan ze ook weer lekker veel eitjes leggen. Ben benieuwd naar de vorderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een onderneming! Voor welke dieren ga je de pipowagen gebruiken? En een moestuin. Gaaf hoor!
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk al die plannetjes die jullie hebben, en met zoveel
  ruimte om je heen is er ook heel veel mogelijk. Hoop dat de
  kippen snel tevreden zullen zijn met hun nieuwe plekje en weer
  volop eitjes zullen leggen.
  Leuk dat de loten van de knotwilgen in eerste instantie goed
  aanslaan, dat gaat een mooie rij knotten worden.
  Fijn om binnenkort volop gebruik te gaan maken van de veranda,
  lijkt me een geweldige plekje, lekker beschut en knus.

  Gaat het alweer wat beter met je rug Elizabeth, hoop het van harte.
  Veel succes met alle vorderingen,

  Groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke plannen. Ach die kippen die moeten natuurlijk nog wennen aan hun nieuwe onderkomen. Ik begrijp best dat je als kip liever de vrijheid hebt, maar aan de andere kant ben je als kip mooi de sjaak als er vossenbezoek komt en dan zit je in je nieuwe ren toch veel prettiger. Als je ze dat vertelt zijn ze misschien toch wel bij in de ren. Hoe gaat het met Uk? Groeit hij/zij goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, dit keer hoeven we niet lang te wachten op de ontknoping :-D
  Dat zijn grootse plannen! En het hele circus is al in gang gezet ook! Volgens mij word jij met de dag gelukkiger met dit huis, met dit erf. Goed bezig! Oh en DH is al gelukkig met zijn Johny natuurlijk. Nu nog de kippetjes en iedereen is blij in huize Busy Bessy :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele grote verranderingen zijn jullie aant doen. Kippen maken heel graag gaten en putten, hier spannen ze dan nog eens samen met de konijnen... wat een teamwork

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, super! Wat een leuke dingen allemaal... Die Pipohut is mijn favoriet ( na de trekker van je man, dat wel..) en de kippetjes hangen daar in de lucht op die foto? Niet gek, omdat even niet te leggen, toch? Ik ben ook heel benieuwd naar de vorderingen met de veranda. Dat wordt een fijne plek, deze zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk om zo te plannen en het dan ook nog echt uit te voeren! Daar gaat voorlopig best veel tijd in zitten, maar ach dat is niet erg toch?
  De kippen krijgen een prachtige plek en dat is gelijk fijn voor je tuin (en minder inloop van kippenpoep😉).
  Ben oom benieuwd of ze de doorgang via de pijp gaan gebruiken. Soms zijn kippen best wel slim hoor 😀.
  Over de pijp maak ik me een beetje zorgen; rijdt de trekker daar straks overheen? Zo ja, houdt zo'n pijp dat? Maar misschien maak ik me 'zorgen' om niks.
  Jullie hebben straks in ieder geval een prachtig extra stuk wandelgebied ☺️.
  Het is komende dagen heerlijk buitenweer dus veel plezier op het landgoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O, o, o, ..... die kipjes zijn toch verwend! Hebben ze nu een mooie grote ren, gaan ze nog klagen.
  Vertel ze maar eens hoe andere kippen er bij zitten, opgepropt met duizenden tegelijk in een schuur, dat zal ze leren om ondankbaar te zijn :-)
  Maar jullie hebben grootse plannen. Veel werk, maar wel allemaal heel leuk en spannend.
  Maar wie komen er nu in die pipowagen?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een veranderingen, veel werk maar o zo leuk om daarna heerlijk te genieten. De kipjes hebben nu een grote ren en die zullen best gaan wennen. Fijn dat we mogen meekijken. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als je maar eenmaal een begin hebt, dan komt de rest ook wel. Maar die kippen zijn echt boos zeg. Zo weinig eitjes, dat zegt genoeg.
  Wat zal het straks heerlijk zijn als de veranda is opgeruimd. En dan lekker aan de gang met het franse sfeertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Plannen maken uitvoeren en als kado dit mooie weer geweldig toch.
  Jullie genieten voor 100 % van alles wat dit huis en de ruimte er omheen te bieden heeft. Wat een goed keus.
  Het kan zo heerlijk zijn en ruimte bieden in je hoofd als je met de handen in de grond zit te wroeten en als dan de planten gaan groeien en bloeien is dat een geweldige beloning.
  Verder alles nog rustig en dan bedoel ik de kleine Uk?
  Geniet van het mooie weer en veel plezier in de tuin.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een activiteit. Leuk om alles te zien groeien. Ach de kippen wennen vast wel en anders een eitje minder. Fijn weekend. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, dit zijn niet zomaar een paar plannetjes, dit zijn reuze plannen!!
  Veel werk moet verzet worden, natuurlijk wel weer leuk, zeker als je in je hoofd al weet hoe het gaat worden. Heel veel succes en wat zal het straks mooi worden/zijn. Fijn dat het nu mooier weer is hé. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk hoor om te zien hoe jullie je plannen verwezenlijken. Jouw man is een echte doener, komt me bekend voor, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is niet niks! Ik denk dat de kipjes gauw gaan wennen hoor, een paar struiken erbij, zodat ze beschut kunnen zitten... En als de boompjes groeien hebben ze schaduw in de zomerhitte... Komt goed. Die ontsnappingsroute voor de kippen is ook een goed idee! Maar zijn jullie niet bang voor marters of vossen, die langs daar de kippenren in kunnen? Of blijven die rovers weg bij jullie?
  De eitjes die wat minder zijn, komt vast door de stress met de tractor, intussen zullen jullie wel weer evenveel eitjes hebben als voorheen.
  Succes ermee nog! Fijne zondag, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 18. So dan, wat een plannen hebben jullie, heerlijk zo'n moestuin. En de kipjes krijgen een luxe verblijf zeg, ben zo benieuwd of ze gebruik gaan maken van die buis. Heerlijk zo'n buiten veranda, wat zullen jullie daar vaak gebruik van gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een werk zeg, leuk hoor al die kippetjes, ze wennen er vast wel aan. mogen ze bij jullie gewoon buiten lopen, Ik werk tegenwoordig op een zorgboerderij, maar daar mogen de kippen nog niet los. groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een hele onderneming. Hopelijk blijven de kippen eieren leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Elizabeth, ik kon op mijn eigen blog niet terug reageren, zal eens naar de instellingen kijken, Ik moet er weer een beetje inkomen geloof ik. Maar De Bloggerdag kan ik me nog heel goed herinneren, dat was super leuk toen. Zo gezellig, daar denk ik nog wel eens aan terug. Dat ajourzakje kwam inderdaad van mij, het is een patroontje uit een oude Ariadne. Ik herinner me nog dat jij die ook maakte, ik heb hem dus nog steeds in de badkamer. Ik zag inderdaad dat je verhuisd was.
  Wat ontzettend leuk op een boerderij. En weg uit de drukte. Goed om weer terug te zijn. had al een berichtje van angelique, zo leuk weer...ik lees je blog nog wat door. groetjes petra

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jeeeetje, wat een project! Uiteindelijk zouden de kippetjes toch heel blij moeten worden met zo’n nieuwe ren? Maar ja.... eerst wennen hè, echt op z’n kips; ‘anders’ is niet meteen ‘beter’, ook al is dat wel zo :-))) Ik ben wel benieuwd naar de ‘escape’. Daar zie ik ze niet snel gebruik van maken. Maar wie weet! Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...