Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 8 november 2017

Al weer klosjes?

Kort na het vorige klosjesbericht besloot ik de restjes blauwe stof die ik had gevonden eerst maar eens te strijken. Dan zie je wat je hebt hè...


En meteen maar even gesorteerd, want soms gaat er maar net één patroonstukje uit een restje.


Er werden een paar nieuwe blokjes gemaakt, maar niet zo heel veel. Want ...
ik wilde erg graag de klosjes aan elkaar gaan maken. Heerlijk dat jullie zo mee dachten over de mogelijkheden. En al neigde is zelf eerst naar het werken van licht naar donker, ik heb uiteindelijk toch gekozen voor vrij lukraak aan elkaar zetten.
Ik vond dit toch meer bij een restjesquilt passen, het voorkomt dat er dezelfde stofjes naast elkaar worden gezet en het is heerlijk om te zien hoe je werk groeit!

Ooit heb ik wel eens een herfstquilt gemaakt waarbij het effect van licht naar donker goed te zien is. Het ging bij deze herfstquilt om het verbleken van de kleuren zoals het in de natuur ook gebeurt...


Het is nog best een flinke klus om al die blokjes aan elkaar te zetten. Ik begon met steeds 2 vierkantjes aan elkaar te naaien. Toen maakte ik er een reep van 4 van en die ging weer aan een andere reep van 4.


En dan de stukjes van 2 x 4 weer aan elkaar en dan krijg je dit!


Het viel overigens niet altijd mee om lekker door te werken. Ik zit 's morgens vroeg of 's avonds vaak, met de daglichtlamp erbij, te werken aan de klosjes. En Spooky vindt dat zo gezellig; ze komt meteen in de ronding van m'n armen zitten, het liefst precies onder de lamp en gaat dan lekker zitten kroelen en slapen ...
'Gooit die kat toch van je werk af', zegt DH dan. Maar ik pak m'n boek dat ik momenteel aan het lezen ben. Het heet 'Mijn dochter in Frankrijk'. Ik heb een oud exemplaar uit de kringloopwinkel. Tegenwoordig heeft het een andere voorkant, zie ook hier. Ik vind het een prachtig en spannend boek, en het treft me weer opnieuw wat een mensonterende verschrikkingen de Tweede Wereldoorlog met zich mee heeft gebracht.
Ik kan je dit boek aanbevelen om te lezen!


Gelukkig laat poes me ook wel eens met rust en kunnen er toch weer wat nieuwe klosjes gemaakt worden, nog steeds met heel veel plezier!
23 opmerkingen:

 1. Je herfstquilt is prachtig, ik heb even gekeken, want toen had ik nog nooit van je blog gehoord. Mooie warme kleuren die zo langzaam lichter worden, prachtig. De klosjes beginnen nu ook herkenbaar te worden, leuk zo lukraak aan elkaar genaaid, ik houd van die scrappy quilts. Daar zijn altijd zoveel verschillende lapjes in te zien. Al die verschillende blauwtjes, heerlijk. En Spooky, juist gezellig toch, zo'n spinnende kat naast je. Dat boek is inderdaad een aanrader, ik heb het al twee keer gelezen. De eerste keer snel omdat ik wilde weten hoe het afliep en de tweede keer wat aandachtiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jou manier van schrijven is zo leuk om te lezen en wat leuk dat je poes je komt vergezellen. Heel leuk. Je klosjes zijn ook prachtig. Ik doe het je niet na.

  Lieve groet,Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even doorgeklikt naar het herfst quiltje. Mooi
  De klosjes vorderen al.
  Gedwongen lees pauze soms wat je niet erg vind.
  Heb net een Familie trilogie historisch van Ken Follet gelezen. 3 dikke boeken op de ( e-reader ) Van af de eerste wereldoorlog tot en met het vallen van de muur.
  Geschiedenis lessen opgehaald en ook spannend.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig wordt het! En ook heerlijk om lekker te lezen tussendoor :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zoals je de blokjes 'op goed geluk' aan elkaar zet. Doe je het vastnaaien van blokjes en rijen ook met de hand? Wel veel werk! Maar we hebben in de handwerkwereld gelukkig geen haast (meestal dan)
  En ja als er zo'n gezellige knufferd op schoot of werkblad komt liggen dan kunnen de handen wel even stil :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niks ALWEER klosjes het is toch gewoon leuk een heerlijk klein werkje tussen het lezen door.
  Ik werd nieuwsgierig toen ik las over het boek "Mijn dochter in Frankrijk" en omdat ik toch naar de Bib moest dacht ik even kijken en ja hoor het was aanwezig en het ligt nu bij mij op tafel.
  Op dit moment zitten wij wat aan huis gebonden het weekend wordt kouder dus het moment om als ik niet met quiltwerk bezig ben even te gaan zitten lezen en dan natuurlijk aan dit boek beginnen. Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou als ik kat was me ook gezellig met het handwerken van het vrouwtje komen bemoeien. :-)
  Op de 5e foto lijkt het ook net of ze de kleuren goed bij elkaar legt. Alle gekheid op een stokje, hij wordt prachtig die klosjesquilt. Ga je er een deken van maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het wordt al een heuse lap, zo met al die vierkantjes aan elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh dat wordt wel heel mooi! (en gezellig, hoewel ik wel door willen kunnen handwerken met poes, dan maar iets anders dan ik van plan was...)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De klosjes staan ook nog op mijn lijst. Mooi met al die blauwtjes.
  Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, die heb ik nog niet gelezen...
  Je klosjes worden erg leuk zo, lekker verder werken met je hulpje erbij! ' t Is mij al vaker opgevallen dat katten het liefst op je werkstuk gaan liggen. Misschien vanwege de gezelligheid van dichtbij het vrouwtje zijn? Ik had er vroeger eentje, die het liefste uitgebreid zat te poetsen op de losse lapjes, die ik uitgestald had om te zien, hoe het grote blok moest worden. Dat zag er dan hetzelfde uit als jouw foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het ziet er heel erg sprankelend uit zo door elkaar Elizabeth,
  en wat past het allemaal perfect op en in elkaar, mijn
  complimenten.
  Ach die lieve Spooky, heerlijk zo'n knorrend en knuffelend
  bolletje wol, groot gelijk dat je dan even het boek erbij pakt
  uiteindelijk is het zo saampjes ook heel rustgevend.

  Heb even je Herfst quilt bekeken wowww dat is echt een SCHOONHEID,
  schitterend dat kleurverloop, inderdaad letterlijk de Herfst!!!!

  Succes met de volgende klosjes en dat verveelt nooit, heerlijk
  om jou enthousiasme te voelen en het resultaat te bekijken....

  Lieve groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kijk, nu wordt het al een echte quilt als ze aan elkaar zitten.
  Nu kan je steeds als je er wat af hebt weer wat bij elkaar doen, dat is leuker dan heel veel tegelijk.
  Poes heeft helemaal gelijk, lekker warm bij het baasje onder de warme lamp.
  Maar wel lastig met het naaien, ik ken dat :-)
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Slimme Spooky :-)
  Wat gaat dit geweldig mooi worden... ik heb zoveel respect voor mensen die kunnen quilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu al mooi en ook zo gezellig om te doen :)
  Quilten mmmm ik wilde dat ik tijd had!
  Groetjes en veel quiltplezier 😀
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jouw man lijkt op mijn man :-) Dat zou die dus ook zeggen: 'Gooi die kat er vanaf' en ik lijk op jou, want ik zou ook iets anders gaan doen. Hihi.
  Leuke boekentip trouwens en ben ook eens gaan kijken naar je herfstquilt, knap zeg!! Ik vind het mooi dat je de klosjes allemaal door mekaar, zonder patroon, gaat schikken. Het wordt echt schitterend! Vol poezenhaartjes natuurlijk ;-) Net zoals mijn haakwerk hier, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O, wat worden de klusjes leuk! Als ik je werk zie dan krijg ik weer zin om mijn mini hexagonnetjes erbij te pakken. En dat klinkt als een goed boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Beetje laat ... maar ik geniet hier mee met jou klosjes en poezebeestje hoor :o))
  Leuk dat je ook zoveel klosjesplezier hebt ! en lief de blauwtjes:o)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige quilt in wording en gezellig, poes zo erbij. :-)
  Bedankt voor de boektip. Voorlopig heb ik geen tijd. Ik lees voor mijn cursus het boek De Eeuw van mijn vader van Geert Mak (en moet daarna gelijk door met een volgend boek). Het boek gaat ook onder andere over de periode waarin de tweede wereldoorlog speelde. Heel interessant om zijn beschrijving te lezen van hoe de mensen toen dachten.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sla je tip wel op, voor later. Lijkt mij een aangrijpend boek.

   Verwijderen
 20. Ha, ha, zo herkenbaar betreffende de poes. Ik zou hem ook lekker hebben laten liggen en iets anders zijn gaan doen. Ik zal de titel van het boek onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die klosjes blijven een prachtig ontwerp om te maken, tijdloos vind ik, maar ook je midwife deken is prachtig geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...