Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 3 november 2016

Winterklaar


Nu we in het buitengebied wonen en te maken hebben met een perceel dat grenst aan een sloot, moeten we 'sloten'.
Misschien vind je het een raar woord, maar het houdt in dat je de begroeiing in de sloten weg haalt en de eventuele rommel die in de sloot is terecht gekomen, zoals takken of afval.
Onderstaande foto's maakte ik op een mistige morgen ...Bij ons moet dit vòor 1 november gebeurd zijn. Daarna komt de controle door het Waterschap.
Nou, DH is er mooi een poosje zoet mee geweest... Het is echt zwaar werk!
De sloten rondom het weiland zijn door de boer gedaan. Hij komt even met de trekker en dan is het met een paar uurtjes gepiept ... 


Ook de veranda is 'winterklaar' gemaakt. We hadden daar een koelkast en een vriezer staan en dat is in de zomer reuze handig. Beide staan inmiddels op zolder. De koelkast gebruiken we nu niet.
Een deel van de veranda wordt deze winter als opslagplaats gebruikt.
De loods die we nog hebben in onze vorige woonplaats gaat in januari over naar een nieuwe eigenaar. Ja, en dan moet deze natuurlijk wel helemaal leeg!
Het is best nog een klus hoor. De meeste spullen zijn van DH en hij moet nu flink opruiming houden.
Er blijft echter nog genoeg over dat bewaard blijft en dat krijgt nu tijdelijk een plekje in de garage en/of veranda. Het plan is om nog een schuur te bouwen bij ons huis. 
Maar we weten nog niet goed op welke plek; het neemt ook weer een stukje uitzicht weg ..


Waar ik ook erg blij mee ben, is het washok ... De droger is nu eindelijk aangesloten en dat is wel nodig nu er niet vaak meer buiten gedroogd kan worden. Ik gebruik de droger niet heel veel, maar voor handdoeken en ondergoed vind ik het toch wel prettig.


DH heeft haken aan de muur gemaakt voor de strijkplank en de stofzuiger. En er zijn plankjes opgehangen en boven de machines is een werkblad gekomen. 
Ik ben er echt blij mee. Het is niet groot, maar ontzettend handig.Inmiddels werkt de buitenverlichting ook goed. Dat is echt wel nodig, want het is 's avonds aardedonker! Langs het pad hebben we lampjes geplaatst die overdag opladen en achter aan het huis hangen lampen die een bewegingssensor hebben. 

En tenslotte hebben we de inrichting van de voor- en achterkamer gewisseld.
De zithoek is nu achter en heeft het meeste zon. De eetkamertafel staat nu aan de voorkant (noorden).
Eerst vond ik echt helemaal niks, maar het went ...
Het is allemaal 'testfase', want we moeten naar een definitieve indeling toe. We willen graag een houtkacheltje bij de zithoek. De schoorsteen zit schuin in de hoek op de scheiding van de voor- en achterkamer. Wij kunnen dus kiezen ...

26 opmerkingen:

 1. Oei, dat is minder leuk werk en ook zwaar werk. Nooit geweten dat ze komen controleren. Daar zullen ze een hele klus aan hebben.
  Je wasruimte ziet er keurig opgeruimd uit. Nu DH zijn spullen nog.
  En ik kom morgen de kamer keuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat sloten is geen leuk werk, wij zijn gelukkig ook klaar. Ben elk jaar weer blij als dat klusje geklaard is.
  Handig is zo'n washok, ik heb er ook eentje, maar die is niet zo groot als die van jou, maar ben er ook blij mee.
  Soms duurt het even tot je je plek gevonden hebt in een nieuwe woning, maar op een gegeven moment heb je het ineens naar je zin, dus geduld, het komt echt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in Friesland heet het " hekkelen" en je wordt gecontroleerd. We horen in deze periode altijd de helikopter vande inspectie, ze doen zo hun ronde. Het is een flinke aanpoten als je tuin aan een sloot grenst!
  Leuk om te zien, hoe jullie langzamerhand voor alles een indeling of een plekje vinden. Zo maak je je huis huis " eigen" en leer je de beste manier om er in te leven. Kost ook tijd..

  En, ik begrijp, dat Hein inziet, wie de baas is in jullie huis? Hij heeft er vast een opsluittrauma aan overgehouden..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oef wat een werk allemaal, maar de sloten zijn weer netjes. Ben eerlijk gezegd wel blij dat ons postzegeltje niet aan een sloot grenst! :-)
  Wat handig zo'n washok, heerlijk alles overzichtelijk bij elkaar. Sterkte met de beslissing waar de houtkachel moet komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, die sloten, daar hebben we ook mee te maken gehad toen we een volkstuin hadden. Weet je trouwens dat er z.g. sloothaken bestaan?
  Dan hoeft je niet met een harkt te klooien, want met zo'n sloothaak trek je vrij gemakkelijk de slootplanten er uit. Neem tenminste aan dat dit de bedoeling is, anders groeit een sloot binnen een paar jaar dicht.
  Wat een heerlijk washok heb je! Zo leuk die gekleurde mandjes ook.
  Misschien in de zomer de kamers weer omdraaien, zodat je een zomer- en winter kamer hebt. Wel heel heel gesjouw natuurlijk.
  Lekker genieten maar van jullie buitenleven en straks van het houtkacheltje.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben er wel een speciaal 'ding' voor hoor ... En een emmer aan een stok ...
   Grote kans dat we een zomer- en winteropstelling gaan doen in de toekomst, we gaan het zien!

   Verwijderen
 6. Weer hel wat werk verzet, en ja de sloten moeten in de herfst leeg. Sloten schrijf je, dat heet bij ons Friesland "Hekkelje "
  Hier is het ook al klaar.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat een klus zeg dat sloten, dat zijn de
  iets mindere kanten van het buiten wonen.
  Wij wonen ook aan een sloot maar gelukkig wordt
  het via de andere kant door het waterschap gedaan.

  Wat heb je een heerlijke wasplek zeg, erg handig met al
  die planken waar je alles op kwijt kunt.

  Kamertje wisselen, hihi ook een hele klus maar wel
  handig om uit te proberen wat nu precies het beste
  bevalt. Trouwens wat je schrijft, de vriezer en koelkast
  staan inmiddels ook op zolder, pffffff dat is ook een
  grote klus die onhandige en vooral zware apparaten.

  Maar voor we het weten gaan de dagen alweer lengen
  en kunnen ze weer naar beneden.

  Groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dus het wonen op de droomplek heeft ook een minder leuk kantje.
  Maar ik denk dat jullie dat er wel voor over hebben!
  Je waskamertje is ideaal, leuk met die verschillende (was)manden.
  Veel plezier met de nieuwe indeling.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie zitten niet stil! Ik geloof graag dat het niet makkelijk was om zo'n sloot op te ruimen, maar in de winter of bij zware regen zal je blij zijn dat het in orde is. En je washok ziet er dik oké uit, mijn washok is nog niet in orde, maar goed, zolang ik de was kan doen, zal ik nog niet te hard klagen :-)
  Succes nog met het indelen van je woonkamer!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gewoon uitproberen, die indeling. Dan merk je vanzelf wat je het meest prettig vind. Tis wel even een gesjouw, maar zo voorkom je hopelijk dat je een verkeerde beslissing neemt ;o) Fijn dat jullie winterklaar zijn.. wij zijn het ook! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. pittig klusje dat sloten....bij ons heet het schouwen!! Fijn he, zo'n wasruimte, je gaat met plezier aan de was!! fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goh, er is weer heel wat werk verzet! En ja, vooral het eerste jaar in een nieuw huis is er constant nog wat te doen en te verbeteren :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heerlijk al die 'nesteldrang'. Zo'n eerste jaar is er nog veel uit te proberen en te veranderen. Leuk aan de ene kant, vermoeiend aan de andere kant....
  Kan de boer jullie stukje sloot niet even 'meepikken'? Bij ons werd dat altijd wel gedaan, het scheelde een hoop werk. Maar DH is nu natuurlijk wel lekker fysiek bezig; wat zal hij een spierballen krijgen :-) (of misschien had hij ze al?).
  Heerlijk hé een washok, ik mag me ook bij de gelukkigen scharen. Ook wij hebben een droger (al vind ik buiten droger wel fijner), ideaal voor de handdoeken en de spijkerbroeken. Maar jij doet er ondergoed in lees ik, krimpt dat dan niet erg?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch vinden we het sloten wel leuk hoor... En er grenst ook een stuk siertuin aan de sloot, dus dat wordt niet zo'n succes met de trekker...
   Het krimpen van ondergoed vind ik meevallen, soms doe ik er ook nog sokken in ... Maar als het even kan droog ik ook het liefst buiten hoor. Afgelopen zaterdag alleen nog maar even 'na'gedroogd in de droger!

   Verwijderen
 14. Is geen leuk werkje, maar moet helaas gebeuren om mogelijke overstroming bij noodweer te voorkomen. Zijn 6 maand geleden ook verhuisd naar een buitengebied aan een watersloot en begrijp jou maar al te goed :-)) We zoeken voor de rest ook nog uit van hoe en wat. Maar we zien wel, stap voor stap. Komt wel allemaal goed.

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat lijkt me nou leuk, een zomer-winteropstelling. Helaas bij ons niet mogelijk. oh en die gekleurde manden vind ik echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hard gewerkt! En nog veel te doen...
  Maar op de één of andere manier hoort dat bij een eigen huis; je bent nooit écht klaar (zo voel ik het althans hihihi)
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat grappig dat er bij je nieuwe woonplaats ook hele nieuwe ervaringen komen kijken. Kan de buurman van de koeien jullie sloten niet meenemen? Dat scheelt vast een hoop spierpijn voor DH.
  Ik heb nog nooit gezien dat iemand de stofzuiger aan een haak heeft, wat een idee! Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het duurt even voordat je helemaal gesetteld bent in een nieuw huis. Die gekleurde manden vind ik zo leuk, gebruik je die om de was te sorteren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar gebruik ik ze inderdaad voor! Dan kan ik meteen zien of ik een bepaalde was moet laten 'draaien'...

   Verwijderen
 19. Veel werk die sloten maar ook fijn als het klaar is en de winter kan komen.
  Wat een mooie opbergruimte voor je was spullen en stofzuiger aan de muur, erg handig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een geweldige klus buiten en binnen begint alles ook een plaatsje te krijgen. Op die manier kun je steeds blij zijn als er iets af is.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk Elizabeth om te zien dat we hetzelfde wasmiddel gebruiken (Neutral)...ik kan niks anders gebruiken ivm parfum-allergie.
  Je washok is super opgeruimd en ik kan me ook goed voorstellen dat je hier blij van word.

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi zo die wasruimte en wat leuk die tassen met hartjes er op. Handig ook z0'n blad. Hier is het veel kleiner hoor. Wat een werk die sloot, ik wist helemaal niet dat je daar dan zelf verantwoordelijk voor bent. Lijkt me erg zwaar dat uitbaggeren.. kunnen jullie niet een dealtje sluiten met de boer?

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...