Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 juli 2016

Babbeltje op vrijdag

We wonen hier nu twee weken en voelen ons al helemaal thuis. De eerste week leek het net of dat we op vakantie waren en alle tassen nog moesten uit pakken, maar dat is over.


Inmiddels zit m'n eerste vakantieweek er al weer bijna op en de tijd vliegt door m'n handen. Wat doe ik allemaal? Nou, dat vraag ik mezelf elke avond ook af. En daarom maak ik elke dag maar een paar notities ...
Vanmorgen dus lekker een verwenmomentje nadat ik de boodschappen voor het weekend in huis heb gehaald. Vanavond hebben we een barbeque omdat onze jongste zoon 21 is geworden!
Tjonge, wat heb je daar veel voor in te slaan. Normaliter zijn wij niet van die grote vleeseters, maar het moet maar een keertje ... 


Er zijn al best veel mensen langs geweest om te komen kijken, en dat is zo leuk! Even een onderbreking, want anders blijf je maar door gaan ...
En we worden verwend met leuke spulletjes!


Ik ben ook elke dag een poosje in de tuin bezig. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal wel netjes, maar als je goed kijkt, dan is het toch hoog nodig om eens flink te keer te gaan. 
Er staat zoveel onkruid tussen de plantjes, en de oude sprieten en uitgebloeide knoppen moeten nodig verwijderd worden. Ik hoef geen markering te maken om de volgende dag te kunnen zien waar ik ben gebleven! En een paar extra plantjes ertussen zou ook niet gek zijn, want anders staat het over een paar weken weer vol met onkruid.


En dan hebben we ook nog op veel plekken van dit akelige spul staan ... Tussen alle kiertjes komt het op. Daar gaat resoluut het tuinmes in en ik giet schoonmaakazijn in de kieren. Zo'n grote fles kost 34 eurocent, ik maak  met een spijker een klein gaatje in de dop en dan heb ik een prima zuinige spuitfles voor de voegen. En het helpt echt!


Op veel plekken hebben de klinkers deze groenige plekken. Het lijken wel een soort kauwgomplekken. Ik heb al zitten zoeken op internet, en het lijkt wel korstmos ...
Gistermiddag heb ik daar ook m'n befaamde schoonmaakazijn op gespoten en daarna kon ik toch al een aantal plekken weg schrapen. Het is wel een intensief karweitje ...
Mocht iemand tips hebben ..., dan houd ik me aanbevolen!


Gelukkig zijn er ook andere stukken in de tuin waar ik volop van kan genieten en die momenteel geen onderhoud vragen ....


Waar ik ook erg van geniet, is spulletjes kopen ... Ik ben niet iemand die altijd maar alles moet kopen, maar toen ik deze mandjes zag, vond ik ze geweldig voor de badkamer om allerlei spulletjes in te doen. En die mokjes kon ik toen ook niet laten staan ...

We hebben nog wel gedoe met internet. Ondanks dat we de verhuizing vroegtijdig hadden aangegeven en onze wensen kenbaar hadden gemaakt, blijft het tobben. We hebben al een paar keer een andere modem opgehangen, en vandaag komt er weer een andere (als ie tenminste komt...), er is al iemand wezen kijken, we bellen regelmatig naar de helpdesk... Het blijft tobben. Vast internet werkt niet, en wifi met vlagen ... 


En dan voor jullie nog even een kiekje in huis ..
Dit is de achterkamer, de eetkamer .... (ahum, dat klinkt hè..)
En hieronder zie je een stukje van de hal. 


Intussen maken we plannen over de vloeren in huis. We gaan er toch iets aan doen. De eiken vloer in de kamer en suite willen we laten schuren en wat vergrijsd maken qua tint. Op de tegelvloer in de hal, badkamer, toilet en keuken gaan we waarschijnlijk pvc laten leggen, ook in een vergrijsde tint. Dat zal het geheel een totaal andere uitstraling gaan geven ...


Ik sluit af met een groet van Bertha ...
En ja, ... ik handwerk ook nog wel een beetje hoor, Maar daarover een andere keer!


38 opmerkingen:

 1. Leuk hoor om je verhuisperikelen te lezen. Ben ik blij dat ik dat even niet hoef. We zijn heel gelukkig in ons huis.
  Waar ik wel heel benieuwd naar ben, zijn tips voor de rare groene plekken. Wij hebben ze hier (Limburg) ook. Een paar jaar geleden doken ze ineens op. Ik dacht eerst ook dat het kauwgum was en was al aan het foeteren op kinderen die voorbij lopen. Ze doken nl. het eerste op het trottoir langs de weg op, een route naar school.
  Maar ook achter het huis zijn ze nu. En schrobben, schuren, en zo, lijkt niet veel te helpen. Schoonmaakazijn heb ik nog niet geprobeerd. Maar het moet toch anders en gemakkelijker kunnen. En ik zou ook graag willen weten wat het nou precies is. Laat je het via je blog weten als je een goede tip krijgt, of weet wat het nou precies is? Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien ook de tip van Marthy hieronder proberen? Ik ga het in elk geval doen!

   Verwijderen
 2. Leuk zo'n rondje tuin en huis, ik kan me voorstellen dat je met volle teugen geniet van dit alles. Dat is duidelijk een korstmos, daar op je stenen. Wij gebruiken al jaren BIOGROEN, leverancier Bioaktief (www.bioaktief.nl)Succes gegarandeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik meteen bestellen! We hebben hier hele stukken met die plekken en het ziet er niet uit...
   Dank je voor de tip!

   Verwijderen
 3. Kan me voorstellen dat je een vakantie gevoel hebt in je nieuwe huis. Wat erover vertelde, moet het wel landelijk zijn. En af en toe wat nieuws kopen is ook niet erg. Goed weekend, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en ook volop agrarisch... Dat ruik je van tijd tot tijd!

   Verwijderen
 4. Heel leuk om te lezen en te zien! Mooi hoor, die pvc-vloeren! Als ik nu nieuwe vloeren ging kiezen, dan werd het dat! Mijn zusje heeft het net ook, echt mooi!
  Ik ben ook met schoonmaakazijn in de weer tegenwoordig, goed idee van dat gaatje in de dop!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is jammer dat het zo prijzig is ...
   Maar het is heerlijk warm aan je voeten (i.t.t. tegels) en het is goed waterbestendig. Dat geeft voor ons wel de doorslag!

   Verwijderen
 5. Fijn dat jullie je al helemaal thuis voelen, stel je voor dat je nu al heimwee had naar je oude huis...
  Die kostmossen, ik vind ze prachtig! Je ziet ze overal, vooral op dakpannen en oude bomen. Kijk er eens goed na en zie hoe mooi ze zijn (op je knieën).
  Ze zijn trouwens een teken van gezonde lucht, dus laten zitten zou ik zeggen.
  Als je er vaak overheen loopt slijten ze ook wel een beetje weg.
  Azijn is natuurlijk ook heel slecht voor de overige planten waar ze via de regen toch mee in contact komen. Heb het ook eens geprobeerd bij onkruid op het terras, maar het helpt maar een paar weken, dan staat het er weer.
  Je woont buiten Elizabeth, lekker de natuur een klein beetje zijn gang laten gaan en genieten van de frisse buitenlucht, vast beter dan hier in de stad.
  Knuffel voor Bertha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, buiten wonen maakt dat je anders tegen de dingen aan kijkt. Maar we hebben echt wel heel heel veel van die korstmossen hoor ... En vooral aan de zijkanten van de paadjes waar je dus niet loopt.
   Je knuffel is overgebracht hoor ... Maar Bertha heeft meer belangstelling voor de pruimenboom net over het hek :)

   Verwijderen
 6. He heerlijk om te lezen dat jullie het naar de zin hebben. Het is gewoon ook heel erg leuk om steeds weer iets aan te pakken en naar jullie zin te maken of te verbeteren. De eetkamer Hum hum wat deftig ziet er gezellig uit en de tuin ach kan mij voorstellen dat je daarmee graag aan de slag gaat maar het hoeft ook niet allemaal super te zijn. Jammer dat je niet in de buurt woont want bij mij gaan sommige planten wel heel erg hard door de tuin.
  Fijn weekend.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, elke keer zie je weer wat om aan te pakken ...
   En de plannetjes blijven borrelen!
   Ik denk dat de planten nu wat meer kans krijgen als het onkruid weg is...

   Verwijderen
 7. Helemaal fijn in jullie nieuw huis. Tuin werk is er altijd hé, maar het komt zeker goed.blauwe hortensia's prachtig.
  Mooi uitzicht zo aan je tafel.
  Bertha's hebben wij hier ook achter.
  Fijn weekeinde Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, jullie wonen ook zo mooi hè.. Misschien nòg wel mooier als ik de foto's zie op je blog!

   Verwijderen
 8. Echt een gezellig vrijdag babbeltje Elizabeth,
  heerlijk dat jullie zo genieten en intens gelukkig
  zijn in het nieuwe huis. De eetkamer ziet er prachtig
  uit en heerlijk dat uitzicht op de tuin.
  Sfeervolle foto van een stukje van de hal. Zo te zien
  staat bijna al alles op de plek.

  Leuke aankopen heb je gedaan, de mandjes zijn enig en
  inderdaad super voor de badkamer. Zo'n verwennerijtje
  af en toe hebben jullie wel verdiend na alle hectiek
  van de afgelopen tijd.

  Tsja.....best nog het nodige te doen in de tuin maar
  heerlijk als je alles ziet opknappen en naar je zin
  kan maken.

  Succes met de vloeren aanpakken, lief hé zo'n
  Bertha die bijna op je tafel kan kijken, ENIG!!!

  Geniet van een heerlijk weekend...........

  Lieve groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor 't oog zijn we aardig ingericht, maar de details moeten nog aangepakt worden hoor...
   We genieten elke dag; voor we het weten is het alweer bedtijd!

   Verwijderen
 9. Wat leuk om zo de ontwikkelingen in jullie nieuwe huis te volgen. Fijne vakantie! groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met 6 weken vakantie ben ik heel erg blij! En DH heeft nu ook 3 weken...
   Jij ook een hele fijne zomervakantie!

   Verwijderen
 10. Je bent er duidelijk op je plek. Heerlijk dat je nu net vakantie hebt. Zo kun je lekker rommelen en doen waar je op dat moment zin in hebt. Ben benieuwd naar de tip voor je korstmossen. En die tuin komt vast goed. Gewoon hier en daar eens wat pootjes vandaar halen.
  Het ziet er ook al gezellig uit binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zoals je het beschrijft voelt het ook ...
   Jammer dat je op vakantie bent (nou ja, leuk voor jullie natuurlijk...), maar daarna moet je maar snel weer eens komen hoor!

   Verwijderen
 11. Ik denk dat ik ook niet lang nodig zou hebben om te wennen ;-) Ik vind het er allemaal zo fantastisch uitzien! Leuk dat Bertha al zo dichtbij komt en kennelijk nu wel aan jullie gewend is. Fijn weekend (o, die valt natuurlijk niet echt op in de vakantie), geniet maar van alles om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee .. soms weet ik gewoon niet meer welke dag het is!

   Verwijderen
 12. Klinkt super leuk ,geniet maar lekker verder

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat je je zo snel thuis voelt.
  Verhuizen is een vermoeiende bezigheid maar het lijkt er op dat jij alleen maar energie krijgt.
  Het lijkt mij n heerlijke plek om te mogen wonen.
  Geniet er maar van.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, als ik in de spiegel kijk dan zie er toch aardig afgedraaid uit hoor...
   En een beetje zon op m'n toetje laten schijnen zou ook niet verkeerd zijn. Maar als je bezig bent, heb je zo'n drive ... Dan kun je bijna niet stoppen!

   Verwijderen
 14. Klinkt allemaal heel goed, een beetje druk, maar toch fijn.
  Dat korstmos, dat zou ik persoonlijk zo durven laten. Niet élk klein groen detail dat niet officiëel tuinplant is, moet weg van mij. Ik vind veel soorten mos juist mooi.
  Maar ik ga je tip van die schoonmaakazijn wél meenemen, voor een vervelende klaver die hier welig tiert.
  Nog veel plezier met het afwerken en dat je internet maar gauw weer werkt!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje zou ik ook niet erg vinden, het hoeft niet allemaal spic en span. Maar we hebben er wel heel erg veel hoor...
   Internet lijkt nu goed te werken sinds we gistermiddag de zoveelste modem hebben!

   Verwijderen
 15. Fijn dat je al zo thuis voelt. Mooie foto's! En voor onkruid heb ik niet echt een tip, blijft een strijd😉

  BeantwoordenVerwijderen
 16. lekker op dreef zo in je nieuwe hutje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super fijn dat jullie het zo naar de zin hebben in het nieuwe huis. Lijkt mij ook heerlijk om zo vrij te wonen. Bertha zou ik ook wel als buur willen hebben. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Klinkt allemaal goed, er ontstaan hier en daar al gezellige hoekjes. Heerlijk om zo lekker bezig te zijn, ja en die azijn werkt perfect mijn onkruid is er ook niet blij mee, gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn dat het allemaal goed is gegaan! En de groeten terug aan Bertha!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat heerlijk dat jullie het zo naar het zin hebben in jullie nieuwe huis. Het ziet er geweldig uit! Maar die korstmossen zou ik laten liggen, wij hebben ze ook, ik vind ze mooi...maar ja ieder zijn smaak. Azijn Is prima voor onkruid, goed bijhouden de aanhouder wint!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat heerlijk bezig zo in je nieuwe huis en een gezonde omgeving zo te zien aan de korstmossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ziet er al goed uit, mooi uitzicht :) Tja vast een hoop (maar wel leuk) werk. Ja een week is niets hé, ik kies dan ook al vlug voor een lijstje, dat is lekker makkelijk, kun je ook meteen als je iets gedaan hebt afstrepen :) Nog een fijne vakantie en lekker genieten, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat fijn dat jullie al wat op je plaats zitten en je thuis voelen, het lukt best aardig op redelijk korte tijd vind ik. En de tuin, die komt met stukjes ook wel in orde, net als de rest, stukje bij beetje kom je er wel. Het ziet er al goed uit allemaal en dat is wat telt.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Eindelijk zomert het en waar kan je daar beter van genieten dan op je eigen landgoed :-). Gezellig een praatje met Bertha en genieten van die heerlijke landluchten (heus, dat gaat wennen:-).
  Jammer van die mossen, maar ik vind het ook wel 'landelijk'. Het doet me denken aan toen wij in de polder gingen wonen: we kwamen uit een woonwijk en daar had ik alles in de tuin onder controle. Eenmaal buiten heeft het zeker een jaar geduurd vóór ik rust had en onkruidjes kon laten staan waar ze graag groeien wilden (met een heel klein beetje controle van mij, want ze mochten natuurlijk niet óveral :-).
  Geniet maar lekker van alles in en om het huis en leuk dat wij met de foto's ook een beetje mee mogen genieten!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...