Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 8 april 2016

Lekker bedje ... en slaaphoudingen

Sinds kort hebben we nieuwe matrassen op ons bed. Zo één keer in de 8 tot 10 jaar is dat geen overbodige luxe ...
Ondanks dat we de matrassen met regelmaat omkeren (zowel achterste voren als onderste boven), worden ze toch slecht en slap na verloop van tijd.
Ik had de laatste tijd best wat rugklachten en dat werden ook schouder- en nekklachten.
Nu ben ik een buikslaper en dat is natuurlijk echt helemaal niet goed voor je rug en voor je nek!Dus een nieuw matras ... We hebben nu een pocketvering matras en het voelt me toch heerlijk aan!
Het is ook een heel dik matras en we slapen opeens veel hoger!

Maar als je nu denkt dat die nek- en schouderklachten meteen verdwenen zijn, heb je het mis!
Misschien heb ik er geen goed aan gedaan, maar we hebben ook meteen andere hoofdkussens gekocht.
Ik had altijd een verenkussen en dat heb ik nu weer. Maar deze wordt toch niet zo snel plat als de oude.
Nou, dat buikslapen is eigenlijk helemaal niets .. Ik heb het ook al zonder kussen geprobeerd, dat gaat beter. Maar ik ben nu echt bezig om het buikslapen af te leren.
Ik begin op mijn rug en dan vind ik echt even heerlijk liggen. Het voelt aan als een weldaad als je net in je nieuwe verende bed ligt. Maar na 5 minuten word ik er onrustig van en zou ik het liefst op m'n buik draaien. Maar dat wordt dan nu op mijn zij ...Ik kijk altijd naar de poezen als ze liggen te slapen. Daar kun je toch gewoon jaloers op worden als je ziet hoe snel ze in slaap zijn in de meest gekke houdingen ..., maar ook op de meest ongewone plekjes.


En dan nu nog wat plaatjes:
Alweer nieuwe breiwerkjes? Ja,... misschien denken jullie dit nu wel ...
Maar het is gelukkig niet gebreid!


Zo'n leuke overtrek kon ik echt niet laten liggen! Eigenlijk was 't ie voor het nieuwe huis bestemd, maar ja ... Dan is het zomer en dan slaap ik liever onder een dun oud overtrekje.
Dus dan is het toch veel beter om hem nu uit de verpakking te halen, te wassen en te gebruiken?


Dit was de afbeelding op het karton in de verpakking .. Leuk hè..
Nu houden wij niet van losse dekbedden, het moet van ons echt achter goed ingestopt zijn.
En we hebben ook allebei een apart dekbed, want ik trek alles over en rond me heen en dat zou wel een beetje zielig zijn voor DH ....Maar nu klap ik niet verder 'uit de school' ...
Waar ik wel benieuwd naar ben, is jullie slaaphoudingen!


26 opmerkingen:

 1. Die is echt prachtig! O, ik snap het helemaal, van die twee dekbedden, dat hebben wij ook. En heb je er wel een lange strook aan dan? Dat is vaak niet en ik naai er tegenwoordig een handdoek aan als instopstrook. Dat blijft heel goed zitten, lekker stroef. Ik deed eerst altijd een oude, maar mijn moeder nam de tip over en doet het met nieuwe goedkope handdoeken. Voor nog geen twee euro kun je die al kopen. Dat is dan wel mooier aan zo'n prachtige nieuwe dekbedhoes!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goede tip om handdoeken te gebruiken als instopstrook!

   Verwijderen
  2. Het zijn hoezen die ook geschikt zijn voor 2.20 meter, daardoor zijn ze lekker lang en is er genoeg stof voor het instoppen.
   Maar anders zou een handdoek een hele goede tip zijn!

   Verwijderen
 2. Wat een leuk 'ander onderwerp' stukje :-)
  Een nieuwe matras vind ik altijd weer wennen, misschien komt het over een paar dagen/weken beter met je nek... Zou buikslapen echt zo slecht voor je nek en schouders zijn? Vroeger :-) had je er toch ook geen last van? Misschien komt het door de belasting gedurende de dag?
  Bij mij wel in ieder geval: zet mij even te lang met mijn hoofd naar voren gebogen en het gaat fout (versleten nek door 2 ongelukken in de tijd dat whiplash niet bestond :-) Voor mij is het dan ook belangrijk hoe ik slaap: dat doe ik dus alleen op mijn rechterzij. Ga ik op links liggen of op mijn buik dan gaat het na een paar minuten al fout. Op mijn rug gaat het wat beter, maar dat is niet goed voor H want dan ga ik snurken ;o(
  Wat een leuke dekbedhoezen heb je gekocht! Inderdaad dacht ik eerst aan een nieuw brekwerkje :-) Het staat reuze gezellig, is DH er ook blij mee?
  (en oh ja:ook wij hebben ieder een apart dekbed :-)
  Slaap lekker!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad wennen, dat hadden ze vooraf ook al gezegd bij de beddenzaak. Maar ik sjouw momenteel ook te veel en ben volop aan het opruimen en inpakken. Daar zal die pijn ook wel vandaan komen. Gelukkig wordt het al wat minder....

   Verwijderen
 3. Supergave overtrek Elizabeth! Helemaal geweldig :-)

  Het slapen...voor ons zo herkenbaar. Wij hebben onze matrassen vorig jaar gewisseld en nieuwe gekocht. Helaas hadden wij een verkeerd advies gekregen waardoor we zelfs ziek werden van onze nieuwe matrassen. Het zat ons zo hoog dat we ze zelf terug brachten en het geld niet eens meer wilde...als ze maar die stomme matrassen terug namen. Dit al binnen 4 of 5 dagen.

  Tegenwoordig mag je altijd "proefslapen" je op nieuwe matrassen en wij kochten ze bij Ikea op advies van velen. Wij hebben gevloekt...wat hadden vreselijk matrassen. Na over en weer een discussie bij de klantenservice van Ikea hielden ze de matrassen daar en werden we binnendoor geloodst om nu wel het juiste advies te krijgen en nieuwe matrassen te kopen. Bij Ikea geld dat je een tegoedbon krijgt en geen geld terug. Uiteindelijk zijn we geslaagd voor matrassen die de prijs van één van die vreselijke matrassen was en kregen we dus een tegoedbon voor de prijs die open bleef staan.

  Het geluk hadden wij dat mijn pedicure mijn verhaal aanhoorde en ook bij Ikea haar matrassen wilde kopen. Wij zouden ons busje/camper gebruiken voor het vervoer ervan. Onze tegoedbon hebben we op haar matrassen ingeleverd (zij kocht ook nog nieuwe verstelbare lattenbodems erbij) en wij kregen het contant van haar waardoor we niet verplicht waren het ook weer bij Ikea te gebruiken. Mijn pedicure was zo blij met haar nieuwe matrassen en lattenbodems...ook zij schreef dat ze dat al veel eerder had moeten doen. Wij ook hoor ;-)

  Ik hoop toch snel te lezen dat het voor jou ook zo is.

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat een drama.... Gek toch hè dat mensen zoveel verschillen als het om een prettig matras gaat ....
   Maar dat was dan wel een hele mooie oplossing voor jullie!

   Verwijderen
 4. Wat een leuke overtrek, echt iets voor creatievelingen! Dat katten overal kunnen slapen, dat zie ik hier ook dagelijks.

  Mijn slaaphouding? Ik val regelmatig opgerold op de bank met onze kater in slaap. Dat is één van zijn lievelingsplekjes om te slapen, samen met mij op de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik wilde dat ik dat ook kon... Ik moet altijd zò m'n best doen om in slaap te komen!

   Verwijderen
 5. Kostelijk hoe die poezen liggen te slapen, konden wij dat maar zo goed. In het Nederlandse huis een paar jaar geleden een goede boxspring gekocht met lekkere matrassen en net zoals jij keren we ze regelmatig. In het Franse huis slapen we op Ikea matrassen die we ook voor het vakantiehuis hebben aangeschaft. Onze gasten roemen altijd de matrassen en ook wij zijn heel blij met onze Ikea matrassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een boxspring ... geweldig ... Hebben we ook nog overwogen...
   Het is fijn als in een vakantiehuis de matrassen goed zijn. Slecht slapen kan je vakantie echt verknallen...

   Verwijderen
 6. Wat een gaaf dekbedovertrek is dat. Nou ik slaap ook vaak op mijn buik althans ik begin de nacht zo en als ik wakker wordt lig ik vaak op mijn rug of zij. Ik heb ook een vrijdik matras en een bed op hoge poten en een voordeel is dat je heel gemakkelijk uit bed kan komen. Ik heb een boxspringbed van de IKEAAAAA. Slaapt geweldig maar de laatste tijd slaap ik gewoon erg slecht wordt midden ind e nacht wakker en moet je denken dat ik dan weer in slaap kan komen... het is de leeftijd zeggen ze... :-(

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is de leeftijd ... Ik ben zo ongeveer net zo jong als jij en ik herken het ... Gewoon rustig blijven is het beste ...

   Verwijderen
 7. Oooo, ik ben gewoon een beetje jaloers op je geweldige nieuwe overtrek, wat een gaaf ding zeg. Ik was ook een buikslaper, maar tijdens mijn zwangerschappen (lang geleden) heb ik mij aangeleerd om ook op mijn zij te slapen en dat doe ik nog steeds. Hoewel.... soms word ik 's nachts nog wel eens wakker (van de rugpijn) omdat ik toch weer op mijn buik lig. Gelukkig heb ik er overdag geen last van, dus die enkele keer dat ik op mijn buik slaap......... dat neem ik maar voor lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Slapen ... pas als het niet lekker gaat besef je dat je gewend bent aan goed slapen! Wij hebben verschillende matrassen, ik een binnenvering en H een andere, met een airmatras-kern. Elk ons eigen dunne dekbedje met een groot overtrek als sprei over beide. Slapen doe ik op mijn rug en op beide zijden. Nooit op mijn buik, lijkt me idd erg pijnlijk voor rug en nek!
  En zelden zoveel slaapkamer"geheimen" gedeeld ;-).
  Je overtrek is super!! Ik dacht echt dat je aan nieuwe breiwerkjes was begonnen!! Zelf heb ik aan de overtrekken van Ikea altijd een extra instopstrook van katoen genaaid. Gladde katoen, maar ws werkt de handdoek-tip nog wat gemakkelijker!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. op mijn zij maar ik slaap op het moment heel slecht en wat duurt een nacht lang .... dat wil je niet weten. Mooi dekbed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach, die poezen.... ben zo jaloers op hun slapen, maar vooral op hun totale ontspanning. Ze nemen het leven helemaal zoals het op dat moment is, echt zen dus.
  Hoe ik slaap? :-)
  Op mijn rechterzij, dat is bij bij favoriet. Nog nooit op mijn buik geslapen, kan niet i.v.m. mijn nekklachten.
  Kussens zijn ook een groot probleem. Heb zelf een voorgevormd kussen dat vrij laag is, zodat het niet in de nacht plat wordt.
  Slapen, het is belangrijk hè. Wij kunnen niet zoals de poezen even tussendoor in een mandje gaan liggen, of op de radiator :-)
  Leuke hoes hoor, net een echt breiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je overtrek had ik gezien in de Ariadne at Home maar ik dacht ik heb al zoveel overtrekken...
  Maar hij is erg leuk!
  Wij hebben nu een paar jaar matrassen met verschillende zones en ik slaap daar heerlijk op maar mijn man niet.
  Ik kan , vooral als ik benauwd ben het beste op mijn rug slapen, met extra kussens maar meestal draai ik toch op mijn zij.
  Op mijn buik slapen lukt helemaal niet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aan een nieuw bed moet je ook even wennen. Kan in het begin best spierpijn opleveren. Wij dubben ook over een nieuw matras.
  Enneh... Hier ook twee dekbedden. Wel zo fijn met twee verschillende temperatuurhuishoudingen :-))) Wel jammer; ziet er nooit zo mooi uit als een tweepersoons. Maar uiteindelijk gaat het niet over 'mooi', maar over lekker slapen :-)))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb een half hoog slaper. Ik lig altijd op mijn rug.
  Zo mooi die katten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jongens, hier komen nog eens verhalen tot leven.
  Wij hebben vrij harde matrassen van de Ikea, maar za gaan toch wel wat inzakken nu. Maar wel lekker samen onder 1 groot dekbed. Kun je nog eens lekker tegen elkaar kruipen als je koude voeten hebt.
  Ik vind die aparte dekens helemaal niks. De hoes is echt gaaf zeg.
  Oh ja, ik slaap ook veel op mijn buik maar het is echt slecht voor je nek volgens de therapeut.
  Ik zou wel een poes willen zijn, wat een ontspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben ook vaak jaloers op de heerlijke dutjes van onze katten! Zelf begin ik ook op mijn rug om te slapen, en daarna mijn rechterzij. Op mijn buik kan ik niet slapen. Bij ons is het ook vaak een gevecht om het dekbed, ik verlies vaak en wordt dan wakker van de kou. Misschien ook maar eens tijd voor aparte lakens!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bedgeheimen onthuld... hahaha ja een goed matras is zoooo belangrijk! En wat een mooi overtrek! Ik heb trouwens een smal kussentje voor mijn nek, zodat mijn nek ondersteuning heeft, ja hoe leg ik dat uit.... het werkt wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk dekbedovertrek! Ja die poezenhoudingen zijn jaloersmakend, het is net of ze van elastiek zijn en slapen doen ze overal. Het liefst bij jou in de buurt, dat is wel zo gezellig. Hopelijk worden je schouderklachten snel beter door je nieuwe kussen, matras, dekbedovertrek en slaaphouding. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tja, bedgeheimen mag je niet helemaal verklappen Elizabeth, dat hoort niet!
  Ook ik leerde al jaaaaren terug het buikslapen af door rugklachten. Ook hier waren er rug, nek-en schouderklachten en is er een nieuw bed onderweg, ben benieuwd. Ja, een mens zou soms stikjaloers worden op de poezen, die lijken nergens last van te hebben. Geweldig dekbedovertrek heb je gevonden!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wwat een leuke hoes helemaal iets voor jouw

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...