Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 30 oktober 2013

Wat heb ik toch veel liggen...

Daar ben ik weer....
De laatste week was de zin in bloggen gewoon weg, dus het was hier een beetje stil.
Ik heb al jullie berichten wel gelezen hoor, en soms ook een reactie gegeven.
Intussen was ik lekker bezig...


In de herfstvakantie ben ik veel aan het naaien geweest. Twee jurkjes zijn nu af, en een derde is in de maak.
Hier zie je nog net een stukje van het stofje... Die gekke Spooky ging gewoon bovenop de patroondelen met spelden zitten... Ze is gek op doosjes en kruipt er altijd in!


Ik ben ook begonnen aan de Zeeuwse sokken, die ik bij Jeanet bestelde. Best een priegelwerkje hoor met die dunne sokkenwol; ik gebruik naaldjes nr. 2,5 en het worden maar kleine steekjes. En heerlijk alles inbreien, goed opletten dus en ook de draden achterlangs netjes meevoeren is een kunst.


Ik ben vergeten om een foto van de binnenkant te nemen, maar die houden jullie nog van me tegoed!

Toen ik eind vorige week nog eens m'n hobbykamer rondkeek, kreeg ik het een beetje op m'n heupen..
Er ligt zo enorm veel aan allerlei werkjes, en beneden in de kamer ligt trouwens ook nog het nodige..., dat ik opeens dacht "wanneer zal ik het allemaal eens af hebben?" Dat heb ik dus echt nog nooit gedacht. Ik vind het altijd heerlijk om met van alles bezig te zijn en alles wat er ligt, zat me nooit op m'n nek..

en dit lijstje is nog niet eens volledig..
Ik besloot om maar eens een "ruk" aan één van de werkjes te geven; de grijze omslagdoek.
Jullie hebben die nog niet eerder gezien, maar afgelopen zomer begon ik daar mee..., en toen lag het weer een hele tijd stil...


Het is de zgn. South bay shawl en ik haak hem volgens onderstaand diagram


Het haakt echt heel lekker weg en ik hoef er eigenlijk niet bij na te denken. Dus ik dacht "als ik daar nu eens een week heel erg hard aan werk, dan moet ik toch een eind komen en is 't ie zo af..."
Maar ik werd het uiteindelijk toch zò zat om steeds hetzelfde te doen, daarom heb ik toch maar weer even babysokjes tussendoor gebreid.. Daar moet ik alleen nog even koordjes in maken en dan kunnen ze weer in de voorraaddoos.

De haakblokken schieten al op, ik zal heel binnenkort het volgende patroon plaatsen. Want er zijn best een aantal dames mee bezig. Dat geldt trouwens ook voor de meebreideken (oh ja, daar moet ik de rand nog bijna helemaal van breien.., ook zo'n enorme klus..); ik krijg vaak mailtjes met de vraag naar een bepaalde letter voor blok 35 of vragen over het patroon. Allemaal enthousiaste dames die volop blokjes aan het breien zijn. Dat is toch wel heel erg leuk om allemaal te lezen!


Vanmiddag keek ik eens naar m'n breirollen... Dat deed ik omdat ik verwacht dat in december er weer een nieuwe advent calendar scarf uitkomt... Alhoewel.., ik heb er nog niets over gelezen. Kristin Benecken heeft 3 jaar op rij zo'n prachtige sjaal ontworpen en ik vind het zo leuk om te doen! Elke dag in december komt er een nieuw patroontje online, tot en met de 24e. Als je goed bij blijft, heb je met de kerstdagen een nieuwe sjaal!
Ik heb van de 2010 versie een breirol gemaakt, en ook van de 2012 versie. Die zijn allebei af, gelukkig wel!


Maar ik ben ook nog aan een echte sjaal bezig van de patronen van 2012, sinds maart van dit jaar heb ik daar niet meer aan gebreid. Ik heb 11 van de 24 patroondelen klaar...

En daarmee is het nog niet klaar.. In m'n enthousiasme was ik ook nog bezig met een roze en een witte breirol van de patroontjes van 2011...
Ik geloof dat ik daar nog nooit over geblogd heb, ik heb er ook geen foto's van..
Maar deze rolletjes wil ik natuurlijk ook wel eens af hebben! Pft..., de roze moet nog 18 patroontjes en de witte 13...

Intussen wacht Sterre op haar skibroek en dikke sokken... En wil ik zelf graag eens wat borduurwerkjes afmaken...


Tjonge, wat kan een mens het zich moeilijk maken!

33 opmerkingen:

 1. Je hebt toch nog toe ook al heel veel af hoor...en ik denk heel herkenbaar voor iedereen , wie heeft er nu niet veel liggen om ooit eens af temaken of aan te beginnen
  Maar stel dat je helemaal niets meer hebt liggen waar je aan kunt of wilt beginnen hoe erg is dat ??Gewoon rustig aan verder gaan dan komt het echt wel af !!

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. soms hebben we toch te weinig uren in een dag ;-) maar werk rustig één ding tegelijk af, en afwisseling is toch ook leuk.
  Wat een schattig maatje heb je daar, gaat hij ook steeds aan de haal met vanalles en nog wat, hier met Lola is dat wel het geval ;-)
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen wacht jij op dagen van 48 uur. Heerlijk zo'n 'meewerkende' poes. Zo herkenbaar.
  Toch knap dat je best veel dingen zo tussen al de andere werkjes door afmaakt.
  En het is ook wel prettig om verschillende dingen naast elkaar te maken. Dat verveelt nooit.
  Tip: pas een nieuw project aanpakken als 1 van de lopende projectjes af is. Dan groeit de lijst met werk in uitvoering nooit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O Elizabeth, je ziet door de vele bomen het prachtige bos niet meer. Hopelijk verlies je op deze manier niet het plezier in handwerken, dat zou toch heel zonde zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O prachtig, die South Bay. Ik zag 'm laatste weer langskomen op Blij dat ik brei. Die ga ik ook een keer proberen !!!!

  Maar die jurkjes..... zijn die voor jezelf geweest ? Wil ik graag zien !!!!!!! :o)!!!!! Daar ik me ook wat meer op dat gebied begeef, vin'k het zo leuk om te zien wat anderen voor zichzelf naaien !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je maakt hele mooie dingen, en ik denk dat de meeste wel af zullen komen, eens ....hahaha.
  niemand weet waar je het over hebt hoor! wij hebben geen spullen liggen die zeggen; he, heb je nog wel eens aan mij gedacht?
  of bij een kast opruimen denken, oh,daar is dat gebleven!
  ik doe het zo; de leukste dingen/werkjes komen het eerste af, daar heb ik me maar bij neer gelegd. ;-)
  groetjs miek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hetzelfde virus als jij, zoveel leuke dingen zien en willen
  maken, van alles beginnen en vervolgens weer een tijd laten
  liggen.Soms tot grote ergernis van mijzelf
  Deze week heb ik mezelf streng toegesproken om drie dingen
  af te maken, ben benieuwd of het gaat lukken voor zondag.
  Ik wens je veel succes, maar vooral veel plezier met al je bezigheden.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met een grote glimlach lees ik deze blog... het is bijna nieuwjaar en dan komen de goede voornemens weer langs. Jij bent er vast aan begonnen... Geen nieuwe dingen meer beginnen, hoe graag je het ook wilt. Moeilijk!!?? Wel nee. Niet uren achter elkaar met het zelfde bezig gaan, afwisselen, je hebt keus genoeg. Je maakt zulke prachtige dingen, die moeten toch een keer klaar komen. Positief er tegen aan. Dat kun je.
  Dat je alles opgeschreven hebt en de wereld hebt laten weten hoe het zit is een prima begin. Er komen dus hele leuke blogs met allemaal dingen die klaar zijn.
  Ik heb ook wel wat liggen natuurlijk. Succes!
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, wat moet je minderen dan? Een leuk patroon of iets voor een goed doel (Granny's haken voor nationaal fonds Kinderhulp) en je gaat weer voor de bijl, haha. Als het me boven mijn hoofd groeit ben ik een paar weken sterk en maak wat af, pfffff. Dan is er ineens weer ruimte voor iets nieuws. Ik beloof niet meer iets voor een bepaalde datum te maken. Voor kinderen maak ik altijd iets in een grotere maat, dat haalt bij mij de druk weg.
  Dus Elizabeth geniet van datgene waar je mee bezig bent en afwisseling houd je bezig.
  Succes.
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahaha, nou ik herken het wel hoor!!! Ben ook in mijn hoofd vaak bezig met werkjes maar af komt het niet of erger ik begin er niet eens aan. En soms is een werkje zo saai dat je dat niet een hele avond vol kan houden. Je mist dan een uitdaging. Gewoon doorgaan en langzaam toch maar eens wat afmaken van de lijst of anders niet meer aan iets nieuws beginnen. Beetje streng mag best ;-)

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rustig aan dan breekt het lijntje niet, zei mijn vader altijd......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, oh, ik zou er onrustig van worden zoveel half afgemaakte werkjes. Ik zou geloof ik niet meer slapen. Goed dat je alles opgeschreven hebt, als je dan iets af hebt, geeft het een lekker gevoel om een bladzij door te strepen.
  Wat gezellig zo met poes op de tafel. En je grijze sjaal wordt schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel herkenbaar, al die werkjes waar nog iets (of meer dan iets) aan gedaan moet worden, maar och, ik denk altijd maar zo: Eens komt het af en komt het niet af, jammer dan..... Gewoon lekker bezig blijven met datgene waar je zin in hebt.
  Gezellig met de kat op tafel en mooie breirollen en sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. :) Dit is zo herkenbaar: ik denk dat heel veel handwerksters met verschillende dingen tegelijk bezig zijn. Afwisseling is gewoon fijn. Grote dingen afwisselen met iets kleins dat snel klaar is. Verschillende technieken. Je doet het voor je plezier en er komen echt wel dingen af.
  De omslagdoek is echt prachtig. Die krijg je vast binnenkort wel af...

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O zo herkenbaar. Ik zou ook zo graag meer willen doen en meer willen afmaken dus troost je jij bent niet de enige. Zelf was ik begonnen aan een breirol met de bedoeling zelf patroontjes samen te stellen. Maar ver ben ik nog niet gekomen want heel stiekem hoop ik dat er weer een advents breirol op komt om te breien.
  En de deken lijkt mij ook geweldig .
  Dus zie je wel ideeen genoeg maar tijd en dan nog het kiezen waar je mee aan de gang gaat zijn de grootste struikelblokken.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat heerlijk herkenbaar! (incluis Spooky, want onze Spooky heeft dan wel een ander kleurtje, ze ligt even graag in doosjes) Succes met al je prachtige projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind je zweedse sokken een waar kunstwerk, prachtig!!! Succes met alles wat je nog wilt afmaken ;-)

  Groetz Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat een bekend probleem hé.... maar het is gewoon leuk om dingen af te wisselen, al valt het soms daardoor wel weer tegen dat het zo lang duurt voordat er iets af is. (want als ik wat ga maken wil ik het eigenlijk de volgende dag al gaan gebruiken ;-)
  Je sokken worden prachtig! Die kleine naalden herken ik, ik brei m'n sokken op nummer 2....
  Bij mij gaan het inbreien vanzelf (Fabelwol met verlopende kleuren) maar dat inbreien van jou vind ik ook erg leuk hoor en je hebt gelijk lekkere dikkere sokken!
  Nou niet te lang weg leggen steeds, want anders is de winter straks voorbij en dan heb je je sokken nog niet eens kunnen dragen ;-)
  Groetjes en sterkte, hihi
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lovely shawl, thanks for the pattern; the scarf is beautiful and I'm waiting to see your socks !
  Your cat seems to wait too...
  Have a cozy evening...
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoe herkenbaar....en ik denk vaak dat ik de enige ben die zo werkt, gelukkig niet dus :-),
  Rommel lekker verder en goed weekend,
  groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben die met meerdere dingen tegelijkertijd bezig is. Wat knap dat je die sokken kan maken zeg! En je omslagdoek wordt prachtig.

  Fijne avond!

  Liefs Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. heel herkenbaar .....gewoon rustig blijven ;o) je zult zien dat je straks zomaar weer van alles afhebt, en die sokken die vind ik toch wel geweldig mooi, alleen twijfel ik nog steeds om ze te maken, ik loop namelijk heel snel de sokken stuk en dat is toch wel erg zonde ......

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Twee dingen doen: inderdaad Willemien zei het al, géén nieuwe projecten meer erbij en 2: een lijstje maken helpt al zóveel. Het komt vast goed! Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat is toch wel heeel erg knap, zo'n sok te kunnen maken..En ikke maar trots wezen op mijn simpele sok, die ik heb gebreid..

  BeantwoordenVerwijderen
 25. O wat heb je nog veel liggen om af te werken! Maar....inderdaad rustig en kalm verder doorgaan, en géén nieuwe dingen meer bij doen!!!
  Het gaat lukken.., groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Rustig adem blijven halen en je handjes laten wapperen als jij daar zin in hebt!
  Toevallig zat ik deze week ook te bedenken dat ik eigenlijk te veel onder-handen-werken heb liggen.... Maar er zijn er een paar bij die nog maar een finishing touch moeten, dus dat komt wel goed. Een meestal neem ik me dan voor om niet zo veel tegelijk meer aan te pakken, maar helaas.... het gaat altijd maar zo'n kort tijdje goed.
  Zelf heb ik ook altijd graag een 'groot' project 'achter de hand', voor als je even geen zin in al die andere dingen hebt...
  Succes ermee!
  Het sal reg kommn....
  Grtoetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh, zo herkenbaar Elizabeth, ook bij mij en bij veel andere bloggers lees ik hetzelfde, je bent dus niet alleen. Rustig blijven is de boodschap en werk gewoon aan wat je zin hebt, dat werkt meestal het beste en het snelste heb ik ondervonden. Iets waar je geen zin in hebt, werkt meestal tegen en duurt dan ook erg lang :-( maar je hebt een goed begin gemaakt met je grijze sjaal, die is vast binnenkort klaar.
  En je breirollen zijn prachtig, zo'n sjaal zou ik ook wel eens willen, maar ik ga er voorlopig niet mee starten, heb al teveel lopende projecten :-)
  Misschien kan ik binnenkort een mooi dekentje maken van een deel van je blokken voor de baby? En sokjes breien kan natuurlijk ook altijd, daar heb jij ook een paar leuke voorbeeldjes van.
  Succes met je afwerkprogramma, ben ik ook mee begonnen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. pff wat een bezige bij maar wel herkenbaar hoor, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat herkenbaar allemaal, half af dingen. :)) En dan nog wat ik aan materiaal heb liggen om dingen te maken, ik mag wel minstens 200 worden wil ik dat allemaal nog gaan doen.
  Geniet van al je spulletjes en een fijne zondag, Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Gewoon blijven doen waar je zin in hebt Elizabeth. De ene dag breien en de andere dag iets anders. Zo blijft het leuk om creatief bezig te zijn. En ach stapels met leuke projecten waar je mee bezig bent hebben we allemaal :-)))))
  XXX Hetti

  BeantwoordenVerwijderen
 31. hallo Elisabeth, ja, ik was gestopt met bloggen: flinke dip op allerlei gebied!! Maar kon het toch niet laten, dus weer begonnen met een nieuw blog: mijn oude was al door Blogger definitief verwijderd! Ik lees je wel af en toe, maar reageren......slecht!
  Herkenbaar hoor, lichte paniek om alle dingen die er liggen: hier van hetzelfde laken een pak!!
  tot kijk, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Gek he, hoe het je ineens kan aangrijpen! Ja, ik ben ook met veel dingen tegelijk bezig, maar ik heb me nu voorgenomen om tussen alle dingen door 1 project af te maken. Of dat blijft werken.....? Je breirollen vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...