Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 26 juli 2013

Gewoon wat vakantie houden ...Ja, spectaculair is het niet..., maar deze week heb ik gewoon heerlijk genoten van het thuis vakantie houden.
En het bevalt me eigenlijk heel goed, het is zo relaxt....

Gewoon een beetje doen waar je op dat moment zin in hebt, al moet er natuurlijk wel eten op tafel komen en soms een wasje gedraaid worden. Maar verder eigenlijk niks...
En saai vind ik het zeker niet, ik vermaak me prima!
Tijdens het handwerken dwalen m'n gedachten soms heel ver af en ik voel dat ik hierdoor tot rust kom.
DH gaat graag weg; op de motor of varen met z'n bootje... Maar ik heb er helemaal geen behoefte aan.
Ik ben een huismusje, geloof ik.

we verwennen ons zelf wel een beetje...

Wat ik wel heel leuk vind, is bladeren in allerlei tijdschriften en wat surfen op internet. Ik krijg daar inspiratie van en zo ontstaan er heel wat creatieve ideetjes. Veel te veel natuurlijk om allemaal te kunnen doen, dus noteer ik ze maar in m'n schriftje. Dat geeft ook rust.

Wat snuffelen bij de kringloop is ook zoiets heerlijks... Op je gevoel wat dingetjes meenemen die je aanspreken. Wat ik me nu wel afvraag, is of het blik op de laatste foto een bakblikje is of een plantenbakje... Nou ja, ik gebruik hem eerst als handwerkbakje; wel handig met al die verschillende kleine frutsels van familie Muis...


Een zak met "schapenwol", wat boeken (de looptraining is één van mijn goede voornemens!) en een oud tijdschrift over schilderen...

even uit de zak gehaald....

Ja ja, schapenwol.... Niet dus. Dat zwart kan wel een synthetische pruik worden. links zie je vlas en ik weet niet wat die gevlochten koorden moeten voorstellen. Alleen de donkerbruine plukken lijken op wol..
In elk geval ruikt het hele goedje naar een oude zolder en niet naar schapen!
Maar ik vind het toch leuk zo'n aankoop, beetje 'n surpise pakket ...
En ik kan e.e.a. best goed gebruiken bij m'n popjes als haar of als vulling, dus dat komt wel goed.


Aan het einde van het cursusjaar op mijn school bleek dat ik al ruim twaalf en half jaar werkzaam was op deze school en dat er nog geen aandacht aan besteed was. Nu was ik niet de enige hoor, er waren nog een paar jubilarissen. Ik werk op een grote basisschool met zo'n 50 (veel partime) collega's..
In elk geval kregen we allemaal een toespraakje, een grote bos bloemen en een digitale boekenbon.
En zoals je ziet is daar al het nodige mee aangeschaft.. Nou ja, nodige... Ik had het helemaal niet nodig natuurlijk. Maar leuk is het wel!

We willen ook nog wel een aantal dagen gaan trekken met het busje en de tent... 
Maar eerst maar eens kijken waar het niet te warm en niet te koud is, en niet te nat en niet te droog...10 opmerkingen:

 1. Geweldige post, veel leuke verschillende spullekes zie ik . En ja, ik zie dat jij ook graag leest :-)
  Die hangmat in de tuin, wie wil dat niet hé, zal ik eens op mijn lijstje voor volgende zomer zetten :-)

  Geniet nog van je vakantie thuis.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk Elizabeth, deze huismus snapt precies wat je bedoeld ;-)) Ik kan ook zo genieten van het gewoon thuis zijn en lekker aan rommelen zonder dat er dingen moeten. Je bent goed geslaagd bij de kringloop en zalig leesvoer is natuurlijk ook nooit weg, geniet lekker!! Liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat kan ook zalig zijn, zo thuis vakantie houden temidden van wat je graag doet, handwerken, knutselen, boeken lezen of doorbladeren, in kringloopwinkels of op rommelmarkten wat gaan neuzen en liefst iets vinden dan voor weinig geld, kortom rustig relaxen!
  Geniet ervan en doe rustig aan, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, heerlijk, ik kan daar ook zo van genieten: gewoon lekker thuis met alle gemakken van dien en alles bij de hand, zeker met zulk mooi weer. Geniet nog maar lekker een tijdje door, het is je enorm gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk vakantie houden na een druk schooljaar. Zo te horen geniet je met volle teugen. Juist in de vakantie kun je je lekker storten op leuke tijdschriften, boeken en internet.
  Wat leuk dat ze op school toch aan je jubileum hebben gedacht. Dat geeft toch een fijn gevoel.

  Geniet lekker, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We zitten in het zelfde schuitje niets moet alles mag heerlijk is dat, even geen verplichtingen.
  Geniet er van, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk toch, lekker genieten van de vrijheid in eigen huis, wij doen dat al heel wat jaartjes, gelukkig is manlief net zo'n huismus als ik :-). De kinderen vinden het wel makkelijk, altijd een oppas in de buurt voor de huisdieren die thuisblijven :-). Leuke aankopen heb je gedaan in de kringloop en bij de boeken en tijdschriften. De gevlochten slierten wol is poppenhaar, in verschillende kleuren te koop. De slierten loshalen en je krijgt prachtige krullen in het haar.
  Geniet maar lekker van je welverdiende vakantie thuis of op weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker doen waar je zin in hebt. Niet de deur uit MOETEN. Gewoon je zelf wat verwennen; heerlijk toch. Genieten van je kringloop schatten. Leg de inhoud van het zolderzakje maar een poos buiten, dan wordt het wel wat frisser. Leuke boeken en tijdschriften. Jij komt de tijd wel door.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het klinkt heerlijk relaxt en ik zou het nog even zo voortzetten. Je hebt een leuk pakket aan boeken gekocht. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...