Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zondag 24 februari 2013

What are you reading...?

Lezen is één van mijn andere hobby's. Ik doe dat al sinds mijn 6e jaar en ben er nooit mee opgehouden.
Omdat mensen wel eens vroegen "welk boeken heb je gelezen" of "welk boek vond je erg mooi" ben ik gaan noteren wat ik gelezen had.
Ik vind het lastig om zomaar titels en schrijvers te noemen. Er was een tijd dat ik een boek per week las, en dan wist ik het gewoon niet meer.
Als ik in de bibliotheek kwam, wist ik wel - als ik het boek zag staan - of ik het gelezen had of niet.Afijn, in januari 2005 ben ik begonnen met een verslagje te schrijven van elk boek dat ik had gelezen.
Ik had een mooi dik schrift daarvoor aangeschaft met een harde kaft en nummerde alle bladzijden.
Voorin een inhoudsopgave van auteur op alfabetische volgorde, daarachter de titel en de maand en het jaar dat ik het gelezen had. En een verwijzing naar de bladzijde waar het verslag staat.

Na een poosje vond ik het toch wel een heel werk om steeds een verslag te maken. Ik beperkte me tot het overschrijven van de achterkant met (soms) nog wat aanvullingen.
Vanaf augustus 2008 ben ik plaatjes gaan printen en uitknippen van de voorkant van het boek en heb ik die erbij geplakt. Dat helpt me enorm om het 'plaatje' compleet te krijgen.
Het is echt verschrikkelijk leuk om terug te kijken en je de boeken weer te herinneren.Vanaf juli 2010 werd ik nog een beetje luier.... Ik maakte van tijd tot tijd een documentje via kopiëren/plakken vanaf internet. Alle boeken zijn daar te vinden, compleet met korte omschrijving (meestal de tekst op de achterkant) en soms ook een review.
Ik plakte deze stukjes ook weer in mijn boekverslag...
Nu loop ik wel een beetje achter. Mijn laatste stukje gaat over "Haar naam was Sarah", het boek dat ik in juni 2012 las.Eigenlijk wil ik het nog wel volhouden en in elk geval dit boekje gevuld hebben. Het lijkt me zo leuk om jaren later als ik een oud besje mag worden dit boekje in m'n handen te hebben en misschien wel met mijn kleinkinderen te bekijken...

Maar ik heb deze week nog een andere manier bedacht om te inventariseren en te onthouden welke boeken ik heb gelezen. En dat is natuurlijk Pinterest.... Tjonge, waarom niet eerder daar aan gedacht!


Dus snel een board aangemaakt en nu ben ik met terugwerkende kracht aan deze klus bezig.
Het is echt leuk, want bij bol.com hebben ze bijna alle boeken en als je even doorklikt kun je meteen de korte beschrijving lezen.
Er zijn vast wel meer mensen die op deze manier hun gelezen boeken inventariseren, maar ik ben ze nog niet tegen gekomen.

13 opmerkingen:

 1. O, wat een goed idee, waarom heb ik daar niet aan gedacht, heb inmiddels al duizenden boeken gelezen. Leuk zo'n verslag, ik denk dat ik dat ook maar eens bij Pinterest ga doen, bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad leuk om af en toe eens door te bladeren. Ik heb in mijn tijd dat ik dagelijks met de trein reisde ook enorm veel gelezen en omdat ik net als jij soms niet meer wist wat ik wel en niet had gelezen hield ik het bij in een word bestand, maar dan alleen de titel en auteur. Sinds ik niet meer met de trein reis lees ik ook bijna niet meer. Ik heb nog aardig wat nieuwe boeken in de kast staan. Ach die lopen niet weg he!

  En pinterest... ideaal.

  Fijne zondag,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees ook heel graag maar heb er weinig tijd voor helaas
  Tijdens de zomervakantie wil ik nog wel eens een paar boeken lezen Haar naam is Sarah heb ik ook gelezen Prachtig boek
  maar ik houd ook van thrillers en detectives Toevallig heb ik pas bij de bruna 3 boeken van Nora Roberts gekocht 3 halen 2 betalen Altijd leuk Ik heb ze immers zo uit! Verslagen maken doe ik niet Ik heb ook geen lijst Al is dat wel heel handig!! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om dit te zien! Ik heb meteen naar aanleiding van jouw titels een serie boeken aangevraagd bij de bibliotheek! Lezen vind ik heerlijk en ontspannend. Favoriet zijn bij mij de boeken van bijvoorbeeld Beverly Lewis en Wanda Brunstetter over de Amish. Daar kan ik echt van genieten. Maar ja ... het is óf handwerken óf lezen ... tegelijk lukt me niet ...
  Fijne zondag!

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee, ik heb ook een lijst met gelezen boeken, maar via Pinterest nog makkelijker bij te houden. Leuk idee Elisabeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed idee, heel veel gelezen, maar nooit bij gehouden.
  Begin ook wel in een boek, en dan komt het me bekend voor.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja ik zal al dat je daar mee bezig was op pinterest hahaha, wat een fantastische uitvinding weer he...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Naast handwerken en lezen heb ik nog een hobby: slapen! Zo'n 6,5 à 7 uurtjes per nacht heb ik toch wel nodig. Volgens mij kun jij met veel minder toe, anders begrijp ik niet hoe het je lukt om naast al het handwerken zoveel te lezen ;-)
  Ik ben heel erg van het bijhouden van schriftjes en boekjes. Bijhouden welke boeken je hebt gelezen lijkt me geweldig. Nu zal het voor mij niet zo heel veel werk zijn, het aantal boeken dat het mij lukt te lezen, is niet zo groot. Ik lees teveel tijdschriften. Ik heb er al een paar de deur uit gedaan, nu komen er iets meer boeken aan bod. Pinterest maakt het wel makkelijk, maar of je kleinkinderen dan ooit nog de kans krijgen om het te lezen????????
  Groetjes en een fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je gaat helemaal met de tijd mee, maar zo'n bijgehouden schriftje is ook wel leuk om nog weer eens door te bladeren. Ik bewaar recepten ook nog steeds in een schriftje, eerst geschreven en later geprint.
  Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heeej wat een slim idee van je zeg.,....en zo krijg je ook alles op een rij

  maar je schrift is erg leuk!!

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook dol op lezen maar sinds ik zo fanatiek handwerk komt er weinig meer van. Ik koop wel steeds boeken dus moet onderhand de hele boekenkast nog lezen. Wel handig een eigen bib aan huis ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga gauw eens op je pinterest kijken, want leuke tips qua boeken vind ik altijd leuk, hou ook echt van lezen.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk idee..
  Ik ga ff snuffelen op jou pinterest.
  Liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...