Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 28 februari 2011

Grote bloem granny

Onderstaand patroon komt van Drops, maar ik heb het hier en daar een beetje aangepast.
Haak 6 l en vorm een ring met h.v. (kleur A)

Toer 1: 16 stk in de ring, 1e stk =3 l, toer sluiten met h.v.
Toer 2:  haak op elk stk van de vorige toer een stk-groep van 2 (wacht steeds met de laatste doorhaling van het stk zodat er 3 lussen op de haaknaald staan, dan omslag en in één keer doorhalen), afgewisseld met 1 l tussen de stk groepen.  Aan het eind heb je 16 stk-groepen van 2 stk met telkens 1 l. ertussen, sluit met h.v.
Toer 3 (kleur B) haak in elke 1 l boog van de vorige toer 3 stk, steeds afgewisseld met 1 l. ertussen, sluit met h.v. de toer.
Toer 4: haak in elke 1 l boog van de vorige toer 1v, daartussen 3 x een l. boog van 3 l. maken en dan als hoek een 7 lossenboog haken, herhalen tot einde, h.v. sluiten
Toer 5: (Kleur C) begin in de 7 l. boog van de vorige toer en  *haak 6 stk, 2l, 6 stk daarin, sla de volgende 3 l.boog over en haak een v. in de volgende v. van de vorige toer,  in de middelste 3 l boog haak je 4 stk, 1l, 4 stk en een v. op de v. van de vorige toer, sla de volgende 3 l. boog over en herhaal vanaf  *, eindig met v. voor de 4 stk.
Toer 6: (Kleur D)* haak een stokje op de v. van de vorige toer waar je geëindigd bent, 3 l, 1 v. in de l. tussen de 4 stk,  3 l, 1 stk in de volgende v., 5 l, haak in de hoek (2 l boog) als volgt; 1 v, 3 l, 1 v, 5 l, herhaal vanaf * en eindig met h.v.
Toer 7: haak steeds 4 stk in de 3 l boog, 5 stk in de 5 l boog en in de hoek (3 l boog) als volgt; 3 stk, 3 l, 3 stk, eindig de toer met h.v.
Toer 8: de afwerking van de granny; op ieder stk van de vorige toer een v. haken, in de hoek in de 3 l boog haak je steeds: 1v, 1l, 1v. Eindig met h.v.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...