Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 augustus 2012

Kringloopschatten, en wat prietpraat

Zo, gisteren had ik de laptop maar even in de kast gezet. Voordat Boofy ook nog eens uit de school ging klappen... En zelf had ik me voorgenomen een verfdag te houden, dus om maar niet in de verleiding te komen; hup dat ding achter slot en grendel!



De binnenkozijnen in de kamer staan nu allemaal voor de eerste keer strak in de lak. Het is perfect verfweer, dus ik moet het er nu van nemen.
Ik kom er ook met schrik achter dat het volgende week de laatste vakantieweek is, en ik wil nog zoveel...
Ook alle kleinmeubeltjes zijn nu leliewit afgewerkt, maar dan in de matte uitvoering.
Het is zo'n prachtige kleur wit, ik ben er helemaal weg van.



Er komt alleen steeds meer bij om te verven....
De schommelstoel uit de slaapkamer kan eigenlijk ook wel wit, zo leuk straks bij de haard...
En laten we de plinten ook wit maken, dan zijn de muren straks mooi "omlijst" door het wit van het plafond, de kozijnen èn de plinten...

Ben Moore revere pewter
Inspiratiebron...

Laten alle plinten nu eiken zijn èn ook nog eens gebeitst... Dat wordt dus eerst flink schuren en dan twee keer gronden en dan twee keer lakken. Ik ben echt van de ouderwetse grondige aanpak als het om verfwerk gaat! Vandaag en morgen ga ik dat lekker buiten doen, daar kan ik de plinten goed uitleggen op de workmate en de tuintafel. En heerlijk..., de achterkant hoeft natuurlijk niet!

Om pruttelkoffie mee te maken...

Maar ik zou het ook over mijn kringloopveroveringen hebben.. Ze zijn eigenlijk al een week oud hoor, maar ik ben er nog steeds blij mee.



En dan kwam ik ook nog een werkblad met borduurpatroontjes tegen, ahum voor 5 eurocent...

Meteen verliefd op de antieke gieters in grijstinten...

En last but not least dit schoolweefraampje! Ik zie Willemien van Bommelmien van Bommelstein al met grote ogen kijken... Zij is een echte weefster, je moet beslist eens op haar blog gaan kijken!!!
Maar ik ga het in alle bescheidenheid eens proberen op dit raampje. Het was een net pakketje in plastic met zelfs een lekker ouderwetse beschrijving erbij...


Ik hoop maar dat ik geen onderdelen mis...
Voorlopig gaat het de kast in, 'k moet even mijn verstand gebruiken. Maar ik heb al wel een oud boekje opgezocht dat ik nog bewaard had en daar ga ik tussen het verven door me wel even verdiepen...


Oh, wat is het weer een lang bericht geworden.... Inmiddels al weer half 9.. Binkie, de poes van de buren komt me even koppies geven en eet dan het voerbakje leeg. Gelukkig liggen mijn poezels heerlijk boven te slapen (en hebben zij eerst hun buikjes vol kunnen eten), dus kan Spooky niet klagen...
En ik ga aan de slag; vandaag een huishouddagje afgewisseld met plinten verven..
Pfffffffttt, ik ga geloof ik een halfjaar onbetaald verlof aanvragen!

Fijne zonnige dag allemaal!

PS: en vanavond komt het nieuwe blokje van de meebreideken er weer aan; de draad wordt weer opgepakt --> elke vrijdag breidag (met een blokje) ....

14 opmerkingen:

  1. Jemig, ben jij even flink bezig geweest, wat leuk al die wit geverfde spulletjes! Je treft vandaag prachtig weer om de boel af te schilderen. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ben je lekker aan het werk geweest! Met dit weer is het verfwerk goed te doen... Lekker hoor, verven in de buitenlucht. Dat scheelt binnen een hoop stank...

    Groetjes Henrike

    p.s. die mail komt, maar ik wacht even op spannend nieuws. Kan ik je dat gelijk vertellen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent goed bezig en wat een mooie kleurkeuze, met name in het huis. Je krijgt vast een heerlijk licht en helder huis! Knap hoor.
    Dat wordt nog even afzien voor de 'arme' huisdieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi al die witte meubels en geweldige kringloopschatten heb je weer gevonden, die gieters lijken me helemaal geweldig in grijstinten. Veel plezier met al je spullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh oh wat een bezig bijtje ,ik ga ook weer gauw verder want zo een dag is zo kort ,,hi hi werk ze Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat wordt je kamer mooi! Even doorzetten nu; het weer is prachtig. Af en toe moet je de boel eens flink onderhanden nemen en dat is erg leuk om te doen. Wat een leuke borduurpatronen; daar zien we vast wel weer eens iets van terug... en dan dat kleine weef getouwtje..... ga er maar lekker mee aan de slag en ik wil je op afstand best proberen te helpen. Succes er mee. Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat wordt zeker een hele metamorfose in je woonkamer?! Mooi hoor, al die witte meubeltjes, maar het is zoveel werk! Je moet verfwerk wel erg leuk vinden..... Het is nu inderdaad wel heerlijk weer om het buiten te doen. Hier moet er buiten ook nog het een en ander gebeuren, maar dat kan gelukkig zonder verfkwast, hihi. Geniet nog wel even van je laatste stukje vakantie!
    Groetjes,
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jij bent ook lekker bezig als ik die uitstalling van spullen zo in je achtertuin zie. hahaha, als je eenmaal bezig bent dan is het moeilijk stoppen. Ik ben benieuwd hoe je woonkamer er straks uitziet. Hier even een stop, heb houtrot ontdekt en dat moet eerst aangepakt worden.

    Groetjes,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is echt goed weer om te verven. Ook wij schieten enorm op, maar er moet nog wel wat..... Mijn kleur heet kiezelwit, ook zo mooi, een tikje blauw erin. Leuke 'rommel'dingen ook. Groet @

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat zal dat straks mooi en fris staan , veel verfplezier hoor ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. dát is nog eens een mooie inspiratiebron, super mooi! Leliewit...even onthouden want wij gaan ook aan de klus. Mooie kringloopfondsen, hoe nostalgisch...pruttelkoffie!! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Toen ik die foto zag met die mooie ramen. En die hoge plinten dacht ik wauw die woont in een mooi huis.....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jij bent lekker bezig zeg. Kun je hier ook niet komen verven,ik heb ook nog wel wat verfklusjes. We hebben een logeerkamer, en het is hier (bijna) altijd mooi weer, haha. En als je nog wat vakantie ook wilt, genoeg parken om te bezoeken, Disney, Seaworld, Universal, allemaal bijna om de hoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Als ik het goed zie heb ik hetzelfde weefraampje en kun je de zeg maar achterkant losschroeven en aan de andere korte zijde van bv een eettafel vastzetten met lijmklemmen, de voorkant dan ook vastzetten. Zo kun je lekker lange draden maken voor de schering (op het boompje zou de achterkant boven de tafel zweven) het schijnt dat je er zelfs op kunt weven met (baby)alpaca, dan krijg je een mooie sjaal. Misschien voor de schering dan een heel dun lichtgrijs kwaliteitsnaaigaren meespannen? Je kunt er altijd teepootaan vatters op weven (theepot aanvatters) of pannelappen, ik zag dat Wie bra mooi haakgaren (weven!) verkoopt bij Sajongs blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...