Pagina's

donderdag 9 februari 2017

Nieuwe hobby?

Ik schreef het al een keer eerder ...
Tegenwoordig vind ik koken heel erg leuk om te doen.
En dan niet de gewone standaard gerechten, maar vooral nieuwe recepten uit proberen...

Het spannende is dan wel elke keer of het te eten is!
Want wat doe je als het echt drie keer niks is, of smakeloos is?
Dan heb ik altijd wel een fritesmaaltijd in voorraad, maar ja... voordat je weer klaar bent met bakken!
Niet leuk als je denkt bij thuiskomst meteen aan te kunnen schuiven...

Maar ik moet zeggen dat het erg meevalt.
Zelf heb ik één keer gehad dat ik dacht 'ik eet wel brood'.
Onze zoon haakt wat vaker af, maar hij is dan ook kieskeurig.
Eigenlijk houd ik daar al van tevoren rekening mee, dus ik kies geen dingen die hij niet lust. Of ik heb een alternatief voor hem.

Vorige week vrijdag hadden we een spannend recept!

Andijvie pannenkoeken...



De stroop hebben we achterwege gelaten en ik bakte 3 pannenkoeken van het mengsel. Precies genoeg en we hadden ons buikje dik en rond.
En ... hij mag nog eens terugkomen!

En er zijn natuurlijk allerlei variaties denkbaar met andere groenten ...

27 opmerkingen:

  1. Ik weet niet hoor Elizabeth.... maar ik krijg hier geen trek van :-(
    Een pannenkoek... dan denk ik aan rozijnen en poedersuiker!
    Maar moedig dat je zulke dingen uitprobeert, zo ontdek je nog eens iets nieuws.
    "Op avontuur gaan" noem ik dat.
    GRoetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar zo dachten wij ook allemaal van tevoren...
      En het viel zo mee, totaal anders dan verwacht!

      Verwijderen
  2. Nou, ik vind het er wel smakelijk uitzien hoor, jammie! (Al zou ik het eerder met spinazie doen, maar andijvie is ook oke)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het er toch lekker uitzien. Ze houden hier niet zo van een hollandse prak, dus dit zou misschien een goed alternatief zijn.
    Maar ik zou ook eerder aan spinazie denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een durf! Fijn dat het lekker was, anders is het allemaal zo jammer van je werk. En inderdaad, je kunt nog heel wat variëren..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O ja hoor Elizabeth dit ziet er echt heerlijk uit, en ik denk
    dat de stroop toch echt nog iets extra's had toegevoegd.
    Juist dat zoetje bij het spek is heerlijk!!!

    Zelf kokkerel ik ook heel erg graag, het is een fantastische
    hobby, leuk om te doen en vooral ook te experimenteren.
    Ben heel benieuwd wat de volgende uitdaging gaat worden.

    Groetjes,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook hier worden regelmatig nieuwe recepten uitgeprobeerd. Ik denk dat dag het koken leuker maakt. Soms valt het tegen en wordt iets niet nog een tweede keer gekokkereld, maar soms is het heerlijk en wordt het nieuwe recept in mijn 'kookmap' geplakt zodat we het vaker kunnen een.
    Mijn nieuwe recepten haal ik meestal uit de gratis kooktijdschriften kn de winkels, maar ook wel van tv of van horen zeggen. Waar haal jij je recepten vandaan?
    Oh ja, je andijviepannenkoeken moet ik voorbij laten gaan; er woont hier iemand die niet van pannenkoeken én niet van andijvie houdt T︵T
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik haal veel recepten uit de Allerhande, of de tijdschriftjes van Jumbo of Dirk v.d. Broek (Bas) en soms van internet...
      Het is zo leuk om te doen!

      Verwijderen
  7. een bijzonder gerecht en variatie op de hollandse pannenkoek :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bij dit blogbericht van je liet ik manlief meelezen. Andijvie-pannenkoeken zei hij vragend? Hij is ook altijd wel te vinden voor wat nieuws, ik wat minder en ben erg kieskeuring. Hoe smaakte het?

    Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wie niet waagt, niet wint! Wie weet wat ontdek je nog allemaal met al die recepten uit te proberen! Mmmm! Ik ga er ook eens terug wat meer werk van maken, want dikwijls maak ik steeds maar dezelfde soort gerechten ( ook door een kieskeurige eter: onze dochter! ).
    Wens je een fijn en smakelijk weekend,
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik hou wel van een uitdaging en mijn man is een makkelijke eter. Daarbij komt ook nog dat ik gek ben op pannekoeken dus ik ga dit zeker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk juist die aparte recepten. Lijkt me best lekker! Ik had laatst boerenkool quiche gemaakt ook erg lekker en weer eens wat anders dan de gewone stamppot.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hahaha, in de vegetarische periode van onze dochter, zo'n 15 jaar geleden, had mijn man (een culinair wonder) spinaziepannenkoeken met pijnboompitten en roomkaas gemaakt. Nou, wij vonden het allemaal een culinair dieptepunt! Behalve de dochter dan... En als we weer eens iets nieuws uitgeprobeerd hebben en het smaakt niet, dan komen altijd die spinaziepannenkoeken weer ter sprake. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wie zou denken aan andijvie pannenkoek, ik niet. Ik houd ook niet van koken brrr. Maar het hoord erbij helaas. Succes met je nieuwe recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zo leuk om nieuwe recepten uit te proberen. En lekker te koken. En wij hebben ook wel eens recepten geprobeerd, die niet zo lekker waren. Maar de meeste recepten zijn gewoon lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kijk altijd naar de ingrediënten van een recept, wanneer die me niet aanspreken maak ik het niet. En anders kan er toch bijna niets misgaan ?
    Je pannenkoeken zien er heerlijk uit. Eens wat anders dan een "gewone" pannenkoeken (alhoewel een pannenkoek met spek en sambal ! ook niet te versmaden is).
    Fijne nieuwe week.
    Groetjes Marja
    🌮🌮🌮

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het ziet er wel lekker uit, maar de naam klinkt niet zo lekker vind ik.
    Gelukkig viel het recept mee!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hm, dat lijkt me inderdaad best wel lekker. misschien ga ik het ook een keer uitproberen. We eten bijna elke week pannekoeken, maar nooit met andijvie :). Liefs, Mariam

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een stamppot met dit koude weer is iets waar ik voor zou kiezen maar als ik dit plaatje zie en de beschrijving lees dan lijkt het mij ook wel iets om eens te proberen.
    Kan geen kwaad om eens iets anders te maken dan de doorsnee stamppot.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Uit eigen ervaring kan ik zeggen; Wat een leuke hobby. Er zijn zoveel heerlijke recepten te vinden en lekker eten is belangrijk. Niks fijner dan met een grote groep mensen (kleine mag ook hoor) aan tafel te zitten en samen te eten en te kletsen. ik wens je nog heel veel kookplezier in je mooie keuken.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Lijkt me een heerlijk recept. Ik ben gek op pannenkoeken (heb ik liever dan patat) en dan met lekker veel groente.. yammie..

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh, ik ben gek op andijvie ( en alle andere bittere groenten) en ook op pannenkoeken. Deze ga ik zeker eens maken al zal ik hem iets aanpassen. Katenspek zal bacon worden, en de bloem volkoren- en boekweitmeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik heb de pannenkoek net geprobeerd. Heerlijk, en gezond! Die zal vaker op het menu komen. En nog een tip voor mensen die minder zoet willen of moeten eten. Ik neem altijd een (grote)pannenkoek en beleg die met een flinke eetlepel kwark waar ik dan een volle theelepel jam doorheen roer. De pannenkoek wordt dan lekker zoet en smeuïg, terwijl je maar weinig suiker binnenkrijgt. Als je kleine pannenkoeken bakt kun je de hoeveelheid aanpassen natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je het recept het geprobeerd!
      Bij ons gaat ie ook terugkomen hoor...
      En bedankt voor je zoet-tips!

      Verwijderen
  23. Wat ziet dat er heerlijk uit, ga ik zeker proberen. Maar dan moet ik wachten tot we in NL zijn, want hier verkopen ze geen andijvie. Sowieso weinig bladgroenten op sla na. Echt een gemis.
    Bedankt voor de inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen