Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 11 augustus 2020

Even hallo zeggen ...

Ja, even een berichtje van mij... Ik wil jullie hartelijk bedanken voor alle lieve reacties n.a.v. het bericht over de korte blogpauze. Dat heeft me goed gedaan!

Intussen 'genieten' we allemaal min of meer van heel warm weer. Iedereen vindt er wel wat van, maar het is nu eenmaal een feit. Ik heb niets te klagen; we wonen in het buitengebied en dat scheelt altijd wel een graadje of 2 en je vangt hier ook eerder een windje. Als het me echt te warm wordt (en dat is het de laatste paar dagen) dan kan ik binnen rommelen met de airco aan. Toch verlang ik naar 20-25 graden, want dan voel ik me veel beter en kan ik ook heerlijk buiten bezig zijn. Er zijn toch momenten dat je de warme dagen een beetje aan het uitzitten bent, en daar houd ik niet zo van...



Een week of wat terug vertelde ik dat ik wat veranderd had t.a.v. de mogelijkheid om te reageren vanwege de hoeveelheid schunnige berichten. Even leek het te helpen, maar nog steeds vind ik elke morgen zo'n 8-13 vunzige reacties, ook vaak op oude blogposten... Ik snap er werkelijk niks van; waarom doet iemand dit? Het is altijd 'Unknown' en de link leidt nergens toe... Soms ben ik het zò zat, dat ik de mogelijkheid tot reageren helemaal uitzet. Maar ja, als ik dan weer een nieuwe blogpost plaats, is het toch wel leuk om reacties te krijgen van jullie... 

De berichten voor Crea 5220 plan ik altijd al een tijd van tevoren, maar binnenkort komt er weer eens een haakbericht. Ook al staat het handwerken op een wat lager pitje, helemaal zonder kan natuurlijk niet!


21 opmerkingen:

  1. Wat vreselijk vervelend dat je zulke reacties krijgt. Ik snap wel dat je dan het reageren even uit zet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat vervelend kunnen sommige mensen zijn. Hebben zeker niets beters te doen. Het is wel jammer dat het spontane dan weggaat. Ik heb nu ook 1 onbekende reactie gehad op een blog van een jaar geleden. Leek me een oprechte vraag toe. Wacht even af. Succes. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat akelig dat mensen zulke reacties plaatsen. Ik zie ook helemaal niet wat voor lol iemand daar nou aan kan hebben. Ik geniet met volle teugen van dit weer, vandaag lekker de keuken gesopt, nu lekker sokken aan het breien (want die draag ik zelfs met deze warmte!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zal heel blij zijn als die warmte over is, is niet fijn om nu te werken, pffff.
    Ja stom hè, zulke reacties. Ik snap het ook niet hoor, soms staat er niet eens een link in. Maar reacties krijg je toch wel van je trouwe lezers hoor, ook al heb je "reacties controleren" aan staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze langdurige hittegolf is inderdaad een feit, je kan er niets aan doen
    en binnenkort gaan we weer een stapje terug naar een aangenamer weertype.
    Wat ikzelf het nare vind van zoveel intense warmte is dat ik me gewoon niet
    lekker voel, je snakt gewoon naar frisse lucht.

    Maar wat is dat toch vervelend Elizabeth al die schunnige reactie's, en dan
    dagelijks een grote hoeveelheid, het kost je ook nog eens een hoop werkt omdat
    telkens allemaal te verwijderen. Best een dilemma wat te doen, want natuurlijk
    is het leuk reactie's te lezen bij een nieuwe post. Dat je er schoon genoeg van
    hebt begrijp ik volkomen, heel vervelend allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou, ik geniet niet van dit weer, kan er heel slecht tegen en voel me steeds duizelig.
    Hele dag de ventilator maar aan, dat voelt iets fijner.
    Zo jammer dat we nu niet van buiten zijn kunnen genieten.
    Die "grappenmaker" verpest zo wel je blogplezier. Het zal wel steeds dezelfde zijn.
    Je kunt het toch zo instellen dat je eerst moet goedkeuren dat een bericht wordt geplaatst?
    Niet dat ik het weet hoe dat moet, maar veel mensen hebben dat tegenwoordig om dit soort toestanden te voorkomen.
    Hoop dat je dat kunt doen, zodat je er vanaf bent, zodat je alleen de fijne reacties kunt goedkeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Erg lastig al die spamberichten die tussen alle andere reacties onder je blogposten komen te staan.
    Je kan het verhelpen door zelf reacties te modereren.

    Ga naar je blog, klik rechtsboven op nieuwe post,dan verschijnt links op je scherm een lijst met mogelijkheden,waaronder je leeslijst etc., klik op instellingen,scroll eindje naar beneden tot je
    REACTIES ziet staan,kies daar bij Reactie controleren voor: ALTIJD
    Je krijgt altijd eerst alle reacties op je blogposten te zien wanneer je aan linkerkant in het lijstje op reacties klikt,spam gaat naar verwijderen,andere reacties naar publiceren.
    Zo heb je het in eigen hand.

    Succes,
    met vriendelijke groet,Ger







    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bah wat irritant. Ik had het niet geweten, maar ik lees hier goeie tips. Hopelijk helpt het!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nog even en de temperaturen worden weer aangenamer. Ik hoop zó voor je dat dat ook geldt voor die nare reacties! De tip van Ger is mooi om te voorkomen dat deze reacties op je blog komen te staan, maar je wordt er nog wel mee geconfronteerd als je de reacties gaat keuren... Probeer je er maar zomin mogelijk druk om te maken en geniet maar lekker van jullie prachtige landgoed met schaduwrijke plekjes en dat windje waar ik wel een beetje jaloers op ben😉

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is dit vreselijk, die reacties. Ik heb het vaker gehoord en gelezen van blogsters. Ik hoop dat de tip die je hierboven kreeg, gaat helpen. Nog een fijne dag. groetjes Wilma Oud

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En nu heb je weer heel veel goede en serieuze en aardige en behulpzame reacties! Probeer die andere te negeren, nou ja, wel eerst weggooien natuurlijk, naar de spam.
    Ik heb het af en toe ook, maar vind de leuke en echte reacties zo fijn, dat ik met niet van de wij laat brengen door zulke spammers.
    Ja, en van mij mag het ook tussen de 20 en 25 graden zijn, lijkt me heerlijk!
    Lieve groet,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ook van mij even een hallo. Fijn te lezen dat het met de airco goed te doen is al zal iedereen blij zijn als het wat koeler wordt. Vervelend dat je zulke rare en nare reacties krijgt. Ik vraag mij wel eens af of die mensen niets anders te doen hebben.
    Jammer dat het zo gaat want het blijft toch leuk om reacties op het blok te leze
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De hele hete temperatuur mag van mij ook minder worden. Maar we hebben het niet te kiezen. Alles op een laag pitje of in de vroege ochtend.
    Wat vervelend als je nare reacties krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. I'm sorry for you, the same thing happens to me too.Every day I throw away 3 or 4 messages...I hope the heat makes him stop!! Eheh..I continue to do beautiful things!
    Hugs, Carmela

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hier is weinig aan toe te voegen, geniet van jullie mooie plek, en hopelijk helpen de tips. Groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ja wat is het heet hè, heb ook liever ouderwets Hollands weer. Blog ook weinig.
    Buitengewoon irritant als je zulke berichten krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vervelend al die nare reacties die je steeds moet verwijderen--soort van aandacht vragen-pesten... Maar wel triest dat dit gebeurt. Hoop dat de tip van Ger je kan helpen waardoor het stopt.
    Sterkte en daarna weer heerlijk buiten zitten!
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet ook niet of mijn tip geholpen heeft, geen reactie daarop ontvangen.
      Wat ik wel haast zeker weet is dat die vervelende spam berichten niet van grappenmaker,aandachttrekker,pestkop of persoon komen die niks anders te doen heeft, het is comment spam( ook wel blog spam,forum spam of social spam) is een zoekmachine optimalisatie techniek die bestaat uit het(automatisch) plaatsen van reacties op websites en blogs met daarin een link naar een bepaalde website. Door deze link te plaatsen hopen de websites hoger te ranken in zoekmachines.
      Voor alle duidelijkheid...
      Ger

      Verwijderen
  18. Ik had een maand geleden ingesteld dat alle reacties gemodereerd moesten worden, maar dan nòg kom je ze onder ogen en vaak nog twee keer ook, omdat ik via mijn laptop alles regel en op mijn telefoon alleen maar lees... Vandaar dat ik soms (als ik toch even geen nieuwe berichten plaats) de reacties even helemaal uitschakel... Hopende dat het daardoor minder wordt.
    Ik deel je vermoeden wel rond de optimalisatie techniek richting zoekmachines. Ik klik dan ook nooit op een link bij deze reacties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja,beste Elizabeth er is geen ontkomen meer aan sinds Berners-Lee iets maakte waardoor alle computers met elkaar samen konden werken. Een grote vergaarbak van informatie,de verzameling van alle menselijke kennis,een digitale ruimte waarin alles met alles is verbonden en waarin alle documenten en bestanden naar elkaar doorverwijzen. Dat werd het wereldwijde web met alle voor en nadelen.
      En ook daar bevinden zich lieden met kwade bedoelingen van profiteurs tot criminelen net als in de grote boze mensenwereld in real life.

      Verwijderen
  19. Ik heb een tijd last gehad van niet wenselijke berichten op mijn blog. Ik heb toen het moderaten aangezet voor oudere berichten. Zo worden reacties wel meteen gepubliceerd op een nieuw bericht maar niet meer op berichten ouder dan 7 dagen. Voor mij was dit een goede tussenweg die goed helpt. Nu heb ik er veel minder last van. Misschien helpt dit ook voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...