Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 mei 2016

Rust ...?

Genieten jullie ook zo van het prachtige weer?
Wat hebben we buitengewoon mooi weer gehad de afgelopen week, zeker als je dat vergelijkt met de week ervoor.
Niet ver van ons huis zijn er mooie plekjes om van de stilte en rust te genieten. We gaan er graag heen zodra de zon uit onze tuin is.










En verder is de rust soms ver te zoeken ... Luidruchtige buren, zeker nu het weer buiten-leef-weer is ..., andere buren die graag muziek aan hebben als ze de auto schoonmaken, zitten te sleutelen of in de tuin bezig zijn ...
Blèh..., het lijkt wel alsof ik me er steeds meer aan stoor!
Eigenlijk willen we natuurlijk maar één ding ..., en dat is naar onze nieuwe stek ...

Er is al heel veel ingepakt. Soms is dat best balen, omdat je opeens iets mist. Mijn hobbykamer is bijna leeg en een beetje leuk creatief bezig zijn zit er niet meer in. Ik heb nog wel wat dingetjes apart gelegd om mee verder te gaan, maar dat is iets anders dan opeens een idee krijgen en er mee aan de slag gaan ... De zin is er dan ook een beetje uit. Ook het bloggen staat op een laag pitje.

We zijn nu in de fase dat de decoratie aan de beurt is. De leuke dingetjes uit de vensterbank, de butlertray, en de oude spulletjes op de plank in de eethoek ... , de oude naaimachine, de servieskast met inhoud. En dan ook de spullen uit de keuken die we wat minder gebruiken ...
De winterkleding kan inmiddels ook in de doos en zo wordt het steeds kaler en leger.
Maar dat moet ook, want over 8 weken gaan we over!

Vandaag heb ik veel wasjes gedraaid. Alle zomerspullen komen toch een beetje muf uit de doos en dan vind ik het net zo lekker om alles even te wassen en te strijken.
En zo zijn de 2 weken meivakantie dus opeens voorbij! We gaan het laatste deel van het schooljaar in. Meestal een drukke tijd, maar ach .. is er wel een rustige tijd in het onderwijs? Tja, dat vraag ik me wel eens af ...
Maandag dus weer naar school.
En ik hoop vanavond en morgen weer eens flink bij te lezen op jullie blogs!


27 opmerkingen:

  1. Jaha maandag mogen we weer. En het is een behoorlijke ruk naar de zomervakantie , 10 weken! Mijn school had overigens maar 1 week meivakantie. Ik vind de zomer op school altijd leuk. Komen er weer andere thema's aan bod. Nog een fijne zondag.

    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes maandag, En dan aftellen tot de verhuizing. Geen gedoe over waar de reis heen zal gaan in de zomer, haha. Alvast fijne zondag. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die buren maken juist speciaal voor jullie extra herrie, zodat jullie des te meer weten dat jullie de juiste beslissing hebben genomen :-D
    En tot de verhuizing... maar extra veel de rust opzoeken in de mooie omgeving ;-) Succes maandag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geen wonder dat het lawaai in de buurt je steeds meer stoort. Als je weet dat er een eind aan komt hoef je het niet meer OK te vinden!! Je zal ook nu je het best druk hebt met pakken meer behoefte hebben aan rust om je heen.
    Dat schiet best op zeg, naar die verhuizing!
    Succes met de laatste schoolperiode voor de grote vakantie!
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je woont in een mooie omgeving dus als je even behoefte hebt aan rust kun je het dicht bij huis vinden!
    Maar nog fijner is dat de verhuizing dichterbij komt!
    Wat zullen jullie genieten op de nieuwe stek.
    Geniet nog even morgen van de mooie zondag en de laatste schoolperiode is zo weer voorbij!
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij ons is het hetzelfde, ook veel te veel geluiden, je bent blij als het even stil is :(
    En wij gaan niet verhuizen! Ik denk dat je er nu echt aan toe bent om te beginnen met verhuizen, logisch toch je bent er al een tijd mee bezig. Ja het is echt waar, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Maaarrrr een super fijn vooruitzicht :) groetjes Anita en een fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie foto's van de omgeving.
    Heerlijk rustig, is het hier meestal hoor.
    Plattelands mensen zijn we.
    Genieten ook van de mooie plekjes, en maken we weer fietstochtjes.
    Nog even de laatste weken sterkte met de verhuizerij
    fijne rustige zondag Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nog best wel lang, 8 weken voor de verhuizing. Maar ja er is veel in te pakken en je moet ergens beginnen.
    Kan me voorstellen dat het heel akelig is zo'n half leeg huis en alle leuke dingen die al weg zijn.
    Het geeft ook onrust, dus alles staat op een laag pitje.
    Straks na de verhuizing moeten alle spullen weer een plekje krijgen, dus druk genoeg denk ik.
    Maar hopelijk hebben jullie dan echt rust om je heen en geen herrie buren.
    Valt me hier ook op dat mensen met mooi weer altijd zo nodig moeten zagen schuren en met de hogedrukspuit in de weer :-(
    Maar vandaag was het alleen maar genieten, doodstil in de tuinen en we hebben er van genoten.
    Morgen weer zo'n fijne dag, ook voor jou natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja, ik zou me er ook aan storen, aan luidruchtige buren! Ik hou ervan om in mijn tuin naar de vogels en de wind in bomen te luisteren...
    En volhouden maar, met het opruimen en even niet creatief bezig zijn, dat komt allemaal terug! Je gaat dat allemaal kunnen inhalen!
    Ik wens je ook nog goeie moed op school, want de kids zullen een beetje uitgelaten zijn, met het mooie weer, het einde van het schooljaar in zicht enz...
    Probeer ondanks alles wat 'moet', toch genoeg rustmomenten in te bouwen, da's heel belangrijk! Ik denk aan je en ik duim dat alles vlot mag verlopen!
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gelukkig is de ergernis aan jullie luidruchtige buren nog maar van korte duur, al kan ik me goed voorstellen dat het je nu extra opvalt ;o) Heel veel succes met al die laatste loodjes, zowel met school als in jullie oude huis. Fijn dat er een geweldige zomer voor jullie aan zit te komen :) Lieve groet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lekker genieten van de vakantie maar het is o zo snel voorbij. 10 weken naar de volgende vakantie lijkt nog zo ver weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige natuur foto's.
    Zoals ze zeggen, de laatste loodjes....
    Ik hoop dat die 8 weken voorbij vliegen!
    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige omgeving daar bij jullie, was echt even genieten van de foto's. En die 8 weken, die vliegen natuurlijk voorbij, de sleutel krijgen jullie vast wel iets eerder dan die 8 weken dus je kan al eerder van de rust genieten. Al is die natuurlijk betrekkelijk omdat je dan aan het werk ben in jullie nieuwe huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik begrijp het helemaal als je je al heel lang ergert aan het gedrag van mensen om je heen wordt alles wat je hoort harder en erger. Dat was ook een van de reden dat wij 5 jaar geleden een ander huis hebben gekocht. Verplicht luisteren naar geluid wat anderen maken en mooi vinden is een grote ergernis. Maar het vooruitzicht is helemaal te gek. Daar heb je al dat werk wat je doet en nog moet doen graag voor over. 8 weken waarin je ook nog moet werken zijn af te zien straks de deur sluiten en alles achter je laten en beginnen aan een nieuw hoofdstuk in een prachtig huis.
    Geniet ervan.
    Ik had jou blogjes wel gemist maar begrijp heel goed dat dat op een laag pitje staat.
    Fijne Moederdag.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb je blogjes ook gemist, maar het is begrijpelijk dat je het druk hebt!!!!
    Nog 8 weken,maar voor je het weet, kunnen jullie gaan verhuizen....sterkte met inpakken!
    Groetjes, Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  16. We missen je wel een beetje in blogland, maar dat is hier ook zo momenteel, veel minder doordat ik haast niks kan maken en jij door de verhuisperikelen. Het is nu eenmaal zo en hopelijk verandert het voor ons beiden binnenkort weer naar de normale gang van zaken en ondertussen moeten we ons bij de feiten neerleggen, niet altijd even makkelijk, maar zowel jij als ik zullen er nadien beter uitkomen en dat is het allerbelangrijkste!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ook wij hebben vandaag genoten van jouw mooie Alblasserwaard. Acht weken nog maar, die zullen om vliegen, maar fijn dat je al zoveel ingepakt hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtige omgeving!
    Herkenbaar, dat van de buren. Hier helaas ook... Al valt het me wel op dat het maar enkele mensen zijn die herrie maken voor 10. En... Van de aardige buren die zich er bewust van zijn wat hun acties voor gevolgen hebben, kan ik heel veel hebben. Grappig hoe dat werkt.
    Maar wij zullen het ermee moeten doen , want wij gaan niet verhuizen :-))
    Succes morgen!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  19. O, ook herkenbaar. 2 huizen verderop zijn ze nu al 3 weken op zaterdag en zondag vanaf 6 uur s'ochtends al de tuin aan het doen. Tegels met zo'n machine, zelfs in deze hitte gaan ze door..
    Mooi foto's en prettig dat je zoveel al hebt ingepakt.

    Terugkomend op je reactie op mijn blog. Wij aten/eten als kinderen altijd de bietjes met een beetje mayo erop. Dan zijn ze echt lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh, zo herkenbaar dat je je stoort aan alles om je heen op dit (oude) adres. Wij hadden dat ook toen we hierheen verhuisde en wat een feest als je eenmaal over bent. Nog eventjes volhouden...

    Mocht je niet meer aan bloggen toekomen...wens ik jullie een voorspoedige verhuizing en geniet...want ook waar je nu woont bof je met zo'n mooie omgeving.

    Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh ja al die geluisden daar heb ik ook wel eens moeite mee ,vooral die hoge druk spuiten ,echt een vreselijke uitvinding ,maar goed ik zit hier en zal er het beste van maken ,jij nog even en dan lekker genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  22. veel succes en sterkte met het inpakken enzo...

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Het zijn echt de laatste loodjes voor je gaat verhuizen, nog even op je tanden bijten en dan heb je nooooooit meer last van geluiden om je heen! Succes met alles, ook op school. Groetjes, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ja wat kan een mens ook een herrie maken :) nou nog even doorbijten en dan.....succes met de verhuizing

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Je hebt de stilte mooi op de foto gezet. Je zou denken dat je daar alleen op de wereld bent. Hier ook heerlijk genoten van het mooie weer. Maar je hoort altijd wel wat in een buurt. Gelukkig zijn er ook veel rustige momenten.
    Fijn dat je al zo lekker ingepakt bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een mooie foto's! Ik hoop voor je dat het snel zover is, nog even afzien! Niks aan he, als je niet zo even een ideetje uit kunt voeren, herkenbaar. Ik heb het al als ik op vakantie ben...
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtige foto's! Nog even dan zie je zoiets vanuit jullie nieuwe huis! Nog maar acht weken, nee, 7,5 nu :-) Schiet lekker op. Kan me voorstellen dat het bloggen dan op een wat lager pitje staat. Geniet er allemaal maar van!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...