Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 januari 2016

Biene en Barbera ...

Dinsdag ... poppendag!

Nou, de dames zijn er helemaal wild van. Ik heb ze eerst eens duidelijk gemaakt dat ze heus allemaal wel een keertje aan de beurt komen.
De één roept nog harder dan de ander, maar ze zullen geduld moeten betrachten.

Met Sterre heb ik een stevig appeltje geschild. Die dame wordt me toch echt wat al te brutaal.
Ik geloof dat het wel wat indruk heeft gemaakt, voorlopig althans.
De vorige poppendag kreeg ik van Marian de tip om Sterre ook aan het breien te zetten.
Toen ik haar dat voorstelde, keer ze me zo aan van 'bekijk het maar...'
Nou ja, ze moet het dan toch nog helemaal gaan leren, dus zoveel schiet ik er ook niet mee op.
Maar ze kan misschien wel intussen wat andere dingetjes voor me doen.



Vandaag hebben we een hele blije Biene, want ze heeft nu een jasje gekregen.
En ze mag het aanhouden zolang ze wil. Ze is er blij mee, en Sterre let er wel op dat ze steeds goed ingepakt is.
Ik haakte het jasje met Saskia van de Wibra in de kleur wit en met haaknaald 4,5. Het patroon is van Patterns for crochet  en vind je hier. Het is een gratis patroon, alleen even aanvragen via je email. Ik maakte de Newborn Cardigan. Er zijn heel veel van dit soort patroontjes in omloop en het is hartstikke leuk om te doen.



Maar, zoals ik de vorige keer al schreef, .... Biene is eigenlijk een babypaspop. En daarom moet ze ook wel eens even iets passen zonder dat het echt voor haar bestemd is. Tjonge, ik heb dat echt wel een paar keer aan de dames moeten uitleggen, maar ik geloof dat ze nu snappen hoe het zit.



En zo breide ik een paar babysokjes, echte sokjes dus en geen slofjes.
Ik vind het leuk om wat verschillende soorten hielen uit te proberen. En deze sokjes zijn dus gebreid vanaf de teen naar omhoog en met een franse hiel.
Daarbij hield ik grotendeels de beschrijving van Toe up Sokken breien/franse hiel aan.
Dit setje is niet voor Biene, maar voor stichting Koude Voetjes.



Tja, en dan hadden we Barbara nog. Vorige week stond ze ook in de belangstelling met haar jurk, maar ze had nog geen ondergoed... Dat kan natuurlijk echt niet. Dus ik haakte een prachtige onderbroek voor haar en een heuse bh ...
Het patroon van het broekje, klik, heb ik iets aangepast. De bh komt van Crochetery blogspot, ook een beetje aangepast ...
Ze is er helemaal mee in haar sas, en het liefst loop ze zo rond. Nou ja, ze heeft een jurk ... dus mij valt niets te verwijten. Ze moet het zelf maar weten hoor...


En dit hemdje laat ze ook gewoon liggen ...

Intussen hoor ik een vreselijk kabaal in mijn vakkenkast en Sterre voert daar het hoogste woord. Ik geloof dat ze daar flink huishouden. Ik ga maar eens snel een kijkje nemen!

26 opmerkingen:

  1. Jij hebt heel wat te stellen met je poppen! Daar zijn die van mij echt lievertjes bij. Nou ja, verleden week hadden er twee ruzie, maar dat was snel over.
    Wat een prachtig jasje heb je gehaakt, echt snoezig en zo fijn dat ze dit nu echt mag houden. Lekker warm voor de winter.
    En Barbara ziet er sexy uit zo :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga maar gauw vrede stichten in je kast. Het jasje is zo schattig en je sokjes zijn ook leuk, daar zullen de koude voetjes heel erg blij mee zijn. Barbara heeft ook een moois setje aan, maar dat ze het niet koud krijgt, brrr, moet er niet aan denken. Sterre mee laten breien gaat het dus niet worden, maar je weet maar nooit :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt goed voor deze twee dames gezorgd. Wat zien ze er prachtig uit!
    Goed dat je de poppen even stevig hebt toegesproken en Sterre al helemaal; dankbaarheid is maar alles, het wordt allemaal zo vanzelfsprekend anders. Maar met jou valt niet te sollen, dat heb je maar weer duidelijk gemaakt.
    De babysokjes zijn ook heel mooi geworden! De hiel is wel een bijzondere denk ik, heb het nog nooit zo gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hihi, je hebt je wel wat op de hals gehaald met de Dinsdag Poppendag: het zal wel een tijdje Busy blijven bij Bessy :-)
    Wat schattig die lingerie voor Barbara!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even bij gelezen. Nou jouw poppen zitten al aardig in demooie kleren. En nu willen ze de sokjes ook nog houden? Komt vast wel een ander paar sokjes aan voor de babypaspop. En wat ben ik benieuwd naar Axel hoop dat de chirurg nog wat tijd over heeft...

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De dames houden je wel aan de gang. Pas maar op dat ze niet over je heen gaan lopen. Leuke kleine kleertjes zijn het geworden. Gr. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is dus weer poppen dag vandaag
    Wat zitten ze lekker in de kleren
    Fijne avond Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super leuk allemaal enne ken je de spiraal sok al heel leuk goed zittend zonder hiel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die heb ik op internet gezien... Maar toch vind ik die hielen eigenlijk veel leuker!

      Verwijderen
  9. leuk Elizabeth je hebt de smaak te pakken met de poppen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat schattig dat poppen verhaal heerlijk en wat een mooi jasje heb je gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Proest. Dinsdag poppendag? Nou ik vind het meer een feuilleton waar ik erg van geniet. Maar wat een prachtig jasje heeft Biene aan. Ook de andere kleertjes zijn zo lief. Ik ga op 13 februari starten met een haakcursus en ik verheug me er nu al op om straks ook zulke mooie dingen te kunnen maken. Voorlopig ben ik heel benieuwd naar de volgende aflevering van dinsdag poppendag. Ik kan niet wachten. Groetjes Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Geweldig! Wat een mooie lingerie-set draagt Barbara! Het zit vast ook heerlijk. Wel een heel goed idee om die verschillende hielen uit te proberen bij babysokjes! Die zijn lekker snel klaar :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat super dat die poppen je zo achter de broek zitten. Er komt erg mooi werk tevoorschijn. Ga zo door!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh-la-la, wat een sexy setje heb je gemaakt. Ik kan me voorstellen, dat ze even will showen...Biene is toch wel een schatje, zo snel tevreden met een mooi jasje en dan toch weer lief haar prachtige sokken teruggeven. Het is allemaal even mooi, leuk om te doen voor tevreden klantjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je hebt het maar druk met al die dametjes! Maar wat een mooie kleertjes komen er uit jouw handen! Nu denk ik: 'zou ik dat misschien ook kunnen?'
    Ik heb een paar jaar geleden oude en antieke poppen naar de poppendokter gebracht en daar ook nieuwe kleertjes voor ze gekocht, maar misschien kan ik zelf ook nog wel wat proberen.
    Hier kun je ze zien (Jet heeft inmiddels ook een nieuwe jurk, maar in het bericht nog niet) http://lappland-aventyret.blogspot.se/search?q=poppendokter

    Groetjes, Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Die Barbara, wat ontzettend leuk. Je bent een ware kunstenares, Elizabeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat een leuke blog heb je. Je bent er maar mooi druk mee met die veeleisende poppendames. Zo'n gehaakt jasje had ik vroeger ook voor mijn pop, en het ondergoed is geweldig. Kan me voorstellen dat ze geen jurk meer aan wil. Knap hoor die sokjes, op vier naalden breien lukt me nog steeds niet, wie weet leer ik het ooit nog eens.
    groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh wat leuk Elizabeth...die kleine sokjes en het topje en de bh en slip...geweldig wat leuk!

    Lieve groet, Petra L

    BeantwoordenVerwijderen
  19. En Barbara heeft het niet koud zo? Wel schattig hoor! Je andere haaksels en breisels ook! (Mijn slofje is niet mooi geworden, het heeft een rare vorm gekregen...)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een schattig jasje en die sokjes zijn ook goed gelukt. Alle poppenkinderen tevreden dus en de sokjes gaan naar stichting koude voetjes dus ook het goed doel ben je niet vergeten.
    Een goed begin van het nieuwe jaar dus.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De dames pop zetten je flink aan het werk, hun garderobe is lekker uitgebreid. Wat een lieve kledingstukken heb je voor ze gemaakt. Groetjes, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Je bent helemaal in beslag genomen door de dames. Leuke kleertjes heb je gemaakt. Ik vind vooral dat jasje voor Biene een dotje. Veel succes met je poppengrut. groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  23. De poppen hebben je helemaal in beslag genomen Elizabeth, wat een drukte daar, en de ene roept nog harder dan de andere en allemaal willen ze wel iets, maar alles tesamen gaat nu eenmaal niet en dat moeten ze ook leren. Biene ziet er schattig uit in haar nieuwe jasje en Barbara wil pronken met haar nieuwe ondergoed, logisch als het zo leuk voor je gemaakt wordt. Laat je maar niet inpakken door Sterre hoor, orde moet er zijn in het huishouden!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...