Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 11 februari 2015

Windows ...

Het thema van Journal 52 is deze week 'windows' ...
Leuk onderwerp, was m'n eerste reactie!
En ideetjes genoeg, maar het was het allemaal nèt nìet als ik er langer over na dacht.
Totdat DH me een foto liet zien van een huis in Zeeland. Hij was die dag voor z'n werk daar in de buurt geweest en hij schiet graag plaatjes onderweg...
Wow, wat een bijzonder huis! Een soort van glazen kas boven het land zwevend. Eerst dacht ik dat het huis over de weg heen gebouwd was. Maar het is geen weg ..., het is een eigen oprit!
Even zoeken op internet leverde de nodige informatie op. Het is villa Kogelhof in Kempenerland.
De eigenaar - een uienboer - wilde altijd het liefst in een parkeergarage wonen. Nu heeft hij er zijn kantoor en woont hij boven in het huis vol glasramen...
Ja...., windows ....!!


De contouren tekende ik licht met een zacht potlood n.a.v. de foto en daarna ging ik met een paar pastelkleurpotloden aan de slag. Door te doezelen met m'n vinger kreeg ik een vrij egale menging van bruin en grijs voor de zeeuwse klei en het oprijpad.

Ik had al wat plaatjes verzamelt van allerlei ramen en ik besloot om twee pagina's te maken, ingekaderd door een raam...Enne... excuses voor de overbelichting op sommige foto's; het valt niet mee met lamplicht.
Misschien maak ik morgen overdag nog wat betere foto's...


11 opmerkingen:

 1. Inderdaad, ook ik zou in eerste instantie denken: makkie, maar als je er verder over nadenkt valt het nog niet mee....
  Je hebt er weer een goede draai aan gegeven!
  Maar persoonlijk moest ik er niet aan denken in zo iets te moeten wonen!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat apart die villa! wat een licht zal daar zijn, maar zou het ook gezellig zijn? Mooi je ramen collage, je hebt je weer mooi van je taak gekweten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi weer gegeven, die Windows. De villa vind ik prachtig, maar of het ook fijn wonen is?
  Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje, wonen in een parkeergarage - een loft, ja - maar een parkeergarage trekt me minder. Een huis met veel grote ramen geeft een wijde blik (en veel WEER). Heeft toch wel wat. Ik zit nog te puzzelen, ben er nog niet uit deze keer. Jouw werkstuk is heel leuk uitgewerkt. Zet ons weer erg aan het denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was een heel mooi onderwerp voor windows die villa Kogelhof. Ja, echt bijzonder hoor die villa en natuurlijk petje af voor de architect, maar ik zou er ook beslist niet in willen wonen. Knus is ook anders. Je werkstuk is weer heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel leuk ontwerp dat je weer prachtig hebt ingevuld en verwerkt!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, ik zie je blogtitel op het dashboard en denk meteen aan computers! Maarverder gaat het goed met me hoor :-)
  Die villa is inderdaad een architectonisch hoogstandje, maar voor mij zou het helemaal niks zijn. Ik houd meer van oude karakteristieke huizen en sowieso van wat minder inkijk.
  Je hebt de villa mooi neergezet op papier en het past perfect bij het thema, maar mijn voorkeur gaat deze week toch naar de linkerbladzijde ;o)
  Ben benieuwd naar het volgende thema.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig om dit huis te verwerken in deze opdracht. Een on Zeeuws huis. Wel heel apart maar geef mij die Zeeuwse huisjes maar met die kleine lage aanbouw van planken gemaakt en dan zo mooi zwart.
  Ik vind de uitleg van het huis wel heel interessant om te lezen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waar mannen al niet goed voor zijn. Zorgen ze zelfs al voor inspiratie. En jij kon je ei weer kwijt. Ik zie mezelf toch niet wonen in zo'n huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken nog een glazen huis.. die van FM die zo rond de kerst in een stad staan ;-) Maar ik zou niet graag in een glazenhuis wonen. Maar wel leuk gevonden zo een uienman, hihihihi. grappig.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...